pohodlná přední sedadla?
Moderátor: Moderators General
pohodlná přední sedadla?
Nezda se vam, ze anatomicka sedadla jsou prilis anatomicka? Ti frantici musi byt jak za gros kudla. Nejsem zadnej tloustik, ale operadlo mi pri delsi jizde na D1 radne valchuje zebra na prave strane
, ze nevim jak si sednout. Driv jsem to tak nepocitoval. Ze by se sedadlo za rok tak prosedelo? Zajimaly by me zkusenosti ostatnich vzrustem 172/90 
Naposledy upravil(a) sony dne ned dub 25, 2010 13:27, celkem upraveno 1 x.
M-II SEDAN, 1,4 - SPORTWAY, 3/2009
- Zefek
- Grafoman
Se sedačkama taky nemám problém, 185/70, pěkně drží na bocích. Spíš mám problém s plynovým pedálem. Jak jsem dlouhý, tak sedím daleko a pak nedosáhnu na volant. Když si sednu blíž, zase mě docela začne bolet pravá noha v nartu.
Zkoušel jsem už snad všelijaké možné nastavení, když si sednu výš, tak si zase připadám, jako bych seděl v dodávce a na cestu koukám skoro od hrany střechy.
Ale takový problém mívám ve všech autech, snad krom náklaďáku, kde je vždy místa dost a člověk tam sedí jinak
Zkoušel jsem už snad všelijaké možné nastavení, když si sednu výš, tak si zase připadám, jako bych seděl v dodávce a na cestu koukám skoro od hrany střechy.
Ale takový problém mívám ve všech autech, snad krom náklaďáku, kde je vždy místa dost a člověk tam sedí jinak
Renault Laguna 1.5 dci 2010 Hatchback
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)
Bederni operku nemam. Asi budu muset pouzit nejakou podlozku, ale jeste nevim jakou
, nebo shodit 10 kilo
. Jinak prijdu o ledviny. A ten plynovy pedal ja dalsi vec. Navic je schovany castecne za sloupkem panelu. Jeste ze mam tempomat
S pohodlnosti R19 se neda srovnat!
S pohodlnosti R19 se neda srovnat!
- Zefek
- Grafoman
O bederní opěrce jsem přemýšlel, že bych si ji dodělal - už jsem ji dodělával v R21, která je teď zaparkovaná a čeká na další osud, takže bych to vykuchal od tam a dal bych to do Mégana.
Prakticky to funguje tak, že přes rošt jde takový gumový pás a jen se skrz maličký navijáček přitahuje, nebo povoluje.
Plynový pedál je fakt umístěný, že líp už to umístit nešlo. Nedá se jezdit v zimních botech, protože se nevejdou do mezery mezi plynem a brzdou, toto frantíci nějak nedomysleli.
Prakticky to funguje tak, že přes rošt jde takový gumový pás a jen se skrz maličký navijáček přitahuje, nebo povoluje.
Plynový pedál je fakt umístěný, že líp už to umístit nešlo. Nedá se jezdit v zimních botech, protože se nevejdou do mezery mezi plynem a brzdou, toto frantíci nějak nedomysleli.
Ta opierka je super, nastavil som ju na max....je to citit ako z bokov, ze sofer "drzi" v zatackach na 1 mieste, ale aj zozadu na krize sa to primackne. Super vec, idem si taku vyrobit aj do Fiesty...kde vlastne spravim cely design sedacky z molitanu a pojde na existujucu sedacku pod navleky
Takze vlastne total na mieru 
Momentalne Fluence 1.6 2013 + Grande Punto 1.4 8V 2013
mezi plynem a brzdou je opravdu málo místa, se zimní botou se mi kolikrát stalo, že jsem přišlápl oba pedály najednou.
Sedadlo se ale povedlo, i při dlouhých jízdách je pohodlný a necítím únavu a to mám 186 cm a 97 kg. Ze skušenosti z Ochcávky diametrální rozdíl.
Sedadlo se ale povedlo, i při dlouhých jízdách je pohodlný a necítím únavu a to mám 186 cm a 97 kg. Ze skušenosti z Ochcávky diametrální rozdíl.
Renault Megane Grandtour 1,6 Sportway 05/2009, stříbrná metla, hliníky AEZ Tacana
Ja tiež nemôžem nadávať. Som typ človeka čo dlho neobsedí v jednej polohe a furt sa kdejako posúvam a presúvam
Prví moment ked som sadol že vaaaauuu super a zatial tento nazor nemením.

