rosenie
Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika
rosenie
cliaci poradte prosim. Je tu jesen a zachvilu zima. rano ked idem do roboty mavam teraz po nasadnuti do auta zarosene okno. trva to aj 5-8 minut jazdy autom aby sa mi aspon ciastocne zlepsil vyhlad. No a zime to bude este brutalnejsie. Clio 1,5 dci sa mi zohreje pomali az za 10 minut a to uz som v praci. a cakat namieste s nastartovanym motorom sa mi nechce a ani sa to neodporuca. viete volaky figel alebo pripravok aby sa to okno nerosilo? BEZPECNOST PRVORADA: dik
-
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam tieš 15dci 2min zapnuta klima a je to v pohode ,v zime uvydim clio mam od jara
clio 15 dci billabong
www.laca191.estranky.cz
[img]http://img268.imageshack.us/img268/8470/p1010337q.jpg[/img]
www.laca191.estranky.cz
[img]http://img268.imageshack.us/img268/8470/p1010337q.jpg[/img]
no diky vyskusam vsetko co ste napisali, clima mi odysla na jesen tak tu zatial vynecham, v nutry nemam ziadne mokre koberce tak to asi dierov v podlahe nebude, pozeral som aj spodok a je ako novy, pelovy filter som menil v lete ale neviem kde je ten druhy - kabinovy co si pisal - upresni prosim. zatial dik
Důkladně vyčištěné přední sklo je základ. Tzv. reflexivní sklo, které je u některých aut s klimou se rosí podstatně víc než obyčejné. Okna se taky víc rosí použiješ li na odstranění námrazy rozmrazovač, ten sice chemickou reakcí led rozpustí ale zároveň odebere z okolí potředné teplo, takže vlastní sklo se paradoxně ochladí a zevnitř se zamlží. 

Rosení
Zdravím.Koupil jsem Clio a měl jsem ten samý problém.Dělalo to,že pod stěračema se musí vyndat ten plast a vyčistit odtokový kanál.Je určitě ucpaný bordelem-listí a tak pod.Na tom kanálku je taková gumová klapka a ta je ucpaná.Vyčistil jsem to a je pokoj.Jak je tam mokro a tak to nasává topení a fouká vlhký vzduch dovnitř.
- paveloslav
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
Já měl ten stejný problem,četl jsem si i na ostatnich forech a tam to taky drbaly a nekdo tam radil at se zkontroluje klapka recirkulace vzduchu.Vyzkoušel jsem všechno až mi zbyla jen ta klapka a fakt byla zasekla takže v aute se furt honil zadychany vzduch a tim se strašne mlžily skla.Opravil jsem to tak že je furt otevřena,odešel tam ten servo motorek a kupovat celý dil topeni kvuli tomu že 2x do roka jedu za nějakym smradochem se mi opravdu nechce.Zjistíte to tak že na plno zapnete ventilator a zapnete recirkulaci a pokud se zmeni zvuk tak ta klapka funguje,pokud to fouka furt stejne tak je nefunkční.Jinak tu klapku najdete za pylovým filtrem,je to takovy valec a je tam přístup jak k penězum.
Renault Clio 1.5dci 2001,Renault Laguna 2.0dci 2007,Renault Latitude 2.0dci 2010,Renault Koleos 2.0dci 2018
- presscott
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz prijdou mrazy a ja potrebuju rano odjet autem, aniz bych musel odmlzovat a skrabat okna, tak vezmu druhe klice, jedim ho nastartuju, druhym zamknu a mezi tim si jdu domu pripravovat veci. Tak za 10 minut uz je predni okno temer rozmrazene (mam spatny radiator, netopi mi to
) a interier "vyhraty" aspon na 10 stupnu.
//Provozuju to tak doma na vesnici. Normalne na sidlisti bych to neudelal. Sotva bych se otocil, auto uz by bylo pryc

//Provozuju to tak doma na vesnici. Normalne na sidlisti bych to neudelal. Sotva bych se otocil, auto uz by bylo pryc

Renault Megane III Grandtour GT220
Renault Clio III Sport 2.0 16V
-
- Junior member
proc ne? ale je to zdravejsi pro cloveka, a mame zdravi jen jedno, motoru mame za zivot vetsinou vice...majocxxiii píše:Tvoj spôsob nie je príliš zdravý pre motor
navic kdybych nebyl liny jit drive se oblikat a jit ven tak to delam taky tak

CLIO IV GT 120 EDC Grandtour 2016 
Prodano: CLIO III 1.2 TCe 74kW 20th Anniversary 3dv. Glacier White 2010
Prodano: CLIO II 1.2 16V 55kW Authentique 2001 5dv.
Prodano: CLIO II 1.2 8V 43kW VAN 2000

-
- Junior member
- presscott
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, ze sotva vyjedu od baraku a po 100 metrech najizdim na dalnici (presneji spis rychlostn silnici), tak bude podle me vyhodnejsi nechat motor tech 10 minut bublat (velky okruh se sotva otevre) a odjet s teplym motorem, nez trapit studeny motor ve vysokych otackach...protoze zaradit se mezi kolonu rychle jedoucich aut a kamionu neni zrovna jednoduche, clovek musi najit prvni mezeru a tlacit plyn do podlahymajocxxiii píše:Tvoj spôsob nie je príliš zdravý pre motor

Renault Megane III Grandtour GT220
presscott: nebo objizdet kolem baraku 
ja mam na dalnici zhruba 7min. jizdy, po 4min. jiz ma voda svoji teplotu a za zbytek se snad prohreje i olej a ostatni dily, pac je pak dalnice a to to musim seslapnout abych se dostal bezpecne na dalnici

ja mam na dalnici zhruba 7min. jizdy, po 4min. jiz ma voda svoji teplotu a za zbytek se snad prohreje i olej a ostatni dily, pac je pak dalnice a to to musim seslapnout abych se dostal bezpecne na dalnici

CLIO IV GT 120 EDC Grandtour 2016 

Re: rosenie
Ludia ak vam to pomože tak ak mate klimu tak si dajte ju na okná a rosa je do 10s preč