podsvícení tlačítek u renault laguna II
Moderátor: Moderators General
-
richardcerv
- Starting member
podsvícení tlačítek u renault laguna II
Dají se sehnat nebo nahradit žárovičky podsvícení tlačítek u R Laguna II ?? Nebo se musí vyměnit celá tlačítka ?
- RobertLongauer
- Advanced member
Minulý týden jsem měnil žárovičky v ovládání na okna nesvítila mi ani jedna,je to práce tak na 10minut.Ale daj se nahradit i led diodou.Ve start tlačítku se to dá taky jednoduše vyměnit ( viz jedno z mých témat o něco níž ).Jinak když si to tu prolistuješ tak tu najdeš i pěkné fotky.
Kdysi Renault fuego rv.81 pak Š 120rv.88 a potom Renault 19rv.95 a nyní současnost Renault Laguna II rv.2001 1,8 16V 89kw expression 121 kobyl 17"alu,Kia sorento r.v.2003 a nyní Renault scenic II r.v.2004
Podsvětlení
Ahoj,řešil jsem to je to tak 1 měsíc,nahradil jsem to Led diodami na 12V,je to sranda a je to pak na věky!!!
Laguna II 1,9 DCI 88Kw.6kv.225/45 17".
Svatá pravda
. Přestalo mi svíťit podsvícení ovladače nastavení výšky světlometů. Po vyndání ovládání a rozebrání jsem zjistil, že je tam 12V
bez patice jen tak naletovaná a na
natažená namodralá průsvitná bužírka. V AUTOELEKTRICE jsem koupil za pár šupek ty samé
a pro jistotu ještě menší průměr do "foroty" a cca za 10 min bylo hotovo. Ze staré
jsem stáhnul tu průhlednou bužírku a nasadil na novou. Svíťí to super a
mohou praskat vesele dál. Do budoucna uvažuji tam všude dát barevné
a nebo diody, které lze na NETu normálně sehnat za pár šupek. Jinak v servisu mění celé ovládací prvky a to je GARDA.
RENAULT Laguna 1,9 cDI "DYNAMIQUE" 88kW, 2002,dodatečná montáž Tempomatu.
Mikrožárovky 12V
Tak jsem se k tomu konečně dostal. Posílám pár odkazů kde sehnat mikrožárovky.
http://www.vseprofirmu.cz/mikrozarovka- ... -dp-57055/
http://www.conrad.cz/mikrozarovka-cira+dp57237/
a nebo v prodejnách Autoelektrika, elektrokutil a nebo občas i v modeláři.
POZOR!!! na Wattáž. Čím více Wattů (mA) tím více sice světla , ale i nebezpečnéko telpa, které působí na ovladač, který je vyroben z plastu.
DOPORUČUJI!!! nejít nad 0,70mA.
http://www.vseprofirmu.cz/mikrozarovka- ... -dp-57055/
http://www.conrad.cz/mikrozarovka-cira+dp57237/
a nebo v prodejnách Autoelektrika, elektrokutil a nebo občas i v modeláři.
POZOR!!! na Wattáž. Čím více Wattů (mA) tím více sice světla , ale i nebezpečnéko telpa, které působí na ovladač, který je vyroben z plastu.
DOPORUČUJI!!! nejít nad 0,70mA.
Samozřejmě. Je to také možnost. Můj "názor" je ten, že pokud tam je žárovka a odešla jenom jedna, dám tam žárovku. Pokud budu chtít VŠUDE dát LED, dám všude ledky. A to si taky vyberu i jinou barvu. Snažím se do auta dávat originální věci a nebo dávat všude stejné. (Štábní kultůta musí bejt)
a né každá ves jinej pes
Je to jen otázka názoru.
Je to jen otázka názoru.
Jenom jeden malej dotaz, co vsechno ma vlastne byt podsvetlene? Nemate nekdo odkaz na nejake fotky? V manuale a ani nikde jinde jsem se nic nedozvedel
a tak jsem nahodne objevil vypalene zarovky v tlacitku tempomatu a v panelu na levych dverich - detska pojistka a ovladani zrcatek.
