Budto napřímo
Rozčalounění předních sedaček MII
Moderátor: Moderators General
-
Matias.N
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
No Kuno, to se mi nezdá jako moc dobré řešení. Nebudeš mít zamrzlé okno a budeš si chtít zatopit pod zadkem a budeš kvůli tomu zbytečně zapínat spirálu na okně? No nevim, nevim. Každý spotřebič by měl být zapínán nezávisle.
To Rado: Neboj, dočkáš se. Zítra jdu dělat pro sebe. Protože jsem dneska dostal pochvalu od přítelky.
A byl u mě obchoďák, tak jsem vzal i pro sebe. Takže o víkendu bych mohl mít fotečky.
Tak jí mím už v garáži a zítra hned po práci se na to vrhnu a zároveň když to stihnu tak udělám čepy řízení s tyčkama. Byl jsem na stk a prý mám na pytel čepy. Tak to udělám při jednom.
P.S. V garáži mám už i připravenou park kameru.
Včera jsem byl v Praze a udělal jsem si radost. Už jen sehnat za rozumný peníz 1DIN monitor. 
To Rado: Neboj, dočkáš se. Zítra jdu dělat pro sebe. Protože jsem dneska dostal pochvalu od přítelky.
P.S. V garáži mám už i připravenou park kameru.
Renault Megane, 1.6 16V 04 HB.
-
Matias.N
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Tak kluci,
udělal jsem jen 4 fotky, protože za prvé se mi vybil telefon a za druhé je část z toho již tady popsaná a odmontování sedaček z auta mi přišlo zbytečný fotit. Co se týče demontáže sedaček, tak jsem to dělal s připojenou baterkou, jen jsem šroubovákem zamáčkl zobážek jako kdyby bylo zvřeno a zamkl kartou aby se uspala elektrika. Pak jsem vše odpojil a odšrouboval. Na sundání sedačky budete potřebovat torx T40 a T15 nebo 20 na odšroubování plastů v autě a kolem sedačky. U sedaček stačí odmontovat jen plasty na straně dveří. Je pod nimi uchycena pyropatrona s pásem. Konektor odjistíme lehkým zapáčením malým šroubováčkem pod žlutou pojistku na konektoru směrem od patrony, pak jen lehce zatáhneme za konektor a je odpojeno. Ještě pás odšroubujeme opět pomocí stejného torxu jako jsou ukotvené lyžiny. Sedačky jsou vyndat svépomocí, ale musí se dávat bacha. U spolujezdce to jde v pohodě. U řidiče to je trošku obtížněkší, jelikož trošku překáží volant. Tak si ho buď demontujte, nebo musíte opatrně sedačkou hýbat až se dostanete přes sedačku. Po té si dejte sedačku vzhůru nohama a uvidíte místa které se vyháknou. Jsou to takové širší plastové účka. Na opěradle na straně bagu se musí trošku zapáčit směrem k sobě a na stranu když stojíte před sedačkou. Pak se jen potah vytáhne naruby za postupného odlepování suchého zipu, který drží potah u molitanu. Dle návodu u deček je nutno si nožem vyříznout pod místem kde bude termostat adekvátní otvor, aby termostat nevadil při sezení.
Elektricky jsem zapojil přívod na 15. přes pojistky(tlustý žlutý v malé pojistkovce vlevo nahoře). Přepínače jsem umístil na panel u ruční brzdy.
Už jsem to testoval a při zapnutí na maximum, což je udávané dle výrobce na 35st. Cítím teplo už po cca 1 min. Dokonce jsem zapomněl i zapnout topení normální.
