kontrolka zhaveni
Moderátor: Moderators General
-
panprotein
- Starting member
kontrolka zhaveni
Mam renault scenic r.v 2002 1.9dci 166 000km a auto je posledni dobou lenive nekdy jak jedu rozsviti se mi kontrolka zhaveni třeba na 30 vterin a pak zase zhasne ale jak vyřadim rychlost tak zhasne okamžite nechal jsem auto jednou nastartovane asi 10minut a vykon byl uplne normalni nemuže byt problem v snimaci teploty chladici kapaliny predem dekuji za rady. 
- hudes
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Re: kontrolka zhaveni
ahoj. už je to tu pořešeno víckrát. Měl by to být EGR ventil. a když si ho vyčistíš, tak by neměl být problém. Já jsem se s tím setkal taky na vlastním DCi.
http://www.renaultscenic.kvalitne.cz/EGR.htm
tady se mrkni jak to vypadá....
Ale tady na fóru je to popsáno taky. Zadej EGR.
Měj se
http://www.renaultscenic.kvalitne.cz/EGR.htm
tady se mrkni jak to vypadá....
Ale tady na fóru je to popsáno taky. Zadej EGR.
Měj se
RENAULT MEGANE SCENIC 1.9dCi
U mě to byla váha vzduchu.
EGR jsem vyčistil a nic, vyměnil jsem váhu vzduchu z vrakáče za 500,-Kč a chodí to jako víno.
EGR jsem vyčistil a nic, vyměnil jsem váhu vzduchu z vrakáče za 500,-Kč a chodí to jako víno.
Renault Espace 1,9 dCi, 2004
-
panprotein
- Starting member
egr ventil je vyčisteny vaha vzduchu nova intercooler jsem vymontoval na natlakoval je v poradku takže nevim kde by mohl byt problem,dela mi to jak auto je studene jak se zahreje je vše ok takže si myslim že by mohl byt problem v tepelnem čisdle chladici kapaliny .
Umně po odpojeni a vyčištěni vahy vzduchu a egru auto lenivy jak svině.Pak mně napadlo žeby seto mohlo srovnat po odpojeni baterky.Po opětovnem připojeni ouhle auto ožilo a jede jako drak.
Taky se mi občas rozsvítila a motor ztratil výkon, diagnostika napsala ERG, něco jako tlak vzduchu za turbem a něco se vstřikama. ERG jsem vyčistil, pro jistotu i váhu vzduchu, kabel ke vstřiku byl prošoupanej a v trubce za turbem byla díra, tu jsem zalepil. Teď se občas ještě rozsvítí, ale už neztratí výkon, tak to neřeším, emisema to prošlo.
-
panprotein
- Starting member
byl jsem dneska na diagnostice a ukazalo mi to tyto chyby obvod snimače teploty chladici kapaliny,obvod snimače množstvi nasavaneho vzduchu,shoda snimače vačkove hřidele a otaček motoru,funkce recyklace vyfukovych plynu predem diky za rady