rama píše:ako tak citam tak som cim dalej viac zdeseny - teoreticky to znamena ze staci pri chode motora pozriet korekcie a da sa usudit vadny vstrekovac ?!? Ak ano tak doteraz som sa stretol s este vacsimi fusermi a lamami mechanikmi ako som sa v najhorsom obaval

((
to buchnutie motora pri zastaveni som zaznamenal aj ja (obcas) - ale nemam cit na to zistit ten zhorseny chod podla vibracii - akurat asi uz neslape tak dobre, pretoze mam pocit ze to uz nejde tak lahko cez 200kmh
Tazko sa dostat k informaciam o strategii riadenia hociakej RJ v aute, servisne manualy k hocicomu nie su urcene na to aby niekto cinnost zariadenia pochopil ale na to, aby to aj bez rozmyslania dokazal opravit.
Tie korekcie, adaptivne hodnoty by mali nejako fungovat ale bud si ich zle vysvetlujem, mozno u mna celkom nefunguju alebo taketo vibracie povazuju za "este v norme" - pri +5 by to uz bol trojvalec...
Podla informacii (Bosch, Renault) by ale mali byt umerne stavu motora, teda ak sa z nejakeho dovodu znizi vykon (strata kompresie, vstrekovac) napr. 1. valca mala by to RJ korigovat zvacsenim davky paliva (ale mozno az na nasledujucom, 3. valci

). Nanestastie sa informacie na zaklade ktorych sa asi upravuju korekcie (uhlove zrychlenie, prispevky od jednotlivych valcov) nedaju z RJ vytiahnut (aspon nie z EDC15, v EDC16 to uz vraj je). Rozmyslal som nad niecim externym, jednoduchym ktore by som pripojil na snimac otacok aj polohy a potom nasledne nazberane data spracoval v PC ale robit to nebudem.
K buchaniu po vypnuti, je to len moja teoria ale logiku to podla mna ma - vstrekovac je ovladany tlakom v rampe cez pomocny ventil riadeny elektromagnetom (a ten tecie ale neviem ci nezatvara prechod rampa/riadiaci priestor alebo riadiaci/prepad). V dobrom systeme je v case dobehu (a aj chvilu po vypnuti) este v rampe tlak ktory drzi vstrekovace uzatvorene ale u mna klesne tlak uz pocas dobehu pri nizsich otackach a nafta co tam kvapne sa asi zapali este pred HU - preto sa dobiehajuci motor v zlomku sekundy zastavi a je to spojene s ostrym kovovym buchnutim zotrvacnika. Vacsinou (19 z 20 vypnuti) je zastavenie motora OK, myslim ze nikdy to neurobi studeny motor.