Zdravím všetkých na fóre, prosím o radu skúsenejších, ktorý by vedeli poradiť ,čo mám robiť. Ráno som naštartoval, prešiel asi 10 km, vypol motor a o pol hodiny som už nenaštartoval. Všetky kontrolky nabehli, normálne zhasli, štartér točil, ale motor nenabehol.Po vypnutí zostala svietiť červená kontrolka motora s nápisom stop. Po vybratí karty a opätovnom načítaní zhasla a opakovalo sa to isté. Nepomohlo ani odpojene baterky , pozeral som všetky poistky, ale asi na 10-ty krát motor normálne nabehol, ako keby nič a zas som celé popoludnie jazdil a štartoval bez poruchy. Na druhý deň sa scenár opakoval skoro rovnako- ráno sadnem do auto a nič-točí, točí, ale nenaštartuje.Zas až na 10-12 krát a potom som normálne jazdil až do večera.
Išiel som do Renaultu na diagnostiku a ŽIADNA CHYBA-- proste " 0 "chýb. Nechal som tam auto, aby mohli vyskúšať diagnostiku vtedy, keď neštartuje a takisto im vykazuje žiadna chyba. Vraj to bude nejaké čidlo otáčok zo spodu auta, ale nebolo- to je o.k. Na zdvihák normálne auto prišlo, ale zo zdviháka už nenaštartovalo, museli ho vytlačiť.
Vstrekovače išli na stolicu- bez závad,(skúšali sme vymeniť aj za iné-ale nič), elektroinštalácia bez závad, palivové čerpadlo ide - všetky tlaky paliva sú dobré, všetky filtre sú nové-- tak čo to môže byť ??? Prosím, prosím o radu.....
Laguna 2.2 dCi- problémy so štartovaním
Moderátor: Moderators General
- Roland2666
- Advanced member
Laguna 2.2 dCi- problémy so štartovaním
<> Renault Laguna 2.2 dCi Dynamique 110 kW/ 150 PS
<> Renault Trafic 2.0 dCi Generation 84 kW/ 115 PS
Škoda Superb 2.0 TDI 4x4 125kW/170PS
Re: Laguna 2.2 dCi- problémy so štartovaním
Počkej...to ti v Renault servise zkoušeli dávat jiné vstřiky ???
Lagu II 2.2 dci plná výbava
Mám k dispozici diagnostiku Clip.....kdyby někdo potřeboval něco....
Mám k dispozici diagnostiku Clip.....kdyby někdo potřeboval něco....
- Roland2666
- Advanced member
Nie, vstreky som už menil u známeho v servise, lebo v renaulte iba krčili ramenami a nevedeli si dať rady, oni by menili súčiastku po súčiastke (možno aj pol motora) a ja by som len platil. Aj tak ma to stálo kopu eur a nič neurobili.
- mojinmojin
- Starting member
Stejný problém s nepravidelným nestartováním jsem řešil 3 roky (snad vyřešil - to dolní čidlo polohy vačky jsem nastavil na 1,5 mm od setrváku), tomu předcházela spousta diagnostik, hledání vad a vlhkosti v kabeláži, výměna různých čidel a konektorů atd. Dokonce mi to i chcípalo při volnoběhu s hláškou porucha vstřikování a počítač měl neustále konflikt synchronizace čerpadla a vačky. Někde to tady popisuju v jiném vlákně.
2,2DCi Grandtour - Privileg
- Roland2666
- Advanced member
Tak problém so štartovaním bol odstránený, neviem názov toho dielu, ale je to taký malý valček (Bosch) napojený na elektriku o priemere asi 5 cm s kolíkom uprostred, pri vstrekovacom čerpadle. Takže auto už štartuje normálne.
Dva dni som sa tešil----iba dva dni.
Dnes po ceste do Bratislavy som si všimol, že mám nejakú veľkú spotrebu, priemerne mi to bralo 7,8 l na 100 km pri 130-tke na 6 stupni a auto sa mi zdalo fakt dosť lenivé . Inokedy na tej istej ceste mávam 6,3- 6,5 l . Vravím si - skúsim mu troška podkúriť, predsa len dva týždne stálo, prefúknem trubky, ale o chvíľku som bol prefúknutý ja, keď mi pri 190-tke pri pridávaní zničoho nič zdochol motor. Chvíľku panika, prístrojovka mŕtva, rýchlo stlačím tlačidlo štart, motor naskočil, normálne ide, ale zostali mi svietiť červené kontrolky STOP a červená Výstražná kontrolka motora-vážné poruchy vstrekovania ktorá neustále bliká. Viem, že to blikanie naznačuje poruchu vstrekovania, ale čo sa mohlo stať, že mi úplne vyplo motor? Zastavil som, odpojil baterku, nič - zostalo to blikať, ale auto ide. Čo s tým, nerád by som sa stretol so situáciou, že sa mi to stane zrovna vtedy, keď budem potrebovať posilovač bŕzd, alebo niečo podobné........
Dva dni som sa tešil----iba dva dni.
Dnes po ceste do Bratislavy som si všimol, že mám nejakú veľkú spotrebu, priemerne mi to bralo 7,8 l na 100 km pri 130-tke na 6 stupni a auto sa mi zdalo fakt dosť lenivé . Inokedy na tej istej ceste mávam 6,3- 6,5 l . Vravím si - skúsim mu troška podkúriť, predsa len dva týždne stálo, prefúknem trubky, ale o chvíľku som bol prefúknutý ja, keď mi pri 190-tke pri pridávaní zničoho nič zdochol motor. Chvíľku panika, prístrojovka mŕtva, rýchlo stlačím tlačidlo štart, motor naskočil, normálne ide, ale zostali mi svietiť červené kontrolky STOP a červená Výstražná kontrolka motora-vážné poruchy vstrekovania ktorá neustále bliká. Viem, že to blikanie naznačuje poruchu vstrekovania, ale čo sa mohlo stať, že mi úplne vyplo motor? Zastavil som, odpojil baterku, nič - zostalo to blikať, ale auto ide. Čo s tým, nerád by som sa stretol so situáciou, že sa mi to stane zrovna vtedy, keď budem potrebovať posilovač bŕzd, alebo niečo podobné........