Nehází jiskru

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Jan Rozkošný
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Nehází jiskru

Příspěvek od Jan Rozkošný » stř bře 12, 2008 16:01

Zdravím všechny. Mám jeden dotaz pro znalce. Od našich jsem zdědil R19 a krom malých nedostatků jsem vcelku spokojen. Jenže nedávno mi praskla hadice a během cesty vytekla voda. A protože jsem neřídil, tak jsem si této nemilé věci všiml až na prvním semaforu, kdy auto začalo smrdět. Vypnul jsem klíčkem motor a od té doby nechce chytit. Po prvním prozkoumání jsem zjistil, že motor nehází jiskru, ale pojistky ve voze jsou v pořádku... Má někdo nápad, jak dál postupovat? Díky Honza

KUNAX
Junior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KUNAX » stř bře 12, 2008 18:43

Tak to je divný. A prohlídl si ten motor,jestli neni něco natavený,nebo viditelně poškozený? A kerá hadice ti praskla?Kam ta voda natekla? Jinak uvařenej motor,to je neštěstí. To jsem měl a stálo mě to k deseti litrům a táhne se to se mnou pořád.
R19 PhII 1.8 66kW

Joska
Starting member

Příspěvek od Joska » čtv bře 13, 2008 00:15

Pokud by praskla hadice od termostatu k chladiči (horní silná), tak by to vyteklo na senzor polohy klikové hřídele a to by mohlo zlobit zapalování. Je li to tak, tak vyndat snímač a vyčistit, popřípadě vyměnit.
R19 chamade, 1,8 65kW 1994

Odpovědět

Zpět na „Renault 19“