Laguna II 1.9DCi prasklý intercooler
Moderátor: Moderators General
Laguna II 1.9DCi prasklý intercooler
Chtěl bych se zeptat jestli může při dlouhodobém ježdění s prasklým intercoolerem dojít k poškození turba. To že auto hůř pojede je mi jasné teď ale do toho začlo trošku cukat jako kdybych přidával a hned ubýral plyn což podle mě může být způsobeno nestálým tlakem od turba, ale nevim jestli při díře v IC může být tlak nestálý nebo by měl být prostě jenom nižší. Bojím se totiž aby nezačlo odcházet (zadírat se) turbo. Nevíte jak má řešenou ochranu proti přesažení max. tlaku a následnému poškození turba. Pokud se nepletu tak u VW tuto fci zajišťovala pouze membrána nevíte ja je to řešeno u tohoto motoru?
Laguna Grandtour rv01 1.9dci 88kW Privilege, xenony, tempomat
- jakub
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
max plnící tlak hlídá Wastegate aď už externi nebo interní, v tvém případě bude asi interní příma na turbodmychadle, pokud není špatná membrána nebo hadice k ní tak funguje naprosto spolehlivě, dále se dá max plnící tlak hlídat ventily POV který ale většinou v serii nikdo nedodává a konečně se to dá hlídát ještě el. tlak čidlem, nevím jestli to má diesel ale benziny to měli, a teď k prasklému IC, dlouhodobým používáním prasklého IC povede zajisté k rychlejšímu opotřebení ložisek turbodmychadla, čím bude díra v IC větší tím se bude muset turbo točit rychleji aby bylo schopno dodat potřebný přetlak vzduchu pro motor, a samozřejmě dírou ti poteče ven olej který v sacím traktu právě z turba je a je možné podle velikosti díry že než začne dostatečně plnit turbo a motor ještě saje vzduch sám tak si tou dírou bude přisávat nefiltrovaný vzduch. Takže vyndat zavařit či zalepit IC a máš klid.
Ford Transit mk7 motoodtahovka 2.2Tdci, Kawasaki ZX10R, GeniThalia II 1.2 16V
Motoservis, Pneuservis, Kovodílna, Účetnictví
Motoservis, Pneuservis, Kovodílna, Účetnictví
- L U K Y
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
je asi hlinnikovy , je to podobne ako normalny chladic a je pred nim aj umiestneny.bufan1 píše:Kde je v autě ten interkooler? Je plastový nebo plechový? Něco jako malý chladič? Díky

Naposledy upravil(a) L U K Y dne úte úno 26, 2008 13:25, celkem upraveno 1 x.
LIIGrandtour 1.9dci/88kw, tempomat, 8xairbag - ,ol.filter vecsi z P307, zrk.folie, disky ENZO, subik
, denne LED svetla. odislo turbo..konec asi..
Ford Fusion2 1.4tdci, vyhrievane predne sklo-ked si clovek na to zvykne tak uz nemoze byt bez toho :} predane
Fiat stilo 1.9 115k panoramaticka strecha...
SkuterSUZUKI Burgman 250
najnovsi prirastok HONDA LEGEND 3.5 V6 VTEC, SHAWD 4x4, 295konikov
Ford Fusion2 1.4tdci, vyhrievane predne sklo-ked si clovek na to zvykne tak uz nemoze byt bez toho :} predane
SkuterSUZUKI Burgman 250
- L U K Y
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
prosim ta ako ti moze chladit plastova hadica???on chcel predsa vediet kde je ten IC chladic staceneho vzduchu do ktoreho ide uz stlaceny vzduch z turba.AlienX píše:To asi ani ne - je to ta cerna plastikova hadice (+-8cm prumer) co vede z kastliku ze vzd. filtru. (vlevo od nadobky na brzdovku)
LIIGrandtour 1.9dci/88kw, tempomat, 8xairbag - ,ol.filter vecsi z P307, zrk.folie, disky ENZO, subik
, denne LED svetla. odislo turbo..konec asi..
SkuterSUZUKI Burgman 250
SkuterSUZUKI Burgman 250
-
novakradek
- Starting member
Intercooler
Ahoj tak to byla má první investice.
Výměna intercooleru, přesně tak auto nemělo tah kolísal v tahu výkon a mělo ty syčivý zvuk.
Vyměnil jsem ho a super autíčko tichoučké a hrozná změna na výkonu.
Docela dobrá práce ale pro pěkný přístup musel ven Nárazník,světla příruba chladič klimatizace takže celý předek.
Práce v klidu a s výměnou oleje na 3 hodinky.
Mám dojem že se musí vyháknout nahoře a vysunout směrem nahoru.
No hlavně první jízda než se to pročistilo tak jsem se zděsil to byl černý oblak ale po pár KM vůbec
Výměna intercooleru, přesně tak auto nemělo tah kolísal v tahu výkon a mělo ty syčivý zvuk.
Docela dobrá práce ale pro pěkný přístup musel ven Nárazník,světla příruba chladič klimatizace takže celý předek.
No hlavně první jízda než se to pročistilo tak jsem se zděsil to byl černý oblak ale po pár KM vůbec
- hanzelkaorigi
- Starting member
Re: Intercooler
Ahoj ja jsem ted jel a slyším taky syčeni při rozjezdu asi od 1100otáček zhruba do 1500otáčeknovakradek píše:Ahoj tak to byla má první investice.
motor zatím jde za plynem normálne a ani volnoběh nekolísá myslíte ze to bude něco okolo IC
Škoda 120L, BMW320 V6 karburátor
Nissan Primera 1.6 16V, R Scenic 1.6 16V
Nissan P 1.6 16V, R LII 2.2dci,110kW combi expression r.v.2004
Re: Intercooler
Podle mě to dělá vzduchový filtr, kdybys v kabině slyšel syčet IC, dáááávno bys to poznal na chování motoru.hanzelkaorigi píše:Ahoj ja jsem ted jel a slyším taky syčeni při rozjezdu asi od 1100otáček zhruba do 1500otáček
motor zatím jde za plynem normálne a ani volnoběh nekolísá myslíte ze to bude něco okolo IC
Každý filtr trochu syčí, některý víc, jiný míň. Nevím jestli by pomohlo ho vyndat a zase zpátky usadit... Já ten svůj taky trošičku slyším (někdy) a neřeším to.
Teď mám cca 500km nový a zatím se neozval, asi se ještě stydí...

