Pořád píská a píská...
Moderátor: Moderators General
Pořád píská a píská...
Zdravím pánové, měl bych otázečku. Když jedu s R5, tak pořád něco jako píská, někdy to přestane na volnoběžné otáčky, někdy to píská i tak. Když jedu a mám třeba 1/4 až 2/3 plynu, tak to pořád píská, najednou přidám ještě víc a nepíská, uberu a zase píšká. Nejedná se o žádný kovový zvuk nebo tak něco, myslel jsem třeba nějaké ložisko, ale to by dělalo pořád a to bych pozanal. Toto je takové zvláštní, jak píšťalka nebo tak něco. Poradíte...?
a čo tak klinový remeň??alebo môže byť vadná vodiaca kladka...
Renault Clio 16V,Renault 5 GTE
[img]http://www.userbars.gr/data/media/6/bar-renault.gif[/img]
[img]http://members.etelnet.at/lang/bild.gif[/img]
[img]http://www.userbars.gr/data/media/6/bar-renault.gif[/img]
[img]http://members.etelnet.at/lang/bild.gif[/img]
- 100KUC
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
co vodní pumpa? v jakém je stavu? Ale to fakt asi střílím od boku

Renault Mégane III Grandtour '12, Avantage 1,5 dCi 110k "Gauč v.2.0"
ex. Clio I 1.4e RT '91; Mégane Break 1.4 16V RXE '99; Renault 8 1130 '64, 40k; Clio II 1.4 16V '03; Renault 5 GT. '88 (project F16), 136k; Renault Laguna 2.0T Dynamique '05, 170k; Renault Mégane GrandTour 1,6 16V Privilége '05, 110k "Gauč", Renault Clio III '07, 1,6 16V 112k Dynamique
Na řemen jsem taky koukal, ale to bych poznal a navíc to je závislé na zatížení, mám třeba vykvaltováno, nepíská, dám jedničku, poštím spojku a už začíná pískat, rozjedu se a už píská a když přidám víc plynu, tak přestane. Na spojkové ložisko to taky nevidím. Je to fakt jak píšťalka, nic vyloženě mechanického, kovového.
Mozna ze saje falesnej vzduch mezi sacim a vyfukovim svodem.tam sou 4 sroubi ktere se letama povoli a pak to piska.
Martin
Lidem bez jmena neodpovidam na sz.
R5 Turbo 2 rv.1985
R21 Turbo 1991
R21 Turbo Quadra rv.1991 in work
Megane 3 Bose Gt- Line Edc Prodan
Grand Espace 3.0 Dci 2007 Privilege prodan
Espace 2.0 Dci 2008 Initiale
Lidem bez jmena neodpovidam na sz.
R5 Turbo 2 rv.1985
R21 Turbo 1991
R21 Turbo Quadra rv.1991 in work
Megane 3 Bose Gt- Line Edc Prodan
Grand Espace 3.0 Dci 2007 Privilege prodan
Espace 2.0 Dci 2008 Initiale
Když je teď venku teplo, tak je to o něco slabší pískání, je to rozhodně závislé na poloze plynového pedálu, takže když by to byla pumpa, tak to bude dělat pořád... Takhle jedu a jen to šudlám, píská, najednou přidám a okamžitě přestane, uberu plyn a zase píská. Už jsem z toho hotovej.R5_GTT píše:mne to píska taky,ale když se mi zahreje motor tak ne.Ja mám odešlou vodní pumpu,tak proto to píska.Možná že máš stejný problém.
Mal som podobny problem,treba otvorit kapotu a nacuvat odkial to ide.
Myslel som ze to je remen,tak som ho zhodil dole a aj tak piskalo.
Nakoniec mi piskalo klzne lozisko v rozdelovaci,rozobral premazal a uz
vobec nepiska.
Ale nemusi to byt tvoj pripad,treba to vypocut odkial to ide.
vobec nepiska.
R19 16V chamade,Clio 1.8 16V,R5 GTT
O víkendu se na to mrknu, ten řemen zkusím určitě sundat, přijde mi, jako by to šlo od pumpy, ale to by pískalo pořád. Ještě mě napadl opravdu nějaký podtlak, je to fakt jak když pískáš pusou.Rixie píše:Mal som podobny problem,treba otvorit kapotu a nacuvat odkial to ide.
vobec nepiska.
- Anarki
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
To sprosté ložisko pískalo aj mneRixie píše:Mal som podobny problem,treba otvorit kapotu a nacuvat odkial to ide.
vobec nepiska.

Ošnečkovaný Cacabus Quintus GT-Blue Storm 5-Ultimate Sensational Orgasm s kovaným srdcom F3+N a šnečkom GT2876RS Real Raider
První R5 GTT na světe kde bylo nainstalované nezávislé topení, analogové švýcarské hodiny Kienzle a pod ...
Bacha na parazit Kooperativu
První R5 GTT na světe kde bylo nainstalované nezávislé topení, analogové švýcarské hodiny Kienzle a pod ...

Bacha na parazit Kooperativu

Na ten rozdělovač se zaměřím jako na prvního adepta. Dám vědět chlapi. Zatím díkyAnarki píše:To sprosté ložisko pískalo aj mneRixie píše:Mal som podobny problem,treba otvorit kapotu a nacuvat odkial to ide.
vobec nepiska.
Ale nemusi to byt tvoj pripad,treba to vypocut odkial to ide.dlho som skúmal alternátor, remeň i vodnú pumpu kým ma napadlo počúvať poriadne v celom motorovom priestore.