Prví moment ked som sadol že vaaaauuu super a zatial tento nazor nemením.
Renault Laguna Grandtour III 2010, 2.0dCi, 110kW
ex-Renault Megane Grandtour 2006, 1.9dCi 96 kW - 131Hp - 300Nm
chip - 160Hp - 350Nm
DPF OFF
197540 km 4,4 - 5,6 L/100Km
Manuál - výmena poistiek pri motore :
http://www.uloz.to/11180886/navod-na-vy ... 6-2010-doc
Schéma zapojenia klaksónu :
http://www.uloz.to/11511202/klakson-jpg
ex-Renault Megane Grandtour 2006, 1.9dCi 96 kW - 131Hp - 300Nm
chip - 160Hp - 350Nm
DPF OFF
197540 km 4,4 - 5,6 L/100Km
Manuál - výmena poistiek pri motore :
http://www.uloz.to/11180886/navod-na-vy ... 6-2010-doc
Schéma zapojenia klaksónu :
http://www.uloz.to/11511202/klakson-jpg
boty neboty
jde i se sadrou a jeste me zastavili za rychlou jizdu. jeste ze jsem ficel do nemocnice se tchanem - za plneho provozu s majakem jim chrochta slusne tlacil na paty. nastesti aritmie ale domu jsme jeli taxikem - cekali si na me pred branou ... byli videt z okna pavilonu
jde i se sadrou a jeste me zastavili za rychlou jizdu. jeste ze jsem ficel do nemocnice se tchanem - za plneho provozu s majakem jim chrochta slusne tlacil na paty. nastesti aritmie ale domu jsme jeli taxikem - cekali si na me pred branou ... byli videt z okna pavilonu
Laguna III, dCi-110 kW, Grandtour
Megane II, dCi-96 kW, Grandtour
Pardubice
Pardubice
Panove, tak jsem se nas..l a vyuzil silu svych pazi + vahy 90 kilo a oprel
jsem se o prave bocni vedeni operadla ridice. Podarilo se mi vyhnout vnitrni vystuhu (asi plech), ktera drzi tvar bocniho vedeni operadla. Vrchol vedeni se posunul asi o 3 az 3,5 cm!! Co by uplne stacilo abych se citil pohodlne. Jeste by to chtelo na leve strane, ale tady bych potreboval poradit od zkusenych borcu. Nemuzu poskodit airbeg, nebo jeho funkci?
Nebo nedej aby bouchl.
Diky za radu.
jsem se o prave bocni vedeni operadla ridice. Podarilo se mi vyhnout vnitrni vystuhu (asi plech), ktera drzi tvar bocniho vedeni operadla. Vrchol vedeni se posunul asi o 3 az 3,5 cm!! Co by uplne stacilo abych se citil pohodlne. Jeste by to chtelo na leve strane, ale tady bych potreboval poradit od zkusenych borcu. Nemuzu poskodit airbeg, nebo jeho funkci?
Nebo nedej aby bouchl.
Diky za radu.
jako ze jsi si ohnul operak sedadla ? Hustyyyy s levou stranou tam bude pylik. Asi bych odpojil baterku pockal do druhyho dne a opatrne se dodival jak je pylik chyceny.
nebo jak pises ze mas auto s r.v. 2009 - jako ze je v zaruce ? to bych to trhnul na sucho bez priprav. bocni bag by jsi snad uhadal kdyz ti vystrelil ...jen tak
nebo jak pises ze mas auto s r.v. 2009 - jako ze je v zaruce ? to bych to trhnul na sucho bez priprav. bocni bag by jsi snad uhadal kdyz ti vystrelil ...jen tak
Laguna III, dCi-110 kW, Grandtour
Pardubice
Pardubice
To myslis jak?sony píše:...S pohodlnosti R19 se neda srovnat!
V R19 jsem totiz ziskal pocit ze frantici jsou lidi s neuveritelne kratkejma nohama, zato rukama dlouhejma jak orangutan
Pedaly soudit nemuzu, ja tam mam jen dva a problem s nima neni ani v zime
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)
To myslis jak?
