ano, su tam 2, na kazdu krajnu polohu pedalu, mne tiez fungovalo to startovanie spravne ale tempomat nesielsanjasin píše:Když šlápnu na spojku, tak se mi rozsvítí tlačítko startování, takže snímač bude v pořádku nebo je tam ještě jinej?
DDT2000 a vše kolem něj...
Moderátor: Moderators General
- Dehumanizer
- Člen RCČR
- Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba - Račkova dolina
- Kontaktovat uživatele:
Laguna III Grandtour GT 4control Energy 2.0 dCi (M9R 858) 127kW, r.v.2014
-
Jan Melichar
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
defaut clignotant = závada blikačů. Mě to vyhazovalo taky a bylo to špatnou kostrou na levé zadním světle. Díky tomu jakmile jsem šlápl na brzdu břestával fungovat blikač v té postižené svítilně. Zezačátku než jsem si všiml že něco nefunguje se to projevovalo tak, že se vsanjasin píše:Já si právě taky myslím, že rozsvícení světel, hned po nastartování je zaplý přes diagnostiku, že už tam je tahle funkce, jak říká Laco.
Diagnostika mi vyhodila tyhle chyby, přeložil sem je správně? Dík
UCBIC/BFR - UCH - M2S X74 et X73 Failures detected
defaut clignotant - problém se světlometem (pravý potkávací někdy nesvítí a pak zas jo)
embrayage/ point mort/frein - něco se zapojením brzdy
...
[/img]
diagnostice občas objevila tato závada.
Nevíte náhodou někdo co může znamenat závada z UCH
"Defaut alimentation moteurs CPE"
teda hlavně co znamená zkratka CPE ostatní si dokážu přeložit
Renault Megane Grandtour 1,3 Tce 2022
Renault Clio Grandtour 0,9 Tce 2019
Renault 19 1,8 16V 1992, Renault Laguna II 1,6 16V 2001,Renault Laguna III 2,0 16V 2011- ex
Renault 19 1,8 16V 1992, Renault Laguna II 1,6 16V 2001,Renault Laguna III 2,0 16V 2011- ex
Myslim ze je to porucha napajania motorov centralneho zamykania.Jan Melichar píše:defaut clignotant = závada blikačů. Mě to vyhazovalo taky a bylo to špatnou kostrou na levé zadním světle. Díky tomu jakmile jsem šlápl na brzdu břestával fungovat blikač v té postižené svítilně. Zezačátku než jsem si všiml že něco nefunguje se to projevovalo tak, že se vsanjasin píše:Já si právě taky myslím, že rozsvícení světel, hned po nastartování je zaplý přes diagnostiku, že už tam je tahle funkce, jak říká Laco.
Diagnostika mi vyhodila tyhle chyby, přeložil sem je správně? Dík
UCBIC/BFR - UCH - M2S X74 et X73 Failures detected
defaut clignotant - problém se světlometem (pravý potkávací někdy nesvítí a pak zas jo)
embrayage/ point mort/frein - něco se zapojením brzdy
...
[/img]
diagnostice občas objevila tato závada.
Nevíte náhodou někdo co může znamenat závada z UCH
"Defaut alimentation moteurs CPE"
teda hlavně co znamená zkratka CPE ostatní si dokážu přeložit
-
Jan Melichar
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Diky. To by asi mohlo byt. Sice jsem zatim zadny problem s centralem nezpozoroval, ale parkrat se mi tam tahle zavada jako kratkodoba objevila...Laco19 píše:Myslim ze je to porucha napajania motorov centralneho zamykania.
Renault Megane Grandtour 1,3 Tce 2022
Nie je tam ziadny index z ktoreho DDT vybera - co je v adresari, to si nalistujes. Teda ked je v adresari musis ho najst. Su tam myslim 2 ikonky "open" (uz som DDT nevidel par mesiacov, nic sa mi nekazi), ci klikas na spravnu (a vidis tie spravne xml subory).sanjasin píše:Nevíte někdo, proč když si chci manuálně vybrat jednotku vstřikování EDC 15C C - V9B - IMA a nemám připojený auto, tak mi jí to ve scan nenajde a přitom v adresáři DDT je ten soubor .xml a když připojím auto, tak jí to taky najde?
