Špatně ukazujicí venkovní teploměr
Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika
Špatně ukazujicí venkovní teploměr
Ahoj Lidi
Mam potiže s venkovním teploměrem ukazuje mi více stupnu než venku je.Nevíte někdo kde je schované čidlo teploměru?a nebo jak to opravit aby to zase spravně fungovalo?díky za radu
Mam potiže s venkovním teploměrem ukazuje mi více stupnu než venku je.Nevíte někdo kde je schované čidlo teploměru?a nebo jak to opravit aby to zase spravně fungovalo?díky za radu
- Pavel_trol
- Člen RCČR
čidlo je zespodu na pravém zpětném zrcátku. Taky mi 2 dny ukazoval asi 39 stupňů a to bylo reálně tak 2 
nicméně se uklidnil, tak jsem dál opravu neřešil.
Možná jen vlhkost??? teď je na tyhle věci blbý počasí...
Renault Clio SPORT 2.0 16V 172
Renault Laguna III 2.0 dci
IN MEMORY:
Renault R25 2.9 V6 Baccara
Renault R11 1.4 GTL
Renault Laguna III 2.0 dci
IN MEMORY:
Renault R25 2.9 V6 Baccara
Renault R11 1.4 GTL
Pavel_trol píše:čidlo je zespodu na pravém zpětném zrcátku. Taky mi 2 dny ukazoval asi 39 stupňů a to bylo reálně tak 2
Díky snad maš pravdu.Uvidím ale ukazuje mi už asi tak tyden špatné udaje snad to bude vlhkostí.
Re: Špatně ukazujicí venkovní teploměr
mám obdobný problém, neviem ako sa to prejavuje u ostatných s podobnou poruchou, u mňa pri vonkajšej teplote 3 stupne ukazuje teplotu po zasunutí kľúča 6 a následne vylezie plynule aj na 25 - 30 stupňov. Rozobral som zrkadle, vyčistil som to všetko, vystriekal WD 40 aj oba konektory, nepomohlo, asi bude špatné čidlo alebo kabeláž - poraďte
EX: Laguna 2.2 dCi Dynamique
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
- defuckto
- Grafoman
Na 99,8% špatný čidlo..lagun22 píše:mám obdobný problém, neviem ako sa to prejavuje u ostatných s podobnou poruchou, u mňa pri vonkajšej teplote 3 stupne ukazuje teplotu po zasunutí kľúča 6 a následne vylezie plynule aj na 25 - 30 stupňov. Rozobral som zrkadle, vyčistil som to všetko, vystriekal WD 40 aj oba konektory, nepomohlo, asi bude špatné čidlo alebo kabeláž - poraďte
a môže mať vplyv na funkciu AC je to synkove CLIO a tvrdí že tiež nefunguje ako má - nesedel som v tom neviem presne ako sa to prejavuje ale tvrdí že mu zaplo klimu aj teraz keď je vonku 3 stupne ale na displeji 25 ???
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
- defuckto
- Grafoman
Tak pokud má nastaveno, aby to udržovalo teplotu třeba 22, tak si to díky špatnýmu čidlu myslí, že je skutečně 25 a začne chladit..lagun22 píše:a môže mať vplyv na funkciu AC je to synkove CLIO a tvrdí že tiež nefunguje ako má - nesedel som v tom neviem presne ako sa to prejavuje ale tvrdí že mu zaplo klimu aj teraz keď je vonku 3 stupne ale na displeji 25 ???
takže ak dobre rozumiem, riadiaca jednotka klimy je napojená aj na snímanie vonkajšej a nie iba vnútornej teploty? čo sa stane keď čidlo jednoducho odstránim - nepôjde klima ani kúrenie. patent ala frace
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
- defuckto
- Grafoman
Hele, ruku do ohně za to nedám, ale myslím si to.. Zajeď někam na vrakáč nebo pokud to chceš risknout poštou, tak mě to nabízeli tuším dva lidi za 400kč, táta to nechtěl, protože to chce vyzkoušet než to koupí a já s tim souhlasím. Takže zajeď někam na vrakáč, ušmikni svoje čidlo v zrcátku, zkus to jejich a uvidíš..lagun22 píše:takže ak dobre rozumiem, riadiaca jednotka klimy je napojená aj na snímanie vonkajšej a nie iba vnútornej teploty? čo sa stane keď čidlo jednoducho odstránim - nepôjde klima ani kúrenie. patent ala frace
súhlas, ale aj tak by ma zaujímalo to prepojenie s klimou...
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
- guli
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Resim tez vadne cidlo - na Espace,
zrcatko z vrakoviste za 500, original Renault 3800 !!!
obyc termistor + odpor cca 15Kc ...
viz tento thread ...
http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.p ... 33#p143633
Klima se mi ted chova tak, ze dokud nedam plnych 26 stupnu, tak to vubec netopi.
Az dam nove cidlo, tak dam vedet, jestli se klima zmenila...
zrcatko z vrakoviste za 500, original Renault 3800 !!!
obyc termistor + odpor cca 15Kc ...
viz tento thread ...
http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.p ... 33#p143633
Klima se mi ted chova tak, ze dokud nedam plnych 26 stupnu, tak to vubec netopi.
Az dam nove cidlo, tak dam vedet, jestli se klima zmenila...