Zajisté si už většina lidí všimla tuto hezkou propagandu policie ČR. Myšlenka je to hezká, pojďme se podívat jak je to v reálu.
Jel jsem v pátek večer na sraz. Díky špatnému počasí, mlze (místami nulová viditelnost) a vrtochům navigačního (poslat mě po cestě která ještě nebyla vystavěná

) jsem se opozdil a do campu Monte Lope přijížděl až kolem půlnoci. Mezi Lopeníkem a Březovou mě chytla taková bouře, že jsem pro déšť nic neviděl a okamžitě mi zahmlilo všechny okna. Topení naplno a na jedničce pomalu dál. Situace se vyhrotila vechvíli když jsem spatřil zlomený konár padajíci ze stromu. Strhnul jsem to na kraj kde byla bohužel trocha hlubší příkopa. Hodil jsem zpátečku, pohnul se dozadu asi o 50 cm a zůstal klouzat. Uvízl jsem. Auto zůstalo stát na pravém předním kole a pravém zadním kole, levé přední se jen jemně dotýkalo silnice, levé zadní beznadějně ve vzduch. Zapínam výstražní trojuhelník a modlím se aby nějaké pako nešlo tudy moc rychle. Bouře asi za půl hodiny ustála. Vycházím z auta a odstraňuji konár aby to do mě nenašil ještě někdo další. Po asi 15 minutách, špinavý jako prase jsem uspěl. Vracím se do auta a čekám na kolemjdoucího co by mě vytáhl. Nikde nikoho při svém štěstí jsem uvízl na silnici kudy asi nikdo nechodí

Co jehorší, telefon z českou kartou zůstal doma (a slovenský stíračky v ČR nefungují). Ukládám se k spánku v autě, ráno někoho stopnu a požádám o pomoc. Kolem druhé ranní hodiny se budím na auto co zastalo u mě. Sláva. Policie ČR. Jejich první otázka co jsem dělal a jestli nejsem zraněn. Všechno jsem jim vylíčil a zarazilo mě konstatování, "no to jste nepřizpůsobil rychlost své jízdy podmínkám na silnici, buďte rád že Vám nedáme pokutu 2.000 Kč. "

Snažil jsem se mu vysvětlit, že konár který padá ze stromu řidič předvídat nemůže (pokud to není vizionář) no stál si za svým. Tak jsem ho požádal aby mě zkusily vytáhnout, lano jsem měl, oni měli Felicii s tažným zařízením vzadu. "No to já nemůžu, mohlo by se něco poškodit a to auto není moje ale služební, musíte si tady počkat na velký auto." Snažil jsem se mu vysvětlit, že auto má jen 800 kg a jeho tažný určitě vydrží víc než moje očko vzadu. Nedal si říct, a na otázku jestli by mi nepůjčil telefon abych zavolal Marťasovi že mu za telefonát zaplatím mi řekl že to nemůže, sednul do auta a se svým mlčenlivým kolegou odjel. Skleslý jsem sednul zpátky do auta a přemýšlel, že větší smůlu už jsem mít nemohl. Naštěstí se za chvíli zastavili u mě dva kluci na Focusu.
Ochotně souhlasili s tím, že mě vytáhnou. Akorát že soudruzi ve Fordu udělali chybičku a nenašli jsem hák ani vpředu ani vzadu. Hledali jsme všude jestli se někde nešroubuje no nic tam nebylo. Viva La France pomyslel jsem si. Chvilku ještě zkoušeli vytáhnout mě za lano jenom oni dva za podpory mého auta ale to se samozřejmě nepovedlo.
Ještě jsem navrhnul abychom to uvázali o zadní nápravu a kluci po chvilce souhlasily. Jak mě začínali tahat tak to vůbec nešlo tak lehce jak jsem si myslel už jsem v jedné chvíly čekal že praskne lano nebo se utrhne očko ale nakonec se auto pohlo a vyhrabalo. Vřele jsme se rozloučili a každý jel po svém. Touhle cestou bych chtěl poděkovat dvěma klukům co mi pomohli se stříbrným Focusem. Značku jsem si v tom zmatku nezapamatoval. Díky moc kluci, byli jste Super.
Já si z toho vzal ponaučení, lano si koupím ocelové a na zadní nápravu si navařím pořádne oko aby mě mohli tahat i z 90 stupňovýho uhlu
Co dodat. Policie mě nesmírně sklamala, absolutně žádna pomoc, jenom buzerace, výhružky a kdybych měl smůlu (nebo natrafil na ještě horší debily) tak i okrádání.

V souvislosti s jejich hezkým heslem Pomáhat a Chránit mě napadlo výstižnější a sice Buzerovat a Okrádat.
Touhle cestou bych chtěl nepoděkovat policistům s tmavou felicií a požádat je aby si v zájmu svého hesla nastudovali kolik toho snese jejich auto a na co všechno je možné použít tažný zařízení. V opačném případě ať jedou strouhat tužky do kanceláře, na silnici nemají co dělat
Howgh.