Dík
Ked si vlavo "+" rozbalis vstrekovanie, tam myslim nie su nazvy suborov ale nejaky popisny nazov z XML. Preto radsej otvor subor, tam mas nazov isty. Autodetekcia samozrejme pri nepripojenom aute nefunguje.
Ak pouzivas tento subor, skus:
http://rapidshare.com/files/200343627/E ... ___IMA.xml
budes to mat jednoduchsie, je prelozeny do slovenciny (bez zaruky, nedokoncene).
Děkuji mnohokrátLaco19 píše: Nie je tam ziadny index z ktoreho DDT vybera - co je v adresari, to si nalistujes. Teda ked je v adresari musis ho najst. Su tam myslim 2 ikonky "open" (uz som DDT nevidel par mesiacov, nic sa mi nekazi), ci klikas na spravnu (a vidis tie spravne xml subory).
Ked si vlavo "+" rozbalis vstrekovanie, tam myslim nie su nazvy suborov ale nejaky popisny nazov z XML. Preto radsej otvor subor, tam mas nazov isty. Autodetekcia samozrejme pri nepripojenom aute nefunguje.
Ak pouzivas tento subor, skus:
http://rapidshare.com/files/200343627/E ... ___IMA.xml
budes to mat jednoduchsie, je prelozeny do slovenciny (bez zaruky, nedokoncene).
Jo, zkusím to otevřít přímo, snad to pude.
Laguna II 2.2 Dci 110Kw 2002
ESP
Na prístrojovke mi svieti začalo svietiť ESP a conntoler. Auto som večer odstavil a žiadny problém no ráno po naštartovaní mi to začalo vypisovať.
Bol som v serise a tam mi povedali, že treba vymeniť celý blok ABS, lebo je tam zaliate čidlo čo sa pokazilo no mne sa to dáko nezdá. Zohnal som si preto DDT a začínam skúmať sám.
Robil som diagnostiku s DDT a vypísalo mi chybu
- Déconnexion fonctins ASR+AYC
- Capteur de pression de frein
Preložil som to ako
- vypnutie gunkcie ASR +AYC=myslím, že to je ESP
- snímač tlaku brzdového okruhu
Viac som sa o týchto chybách nedozvedel. Preložil som to správne?
Hladal som v manuáloch a ten snímač by mal byť na hlavnom brzdovom valci, alebo na posilovači brzd, ale tam som nič nenašiel.
Má niekto s týmto skúsenosti?
Bol som v serise a tam mi povedali, že treba vymeniť celý blok ABS, lebo je tam zaliate čidlo čo sa pokazilo no mne sa to dáko nezdá. Zohnal som si preto DDT a začínam skúmať sám.
Preložil som to ako
Hladal som v manuáloch a ten snímač by mal byť na hlavnom brzdovom valci, alebo na posilovači brzd, ale tam som nič nenašiel.
Renault Laguna 1.9 dci, 81 kw, r.v. 2005
Denné svietenie
Mám Lagunu 1,9 dci, 81 kW,2005
Cez DDT som si zapol aj denné svietenie, dočítal som sa, že to majú autá vybavené centrálnou riadacou jednotkou vyššieho typu.
Je to pod názvom (running light).
Ďakujem za radu aj Lacovi19
Cez DDT som si zapol aj denné svietenie, dočítal som sa, že to majú autá vybavené centrálnou riadacou jednotkou vyššieho typu.
Re: Denné svietenie
Ak sa dobre pamatam, od urciteho roku (cca 1-2 roky po zacati vyroby) by uz vsetky Laguny mali mat UCH s vyssou vybavou.marekli píše:Mám Lagunu 1,9 dci, 81 kW,2005
Re: ESP
Trosku postuduj pdf z Dialogysu (ak nemas, stiahni si pdf z Dialogysu 2006 CZ):marekli píše:Na prístrojovke mi svieti začalo svietiť ESP a conntoler. Auto som večer odstavil a žiadny problém no ráno po naštartovaní mi to začalo vypisovať.
