DDT2000 a vše kolem něj...

Najdete-li nějaké schéma, dejte ho sem!

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Dehumanizer
Člen RCČR
Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba - Račkova dolina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dehumanizer » stř úno 18, 2009 16:36

sanjasin píše:Když šlápnu na spojku, tak se mi rozsvítí tlačítko startování, takže snímač bude v pořádku nebo je tam ještě jinej?
ano, su tam 2, na kazdu krajnu polohu pedalu, mne tiez fungovalo to startovanie spravne ale tempomat nesiel
Laguna III Grandtour GT 4control Energy 2.0 dCi (M9R 858) 127kW, r.v.2014

Jan Melichar
Junior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Melichar » čtv úno 19, 2009 17:39

sanjasin píše:Já si právě taky myslím, že rozsvícení světel, hned po nastartování je zaplý přes diagnostiku, že už tam je tahle funkce, jak říká Laco.

Diagnostika mi vyhodila tyhle chyby, přeložil sem je správně? Dík

UCBIC/BFR - UCH - M2S X74 et X73 Failures detected
defaut clignotant - problém se světlometem (pravý potkávací někdy nesvítí a pak zas jo)
embrayage/ point mort/frein - něco se zapojením brzdy
...
[/img]
defaut clignotant = závada blikačů. Mě to vyhazovalo taky a bylo to špatnou kostrou na levé zadním světle. Díky tomu jakmile jsem šlápl na brzdu břestával fungovat blikač v té postižené svítilně. Zezačátku než jsem si všiml že něco nefunguje se to projevovalo tak, že se v
diagnostice občas objevila tato závada.

Nevíte náhodou někdo co může znamenat závada z UCH
"Defaut alimentation moteurs CPE"
teda hlavně co znamená zkratka CPE ostatní si dokážu přeložit
Renault Megane Grandtour 1,3 Tce 2022
Renault Clio Grandtour 0,9 Tce 2019
Renault 19 1,8 16V 1992, Renault Laguna II 1,6 16V 2001,Renault Laguna III 2,0 16V 2011- ex

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » čtv úno 19, 2009 17:42

Jan Melichar píše:
sanjasin píše:Já si právě taky myslím, že rozsvícení světel, hned po nastartování je zaplý přes diagnostiku, že už tam je tahle funkce, jak říká Laco.

Diagnostika mi vyhodila tyhle chyby, přeložil sem je správně? Dík

UCBIC/BFR - UCH - M2S X74 et X73 Failures detected
defaut clignotant - problém se světlometem (pravý potkávací někdy nesvítí a pak zas jo)
embrayage/ point mort/frein - něco se zapojením brzdy
...
[/img]
defaut clignotant = závada blikačů. Mě to vyhazovalo taky a bylo to špatnou kostrou na levé zadním světle. Díky tomu jakmile jsem šlápl na brzdu břestával fungovat blikač v té postižené svítilně. Zezačátku než jsem si všiml že něco nefunguje se to projevovalo tak, že se v
diagnostice občas objevila tato závada.

Nevíte náhodou někdo co může znamenat závada z UCH
"Defaut alimentation moteurs CPE"
teda hlavně co znamená zkratka CPE ostatní si dokážu přeložit
Myslim ze je to porucha napajania motorov centralneho zamykania.

Jan Melichar
Junior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Melichar » čtv úno 19, 2009 17:52

Laco19 píše:Myslim ze je to porucha napajania motorov centralneho zamykania.
Diky. To by asi mohlo byt. Sice jsem zatim zadny problem s centralem nezpozoroval, ale parkrat se mi tam tahle zavada jako kratkodoba objevila...
Renault Megane Grandtour 1,3 Tce 2022
Renault Clio Grandtour 0,9 Tce 2019
Renault 19 1,8 16V 1992, Renault Laguna II 1,6 16V 2001,Renault Laguna III 2,0 16V 2011- ex

sanjasin
Advanced member

Příspěvek od sanjasin » pát úno 20, 2009 13:20

Nevíte někdo, proč když si chci manuálně vybrat jednotku vstřikování EDC 15C C - V9B - IMA a nemám připojený auto, tak mi jí to ve scan nenajde a přitom v adresáři DDT je ten soubor .xml a když připojím auto, tak jí to taky najde?

Dík
Laguna II 2.2 Dci 110Kw 2002

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pát úno 20, 2009 13:48

sanjasin píše:Nevíte někdo, proč když si chci manuálně vybrat jednotku vstřikování EDC 15C C - V9B - IMA a nemám připojený auto, tak mi jí to ve scan nenajde a přitom v adresáři DDT je ten soubor .xml a když připojím auto, tak jí to taky najde?

Dík
Nie je tam ziadny index z ktoreho DDT vybera - co je v adresari, to si nalistujes. Teda ked je v adresari musis ho najst. Su tam myslim 2 ikonky "open" (uz som DDT nevidel par mesiacov, nic sa mi nekazi), ci klikas na spravnu (a vidis tie spravne xml subory).
Ked si vlavo "+" rozbalis vstrekovanie, tam myslim nie su nazvy suborov ale nejaky popisny nazov z XML. Preto radsej otvor subor, tam mas nazov isty. Autodetekcia samozrejme pri nepripojenom aute nefunguje.
Ak pouzivas tento subor, skus:
http://rapidshare.com/files/200343627/E ... ___IMA.xml
budes to mat jednoduchsie, je prelozeny do slovenciny (bez zaruky, nedokoncene).

sanjasin
Advanced member

Příspěvek od sanjasin » pát úno 20, 2009 14:08

Laco19 píše: Nie je tam ziadny index z ktoreho DDT vybera - co je v adresari, to si nalistujes. Teda ked je v adresari musis ho najst. Su tam myslim 2 ikonky "open" (uz som DDT nevidel par mesiacov, nic sa mi nekazi), ci klikas na spravnu (a vidis tie spravne xml subory).
Ked si vlavo "+" rozbalis vstrekovanie, tam myslim nie su nazvy suborov ale nejaky popisny nazov z XML. Preto radsej otvor subor, tam mas nazov isty. Autodetekcia samozrejme pri nepripojenom aute nefunguje.
Ak pouzivas tento subor, skus:
http://rapidshare.com/files/200343627/E ... ___IMA.xml
budes to mat jednoduchsie, je prelozeny do slovenciny (bez zaruky, nedokoncene).
Děkuji mnohokrát :shock: , já už si taky něco málo přeložil, ale de mi to pomalu, sice mám prapředky z Francie, jenže na francoužštinu buňky moc nemám a ještě moc nerozumím zkratkám, co tam sou, no, já když dám scan a nemám připojený auto a rozkliknu si Injection, tak v tý nabídce tenhle typ vstřikování není a přitom v adresáři ho vidím, nechápu to.
Jo, zkusím to otevřít přímo, snad to pude.

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pát úno 20, 2009 14:15

sanjasin píše:... rozkliknu si Injection, tak v tý nabídce tenhle typ vstřikování není a přitom v adresáři ho vidím...
Myslim ze tam ukazuje nie nazov suboru ale popis precitany z tych xml a ten je iny.

sanjasin
Advanced member

Příspěvek od sanjasin » pát úno 20, 2009 14:27

Laco19 píše: Myslim ze tam ukazuje nie nazov suboru ale popis precitany z tych xml a ten je iny.
Obrázek

Jo, to bude asi ono, tady je to vidět.

marekli
Starting member

ESP

Příspěvek od marekli » pon bře 09, 2009 09:29

Na prístrojovke mi svieti začalo svietiť ESP a conntoler. Auto som večer odstavil a žiadny problém no ráno po naštartovaní mi to začalo vypisovať.
Bol som v serise a tam mi povedali, že treba vymeniť celý blok ABS, lebo je tam zaliate čidlo čo sa pokazilo no mne sa to dáko nezdá. Zohnal som si preto DDT a začínam skúmať sám.

