teče mi clio 1
Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika
teče mi clio 1
po zastaveni auta som si vsimol ,ze mi tece chlad.kapalina niekde z priestoru ako je rozvodovy remen dole, v urovni ako je olejovy filter cca 10cm v pravo ,neviete co to moze byt ake je tam tesnenie alebo vodna pumpa?
- Anarki
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Je to možné, a čo si tam nalial (značku typ) 

Ošnečkovaný Cacabus Quintus GT-Blue Storm 5-Ultimate Sensational Orgasm s kovaným srdcom F3+N a šnečkom GT2876RS Real Raider
První R5 GTT na světe kde bylo nainstalované nezávislé topení, analogové švýcarské hodiny Kienzle a pod ...
Bacha na parazit Kooperativu
První R5 GTT na světe kde bylo nainstalované nezávislé topení, analogové švýcarské hodiny Kienzle a pod ...

nalial som tam sudovy valvoline ,ktory lejem do Laguny,
no to clio som kupil manzelke a je dost namahany motor pretoze jazdi iba na jednotke dvojke trojke , pravdepodobne su tam velke tlaky
, a tesnenenie to nevydrzalo
,
musi sa pri vybrati pumpy vody menit aj remen alebo ako to je ,
auto ide normalne zatim
no to clio som kupil manzelke a je dost namahany motor pretoze jazdi iba na jednotke dvojke trojke , pravdepodobne su tam velke tlaky

musi sa pri vybrati pumpy vody menit aj remen alebo ako to je ,
auto ide normalne zatim
- Anarki
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Remeň sa určite nemusí meniť kvôli pumpe, doporučuje sa vymeniť ak je popraskaný, natrhnutý alebo jednoducho starý.
Ak vyberieš vonku vodnú pumpu musíš vymeniť tesnenie pod ňu. A ak je to naozaj namáhané auto tak by som rovno pouvažoval aj o novej vodnej pumpe.
Ak vyberieš vonku vodnú pumpu musíš vymeniť tesnenie pod ňu. A ak je to naozaj namáhané auto tak by som rovno pouvažoval aj o novej vodnej pumpe.
Ošnečkovaný Cacabus Quintus GT-Blue Storm 5-Ultimate Sensational Orgasm s kovaným srdcom F3+N a šnečkom GT2876RS Real Raider

- Anarki
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Uf, no máš na klinovom remeni tri veci.
Alternátor, vodnú pumpu a pohon od motora.
Predpokladám, že z toho vyselektuješ čo je alternátor a čo vodná pumpa.
Ak nie tak si skús pretočiť rukou jednotlivé komponenty.
Alternátor pôjde najľahšie, vodná pumpa trochu ťažšie, no a motor asi rukou nepretočíš
Vodná pumpa asi vôbec nepôjde ľahko von
usudzujem tak podľa svojho auta kde ju drží niekoľko "čertovsky dobre unmiestnených skrutiek" a je k nej pripojených hneď niekoľko hadíc. Nehovoriac o tom, že budeš musieť vypustiť celý vodný okruh.
Áno, po manipulácii s remeňom ho musíš utiahnuť v takej napnutej polohe, aby si ho potom v prstoch pretočil len o 45 stupňov.
BTW: Nwviem aký máš motor v tom Cliu ale tvoja vodná pumpa vyzerá v podstate takto:

Alternátor, vodnú pumpu a pohon od motora.
Predpokladám, že z toho vyselektuješ čo je alternátor a čo vodná pumpa.

Alternátor pôjde najľahšie, vodná pumpa trochu ťažšie, no a motor asi rukou nepretočíš

Vodná pumpa asi vôbec nepôjde ľahko von

Áno, po manipulácii s remeňom ho musíš utiahnuť v takej napnutej polohe, aby si ho potom v prstoch pretočil len o 45 stupňov.
BTW: Nwviem aký máš motor v tom Cliu ale tvoja vodná pumpa vyzerá v podstate takto: