Navigace do mobilu - Možná Tom Tom?
Moderátor: Moderators General
- Pawer
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Navigace do mobilu - Možná Tom Tom?
Ahoj.
Když už je to řeč o navigacích a navigačních systémech, rád bych taky přispěl do diskuze. Nejdřív bych chtěl říci, že mám Navigaci Garmin Nüvi 300 a stojí za prd. Hlavně kvůli tomu, že je poměrně složitá aktualizace map, která je minimálně v ĆR nutná v případě, pokud cestujete na výlety a projíždítě vesnicemi atp.
Teď jsme si ale pořídil mobil Nokia N73 a slyšel jsem, že neni problém tam hdoit Tom Tom naviagci.
Máte s tím někdo zkušenost, má někdo tuto aplikaci, popř. i mapy Evropy.. jak to do telefonu sehnat, je k tomu ještě něco potřeba?
Díky a zatim ahoj...
Když už je to řeč o navigacích a navigačních systémech, rád bych taky přispěl do diskuze. Nejdřív bych chtěl říci, že mám Navigaci Garmin Nüvi 300 a stojí za prd. Hlavně kvůli tomu, že je poměrně složitá aktualizace map, která je minimálně v ĆR nutná v případě, pokud cestujete na výlety a projíždítě vesnicemi atp.
Teď jsme si ale pořídil mobil Nokia N73 a slyšel jsem, že neni problém tam hdoit Tom Tom naviagci.
Máte s tím někdo zkušenost, má někdo tuto aplikaci, popř. i mapy Evropy.. jak to do telefonu sehnat, je k tomu ještě něco potřeba?
Díky a zatim ahoj...
[color=orange:f3b8e1af39]Renault 19, 1.8 GTX, r.v. 1990 [/color]- v prodeji
[color=blue:f3b8e1af39]Renault Clio phase II, r.v. 2001, 1.4 16V Dynamique [/color] - současné jezdítko
[color=blue:f3b8e1af39]Renault Clio phase II, r.v. 2001, 1.4 16V Dynamique [/color] - současné jezdítko
Re: Navigace do mobilu - Možná Tom Tom?
no to mas symbianovy telefon , kamos ma to iste , len newiem ake presne mapy tam nahadzal , ale mal to tam super dopodrobna vychodne slovensko co ja mam na carminate len hlavne tahy v meste , staci ti symbian aplikaciu , stiahnut mapy , gps pripojenie , skus si tie aplikacie najst na niektorych forach ,Pawer píše:Ahoj.
Díky a zatim ahoj...
Re: Navigace do mobilu - Možná Tom Tom?
ZdarecPawer píše:Ahoj.
Díky a zatim ahoj...
Zkus si precist diskuzi na Warforu a najdes tam vse co k tomu potrebujes
http://www.warforum.cz/viewforum.php?f=78
Potom narazis na odkazy kde na Rapidu mapy stahnout.
Mej se
- kšanda
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
mam N70 a tom toma kterýho mi nahrál známej kámoše. kterej se tim živí. já teda nevim, ale ono mě to moc rádo tahá nějakejma cyklosteskama a tak podobně. když jsem jel v dávný době do školy tak jsem skončil v šáreckym udolí před zarostlou lesní cestou a cedulí přírodní rezervace:-)
Prej jen francouzi dělaj auta pro lidi. Ale co my prasata?
exRENAULT 21 nyní MITSUBISHI PAJERO r.v. 98 2,5 Td
co nejde silou, jde silou eště větší proto 4x4
exRENAULT 21 nyní MITSUBISHI PAJERO r.v. 98 2,5 Td
co nejde silou, jde silou eště větší proto 4x4
- Pavel_trol
- Člen RCČR
zdali tom tom v mobilu naviguje ne podle prani, je to jen a jen o nastaveni. ja ho mam v N73 a jsem nadmiru spokojeny. map je na netu nescetne, jen clovek musi hledat. mam verzi tom tom 6.020 a mapu Europe_680.1536.
Pokrytí čr je skvělé, ikdyž člověk jede do kotěhulek, kde má Xšanda chatu.
Renault Clio SPORT 2.0 16V 172
Renault Laguna III 2.0 dci
IN MEMORY:
Renault R25 2.9 V6 Baccara
Renault R11 1.4 GTL
IN MEMORY:
Renault R11 1.4 GTL
- MaD@x
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
jsem slyšel, že to je prej doupě...tak to raději moc na mapách neukazovat...Pavel_trol píše:zdali tom tom v mobilu naviguje ne podle prani, je to jen a jen o nastaveni. ja ho mam v N73 a jsem nadmiru spokojeny. map je na netu nescetne, jen clovek musi hledat. mam verzi tom tom 6.020 a mapu Europe_680.1536.
Ofce v TDÍ, ale nedělá pou
ex Renault Laguna 95 1,8RN 69kW - Letadlo
ex Renault Laguna 99 3.0RXT 140kW - sekačka(bo žere aj travu kol cesty)
ex Renault Clio Grandtour 1,2 55kW Ice - Služební koza
ex Renault Laguna Grandtour 03 1,9dCi Privilege 88kW - Silver spur
ex Mercedes-Benz Citan 111 1,5dci - Kangoo pro kolotočáře
Jsem jaký jsem, někdo musí být zlý...
ex Renault Laguna 95 1,8RN 69kW - Letadlo
ex Renault Laguna 99 3.0RXT 140kW - sekačka(bo žere aj travu kol cesty)
ex Renault Clio Grandtour 1,2 55kW Ice - Služební koza
ex Renault Laguna Grandtour 03 1,9dCi Privilege 88kW - Silver spur
ex Mercedes-Benz Citan 111 1,5dci - Kangoo pro kolotočáře
Jsem jaký jsem, někdo musí být zlý...
- Pavel_trol
- Člen RCČR
Ale mooc příjemný doupě s krásnou útulnou nedalekou hospůdkou, kde se tančí i na stoleD@x píše:jsem slyšel, že to je prej doupě...tak to raději moc na mapách neukazovat...Pavel_trol píše:zdali tom tom v mobilu naviguje ne podle prani, je to jen a jen o nastaveni. ja ho mam v N73 a jsem nadmiru spokojeny. map je na netu nescetne, jen clovek musi hledat. mam verzi tom tom 6.020 a mapu Europe_680.1536.
Pokrytí čr je skvělé, ikdyž člověk jede do kotěhulek, kde má Xšanda chatu.![]()
![]()
IN MEMORY:
Renault R11 1.4 GTL
IN MEMORY:
Renault R11 1.4 GTL
Díky Pavlovému příspěvku o pár řádek výše, jsem vyhledal funkční a nezaheslovanou mapu, stáhl a nainstaloval. Takže jdu zase chvíli s dobou. Pro všechny stahovače map (jako já) připomínám, že je třeba od TomToma také nějaký produkt čas od času koupit, zaplatit tím práci Teleatlasu a jejich. Osobně ovšem nemíním platit enormní částky za sólo mapy, bez zakoupené navigace. Jejich obchodní politika neúměrně zvýhodňuje výrobce navigačních krabiček. Je to sice logické z důvodu konkurenčního boje, ale proč bych na to musel doplácet ausgerechnet zrovna já?
-
Šamša
- Moderátor
To máš pravdu, ale vzhledem ke kurzu jsou hodnoty map dosti pokřivené. Tohle je nerovný boj na nerovném trhu, vzhledem ke kupní síle "Evropana" a nás, pořízení mapy pro něho se rovná kapesnému, pořízení mapy pro průměrného čecha se rovná mnohdy polovině platu. A Navtec nebo Teleatlas jsou dost nena*rané firmy, které místo aktualizování prodávají mapy stále jako nový produkt, přitom by stačilo, aby majitel navigace a zaplacené "full" mapy se zaregistroval na netu, odkud by stahoval pouze aktualizace za nějaký roční poplatek. Takhle to přece chodí u skoro všech softwarových firem.wilczek píše:Díky Pavlovému příspěvku o pár řádek výše, jsem vyhledal funkční a nezaheslovanou mapu, stáhl a nainstaloval. Takže jdu zase chvíli s dobou. Pro všechny stahovače map (jako já) připomínám, že je třeba od TomToma také nějaký produkt čas od času koupit, zaplatit tím práci Teleatlasu a jejich. Osobně ovšem nemíním platit enormní částky za sólo mapy, bez zakoupené navigace. Jejich obchodní politika neúměrně zvýhodňuje výrobce navigačních krabiček. Je to sice logické z důvodu konkurenčního boje, ale proč bych na to musel doplácet ausgerechnet zrovna já?
Laguna II. 2007 2.0dCi Carminat 2 127kW, podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 201000km
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
-
Doctor.ventil
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Moje řeč, Šamšo. Předpokládám, že dám Teleatlasu platbu za jednu mapu - cca 2000 kč a za čas přejdu ke konkurenci. Docela se mi líbí systém NokiaMaps, kdy zaplatíš 2000 na 3 roky a máš full servis. Nemám přesné informace, ale údajně Nokia koupila fy. Navteq. Tyto mapy ale nejsou prý zatím to pravé ořechové pro náš středovýchod. Razance, s jakou Nokia do této oblasti vstoupila dává tušit, že se chystá řádně zatopit konkurenci.Šamša píše:......přitom by stačilo, aby majitel navigace a zaplacené "full" mapy se zaregistroval na netu, odkud by stahoval pouze aktualizace za nějaký roční poplatek. Takhle to přece chodí u skoro všech softwarových firem.Pak se nikdo nemůže divit proč zvétá černý trh s produkty. Já bych byl ochoten ročně vložit 1000Kč do map, ale dát 5 - 10 tis., to je trochu ujetý.