Robil som diagnostiku s DDT a vypísalo mi chybu
- Déconnexion fonctins ASR+AYC
- Capteur de pression de frein
Preložil som to ako
- vypnutie gunkcie ASR +AYC=myslím, že to je ESP
- snímač tlaku brzdového okruhu

Viac som sa o týchto chybách nedozvedel. Preložil som to správne?
Hladal som v manuáloch a ten snímač by mal byť na hlavnom brzdovom valci, alebo na posilovači brzd, ale tam som nič nenašiel.
Má niekto s týmto skúsenosti?
Renault Laguna 1.9 dci, 81 kw, r.v. 2005

marekli
Starting member

Denné svietenie

Příspěvek od marekli » pon bře 09, 2009 09:42

Mám Lagunu 1,9 dci, 81 kW,2005

Cez DDT som si zapol aj denné svietenie, dočítal som sa, že to majú autá vybavené centrálnou riadacou jednotkou vyššieho typu.
Je to pod názvom (running light).
Ďakujem za radu aj Lacovi19

Laco19
Grafoman

Re: Denné svietenie

Příspěvek od Laco19 » pon bře 09, 2009 11:30

marekli píše:Mám Lagunu 1,9 dci, 81 kW,2005

Cez DDT som si zapol aj denné svietenie, dočítal som sa, že to majú autá vybavené centrálnou riadacou jednotkou vyššieho typu.
Je to pod názvom (running light).
Ďakujem za radu aj Lacovi19
Ak sa dobre pamatam, od urciteho roku (cca 1-2 roky po zacati vyroby) by uz vsetky Laguny mali mat UCH s vyssou vybavou.

Laco19
Grafoman

Re: ESP

Příspěvek od Laco19 » pon bře 09, 2009 19:56

marekli píše:Na prístrojovke mi svieti začalo svietiť ESP a conntoler. Auto som večer odstavil a žiadny problém no ráno po naštartovaní mi to začalo vypisovať.
Bol som v serise a tam mi povedali, že treba vymeniť celý blok ABS, lebo je tam zaliate čidlo čo sa pokazilo no mne sa to dáko nezdá. Zohnal som si preto DDT a začínam skúmať sám.

Robil som diagnostiku s DDT a vypísalo mi chybu
- Déconnexion fonctins ASR+AYC
- Capteur de pression de frein
Preložil som to ako
- vypnutie gunkcie ASR +AYC=myslím, že to je ESP
- snímač tlaku brzdového okruhu

Viac som sa o týchto chybách nedozvedel. Preložil som to správne?
Hladal som v manuáloch a ten snímač by mal byť na hlavnom brzdovom valci, alebo na posilovači brzd, ale tam som nič nenašiel.
Má niekto s týmto skúsenosti?
Trosku postuduj pdf z Dialogysu (ak nemas, stiahni si pdf z Dialogysu 2006 CZ):
MR397X7438C000.pdf, 3727a.pdf, 4117a.pdf, MR341X7438C000.pdf
Vyber si spravny subor. Su tam popisane chyby a co treba robit ked sa vyskytnu.
Chyby necitaj z hlavneho menu (neviem skadial mas tie chyby, modul pre ABS je trosku iny ako ostatne). V module ABS by si mal zistit ci je snimac odpojeny alebo sa RJ nepaci hodnota tlaku - nieco blizsie o poruche.

marekli
Starting member

Rádio

Příspěvek od marekli » úte bře 10, 2009 07:54

Mám Lagunu rok a ešte som nemal odpojenú baterku. Teraz som ju však odpojil a rádio chce kód, no pri kúpe mi nič také nedali. Preto moja otázka a žiadosť "ako sa dá odkódovať rádio ak neviem KÓD"

Dehumanizer
Člen RCČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Rádio

Příspěvek od Dehumanizer » čtv bře 12, 2009 10:28

marekli píše:Mám Lagunu rok a ešte som nemal odpojenú baterku. Teraz som ju však odpojil a rádio chce kód, no pri kúpe mi nič také nedali. Preto moja otázka a žiadosť "ako sa dá odkódovať rádio ak neviem KÓD"
niekde to tu uz bolo
http://forum.eserviceinfo.com/viewforum.php?f=8
tam sa zaregistruj, opis z radia vsetky kody, vytvor NOVY topic v tom fore a za chvilu ti pride ako odpoved tvoj kod :-)

marekli
Starting member

Re:

Příspěvek od marekli » čtv bře 12, 2009 14:05

Dííík tak ja pokúsim a dám vedieť či to pôjde.

