Trysky ostrikovacu
Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika
Trysky ostrikovacu
Nemenil ste nekdo trysky ostrikovacu?
vypada to ze uz to nepomuze jen dratkem prostournout...
Nevite kolik tak stoji, a jak jednoduse se to montuje?
vypada to ze uz to nepomuze jen dratkem prostournout...
Nevite kolik tak stoji, a jak jednoduse se to montuje?
CLIO IV GT 120 EDC Grandtour 2016 
Prodano: CLIO III 1.2 TCe 74kW 20th Anniversary 3dv. Glacier White 2010
Prodano: CLIO II 1.2 16V 55kW Authentique 2001 5dv.
Prodano: CLIO II 1.2 8V 43kW VAN 2000

no ja som mal problem ze mi blbo striekali, tak som ich chcel demontovat a prefukat kompresorom, ale hadicka nesla odpojit priamo pri ostrekovaci ale az pri tom Y(rozdvojke) co je na kapote, a ostrekovac tiez moc nechcel ist von, sice tam boli vidiet take "pacicky" z vnutornej strany kapoty ale som sa s tym trapil ich stlacit a vystrcit ostrekovac ale asi som bol nesikovny alebo nevim co...tak som to len poriadne prefukal kompresom aj z vonku aj cez hadicku a odvtedy striekam...ze dovidenia, skus to prefukat ci to nepomoze
E46
ex Clio II 1.2 8V
ex R5 1.1 five
ex Clio II 1.2 8V
ex R5 1.1 five
ten trik ze podrzim jednu stranu a tim se protahne ta druha mi nepomaha... ale odpojit hadicku a z druhe strany to zkusim kompresorem az prejdou mrazy 

CLIO IV GT 120 EDC Grandtour 2016 

Hadicka jde vytahnout i primo z trysky. Vlezla mi do prostoru motoru kuna a prekousala mi tu hadicku a tak jsem ji musel vymenit. Proste ji mirnym nasilim stahni
Pak zavri kapotu a tryska se pak vytahne smerem nahoru. Frajersky mi s tim pomohl soused, bylo to asi pred rokem, myslim, ze to proste jen prstama "vyviklal" a tryska se uvolnila a sla pak vytahnout. Pak jsem ji vycistil a zas slape jak zamlada. Dostaly se mi tam nejaky seminka a ucpaly vnitrek, chtelo to hodne proplachovat zpetnym tlakem - cili tou tryskou nasavat, aby bordel mohl vyplavat tim sirsim koncem, kde je pripojena hadicka. Delal jsem to tak, ze jsem na trysku pripojil pruhlednou hadicku, abych videl hladinu, ponoril jsem trysku do sklenicky s vodou a pusou jsem nasaval neb jsem nemel zadny jiny vhodny cerpadlo - fungovalo to bezvadne 

- defuckto
- Grafoman
Pokud motorek jede, tak nejspíš to přicpání. Buď v hadičkách a nebo (spíš) v sání kapaliny v nádržce..will.i.am píše:Předevčírem jsem koupil Clio 2 r.v. 2000, ale divně (ne)stříkají ostřikovače. Nejdřív se 3 vteřiny neděje nic a pak to stříká jak když to nestříká (vpředu i vzadu). Motůrek ale jede od začátku. Je to jenom přicpaný nebo mám hledat ještě nějakou jinou závadu?

ostřikovač
Pokud ti stříká vepředu i vzadu současně, máš přidřený ventilek v motorku u čerpadýlka, lze to vyčistit a pak to máká jak má. Někde je tu návod na to čištění.
Renault Grand Modus 1.2 16V 2008