- hanzelkaorigi
- Starting member
- hanzelkaorigi
- Starting member
Tak ten vzduchovej dobry jen hořejší část filtru je špinavá ale mezi těma lamelama je žlutej,ale stejně pude ven a du do bavlněného
Takže mi není dost jasný co si tam může zasičet, musím tedy patrat dál.
Zítra jdu dávat bavlněný K&Nhanzelkaorigi píše:Tak ten vzduchovej dobry jen hořejší část filtru je špinavá ale mezi těma lamelama je žlutej,ale stejně pude ven a du do bavlněného
Renault Laguna III 2.0 dCi
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Pokud tedy opravdu syčí filtr, tak to na 100% není průchodem vzduchu přes vlastní membránu ale může být někde škvírka a pak si to tamtudy přisává vzduch. Stačí i sebenepatrnější netěsnost. Nasávaný vzduch přirozeně proudí cestou nejmenšího odporu a proto bude pronikat tou škvírkou vysokou rychlostí = hvízdání, syčení, šelest apod...
Já bych to rozebral, zkontroloval a zase složil. Kdyby to nepomohlo, kašlal bych na to pokud ti ovšem ten zvuk nedrásá nervy.
Já bych to rozebral, zkontroloval a zase složil. Kdyby to nepomohlo, kašlal bych na to pokud ti ovšem ten zvuk nedrásá nervy.

- hanzelkaorigi
- Starting member
Jasně já pudu taky do něj, Green je dražší a naprosto stejný vlasnosti jen v jiné barvě.
Prej na tom nepoznáš změnu , ale když neco pojezdíš a pak tam dáš zpátky papírák tak pak to poznáš že to jede hůř.
Prej na tom nepoznáš změnu , ale když neco pojezdíš a pak tam dáš zpátky papírák tak pak to poznáš že to jede hůř.
Mě ho doporučil Laguňák na slovo vzatý(Šamša), prej to poznat je...minimálně ho stačí čistit, nemusíš furt měnit...hanzelkaorigi píše:Jasně já pudu taky do něj, Green je dražší a naprosto stejný vlasnosti jen v jiné barvě.
Renault Laguna III 2.0 dCi
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
- hanzelkaorigi
- Starting member
Já jsem takovej skur....j puntičkář že mě s..e i skákající zadní roleta nad zavazadlama, ale to sem smířenej že to tak je a na našich cestách to tak ještě dlouho budeMakak007 píše:Pokud tedy opravdu syčí filtr, tak to na 100% není průchodem vzduchu přes vlastní membránu ale může být někde škvírka a pak si to tamtudy přisává vzduch. Stačí i sebenepatrnější netěsnost. Nasávaný vzduch přirozeně proudí cestou nejmenšího odporu a proto bude pronikat tou škvírkou vysokou rychlostí = hvízdání, syčení, šelest apod...
- Giggo
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
Já sem svůj měnil minulej týden. Papír za papír, ale papír co tam byl měl datum výroby r. 2003 kdy tam byl danej toť otázka, ale asi už něco pamatovalhanzelkaorigi píše:Jasně já pudu taky do něj, Green je dražší a naprosto stejný vlasnosti jen v jiné barvě.
Změnu sem, ale nijak nepozoroval, takže tomu nepřikládám až takovej význam.
UKRADENÁ
Renault Laguna II; 1.9dCi 88kW@106kW; 2001
- mojinmojin
- Starting member
Předpokládám, že asi budu mít dírku v intercooleru. Auto při rozjezdu a parkování jakoby pulzovaně houká při otáčkách 1500 - 2000 a malý dolní kryt pod chladičema mám celý od oleje. Až ho budu vytahovat a lepit nebo svařovat, tak bych ho chtěl přijednom i vyčistit. Jaký je nejlepší způsob čištění ? Nějaký servoprášek s vodou a potom vyfoukat, nebo benzínem či acetonem a vyfoukat ? Máte někdo zkušenost ? Díky za radu.
2,2DCi Grandtour - Privileg
- mojinmojin
- Starting member