Dosh
Starting member

Příspěvek od Dosh » ned bře 15, 2009 23:20

Dobry den, mam kabelz mtaplus.cz, ten o ktorom sa pisalo pred nejakym casom, ze ludom chodi, notebook s COM portom + DDT :)... A auto Clio Thalia 1,4 16V, rok vyroby tusim 2000/2001 (ta verzia este pred face-liftom)... Problem je ze mi nedokaze detekovat ziadnu ECU... Je treba nastavit nejak COM port? Alebo je moze ze je cele auto postavene uz na CAN? (to sa mi nezda, vzhladom k tomu, kedy je vyrobene) Ako sa da overit, ci komunikacia vobec bezi?

Dakujem za odpoved

S pozdravom
David

Dehumanizer
Člen RCČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dehumanizer » pon bře 16, 2009 09:33

Dosh píše:Dobry den, mam kabelz mtaplus.cz, ten o ktorom sa pisalo pred nejakym casom, ze ludom chodi, notebook s COM portom + DDT :)... A auto Clio Thalia 1,4 16V, rok vyroby tusim 2000/2001 (ta verzia este pred face-liftom)... Problem je ze mi nedokaze detekovat ziadnu ECU... Je treba nastavit nejak COM port? Alebo je moze ze je cele auto postavene uz na CAN? (to sa mi nezda, vzhladom k tomu, kedy je vyrobene) Ako sa da overit, ci komunikacia vobec bezi?

Dakujem za odpoved

S pozdravom
David
hmm... chcel som napisat nieco mudre ale nic ma nenapada :-) kontrolka na kabli ti svieti? a co to pise tam dole v tom okne ked das scanovat ECU?

Dosh
Starting member

Příspěvek od Dosh » pon bře 16, 2009 09:53

Dehumanizer píše:
Dosh píše:Dobry den, mam kabelz mtaplus.cz, ten o ktorom sa pisalo pred nejakym casom, ze ludom chodi, notebook s COM portom + DDT :)... A auto Clio Thalia 1,4 16V, rok vyroby tusim 2000/2001 (ta verzia este pred face-liftom)... Problem je ze mi nedokaze detekovat ziadnu ECU... Je treba nastavit nejak COM port? Alebo je moze ze je cele auto postavene uz na CAN? (to sa mi nezda, vzhladom k tomu, kedy je vyrobene) Ako sa da overit, ci komunikacia vobec bezi?

Dakujem za odpoved

S pozdravom
David
hmm... chcel som napisat nieco mudre ale nic ma nenapada :-) kontrolka na kabli ti svieti? a co to pise tam dole v tom okne ked das scanovat ECU?
dole v tom okne pise ze na adresach, ktore scanuje, nic neodpoveda, kabel nema kontrolku, takze to neviem overit tymto sposobom :(

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pon bře 16, 2009 10:05

Dosh píše:dole v tom okne pise ze na adresach, ktore scanuje, nic neodpoveda, kabel nema kontrolku, takze to neviem overit tymto sposobom :(
S nejakym Cliom problem bol.
Ked uz mas vybraty model auta, pozri na lavej strane akej farby mas stvorceky vedla modulov (ABS, Clima, Injection, ...) - ak su okrovej farby (aspon vacsina), malo by to ist.
Scanujes so zastrcenym klucom a zapnutym zapalovanim ( :wink: )?

Dosh
Starting member

Příspěvek od Dosh » pon bře 16, 2009 23:54

Laco19 píše: S nejakym Cliom problem bol.
Ked uz mas vybraty model auta, pozri na lavej strane akej farby mas stvorceky vedla modulov (ABS, Clima, Injection, ...) - ak su okrovej farby (aspon vacsina), malo by to ist.
Jasne ze mam zapnute zapalovanie :), vacsina je okrova, nejake su tusim modre, zelena ziadna :)... cize teoreticky by to malo ist :( Aj som premeral konektor a medzi GND a VCC mam 12V, takze napajanie zo strany auta ide, takze predpokladam, ze v konektore v aute je vsetko ok... Da sa nejakym sposobom odchytit komunikacia medzi DDT a autom? Alebo odchytit co vsetko je na COM porte, nemusi to davat zmysel, len ci tam nejake data vobec su (hyperterminal, alebo nieco podobne?)???

