Horní uložení předních tlumičů
Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika
Horní uložení předních tlumičů
Potřeboval bych poradit. Thálka mi poslední dobou trochu plavala na cestě a při přezouvání na letní jsem zkusil zahýbat koli jestli nemám vůli v čepech, a zjistil jsem že když mám zvednutý předek auta, tak se mi pohybuje vrchní uložení tlumičů. Když je auto na kolech tak misky, které jsou na vrchu tlumičů jsou vystouplé o přibližně 5 mm.
http://imageshack.us/photo/my-images/638/dsc05245j.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/339/dsc05244l.jpg/
Můžete se někdo kouknout jak to máte když je auto v pohodě, popřípadě udělat nějakou fotku a dát mi ji sem.
Díky
http://imageshack.us/photo/my-images/638/dsc05245j.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/339/dsc05244l.jpg/
Můžete se někdo kouknout jak to máte když je auto v pohodě, popřípadě udělat nějakou fotku a dát mi ji sem.
Díky
Thalia 1.4 8V 55kW, klima, r.v.2002
- kucu
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Re: Horní uložení předních tlumičů
Myslím že to je v norme, správa sa to tak pri vytočení do strany.
## RENAULT Thalia r.v. 2006, 1.2 16V, limitovaná edícia ICE, červená farba
28.11.2011 - 134000 km
28.11.2011 - 134000 km
Ale já je mám takhle vystouplé obě najednou, když mám kola rovně.
Já to mám taky vystouplé a mám pocit, že auto neůměrně plave, ještě dnes vyfotím a ukážu.
Thalia Expression, Clima 1.4 8v 55kW vínová-2002
Parkovací asistent Vertex V1 black
Tak tu jsou ty fotky:

Tady mě napadlo řešení, když tak mě zadržte, co se stane když vyšroubuji tu horní matici a vložil bych tam vymezovačku tak jak znázorňuji na obrázku.

To byla první věc co napadla mého otce. Ale než to uděláš, tak by asi bylo fajn zjistit v jakém stavu je to gumové uložení tlumiče a to ložisko. Já budu o víkendu vyndavat tlumiče a kouknu se jestli ta guma není vymačkaná nebo vytržená.
konkrétně je tam tohle

konkrétně je tam tohle

Nojo, ale to musí tlumič ven co, dej prosím vědět jestli byl u tebe problém v tom gumovém uložení a kde budeš kupovat, děkuji.
Musím stahovat přípravkem pružinu když chci vyndat ten tlumič, nebo stačí jen vyndat ty 2 spodn šrouby pak tu horní matku a jeto?
Pro kontrolu jen ty šrouby na těhlici a nahoře tu misku. Pro výměnu musíš mít stahovák na pružiny.
Renault Grand Modus 1.2 16V 2008
- Zefek
- Grafoman
Co jste nakonec u tohoto měnili? Ten horní díl, který je na tlumiči, nebo tu horní misku? Ta horní miska vypadá, že je v pohodě, ale co ten horní díl na tlumiči, který je pod tou miskou? Vypadá to, že by klidně mohl být zborcený. Taky řeším tenhle problém na Thálii.
Diagnostika vozidel Renault | Provádění drobných oprav | Přípravky rozvodu pro 16V motory | Načtení ventilků
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)
- Švejdula
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělalo kangoo to stejný, tak sem vzal to uložení z clia co mám na šroubky a přehodil sem to na kangoo . Je to stejný a už na pohled bylo vidět že z toho kangaa to bylo lehce ošoupaný proti tomu z clia. Ale jak sem to poskládal na to kango, tak byl hned poznat rozdíl v jízdě.
776701460
S CLIPem jde všechno líp .
Laguna II 1,9 Dci 88Kw .
S CLIPem jde všechno líp .
Laguna II 1,9 Dci 88Kw .
S uložením jsem zatím nic nedělal, protože jsem zjistil, že to vystoupnutí je naprosto normální. A samotné uložení tlumičů měnit nebudu, protože tlumiče už jsou taky těsně před smrtí.Můj problém vyřešila výměna vytlučeného čepu řízení a spodního kulového čepu, po výměně se řízení dost zlepšilo.
zdravim, neviem kde mam polozit moju otazku tak to skusim tu..jedna sa o ZADNE TLMICE / TLMIC .
jedna sa o problem s manžetou na tlmiči na zadnom kolese. ide o to že mi pada dole čiže mam hornu časť tlmiča odhalenu.. ta manžeta je natesno a ked sa mi horkotažko podari ju nasunut až hore ku karoserii k upevneniu tlmiča a prejdem par km zas ju mam dole až tak že vidim vrchnu čast tlmiča.. sranda ale je že s tou mažetou nejde lahko hybať - posuvať po tlmiči , takže nechapem ako sa to može stiahnut dole..
otazka znie : može sa tlmič poškodiť keď ta ochranna manžeta nieje uplne na doraz hore ale vidno kus tlmiča ??? - myslim z hladiska znečistenia vnutra tlmiča...vydrži to tak do jari ale treb ist hned do servisu nech to nejak prilepia hore ?
dakujem za radu..
jedna sa o problem s manžetou na tlmiči na zadnom kolese. ide o to že mi pada dole čiže mam hornu časť tlmiča odhalenu.. ta manžeta je natesno a ked sa mi horkotažko podari ju nasunut až hore ku karoserii k upevneniu tlmiča a prejdem par km zas ju mam dole až tak že vidim vrchnu čast tlmiča.. sranda ale je že s tou mažetou nejde lahko hybať - posuvať po tlmiči , takže nechapem ako sa to može stiahnut dole..
otazka znie : može sa tlmič poškodiť keď ta ochranna manžeta nieje uplne na doraz hore ale vidno kus tlmiča ??? - myslim z hladiska znečistenia vnutra tlmiča...vydrži to tak do jari ale treb ist hned do servisu nech to nejak prilepia hore ?
dakujem za radu..
Renault Megane IV Grandtour 2017 Sce 115k 1.6 16V
Ahoj
)
Mám problém při otáčení volantem za jízdy mi volant lehce škube stejně tak když se pak volně vrací tak jakoby poskakuje podle otáček kol (měl jsem pár měsíců vibrátor z pravýho předního hnutýho elektronu) po narovnání kola se to mírně zlepšilo a na čas to úplně zmizelo patrně jiným pootočením kola po výměně oleje. Mám podezření na uložení tlumičů což mi i potvrdili v servisu že se mi pohybujou nahoru dolu cca o centimetr...
Má s tím někdo zkušenosti? děkuji
Thalia II 1.2 16V 2008
Mám problém při otáčení volantem za jízdy mi volant lehce škube stejně tak když se pak volně vrací tak jakoby poskakuje podle otáček kol (měl jsem pár měsíců vibrátor z pravýho předního hnutýho elektronu) po narovnání kola se to mírně zlepšilo a na čas to úplně zmizelo patrně jiným pootočením kola po výměně oleje. Mám podezření na uložení tlumičů což mi i potvrdili v servisu že se mi pohybujou nahoru dolu cca o centimetr...
Má s tím někdo zkušenosti? děkuji
Thalia II 1.2 16V 2008