Nenašel jsem žádný český eshop kde by jej měli.
Pro upřesnění, jedná se o gumový váleček který je umístěn v trojúhelníkovém hliníkovém bloku horního silentbloku motoru:

Moderátor: Moderators General

Mě se ho povedlo sehnat u nás v autodílech asi za 400 korun, je to sice nějakej polskej odlitek gumy ale fungujeamat píše:Neuměl by někdo sehnat tento silenblok motoru?
Nenašel jsem žádný český eshop kde by jej měli.
Pro upřesnění, jedná se o gumový váleček který je umístěn v trojúhelníkovém hliníkovém bloku horního silentbloku motoru:
Mechanika ani nepotřebuješ stačí povolit dva šrouby sundat tu vidličku vymáčknout starej a máznout něčim na gumu a plácnout zpětamat píše:johnyd21 díky moc! Zavoláno, objednáno. Zítra bude díl skladem. Neví někdo o nějakém šikovném mechanikovi v Brně kdo mi to mohl vyměnit? Na ulici před barákem se mi to dělat nechce a garáž mám 200km daleko
PS: sice se nejedná o originální díl, ale myslím, že snad to bude na nějakou dobu v pořádku. Je to výrobek z Polska.
Je to sice z polska,ale inak vydrzi.A cenovo je neporovnatelny.Montaz 3min. s cigarom.Jumbiik píše:Mechanika ani nepotřebuješ stačí povolit dva šrouby sundat tu vidličku vymáčknout starej a máznout něčim na gumu a plácnout zpětamat píše:johnyd21 díky moc! Zavoláno, objednáno. Zítra bude díl skladem. Neví někdo o nějakém šikovném mechanikovi v Brně kdo mi to mohl vyměnit? Na ulici před barákem se mi to dělat nechce a garáž mám 200km daleko
PS: sice se nejedná o originální díl, ale myslím, že snad to bude na nějakou dobu v pořádku. Je to výrobek z Polska.
Musiš to presne ustavit bo sa to bude prenasat na karoseriu.amat píše:Tak namontováno. Zmákl jsem to na parkovišti před Tescem, za 10 min. hotovo. Díl z IC vypadal na první pohled jinak, ale do otvoru pasuje. Co mě ale trápí je jiný problém.
Buď jsem někde udělal chybu při montáži nebo jsem to moc utáhl, nebo je prostě špatný tento silentblok. Ale auto teď na volnoběh opravdu strašně vibruje. Podstatně více než předtím. Když zvýším otáčky na 1000 tak se to uklidní, ale výchozích 800 je utrpení. Nemůže to být opravdu špatným silentblokem? Co jsem mohl přehlédnout? Ta vidlička ve svém uchycení ke karoserii se může asi o centimetr nastavovat. Nemůže se stát, že bych ji vymezil špatně?
No ja tam mam ten samy asi rok a vsetko je ok.amat píše:Tak jsem si s tím hrál a je to nemožné ustavit tak aby to bylo v pořádku. Zkoušel jsem všechny možné polohy a vychytal jsem tu kdy je to lepší. Aspoň mi už na nose neskáčou brýle, ale pořád to není ono. Problém bude nejspíše v tom silentbloku. Ten originální totiž vypadá tak, že se jedná o gumový váleček, který má uvnitř kovovou trubičku. Tato trubička je s gumovým válečkem spojena po straně takže sama o sobě je velice pružná. Ovšem ten kus z InterCars je prakticky celý gumový odlitek. Díky tomu tento monolit dle mě ani nemůže dostatečně pružit.
Když to takhle necháš, tak pravděpodobně odpravíš ten olejový silent.amat píše:A ještě informace, když jsem šroub z toho silentbloku vyšrouboval úplně ven a nechal tu vidličku na tom jen nasunutou (bez šroubu). Tak najednou bylo po vibracích, což je logické. Nabízí se čistě teoretická otázka, co kdybych to takhle nechal? Co se může stát?

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti