Pro přestavbu vozu z N1 na M1 musíte jako první kontaktovat Renault ČR a podle VIN se dozvíte, zdali je přestavba vůbec možná. Dál jsem se nedostal, protože mi bylo řečeno (cituji helpline R ČR):
Přestavba u vašeho vozu není možná. Jedná se o vozidlo s karosérií AF, kde je hmotnostní vzorec pro N1, hmotnostní vzorec nemůže zároveň vyhovovat pro M1.
Ještě jsem tady na fóru viewtopic.php?t=25403 našel téma, kde se to řeší, volal jsem i panu Opičkovi, kterému bych tímto chtěl velmi poděkovat (sdělil mi, že informaci o přestavbě posílal helplinu on sám) a ten mi problém vysvětlil. Věnoval mi dobrých 5minut, nicméně jsme se dobrali toho, že mám smůlu, v autobazaru kecali a mám holt přepážku a tutíž potřebuju rakev na lyže a jiné fošny... Nenapadlo mě, že 10minut s flexou a pár razítek je v ČR tak neskutečný problém. Co se dá dělat...
Napadá mě jenom pár dotazů:
Neuvažuji teď s STK, kde bude přítomnost přepážky ve voze povinná.
1. je nějak definována ta mříž/přepážka rozměrově a funkčně? např. když nechám jenom "síťku",uříznu zbytek přepážky od konce síťky dolů a vyhodím to abych mohl vyhodit sedadla a převážet dlouhé věci... jestli poruším homologaci a tudíž STK, nebo něco pobného...
2. jestli je bod 1.ok,máte někdo jednu přepážku k prodeji?
Děkuji a zdravím Renaulťáky.