Nevim, jake mate sedadla u vasich vozidel, ale moje operadlo je uzké a hluboke! Bocni vedeni je dost kolme. Po delsi jizde citim neprijemny tlak ze strany. Stejny pocit ma i kolega, ktereho občas vezu. Nestezuje si pouze manzelka. U R19 jsem sedel jak v křesle, tady jak ve sveraci kazajce. Na pedaly a usazeni volantu si clovek zvykne, ale na toto se zvyka dot spatne. Podle prispevků soudim, ze tento problem mam asi jenom ja
Nevim, jake mate sedadla u vasich vozidel, ale moje operadlo je uzké a hluboke! Bocni vedeni je dost kolme. Po delsi jizde citim neprijemny tlak ze strany. Stejny pocit ma i kolega, ktereho občas vezu. Nestezuje si pouze manzelka. U R19 jsem sedel jak v křesle, tady jak ve sveraci kazajce. Na pedaly a usazeni volantu si clovek zvykne, ale na toto se zvyka dot spatne. Podle prispevků soudim, ze tento problem mam asi jenom ja
Přední křesla
Pokud můžu porovnat metz Fokusem,Oktavií a Meganem,tak nejhorší má Oktavia-úzký sedák s plastem,Fokus má plochý sedák ale dobrý a Megane má dle mě ideální.Pro mojí figuru 181cm/94kg,vyhovují francouzský měkký sedačky,než německý tvrdý lavice 
Auto je jen stroj a tak má sloužit.
Renault Megane2 Grandtour F1 r.07 1,6l 82kW, prodanej 22.12.2013
Renault Koleos r.11 2.0l 110kW, koupenej 22.12.2013
Renault Megane2 Grandtour F1 r.07 1,6l 82kW, prodanej 22.12.2013
Renault Koleos r.11 2.0l 110kW, koupenej 22.12.2013
Re: Přední křesla
Pro mojí figuru 181cm/94kg,
Asi mi chybi tvych 10cm na vysku, vahova kategorie stejna /skoro/
Asi mi chybi tvych 10cm na vysku, vahova kategorie stejna /skoro/
Clovece, ja si to teda uz moc extra nepamatuju, ale mam ten dojem ze ty sedacky byly tvarove dost podobne. Hlavni rozdil bych videl v tom, ze ta v R19 mela podstatne mekci vypln a ochotne uhybala pod vahou tela. Nicmene sedacka v MII ma do tvrde lavice porad dost daleko.sony píše:...ale moje operadlo je uzké a hluboke! Bocni vedeni je dost kolme. ... U R19 jsem sedel jak v křesle, tady jak ve sveraci kazajce.
Uzke a hluboke mi sedacky v MII rozhodne nepripadaji. Rozhodne ne kdyz je porovnam napr. proti sedackam ve Focusu (ten ma o poznani vyraznejsi bocni vedeni - tedy ten kamaraduv, v jinem Focusu jsem nesedel. Ma na to vliv vybava Ghia?) nebo v soucasnym trojkovym BMW (tam mne ta sedacka vyslovene obemkla - opet posuzuju jen podle jednoho kusu). Proti nim mi sedacka v MII prijde jako siroke kreslo. Pravda, drobet kratke.
Jo, mam 185cm/72kg.
MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
- Zefek
- Grafoman
Ale co můžu porovnat se sedačkama v MI, tak tam jsou výrazně, ale výrazně horší - tvrdší, blbě tvarované, mizerné boční vedení a ještě ty kolečka na nastavení, to je za trest.
Nejlepší sedačky měla jen R21, nebo R25, ty byly nádherně měkké, když člověk věděl jak, tak si zpevnil i boční vedení - sedělo se v nich jako v obýváku.
Nejlepší sedačky měla jen R21, nebo R25, ty byly nádherně měkké, když člověk věděl jak, tak si zpevnil i boční vedení - sedělo se v nich jako v obýváku.
Přední sedačky jsou pro mne OK. Do boků mne to netlačí ani v dlouhém zimním kabátě. Bederní opěrku nemám, ale i po několika hodinách za volantem nepociťuji žádné bolesti. Ve všech škodovkách od feldy po oktávku II se po deseti minutách začínám kroutit jak paragraf a nevím, jak si sednout.
Před Renaultem jsem sedlal hranatýho žigula a tam mi sedačky kupodivu taky vyhovovaly. Tam jsou ale poctivá kovářská práce, kovová kostra a čalounění s pérama jak gauč. Mám 188cm/97kg
Před Renaultem jsem sedlal hranatýho žigula a tam mi sedačky kupodivu taky vyhovovaly. Tam jsou ale poctivá kovářská práce, kovová kostra a čalounění s pérama jak gauč. Mám 188cm/97kg