Laguna Grandtour II 1.9dCi 88kW INITIALE Paris, plná palba
Co sa tyka ovladania okien na dverach: vsetky tlacitka maju svietit, aj "lock" (cervena je uz myslim LED), na ovladani zrkadiel je uz LED. Na ovladani osvetlenia na strope nesvieti nic.zet3 píše:Jenom jeden malej dotaz, co vsechno ma vlastne byt podsvetlene? Nemate nekdo odkaz na nejake fotky? V manuale a ani nikde jinde jsem se nic nedozvedela tak jsem nahodne objevil vypalene zarovky v tlacitku tempomatu a v panelu na levych dverich - detska pojistka a ovladani zrcatek.
Ovladani osvetleni na strope vepredu mi podsvicuje vsechny tri tlacitka a jeste tam sviti dve cervene ledky porad(dela to efekt na stredni konzolu a radici paku).
, ale stresni okno nic. Na palubce je to tlacitko ESP a Tempomat, ale hlas. syntenzator nic a jeste dolu - reostat osvetleni palubky(mam xenony, takze nastaveni sklonu svetlometu nemam). Je to tak OK? Nebo jeste neco ma svitit? PS:U ovl. zrcatek je to jenom bod v ovladaci, symboly ale nesviti???
Hele, to je dobrý s těma led diodama a podsvícenejma tlačítkama stropního osvětlení. Můžeš to vyfoťit jak to vypadá a poslat??? Ty diody jsi si dodělával???zet3 píše:Ovladani osvetleni na strope vepredu mi podsvicuje vsechny tri tlacitka a jeste tam sviti dve cervene ledky porad(dela to efekt na stredni konzolu a radici paku)., ale stresni okno nic. Na palubce je to tlacitko ESP a Tempomat, ale hlas. syntenzator nic a jeste dolu - reostat osvetleni palubky(mam xenony, takze nastaveni sklonu svetlometu nemam). Je to tak OK? Nebo jeste neco ma svitit? PS:U ovl. zrcatek je to jenom bod v ovladaci, symboly ale nesviti???
Já mám jenom se dvěma tlačítky a bez reostatu. Koukal jsem do toho a místo pro další žárovku tam je (osvětlení na stranu řidiče), ale bez kontaktů. Předpokládám, že stačí jen sehnat celé světlo a konektory budou asi shodné a nebo do toho světla s LED vede více drátů???
Pokud to bude stejné na kolik tato sranda na vrakáči asi příjde???
Zadní osvětlení pro spolujezdce je také s více tlačítky a nebo jenom s jedním???
Pokud to bude stejné na kolik tato sranda na vrakáči asi příjde???
Zadní osvětlení pro spolujezdce je také s více tlačítky a nebo jenom s jedním???
zadne je tiez podsvietene a na obe strany tlacitka ale niesu medzi tlacitkami ledky a reostat ja som tiez rozmyslal vymenit ho lebo mam tiez len na jednu stranu ale musim vybrat z otcovej ci mu tam nevedie viacej kablov mne len 3 ale myslim ze by nemalo kedze staly prud mame a konektor je asi ten isty
Renault Laguna Grandtrour 2,2Dci Initiale Paris 2006. automat,18" Ronal
Stahni si uzivatelsky_manual_Renault_Laguna_2004_combi_lkl.pdf (je to tam hezky videt) z www.renault.profitux.cz. str. 3.28 ja mam A. Kdyz si to zvetsis uvidis mezi tlacitky 1a2 a 2a3 sterbinky a v nich jsou ty cerveny ledky. Zadni mam C pouze s jednim tl. c.8 na dalsi str. a jsou jiz bez podsviceni. Nevim kolik tam mas dratu? Vlastne jsem se ani nedival kolik jich tam mam ja a na cenu se musis zeptat v Renaultu, nebo radsi na vrakaci. 
No to koukam, loni jeste sellink ktery zde uvadis je mrtvy.
Tak tomu dost dobře nerozumím vo co gou???Aichman píše:mam dotaz dal by se predelat ovladaci panel tak aby vsechny tlacitka byli ABS? je nutne zakoupit cely ovl.panel nebo jenom samostatne tlacitka?diky za odpoved
- mojinmojin
- Starting member