Chladiaca kvapalina TYP
Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika
Re: Chladiaca kvapalina TYP
Aj kebyze mas v obehu cele leto len destilku tak sa nic nestane. Rozdiel v "chladiacej zmesi" a v destilke je len ten ze chladiace Glacerol nezamrzne a ma v sebe ochranne latky proti korozii a pod.
Lada 1500s-OHC (1978) 57KW-->
Renault Thalia RN 1.4 8v (2001)-55KW-->
Renault Fluence Exception 1.6 16v (2010)- 81 KW 94 000 km, Mercedes E-klasse 220CDi Elegance (110KW) W211 (2004)
DRIVE THE CHANGE
http://www.facebook.com/RenaultFluenceCZ
Renault Thalia RN 1.4 8v (2001)-55KW-->
Renault Fluence Exception 1.6 16v (2010)- 81 KW 94 000 km, Mercedes E-klasse 220CDi Elegance (110KW) W211 (2004)
DRIVE THE CHANGE
http://www.facebook.com/RenaultFluenceCZ
- kucu
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem obom. 
## RENAULT Thalia r.v. 2006, 1.2 16V, limitovaná edícia ICE, červená farba
28.11.2011 - 134000 km
28.11.2011 - 134000 km
No nie som si istý či sa môže jazdiť len s destilkou, bez nemrzky. Ja som mal v Megane bordel. Tak som si kúpil taký prípravok na odstraňovanie hrdze a vodného kameňa. Pojazdil som a vypustil vodu. Poriadne som to prepláchol. Útrobami motora prešlo asi 15-20 litrov vody. Z chladiča už tiekla čistá voda že by sa dala piť. Nemal som nemrzku, tak som tam nalial destilku. Však nemrzne tak čo. Asi týždeň bola voda v expanzke čistá, a asi po dvoch týždňoch už v nej plávajú kúsky hrdze a celkovo je voda taká hnedá.
Neviem či som tam nemal hneď naliať nemrzku.
Neviem či som tam nemal hneď naliať nemrzku.
EX: Zelený Renault Mégane Classic
Po facelifte, r.v. 1999, motor 1,6 16V, výbava RXT - ABS, klíma, 4 airbagy, elektricky nastaviteľné a vyhrievané spätné zrkadlá, predné a zadné okná v elektrike, hmlovky, dvojitá optika, atermické čelné sklo
Od Vianoc 2019 slúži novému majiteľovi. Je to kolega z práce, takže Megana vidím každý deň
Šedý Renault Thalia
R.v. 2011, motor 1,2 16V, výbava Privilege
Po facelifte, r.v. 1999, motor 1,6 16V, výbava RXT - ABS, klíma, 4 airbagy, elektricky nastaviteľné a vyhrievané spätné zrkadlá, predné a zadné okná v elektrike, hmlovky, dvojitá optika, atermické čelné sklo
Od Vianoc 2019 slúži novému majiteľovi. Je to kolega z práce, takže Megana vidím každý deň
Šedý Renault Thalia
Serus chlapci, ten ovzdušnovací ventil má každá natálka? Mám 1.4 r.v. 2001 ale ventil tam nevidím. Som slepý alebo tam nieje ? 
Každá.
Šedý Renault Thalia
Šedý Renault Thalia
Nakoniec som to nenašiel
ale vymenil som kvapalinu aj bez ovzdusnovaku, v nadobke sa to samo ovzdušni.
Ukáž fotku motoru a nájdeme
. Ono netreba sa spoliehať, že vždy sa to samo odvzdušní. Zažil som aj tak zavzdušnený motor (rozumej voda naliata do suchého motora) že som proste vlial iba to, čo sa vošlo do expanzky. Čiže...no koľko sa môže do tej expanzky vojsť? 1,5 - 2 litre? Spoľahnúť sa, že sa to v tomto stave samo odvzdušní a naštartovať motor by mohlo dopadnúť zle. Fyzicky som síce vylial 2 lite vody, čo z toho že sú v expanzke? Mali ste vidieť, ako letela dolu hladina, keď som povolil odvzdušnovák. V momente bola expanzka totálne prázdna a voda z odvzdušňováku stále nikde. Tej som sa dočkal, až som expanzku dolial druhýkrát až po víčko. Potom hladina spadla kus pod minimum a až tak vyšla z odvzdušňováku voda.
Ja osobne, keby som odvzdušňovák na aute nemal, tak by som ho tam dorobil. Prerezať vrámci možností čo najvyššie položenú hadicu, vraziť tam ventil a dovidenia. Odvzdušním aj v noci, na ceste medzi dedinami a bez náradia.
Ja osobne, keby som odvzdušňovák na aute nemal, tak by som ho tam dorobil. Prerezať vrámci možností čo najvyššie položenú hadicu, vraziť tam ventil a dovidenia. Odvzdušním aj v noci, na ceste medzi dedinami a bez náradia.
Šedý Renault Thalia
Šedý Renault Thalia