Ojíždění pneu

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
mojinmojin
Starting member

Ojíždění pneu

Příspěvek od mojinmojin » ned zář 19, 2010 21:14

Zkusí mi někdo poradit co mám ještě udělat ? Ojíždí se mi přední pneu po vnější straně asi 3mm za 7000 km. Na prostředku jsou jako nové a na vnitřní straně taky. Foukám na 2,5. Mám vyměněné kulovév čepy, táhla řízení a kosti, geometrii dělanou ve dvou servisech nezávisle na sobě a tlumiče na testu PP80% a LP78% což je ůdajně do výměny ještě čas. Může s tím mít co do činění rameno ? :-\
2,2DCi Grandtour - Privileg

TACOSI
Junior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TACOSI » ned zář 19, 2010 21:35

Mam jednu skusenost zpred pol roka,ked som mal zimne gumy.Najprv sa jazdilo dlho v pohode,a zrazu,,,,,,mi to zacalo zrat vonkajsiu stranu a nevedel som preco.
Tiez som mal ok aj geometriu,a predsa.
Nakoniec som zistil,ze boli vadne pneu.Prezul som naspet na minulorocne letne,a beham doteraz bez problemu :wink:
Laguna 2 GT. Expression 2002, 1.9 dci 74Kw ->96 kW
Audi A6 3.0 TDI 220 kW quattro S-Line :-)

Hrnecek
Grafoman

Příspěvek od Hrnecek » ned zář 19, 2010 21:55

Jaké pneu máš? Jakým stylem jezdíš? Pokud bys projížděl zatáčky co to jde, pak je to normální důsledek... Ale pokud nie..... :shock:
Renault Laguna III 2.0 dCi
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V

mojinmojin
Starting member

Příspěvek od mojinmojin » ned zář 19, 2010 22:29

Jezdím sice převážně po městě tak že od křižovatky ke křižovatce, ale obávám se že to mou zhovadilostí nebude. Ve městě se až tak drtit nedá.
2,2DCi Grandtour - Privileg

Makak007
Experienced member

Příspěvek od Makak007 » ned zář 19, 2010 23:05

Ty vadné gumy může být důvod, ale tomu dávám malou procentuální pravděpodobnost. Zima se blíží, tyhle gumy jsi stejně asi oddělal, tak na zimních uvidíš jestli ta katastrofa pokračuje nebo ne (sleduj pozorně a často, ať si je v případě přetrvávajícího problému nesjedeš blbě taky).
Já osobně bych se po okolí popídil po spolehlivém pneuservisu, kde vědí co dělají. Nacpal bych raději 600-1000Kč do laserové geometrie a zevrubné prohlídky náprav, tlumičů, čepů, atd... a jasným upozorněním, že ti jde o vyhledání závady a nikoli o prosté seřízení geometrie. Bohužel, to že máš kola "rovně" v klidovém stavu při měření nutně neznamená že tak budou i za jízdy... A jestli opravdu nic nenajdou - pak asi fakt ty gumy jako takové.
Já kdysi řešil vibrace do volantu, kola na vyvažovačce naprosto vyvážené, na autě mi to rvalo volant z ruky. Pomohla až koupě nových pneu. U vyvažování jsem byl osobně (2x) a opravdu kola jako když střelí. Na autě nikoli. Takže ty gumy když se "povedou" umí hodně potrápit.
ObrázekObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Renault Laguna II“