Fotky si můžete stáhnout na uložto. Jestli se někomu bude chtít, tak to pls dejte na picasaweb. Díky.
udělal jsem jen 4 fotky, protože za prvé se mi vybil telefon a za druhé je část z toho již tady popsaná a odmontování sedaček z auta mi přišlo zbytečný fotit. Co se týče demontáže sedaček, tak jsem to dělal s připojenou baterkou, jen jsem šroubovákem zamáčkl zobážek jako kdyby bylo zvřeno a zamkl kartou aby se uspala elektrika. Pak jsem vše odpojil a odšrouboval. Na sundání sedačky budete potřebovat torx T40 a T15 nebo 20 na odšroubování plastů v autě a kolem sedačky. U sedaček stačí odmontovat jen plasty na straně dveří. Je pod nimi uchycena pyropatrona s pásem. Konektor odjistíme lehkým zapáčením malým šroubováčkem pod žlutou pojistku na konektoru směrem od patrony, pak jen lehce zatáhneme za konektor a je odpojeno. Ještě pás odšroubujeme opět pomocí stejného torxu jako jsou ukotvené lyžiny. Sedačky jsou vyndat svépomocí, ale musí se dávat bacha. U spolujezdce to jde v pohodě. U řidiče to je trošku obtížněkší, jelikož trošku překáží volant. Tak si ho buď demontujte, nebo musíte opatrně sedačkou hýbat až se dostanete přes sedačku. Po té si dejte sedačku vzhůru nohama a uvidíte místa které se vyháknou. Jsou to takové širší plastové účka. Na opěradle na straně bagu se musí trošku zapáčit směrem k sobě a na stranu když stojíte před sedačkou. Pak se jen potah vytáhne naruby za postupného odlepování suchého zipu, který drží potah u molitanu. Dle návodu u deček je nutno si nožem vyříznout pod místem kde bude termostat adekvátní otvor, aby termostat nevadil při sezení.
Elektricky jsem zapojil přívod na 15. přes pojistky(tlustý žlutý v malé pojistkovce vlevo nahoře). Přepínače jsem umístil na panel u ruční brzdy.
Už jsem to testoval a při zapnutí na maximum, což je udávané dle výrobce na 35st. Cítím teplo už po cca 1 min. Dokonce jsem zapomněl i zapnout topení normální.
Kód: Vybrat vše
http://www.ulozto.cz/3900571/sedaky.zip
Nejsi jedinejwc píše:Tyjo, to chcu !!!![]()
![]()
![]()
![]()
wecka
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009
; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009
; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018-
Matias.N
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby se našlo víc lidí z jednoho místa bydliště, tak kdyby byl zájem, tak Vám to můžu sehnat za 1200,- a poslat. Nebo si to můžete vyzvednout u mě osobně. Vyplatí se to jen při větším počtu objednaných kvůli poštovnému.
To krtecek: Neboj se nic. Nebo mi to přivez.
Já jsem měl u první sedačky taky respekt z pytle, kvůli tomu že jsem nenechal vybít jednotku a neodpojil baterku. Ale šlo to i bez odpojení. Jen nespíš kvůli chybě zapnout zapalování. 
To krtecek: Neboj se nic. Nebo mi to přivez.
Re: Rozčalounění předních sedaček MII
no, tak ste ma na vyhrievanie namotali. Len mi povedzte keď budem odpájať bočný airbag, čo urobiť? Odpojiť baterku, alebo len jednoducho odpojiť konektor pod sedačkou so zapojenou baterkou ale nebudem mať stlačené ŠTART tlačidlo? Ak "akože" zavriem dvere a zamknem spustí sa mi alarm.
Matias a keď si strihal tu rohož do lichobežníku funguje? Ja som tomu chápal podľa návodu rohoží že sa smú len do nich robiť dierky a skracovať sa ale boky by mali ostať hm?
Matias a keď si strihal tu rohož do lichobežníku funguje? Ja som tomu chápal podľa návodu rohoží že sa smú len do nich robiť dierky a skracovať sa ale boky by mali ostať hm?
Megane GRANDTOUR 2004 1,6-16V-83KW + LPG Teleflex
Dalšia vec ktorá je super ktorú by som isto podnikol keby som tam nemal origoš.
Je to takpovediec povinnná výbava u diesla
Super na kríže. Cez zimu mam stále zapnute
A sa to aj samo po ohriati vypína a zas zapína.
Je to takpovediec povinnná výbava u diesla
Super na kríže. Cez zimu mam stále zapnute
A sa to aj samo po ohriati vypína a zas zapína.