Já můžu z vlastní zkušenosti doporučit Garmin Mobile XT, mám ho na HP iPAQ 514 (Windows Mobile) s BT modulem Navilock BT-338 a nemá to chybu. Co se týče funkcí je na tom mnohem líp než některé levnější GPSky od Garminu do auta. Nahrát se dají jakýkoliv mapy pro Garmin přes MapSource - turistické, silniční, sehnat se dá klidně aj celá Evropa 
Jinak celá navigace je komplet v češtině a existuje verze jak pro WM tak i pro Symbian
Jinak celá navigace je komplet v češtině a existuje verze jak pro WM tak i pro Symbian
Renault Thalia 1.4i 8V RN, r. v. 2001
Navteq byl v ČR a SR dlouho použitelný pouze s výhradama, ale poslední aktualizace z loňského podzimu (u Renaultu až letos) je plně srovnatelná s TeleAtlasem a dlouhodobě se tvrdí, že na západ od našich hranic je Navteq lepší..wilczek píše:Moje řeč, Šamšo. Předpokládám, že dám Teleatlasu platbu za jednu mapu - cca 2000 kč a za čas přejdu ke konkurenci. Docela se mi líbí systém NokiaMaps, kdy zaplatíš 2000 na 3 roky a máš full servis. Nemám přesné informace, ale údajně Nokia koupila fy. Navteq. Tyto mapy ale nejsou prý zatím to pravé ořechové pro náš středovýchod. Razance, s jakou Nokia do této oblasti vstoupila dává tušit, že se chystá řádně zatopit konkurenci.Šamša píše:......přitom by stačilo, aby majitel navigace a zaplacené "full" mapy se zaregistroval na netu, odkud by stahoval pouze aktualizace za nějaký roční poplatek. Takhle to přece chodí u skoro všech softwarových firem.Pak se nikdo nemůže divit proč zvétá černý trh s produkty. Já bych byl ochoten ročně vložit 1000Kč do map, ale dát 5 - 10 tis., to je trochu ujetý.
Renault Megane Grandtour GT220, Espace RFC..
Ex: Renault Laguna Grandtour GT 205k
Ex: Renault Laguna Grandtour GT 205k
-
Šamša
- Moderátor
Pořešil jsem Omnii a kámoš mi do ní dodal nejnovější McGuider a jsem naprosto spokojený, města jsou do popisných čísel.
Laguna II. 2007 2.0dCi Carminat 2 127kW, podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 201000km
- Bikerboy...
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Mám N95 8Gb s navigací Nokia Maps a mužu vám říct, že jediné mínus je delší hledání satelitů, jinak tato navi je srovnatelná s TomTom. SUPER. Pokud by někde chtěl. mužu pomoct s instalací a zaslat potřebné programy pro mobil.
Clio II, 1.2 16V - 55kW- 5vrat, manual > 7,8 l na 100km /zelená metal., klima, sportovní sedadla, palubní PC; TUNING: čiré zadní LED lampy, denní LEDky, podsvícení dveří při otevření- blue (LED Strip), podsvícení interiéru- blue neon, podsvícení kliček- blue LED, koncovka, nasávání z tahokovu
http://picasaweb.google.com/BikerBoyyy/ ... 2710947122
http://picasaweb.google.com/BikerBoyyy/ ... 2710947122
je to fakt srovnatelny s tom tomem? pokud ano a byl bys ochotnej mi do mailu hodit ty instalacky byl bych ti vdecnyBikerboy... píše:Mám N95 8Gb s navigací Nokia Maps a mužu vám říct, že jediné mínus je delší hledání satelitů, jinak tato navi je srovnatelná s TomTom. SUPER. Pokud by někde chtěl. mužu pomoct s instalací a zaslat potřebné programy pro mobil.
diky
Renault R11 1,4 Turbo 105k - r.v. 1984
Dodge Intrepid 3,5V6 - denni vozitko - r.v. 1993
ITexpert
Dodge Intrepid 3,5V6 - denni vozitko - r.v. 1993
ITexpert
- hudes
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
já mám x1 a používám Igo. Předtím jsem měl tomtoma a musel jsem jít ke konkurenci protože na uiq už neaktualizovali mapy. měl jsem ještě garmina, ale na slabém mobilu mě to dělalo problémy.... načítání map......
já jsem nejspokonější i tím igo..
uživatelsky moc příjemná, zadávání adres supr, příjemné funkce, které na Uiq moc dobře nefungovali.
já jsem nejspokonější i tím igo..
uživatelsky moc příjemná, zadávání adres supr, příjemné funkce, které na Uiq moc dobře nefungovali.
RENAULT MEGANE SCENIC 1.9dCi
- karloscz
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
šlo by to i do mobilu nokia E50 ?Bikerboy... píše:Mám N95 8Gb s navigací Nokia Maps a mužu vám říct, že jediné mínus je delší hledání satelitů, jinak tato navi je srovnatelná s TomTom. SUPER. Pokud by někde chtěl. mužu pomoct s instalací a zaslat potřebné programy pro mobil.
Renault Scenic 1,6 16V RXE - 05/99 komplet v elektrice
Renault Grand Scenic II 2.0 16V 99kW 05/06
Babeta 210
Renault Grand Scenic II 2.0 16V 99kW 05/06
Babeta 210