Výměna těsnění pod hlavou válců u R19 1721ccm, 54kw

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
MilanZ
Starting member

Výměna těsnění pod hlavou válců u R19 1721ccm, 54kw

Příspěvek od MilanZ » úte úno 19, 2008 01:20

Dobrý den, čeká mě výměna těsnění pod hlavou válců u jednobodového vstřikování. Podfouklo mě to u čtvrtého válce. Mohl by mě někdo z Vás poradit a říct mi vlastní zkušenosti? Potřeboval bych vědět jaký je utahovací moment na šroubech hlavy a v jakém pořadí se dotahujou? Jaká je vůle ventilu sacího a jaká výfukového? Předem děkuju za odpovědi :)

Joska
Starting member

Příspěvek od Joska » úte úno 19, 2008 16:58

Postup při dotahování bys měl vyčíst zde http://www.elitecat.cz/Images/Documents ... 108000.PDF pokud nebude odkaz fungovat, tak www.elitekat.cz a hledat podel vozu a motoru těsnéní pod hlavu elring, u toho je popis v PDF-ku. Vůle ventilů by měla být 0,2 a 0,4 mm. Zkušenosti? No prostě výměna jako u všeho, akorát bacha na rozvody, jestli je umíš dělat (pokud ne, asi to vzdej nebo vyhledej pomoc či poradce) a místa je na ně jak v hodinkách. Podrobnej popis by zabral celou stranu A4. Jo a pokud mám zkušenost, na každém těsnění pod hlavu bývá popis jak ho dotahovat.
R19 chamade, 1,8 65kW 1994

Odpovědět

Zpět na „Renault 19“