Renault Laguna Grandtour III 2010, 2.0dCi, 110kW
ex-Renault Megane Grandtour 2006, 1.9dCi 96 kW - 131Hp - 300Nm
chip - 160Hp - 350Nm
DPF OFF
197540 km 4,4 - 5,6 L/100Km
Manuál - výmena poistiek pri motore :
http://www.uloz.to/11180886/navod-na-vy ... 6-2010-doc
Schéma zapojenia klaksónu :
http://www.uloz.to/11511202/klakson-jpg
ex-Renault Megane Grandtour 2006, 1.9dCi 96 kW - 131Hp - 300Nm
chip - 160Hp - 350Nm
DPF OFF
197540 km 4,4 - 5,6 L/100Km
Manuál - výmena poistiek pri motore :
http://www.uloz.to/11180886/navod-na-vy ... 6-2010-doc
Schéma zapojenia klaksónu :
http://www.uloz.to/11511202/klakson-jpg
-
Matias.N
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Matias a keď si strihal tu rohož do lichobežníku funguje? Ja som tomu chápal podľa návodu rohoží že sa smú len do nich robiť dierky a skracovať sa ale boky by mali ostať hm?[/quote]
Ano funguje. je to karbonová, ta se může upravit. Ale ty klasický drátový se nesmí stříhat. No já to dělám tak, že baterku neodpojuju. Ztráta času. A musíš znovu ladit rádio.
Zacvaknu šroubovákem zámek
Zamknu kartou (uspí se elektrika)
A pracuju.
Ještě se mi nestalo, že bych vystřelil nějaký bag. Zrovna jsem Studnovi měnil v pátek volant a stejným způsobem. Jen jsem se trošku pral s bagem, protože jsem nemohl najít šroubovák na bagy. Jsem uklízel.
Ano funguje. je to karbonová, ta se může upravit. Ale ty klasický drátový se nesmí stříhat. No já to dělám tak, že baterku neodpojuju. Ztráta času. A musíš znovu ladit rádio.
Ještě se mi nestalo, že bych vystřelil nějaký bag. Zrovna jsem Studnovi měnil v pátek volant a stejným způsobem. Jen jsem se trošku pral s bagem, protože jsem nemohl najít šroubovák na bagy. Jsem uklízel.
Airbag ti nevystřelí -toho bych se vůbec nebál.
Spíš nevystřelí když má, než by vystřelil když nemá.
Pokud nemáš zapnuté zapalování a nepráskneš kladivem po tunelu, kde je jednotka s čidlem, nebo po B sloupku nic se nemůže stát.
wecka
Spíš nevystřelí když má, než by vystřelil když nemá.
Pokud nemáš zapnuté zapalování a nepráskneš kladivem po tunelu, kde je jednotka s čidlem, nebo po B sloupku nic se nemůže stát.
wecka
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km
6,0 l/100Km
-
Matias.N
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
No jasný, ale respekt tu je.
A ještě u cizího auta.
A ještě u cizího auta.
Zdar všem
Dovolil bych si využít tohle téma, páč je příbuzné s mým problémem. Stručně popíšu:
Mám Megana Sedan, a jelikož ho po létě budu prodávat, tak aby byl skutečně ok a nemusel se stydet, chtěl bych poprosit o radu s nápravou následujícího problému.
Na zadním prostředním sedáku mám poškozený bezpečnostní pás. Auto jsem měl asi měsíc když se s ním v nestřeženém okamžiku trošku pohrál můj pes a rozkousal ho na jednom místě asi do poloviny jeho šířky (myslím pásu). Za těch 5,5 let co auto mám jsem ho nikdy nepotřeboval, takže jsem to ingoroval, ale prostě mi to nedá když pomyslím na prodej v tomhle stavu a chtěl bych to dát dokupy.
Otázka teda zní:
- je možné doma svépomocí vyměnit bezpečnostní pás na prostřední zadní sedačku? Co jsem se na to zatím díval, tak jeho uchycení je zjevně schované uvnitř sedačky a bude nutné se dostat přes tapecírung. A kolik asi stojí samotný pás? Co jsem hledal na netu (přiznávám, ne moc intenzivně zatím) tak jsem na to nikde nenarazil.