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » úte bře 17, 2009 00:24

Dosh píše:
Laco19 píše: S nejakym Cliom problem bol.
Jasne ze mam zapnute zapalovanie :), vacsina je okrova, nejake su tusim modre, zelena ziadna :)... cize teoreticky by to malo ist :( Aj som premeral konektor a medzi GND a VCC mam 12V, takze napajanie zo strany auta ide, takze predpokladam, ze v konektore v aute je vsetko ok... Da sa nejakym sposobom odchytit komunikacia medzi DDT a autom? Alebo odchytit co vsetko je na COM porte, nemusi to davat zmysel, len ci tam nejake data vobec su (hyperterminal, alebo nieco podobne?)???
Najistejsie by bolo najst kamarata so 100% diagnostikovatelnym autom (viem akurat ze Laguna II, faza I funguje na 100%) a tam to skusit.
Pozeral si cez aky port sa snazi pripajat DDT? V popisoch niekde v DDT je aj ako mas mat nastaveny port vo Windowsoch - myslim, ze som to koli DDT ani nemusel nastavovat ale casto pouzivam seriovu komunikaciu, mozno som to uz nastavil predtym.
Skus manualne vybrat nejake moduly zo zoznamu, ak to komunikuje malo by to aspon nieco precitat.
Co sa tyka odchytavania komunikacie, myslim ze sa to da aj cez DDT - pozri v hlavnom menu.

Dosh
Starting member

Příspěvek od Dosh » úte bře 17, 2009 09:30

Laco19 píše: ...najst kamarata so 100% diagnostikovatelnym autom (viem akurat ze Laguna II, faza I funguje na 100%)...
No takeho nemam, jedine, ze by Dehumanizer bol niekedy v blave a vyskusal moj kabel, ci funguje, potom uz moze byt chyba len v notebooku...
Laco19 píše: V popisoch niekde v DDT je aj ako mas mat nastaveny port vo Windowsoch
To som tam nenasiel :(
Laco19 píše: manualne vybrat nejake moduly zo zoznamu, ak to komunikuje malo by to aspon nieco precitat.
Skusal som, bez uspechu :(

Btw. ako sa Vam chova DDT2000 DiagInterfaces icon (to je ta zlta ikona v systray)? Mne sa nemeni a stale je v stave not connected, je to ok? Takisto mi chyba akykolvek naznak interfacu v Diag. devices

Btw. moze byt problam, ze to mam pustene v IE7 a nie v IE5 ?

zet3
Advanced member

Příspěvek od zet3 » úte bře 17, 2009 11:26

Btw. ako sa Vam chova DDT2000 DiagInterfaces icon (to je ta zlta ikona v systray)? Mne sa nemeni a stale je v stave not connected, je to ok? Takisto mi chyba akykolvek naznak interfacu v Diag. devices

Btw. moze byt problam, ze to mam pustene v IE7 a nie v IE5 ?
Ikonu mam zelenou a pise CONNECTED. IE7 by na to nemela mit zadny vliv, mne to taky chodi na IE7. Pri cteni mi to taky (dolu v pravem okne) vypisuje connected a kdyz vyberes jakoukoli jednotku i co v aute nemas, tak pak by tam mela byt hlaska FAIL.
Laguna Grandtour II 1.9dCi 88kW INITIALE Paris, plná palba

Dehumanizer
Člen RCČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dehumanizer » stř bře 18, 2009 17:15

Dosh píše:
Laco19 píše: ...najst kamarata so 100% diagnostikovatelnym autom (viem akurat ze Laguna II, faza I funguje na 100%)...
No takeho nemam, jedine, ze by Dehumanizer bol niekedy v blave a vyskusal moj kabel, ci funguje, potom uz moze byt chyba len v notebooku...
budem v BA niekedy ten tyzden od 6.4. (v piatok idem naspat do prahy), ak dovtedy vydrzis tak mozme odskusat, len mi to este toho 6.4. pripomen sukromnou spravou alebo na ICQ (vid profil) lebo ja na to zabudnem urcite

Odpovědět

Zpět na „Manuály a schémata & diagnostika“