Škubání při rozjezdu

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
jirkaa
Starting member

Škubání při rozjezdu

Příspěvek od jirkaa » úte čer 22, 2010 21:39

Zdravím,nemáte někdo zkušenost se silným škubáním při rozjezdu s teplým motorem? Za studna vše ok,ale jak je motor ohřátý,hrozně skáče při rozjezdu. Myslel jsem si,že by to mohl být setrvačník,ale proč by to skákalo jen za tepla? Jedná se o Lagunu ll Grandtour 2.2dci
Jinak motor šlape normálně,žádné vibrace,ani při jízdě ani na neutrál,jen při rozjezdu to vypadá,že vyskočí ven.

Hrnecek
Grafoman

Příspěvek od Hrnecek » úte čer 22, 2010 22:18

Já bych si tipnul pro začátek na tzv. "kost" neboli tlumič rázů motoru" . Je to spodní silentblok a mohl by se tak projevovat. Oprava cca 1.000 Kč. Ale to bys zjistil po zvednutí auta, jak je na tom...
Renault Laguna III 2.0 dCi
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V

jirkaa
Starting member

Příspěvek od jirkaa » čtv čer 24, 2010 14:48

Dík za typ,kouknu na to,ale to by asi dělalo pořád,i při studeném motoru,uvidím.

mojinmojin
Starting member

Příspěvek od mojinmojin » čtv črc 01, 2010 19:21

Mám taky 2,2 dCi rok 2002 GT najeto 160 000. Takhle jsem jezdil asi 2tkm a měl strach ze setrvačníku. Nechal jsem to rozhodit a stačila sada přítlačáku s lamelou bez ložiska, i když lamela nebyla úplně KO a přítlačák taky ne. Mám klid a rozjezdy jako předtím. Jinak před opravou se skoky zvětšovaly, až bylo slyšet i mlácení. Jinak stejné příznaky jak popisuješ, za tepla to bylo lepší, ale razantní rozjezd to byl děs.
2,2DCi Grandtour - Privileg

izuel
Starting member

dotaz nelze se rozjet

Příspěvek od izuel » úte lis 30, 2010 09:43

Ahoj ,

Nechtěl jsem založit nové téma, toto postačí.
Prosím o nějaké objasnění kdyby někdo z vás měl podobnou zkušenost.
Po přezutí - výměně alu (zimní sada originál alu 16") sem auto sundal z heveru dotáhnul všechny šrouby, nastartoval a hle nešlo se rozjet,jako bych tam měl ruční brzdu, stalo se mi to i loni, respektive při každé výměně.
Letní alu mám také 16", nedovedu si to vysvětlit, myslel jsem si ,že se nějak kously brzdiče do kotoučů.
Udělal jsem rozhodnutí a prostě se rozjel jako bych překonal nějakou překážku a pak uplně vpořádku po 1Ometrech.

děkuju za reakce
ps: mam lagyII 2003
Renault Laguna II
1.9 dci (88kw)

Odpovědět

Zpět na „Renault Laguna II“