Preložil som to ako
MR397X7438C000.pdf, 3727a.pdf, 4117a.pdf, MR341X7438C000.pdf
Vyber si spravny subor. Su tam popisane chyby a co treba robit ked sa vyskytnu.
Chyby necitaj z hlavneho menu (neviem skadial mas tie chyby, modul pre ABS je trosku iny ako ostatne). V module ABS by si mal zistit ci je snimac odpojeny alebo sa RJ nepaci hodnota tlaku - nieco blizsie o poruche.
Rádio
Mám Lagunu rok a ešte som nemal odpojenú baterku. Teraz som ju však odpojil a rádio chce kód, no pri kúpe mi nič také nedali. Preto moja otázka a žiadosť "ako sa dá odkódovať rádio ak neviem KÓD"
- Dehumanizer
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rádio
niekde to tu uz bolomarekli píše:Mám Lagunu rok a ešte som nemal odpojenú baterku. Teraz som ju však odpojil a rádio chce kód, no pri kúpe mi nič také nedali. Preto moja otázka a žiadosť "ako sa dá odkódovať rádio ak neviem KÓD"
http://forum.eserviceinfo.com/viewforum.php?f=8
tam sa zaregistruj, opis z radia vsetky kody, vytvor NOVY topic v tom fore a za chvilu ti pride ako odpoved tvoj kod
Dobry den, mam kabelz mtaplus.cz, ten o ktorom sa pisalo pred nejakym casom, ze ludom chodi, notebook s COM portom + DDT
... A auto Clio Thalia 1,4 16V, rok vyroby tusim 2000/2001 (ta verzia este pred face-liftom)... Problem je ze mi nedokaze detekovat ziadnu ECU... Je treba nastavit nejak COM port? Alebo je moze ze je cele auto postavene uz na CAN? (to sa mi nezda, vzhladom k tomu, kedy je vyrobene) Ako sa da overit, ci komunikacia vobec bezi?
Dakujem za odpoved
S pozdravom
David
Dakujem za odpoved
S pozdravom
David
- Dehumanizer
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
hmm... chcel som napisat nieco mudre ale nic ma nenapadaDosh píše:Dobry den, mam kabelz mtaplus.cz, ten o ktorom sa pisalo pred nejakym casom, ze ludom chodi, notebook s COM portom + DDT... A auto Clio Thalia 1,4 16V, rok vyroby tusim 2000/2001 (ta verzia este pred face-liftom)... Problem je ze mi nedokaze detekovat ziadnu ECU... Je treba nastavit nejak COM port? Alebo je moze ze je cele auto postavene uz na CAN? (to sa mi nezda, vzhladom k tomu, kedy je vyrobene) Ako sa da overit, ci komunikacia vobec bezi?
Dakujem za odpoved
S pozdravom
David
dole v tom okne pise ze na adresach, ktore scanuje, nic neodpoveda, kabel nema kontrolku, takze to neviem overit tymto sposobomDehumanizer píše:hmm... chcel som napisat nieco mudre ale nic ma nenapadaDosh píše:Dobry den, mam kabelz mtaplus.cz, ten o ktorom sa pisalo pred nejakym casom, ze ludom chodi, notebook s COM portom + DDT... A auto Clio Thalia 1,4 16V, rok vyroby tusim 2000/2001 (ta verzia este pred face-liftom)... Problem je ze mi nedokaze detekovat ziadnu ECU... Je treba nastavit nejak COM port? Alebo je moze ze je cele auto postavene uz na CAN? (to sa mi nezda, vzhladom k tomu, kedy je vyrobene) Ako sa da overit, ci komunikacia vobec bezi?
Dakujem za odpoved
S pozdravom
Davidkontrolka na kabli ti svieti? a co to pise tam dole v tom okne ked das scanovat ECU?
S nejakym Cliom problem bol.Dosh píše:dole v tom okne pise ze na adresach, ktore scanuje, nic neodpoveda, kabel nema kontrolku, takze to neviem overit tymto sposobom
Ked uz mas vybraty model auta, pozri na lavej strane akej farby mas stvorceky vedla modulov (ABS, Clima, Injection, ...) - ak su okrovej farby (aspon vacsina), malo by to ist.
Scanujes so zastrcenym klucom a zapnutym zapalovanim (
Jasne ze mam zapnute zapalovanieLaco19 píše: S nejakym Cliom problem bol.
Ked uz mas vybraty model auta, pozri na lavej strane akej farby mas stvorceky vedla modulov (ABS, Clima, Injection, ...) - ak su okrovej farby (aspon vacsina), malo by to ist.
Scanujes so zastrcenym klucom a zapnutym zapalovanim ()?
Najistejsie by bolo najst kamarata so 100% diagnostikovatelnym autom (viem akurat ze Laguna II, faza I funguje na 100%) a tam to skusit.Dosh píše:Jasne ze mam zapnute zapalovanieLaco19 píše: S nejakym Cliom problem bol.
Scanujes so zastrcenym klucom a zapnutym zapalovanim ()?
, vacsina je okrova, nejake su tusim modre, zelena ziadna
... cize teoreticky by to malo ist
Aj som premeral konektor a medzi GND a VCC mam 12V, takze napajanie zo strany auta ide, takze predpokladam, ze v konektore v aute je vsetko ok... Da sa nejakym sposobom odchytit komunikacia medzi DDT a autom? Alebo odchytit co vsetko je na COM porte, nemusi to davat zmysel, len ci tam nejake data vobec su (hyperterminal, alebo nieco podobne?)???
Pozeral si cez aky port sa snazi pripajat DDT? V popisoch niekde v DDT je aj ako mas mat nastaveny port vo Windowsoch - myslim, ze som to koli DDT ani nemusel nastavovat ale casto pouzivam seriovu komunikaciu, mozno som to uz nastavil predtym.
Skus manualne vybrat nejake moduly zo zoznamu, ak to komunikuje malo by to aspon nieco precitat.
Co sa tyka odchytavania komunikacie, myslim ze sa to da aj cez DDT - pozri v hlavnom menu.
No takeho nemam, jedine, ze by Dehumanizer bol niekedy v blave a vyskusal moj kabel, ci funguje, potom uz moze byt chyba len v notebooku...Laco19 píše: ...najst kamarata so 100% diagnostikovatelnym autom (viem akurat ze Laguna II, faza I funguje na 100%)...
To som tam nenasielLaco19 píše: V popisoch niekde v DDT je aj ako mas mat nastaveny port vo Windowsoch
Skusal som, bez uspechuLaco19 píše: manualne vybrat nejake moduly zo zoznamu, ak to komunikuje malo by to aspon nieco precitat.
Btw. ako sa Vam chova DDT2000 DiagInterfaces icon (to je ta zlta ikona v systray)? Mne sa nemeni a stale je v stave not connected, je to ok? Takisto mi chyba akykolvek naznak interfacu v Diag. devices
Btw. moze byt problam, ze to mam pustene v IE7 a nie v IE5 ?
Ikonu mam zelenou a pise CONNECTED. IE7 by na to nemela mit zadny vliv, mne to taky chodi na IE7. Pri cteni mi to taky (dolu v pravem okne) vypisuje connected a kdyz vyberes jakoukoli jednotku i co v aute nemas, tak pak by tam mela byt hlaska FAIL.Btw. ako sa Vam chova DDT2000 DiagInterfaces icon (to je ta zlta ikona v systray)? Mne sa nemeni a stale je v stave not connected, je to ok? Takisto mi chyba akykolvek naznak interfacu v Diag. devices
Btw. moze byt problam, ze to mam pustene v IE7 a nie v IE5 ?
Laguna Grandtour II 1.9dCi 88kW INITIALE Paris, plná palba
- Dehumanizer
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
budem v BA niekedy ten tyzden od 6.4. (v piatok idem naspat do prahy), ak dovtedy vydrzis tak mozme odskusat, len mi to este toho 6.4. pripomen sukromnou spravou alebo na ICQ (vid profil) lebo ja na to zabudnem urciteDosh píše:No takeho nemam, jedine, ze by Dehumanizer bol niekedy v blave a vyskusal moj kabel, ci funguje, potom uz moze byt chyba len v notebooku...Laco19 píše: ...najst kamarata so 100% diagnostikovatelnym autom (viem akurat ze Laguna II, faza I funguje na 100%)...