Malej problém - Benzín místo nafty
Moderátor: Moderators General
Malej problém - Benzín místo nafty
Čau, dneska si tak jedu z práce natankovat (měl jsem tam rezervu) a místo nafty jsem tam šupl 7,5 litru benzínu. Tak jsem volal mechanikovi a ten mě řekl, že to mám dotankovat do plna naftou, a že by to mělo být v pohodě.
Tak jestli by jste mě na to mohli sdělit i váš názor a jestli se vám něco podobného někdy stalo.
Mám Megané 1.5dCi 78kW
Děkuju za vaše názory.
Tak jestli by jste mě na to mohli sdělit i váš názor a jestli se vám něco podobného někdy stalo.
Mám Megané 1.5dCi 78kW
Děkuju za vaše názory.
Renault Mégane II Grandtour 1.5 dCi 78kW (106HP) 6ti kvalt r.v. 2007, Najeto 200 ... km
Vyměněny ojniční šálky na klice při 158xxx
Dodělávaná loketní opěrka, Xenony, Alu kola RSW 244 Black 16", Matador MP 44 Elite 3 205/55/16 nic nevydržely, Dunlop SP Bluresponse 205/55/16
Znojmo
Fiat Punto 1.6 90, 90HP-tolik oprav jsem v životě nezažil, budiž mu země lehká-EX
Dodělávaná loketní opěrka, Xenony, Alu kola RSW 244 Black 16", Matador MP 44 Elite 3 205/55/16 nic nevydržely, Dunlop SP Bluresponse 205/55/16
Znojmo
Fiat Punto 1.6 90, 90HP-tolik oprav jsem v životě nezažil, budiž mu země lehká-EX
- defuckto
- Grafoman
Re: Malej problém - Benzín místo nafty
Já bych to neriskoval, vycuc bych všechno z nádrže, nalil aditiva a natankoval do plna, přeci jen ty dízly a kor 1.5 sou háklivý. Neříkám že to nepřežije ten benzín, ale já bych to nepřežil.. 
už sa to stalo aj mne staci zdvoj až ztrojnasobit davku aditiva na zvýšenie mazivosti nafty a je to v pohode ale doporučujem potom este dotankovat zas ked minieš cca pol nadrže
Clio II 1.2 1998; teraz Megane Grandtour II 2004 1,5 dCi 60kW,
http://forum.meganeklub.sk/viewtopic.php?t=2440
http://forum.meganeklub.sk/viewtopic.php?t=2440
No já jsem ještě nalil olej co se dává do dvoutaktu. To mě poradil mechanik. Ale říkal jsem si sám, že až trošku vyjedu (cca 10 litrů) tak že to zase dotankuju.neshoda píše:už sa to stalo aj mne staci zdvoj až ztrojnasobit davku aditiva na zvýšenie mazivosti nafty a je to v pohode ale doporučujem potom este dotankovat zas ked minieš cca pol nadrže
Renault Mégane II Grandtour 1.5 dCi 78kW (106HP) 6ti kvalt r.v. 2007, Najeto 200 ... km
Znojmo
Znojmo
Nikdo další nic podobnýho nezažil??? Prosím sdělte svůj názor. Děkuji
Znojmo
Znojmo
-
martinecondrej
- Advanced member
četl jsem teď ve světu motorů, že lít tam olej do dvoutaktu je velmi špatněmurnik01 píše:No já jsem ještě nalil olej co se dává do dvoutaktu. To mě poradil mechanik. Ale říkal jsem si sám, že až trošku vyjedu (cca 10 litrů) tak že to zase dotankuju.neshoda píše:už sa to stalo aj mne staci zdvoj až ztrojnasobit davku aditiva na zvýšenie mazivosti nafty a je to v pohode ale doporučujem potom este dotankovat zas ked minieš cca pol nadrže
Megane IV v dobré náladě
-
jarda69
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Mám též vlastní zkušenost jen stím rozdílem že jsem natankoval 30 litrů naturalu a v nádrži bylo už jenom asi 5 litrů nafty ujel jsem asi 20 km a auto začalo nějak divně jet ale byl jsem kousek od práce tak jsem dojel .Odpoledne jsem to chtěl nastartovat a auto ne a ne nastartovat .Druhej den jsem to skusil ještě nastartovat a ono to šlo ale pro jistotu jsem se nechal odtáhnout do servisu .Ale o tom že jsem natankoval benzín jsem netušil.Servis čištění soustavy a nádrže cena 5000.-kč.
RENAULT MEGANE II. 1.5 dci 06. 78kw
-
samtrix
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
V moderním commonrailu nemá co dělat ani litr benzínu na celou nádrž, to co ti povídal technik dolejt tam větší dávku aditiva nebo olej do dvoutaktů M2T platilo dříve u starších dieslů, maximálně tak ještě u SDI a TDI PD. Moderní nafťáky mají vysokotlaké čerpadlo a tam sebemenší ztráta mazivosti je okamžitě poznat, čerpadlo se ti zadře a ještě ti při tom špony z něho ucpou vstřikovače. Bejt tebou tak to okamžitě odsaju a natankuju pouze naftu, ale ty už si s tím určitě jezdil, takže tady nevím jak pomoci a jak rychlej průběh to může mít.. Taky se to nemusí projevit hned a nebo můžeš mít štěstí a měl jsi čerpadlo v perfetním stavu a přežije to..
MEGANE II Grandtour 1.5dci 78kw@91kw K9K732 chip, 11/2007, najeto 87500km, esp, panorama
Galerie oprav a úprav https://picasaweb.google.com/samtrixx/
Galerie oprav a úprav https://picasaweb.google.com/samtrixx/
hmmm tak to teda uvidím co to udělá ale podle vašich názorů se začínám bát...
Znojmo
Znojmo
- defuckto
- Grafoman
Však já ti to psal, teď už zbývá jen doufat..murnik01 píše:hmmm tak to teda uvidím co to udělá ale podle vašich názorů se začínám bát...
houbelec se stane.jestli tam někdo dal max do cca 10 litrů benzinu,stačí natankovat plnou nafty a jede se dál.
Pokud už auto zastaví,nádrž vysat co jde,dotankovat naftou a startovat až chytí,příp. max vylit pal.filtr.
Pokud už auto zastaví,nádrž vysat co jde,dotankovat naftou a startovat až chytí,příp. max vylit pal.filtr.
Stalo se mi to tak 14 dní zpátky. Žena natankovala 20l naturalu do 1,5 dci. Byli tam tak 3litry nafty. Naštěstí si to uvědomila při placení a nenastartovala. Takže šílený telefon od ženy a potom odtah do garáže. Vysát přes hadičku nemožné. Jediná možnost odklopit zadní sedadla a je tam palivové čerpadlo. Čerpadlo šlo ven a tam je nejnižší bod nádrže. Následovala hadička a vysátí benzínu z nádrže následné vytření hardrou do sucha. Po dočerpání nafty do plna auto OK.Teď mám doma 20l naturalu s trochou nafty no nic budu to lít do sekačky na trávu. To bude golfový trávník. 
Asi před rokem jsem nalil 5l naturalu
Do plna naftou a lahvičku M2T.
Nic nebylo poznat, snad trochu tvrdší chod, ale téměř nerozeznatelné.
Pokud bych toho nabral víc, už by to šlo asi ven...
wecka
Do plna naftou a lahvičku M2T.
Nic nebylo poznat, snad trochu tvrdší chod, ale téměř nerozeznatelné.
Pokud bych toho nabral víc, už by to šlo asi ven...
wecka
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km
6,0 l/100Km