Dík
Dovolil bych si využít tohle téma, páč je příbuzné s mým problémem. Stručně popíšu:
Mám Megana Sedan, a jelikož ho po létě budu prodávat, tak aby byl skutečně ok a nemusel se stydet, chtěl bych poprosit o radu s nápravou následujícího problému.
Na zadním prostředním sedáku mám poškozený bezpečnostní pás. Auto jsem měl asi měsíc když se s ním v nestřeženém okamžiku trošku pohrál můj pes a rozkousal ho na jednom místě asi do poloviny jeho šířky (myslím pásu). Za těch 5,5 let co auto mám jsem ho nikdy nepotřeboval, takže jsem to ingoroval, ale prostě mi to nedá když pomyslím na prodej v tomhle stavu a chtěl bych to dát dokupy.
Otázka teda zní:
- je možné doma svépomocí vyměnit bezpečnostní pás na prostřední zadní sedačku? Co jsem se na to zatím díval, tak jeho uchycení je zjevně schované uvnitř sedačky a bude nutné se dostat přes tapecírung. A kolik asi stojí samotný pás? Co jsem hledal na netu (přiznávám, ne moc intenzivně zatím) tak jsem na to nikde nenarazil.
Dík
Renault Megane II Sedan, 1.4benzin, 60kW,r.05, Volvo V70 II, 2.4i benzin, 103kW+automat+chip BSR, r.04
-
Matias.N
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Tak se přiznám že tohle jsem nikdy neřešil, ale zkus si zavolat na nejbližší vrakáč a oni Ti poradí a řeknou i cenu. Já mám dobré zušenosti s Vojkovem. Posílají i na dobírku a mají dobré ceny.
zdravím pánové taky bych chtěl oživit toto téma tak začínám dělat vyhřívání sedadel ale snažím se za co nejlevněji takže sem si zakoupil toto : http://www.automedik.cz/prislusenstvi-1 ... y-12v.html v tesku byla akce za 100kč a poté sem to zezadu rozstříhal abych věděl jak to vypadá a ono ejhle je tam krásná dečka takže ji musim namontovat do auta to nevím kdy se na to vrhnu ale mám otázku není božel regulovatelná dá se nějak přez odpory a přez nějaký vypínač udělat regulovatelná aby se dala aspon na 2-3 polohách ladit jak má hřát ?
tady jsou nějaké začátečnické fotky http://mizi44.rajce.idnes.cz/mehane_vyhrivani
tady jsou nějaké začátečnické fotky http://mizi44.rajce.idnes.cz/mehane_vyhrivani
-
Šamša
- Moderátor
No pořídil si hodně levně, ale problém je, že ty sedačky jsou dělené a potah neumožní lehkou montáž. Budeš muset rozčalounit sedák i opěrku, nejlépe na vyndané sedačce a tu dečku rozoperovat tak, aby ti nevadila na sedáku, kde jsou výztužné dráty(napínací) zachycené kroužky, tam musíš dečku rozstřihnout, nepoškodit topný kabel a do opěradla budeš muset trochu kabelu uvolnit na přechod. U alternativ je řízení výkonu řešené přepínaním 2ks deček do série, nebo paralelně. Možná bych našel přepínače od tohoto, kde jsem použil pouze dečky na výměnu do BMW: http://www.9000.cz/vyhrivani-sedadel/vy ... eat-heater
Zde jsou náhradní kroužky a kleště:

Dečky z obchodu 9000.cz:

Zde jsou náhradní kroužky a kleště:

Dečky z obchodu 9000.cz:

Laguna II. 2007 2.0dCi Carminat 2 127kW, podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 201000km
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
no ty vypínače by se hodily ale já si myslím že i když přeruším topný kabel tak by to nemuselo vadit (eště sem to nezkoušel ) jelikož kdybych propojil mezi nimy kabel a spojil to třeba na fastony a prodloužil to drátem tak by to taky mělo teoreticky hřát zase hned za tím neodporovým drátem