Motor nereaguje na "STOP"
Moderátor: Moderators General
Motor nereaguje na "STOP"
Zdravím všetkých,
včera sa mi prihodila veľmi zaujímavá vec na mojej 2,2 dCi. Pri zapnutej klíme, keď som chcel zhasnúť motor, okamžite na stop nereagoval zhasnutím ale ešte pár sekúnd točil za sprievodu blikania všetkých kontroliek na palubovke. Na druhé - tretie stlačenie stopky zhasol. Kontrolky preblikovali aj po vybratí karty. Karat späť - štart OK. Všetko OK. Takto sa mi to počas dňa ešte opakovalo 3x no pri poslednom pokuse motor už vôbec nezhasol ani po vybratí karty. Bol som s toho na nervy, tak ma asi po minúte napadlo vypnúť klimu a dať kúrenie na max. Čuduj sa svete po minúte všetko OK, motor zhasol na prvý dotyk stopky. Tak neviem mohla sa podchladiť čítačka karty alebo zvlhnúť. Stalo sa Vám to už niekomu. Dnes ráno sa to zopakovalo tak potom som klimu už vypol 5 km pred dojazdom do cieľa a pohode.
Dík za názory "môj mechanik sa s týmto ešte nestretol"
včera sa mi prihodila veľmi zaujímavá vec na mojej 2,2 dCi. Pri zapnutej klíme, keď som chcel zhasnúť motor, okamžite na stop nereagoval zhasnutím ale ešte pár sekúnd točil za sprievodu blikania všetkých kontroliek na palubovke. Na druhé - tretie stlačenie stopky zhasol. Kontrolky preblikovali aj po vybratí karty. Karat späť - štart OK. Všetko OK. Takto sa mi to počas dňa ešte opakovalo 3x no pri poslednom pokuse motor už vôbec nezhasol ani po vybratí karty. Bol som s toho na nervy, tak ma asi po minúte napadlo vypnúť klimu a dať kúrenie na max. Čuduj sa svete po minúte všetko OK, motor zhasol na prvý dotyk stopky. Tak neviem mohla sa podchladiť čítačka karty alebo zvlhnúť. Stalo sa Vám to už niekomu. Dnes ráno sa to zopakovalo tak potom som klimu už vypol 5 km pred dojazdom do cieľa a pohode.
Dík za názory "môj mechanik sa s týmto ešte nestretol"
EX: Laguna 2.2 dCi Dynamique
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
- TACOSI
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor nereaguje na "STOP"
Rozumiem tomu dobre,ze si vybral kartu von z citacky za chodu motora ?lagun22 píše:no pri poslednom pokuse motor už vôbec nezhasol ani po vybratí karty.
Laguna 2 GT. Expression 2002, 1.9 dci 74Kw ->96 kW
Audi A6 3.0 TDI 220 kW quattro S-Line
Audi A6 3.0 TDI 220 kW quattro S-Line
TACOSI píše:Rozumiem tomu dobre,ze si vybral kartu von z citacky za chodu motora ?lagun22 píše:no pri poslednom pokuse motor už vôbec nezhasol ani po vybratí karty.
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
viděl bych to na chybu čtečky.....
nouzové vypnutí motoru bez detekce karty je 5 nebo 3 krát zmáčknout stop...
do toho se ti ještě mohli ve čtečce porouchat mikrospínače - proto ti karta šla vytáhnout a přeblikávali ti kontrolky, stejně jako ti to občas funguje v pohodě.....
nouzové vypnutí motoru bez detekce karty je 5 nebo 3 krát zmáčknout stop...
do toho se ti ještě mohli ve čtečce porouchat mikrospínače - proto ti karta šla vytáhnout a přeblikávali ti kontrolky, stejně jako ti to občas funguje v pohodě.....
HonYa | Lůca, Áďa, Táďa, Justinka a Jonáš
------------------------------
Trafic Evado (2014) 84 kw
Hyundai I40 ;)
Oficiální facebook page Renault Clubu Česká Republika
Hyundai I40 ;)
je to dost možné, že to máš od toho....ale nejak si neuvedomuji, že tam jsou vůbec nějaké trubky
....musíš to rozebrat a kouknout se...je to práce na minutu vyndat to od popelníku až k rádiu...
Hyundai I40 ;)
Hyundai I40 ;)
Tak jako tak to prostě musíš rozebrat a podívat se pod to....začal bych jestli neuvidíš něcom jen když vyndáš, čtečku a panel klimatizace a kaslík na rádio....to by ti mohlo docela stačit
...
Hyundai I40 ;)
Hyundai I40 ;)
-
magadafagada
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
-
Šamša
- Moderátor
Taky bych to viděl na rozebrání čtečky a kontrolu, páček nad mikrospínači. Jen je divný, že mu elektromagnet nezaaretoval kartu, když šla vytáhnout.
Laguna II. 2007 2.0dCi Carminat 2 127kW, podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 201000km
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
-
Šamša
- Moderátor
Ten problém je ve čtečce, buďto ulomené pacičky, nebo hodně ošoupaná karta, že neproběhne aretace(zablokování) karty elektromagnetem.
Laguna II. 2007 2.0dCi Carminat 2 127kW, podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 201000km
Z odstupom času ale predsa som to rozobral, odišiel mi prvý stupeň na čítačke. No a čuduj sa svete tie "hadice" tam sú. Teda sú to plastové potrubia obdlžnikového tvaru. Po vybratí čítačky a popolníka za spleťou kabeláže a priečnou prepážkou stredového tunela som našiel jednu vypadnutú, takže pri zapnutej klime to valilo vzduch priamo na čítačku, no a ako som predpokladal, tak zvlhla a následne zblbla. Netuším či slúžia na odvod vlhkého vzduchu pod auto alebo cez stredový panel niekam dozadu alebo načo. Jednoznačne konštruktéri z FR ma vytrápili. Ale po hodinke je nazad na svojom mieste aj s čítačkou.
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Moja radosť bola predčasná, problém zostal. Sedem kilákov zo zapnutým kúrením (klimou) režim som behom jazdy menil, dojazd do ciela a po stlačení STOP zasa iba kontrolaka SERV a motor beží ďalej. Naozaj sa s týmto problémom nikto nestretol? Moje auto je potom ČS unikát 
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Zdravím všetkých. Po čase (roku) sa podarilo môjmu mechanikovi, asi predsa zistiť pôvod uvedeného problému. Skoro som spadol na zadok, keď mi povedal že to spôsobuje pravdepodobne zlá hodnota niektorej zadnej žiarovky. Pozreli sme to, a naozaj jedna nebola 4V ale 5V, alebo naopak, už neviem ktorá je správna hodnota. No a je to týždeň a auto reaguje na STOP okamžite, bez ohľadu na to, či je klima spustená alebo nie. Takže v rámci testovania som klimu vôbec nevypínal, a v pohode aj pri dvadsiatich zastaveniach za deň. Dúfam že to tak zostane. Možno niekomu táto moja skúsenosť pomôže.
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Moja radosť bolo predčasná, problém pretrváva, skúšali sme už vymeniť aj hlavné relé a stále bez úspechu ak by zostávalo zlepené, problém sa občasne objavuje, naozaj tu nik netuší v čom to môže byť?
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI