Rada Koupě - Laguna 2,2 dci 110kw
Moderátor: Moderators General
Rada Koupě - Laguna 2,2 dci 110kw
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... na/8204420
co si o tom myslíte pánové??? Chci koupit nějakýho diesla a narazil jsem na Tyto typy Lagun a celkem se mi líbí za ty penize ale jen tak asi nebudou tak levno co se tam s...r... ? mám koukat spíš na 1,9 nebo na ty 2,2 ...kamarádovi rodičře mají 1,9 a taky se to celkem s..r... spíš motorově.....na těch 88kw to vůbec nejede a pdoobně...má to cenu do toho chodit? aby to nebyla pokladnička...
co si o tom myslíte pánové??? Chci koupit nějakýho diesla a narazil jsem na Tyto typy Lagun a celkem se mi líbí za ty penize ale jen tak asi nebudou tak levno co se tam s...r... ? mám koukat spíš na 1,9 nebo na ty 2,2 ...kamarádovi rodičře mají 1,9 a taky se to celkem s..r... spíš motorově.....na těch 88kw to vůbec nejede a pdoobně...má to cenu do toho chodit? aby to nebyla pokladnička...
Vlastná skúsenosť 2,2 DCI rok 2002 už nikdy viac. Najdrhší omyl v živote. Možno som mal iba smolu a predchádzajúci majiteľ bol bulo roka.
Zoznam problémov:
- Vadné trubky vstrekovania - výmena,
- vadný silentblok prevodovky - výmena,
- za jazdy utrhnutý výfuk pri kat. - odťah oprava,
- deravý intercoller - výmena,
- odišiel termostat - výmena,
- ruplo turbo - repas,
- prasknutá hlava,
- vadná vodná pumpa - výmena,
- obe predné sťahovačky okna - stále pokazené,
- ode karty pokazené naraz - oprava doma,
- udržba - čapy, kotúče a platničky a iné drobnosti nerátam
Auto mám štyri roky a keby som kúpil novú bola by asi lacnejšia

Zoznam problémov:
- ruplo turbo - repas,
- prasknutá hlava,
- udržba - čapy, kotúče a platničky a iné drobnosti nerátam
Auto mám štyri roky a keby som kúpil novú bola by asi lacnejšia
EX: Laguna 2.2 dCi Dynamique
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
po pravdě km mě nezajimají...nezapoměn že jsem v ČR a tady není zákon aby se nemohlo zakazovat přetáčení tachometrů.... navigace mi nevadí
mám radio s navigací ale asi ho nechám v mím autě ted.... jinak co si myslíte o motoru? co se na těchto autech nejvíc kazí ?
uvidím podle toho co mi napíšete a prodám auto a pojedu pro něj
nejspíš 
Podle fotek vypadá velmi dobře a za ty peníze mi to přijde docela dost levný, asi bych do toho šel, minimálně se na to jel podívat. Víc se k tomu asi nedá takhle na dálku dodat.... Není to nový auto, takže je třeba počítat, že něco brzo odejde a z nějakého důvodu se to taky prodává...
Jinak moje bylo taky podle inzerátu "top stav" a hned jsem měnil silenbloky a pro jistotu rozvody a náplně (i když to prej bylo dělaný), no a následovala generálka motoru (přetočené KM, jak jinak v ČR
.
Jinak moje bylo taky podle inzerátu "top stav" a hned jsem měnil silenbloky a pro jistotu rozvody a náplně (i když to prej bylo dělaný), no a následovala generálka motoru (přetočené KM, jak jinak v ČR
Laguna II Grandtour 1.9dCi, 88 kw, 02
- Squixx
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Jak tu uz rikali,toto neni plna vybava. Kola jsou krasny, jsou zapsany v TP?
Mam taky 2.2dCi a jsem plne spokojen, mam najeto 230tis km a auto bezi uplne v pohode,meneny akorat rozvody, zadni brzdy a tyc rizeni..zadny velky investice, Lagunka mi slouzi velmi skvele. Staci se o auto starat a nedavat turbu zahul a myslim,ze ti to vydrzi. Pro jistotu bych si overil VIN kod a poradne to projel, pri projizdce si vyhlidni nejakej kopec a dej tomu,at mas jistotu,ze ti to nepsadne do nouzaku kvuli nejake chybe,ktera se projevi az pri zatezi.
Ja na Lagunku nemuzu rict ani pul slova,me staci o auto pecovat a jezdi skvele,neni sni zadny problem.
Mam taky 2.2dCi a jsem plne spokojen, mam najeto 230tis km a auto bezi uplne v pohode,meneny akorat rozvody, zadni brzdy a tyc rizeni..zadny velky investice, Lagunka mi slouzi velmi skvele. Staci se o auto starat a nedavat turbu zahul a myslim,ze ti to vydrzi. Pro jistotu bych si overil VIN kod a poradne to projel, pri projizdce si vyhlidni nejakej kopec a dej tomu,at mas jistotu,ze ti to nepsadne do nouzaku kvuli nejake chybe,ktera se projevi az pri zatezi.
Ja na Lagunku nemuzu rict ani pul slova,me staci o auto pecovat a jezdi skvele,neni sni zadny problem.
Laguna II 2.2dCi, r.v. 2002 Dynamique, 17' kola

http://s7.bitefight.cz/user/bite/136805 - prosim kliknete, neni to reklama

http://s7.bitefight.cz/user/bite/136805 - prosim kliknete, neni to reklama
Asi bol r. 2002 taky poruchovylagun22 píše:Vlastná skúsenosť 2,2 DCI rok 2002 už nikdy viac. Najdrhší omyl v živote. Možno som mal iba smolu a predchádzajúci majiteľ bol bulo roka.
Zoznam problémov:
- ruplo turbo - repas,
- prasknutá hlava,
- udržba - čapy, kotúče a platničky a iné drobnosti nerátam![]()
Auto mám štyri roky a keby som kúpil novú bola by asi lacnejšia![]()
hmm hezký
ted jsem byl v bazaru u nás a mají tady 2.2 dci 2003 akorát ten sedan a já bych chtěl radši kombika protože se mi víc libí.... no teda motor super ++ dlaší bylo to že to byla plná palba s elektrickýma sedačkama předníma plus ta navigace ++ ale když jsem si sedl do zadu tak mi to připadlo celkem uzké když jsem si dal loketní opěrku zadní a nebyly celkem pohodlné sedačky vzadu - a jinak 186 000 najeto kamarád co tam dělá je muj dobrej kamarád a říkal že tady nenechali stáčet kilometri že to sem přivezl chlapek ze svitav a furt se tam někdo jezdí koukat...jinak podvozkově super nikde nic netluče a podobně
++ a ted babo rad ! koupit či nekoupit třeba bych se trefil do té co jejich majitele spokojeně jezdí
ale taky nebo taky ne........jinak ta cena auta co jsem projížděl byla 115 000kč ale kamarad by mi udělal cenu
lepší cca 10 000 na to co to potřebuje je brzdy...ty byla jak papír zadní a přední nic moc už....bylo to taky znát na jíýdě při brzdění.....
To máš tak, keď sa zadarý, tak nech to stojí za to. Svoje trampoty ale nedávam celkom za vinu typu auta a motorizácii, skôr ten bulo roka čo to mal v ITALY predtým než som to kúpil, nedal do údržby nič a jazdil ako prasa. Celkovo ma tá sranda stála aj z navýšením za lízu 25000 €. Máš výhodu, že si veci porobíš sám ale nato treba aj podmienky a pred panelákom toho veľa nenarobíš, tak ako ja.Laco19 píše:Asi bol r. 2002 taky poruchovylagun22 píše:Vlastná skúsenosť 2,2 DCI rok 2002 už nikdy viac. Najdrhší omyl v živote. Možno som mal iba smolu a predchádzajúci majiteľ bol bulo roka.
Zoznam problémov:
- ruplo turbo - repas,
- prasknutá hlava,
- udržba - čapy, kotúče a platničky a iné drobnosti nerátam![]()
Auto mám štyri roky a keby som kúpil novú bola by asi lacnejšia![]()
. No este stale nemas na mna, z tvojho zoznamu okrem trubiek vstrekovacov (ja som menil cele vstrekovace), hlavy a silentbloku prevodovky som mal vsetko a navyse mam v zbierke aj opravu prevodovky, zopar oprav a vymenu spojky, atd. Za 4 roky udrzba + opravy za 8.500,- EUR a to bolo minimalne mnozstvo zbytocne menenych dielov a takmer vsetky prace som robil sam.
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
mám hyundai Coupe 2,0 benzín a proto chci už naftu...do práce jezdím denně 50km a to i po měste prostě denne najezdím 50 km a mám nádrž na 14 dní max a najedu 550km max na 55l takže proč bych nechtěl naftu no...a všechno co jsem na něm dělal jsem dělal před barákem nebo u kamaráda v garáži tak jako nový vufuk duplex plus rozvody a nic jiného to auto nepotřebovalo až do ted co ho mám dva a pll roku potřebuje přední brzdy plus tlumiče a GO napravy přední a zase muže frčet spokojeně...tak to udělám a půjde do světa...
Ja mam Lagunu z nemecka, ako na tom jazdil predosly majitel neviem ale o auto sa staral a ked som ho kupil bolo na vzhlad takmer ako nove. No aj tak sa kazilagun22 píše:To máš tak, keď sa zadarý, tak nech to stojí za to. Svoje trampoty ale nedávam celkom za vinu typu auta a motorizácii, skôr ten bulo roka čo to mal v ITALY predtým než som to kúpil, nedal do údržby nič a jazdil ako prasa. Celkovo ma tá sranda stála aj z navýšením za lízu 25000 €. Máš výhodu, že si veci porobíš sám ale nato treba aj podmienky a pred panelákom toho veľa nenarobíš, tak ako ja.
Podľa toho čo som zažil a dozvedel sa tu i z iných zdrojov boli najporuchovejšie ročníky (02,01). A ropa 2,2 je zvlášť citlivá. Ak by to mal človek od novoty, môže objektívnejšie posúdiť kvalitu s prihliadnutím na vlastný štýl jazdy. Osobne mám názor že ak jazdíš ako človek, nejdeš na doraz s intervalom výmen tak iba údržba - teda pokiaľ nechytíš zmetok od výroby (Vyrobený v piatok poobede pred celozávodnou odstávkou linky
)
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI
tak jsem volal na inzerát a pan mi doporučil at se přijedu kouknout že po otorové stránce v pořadku že roku 2008 bylo dělono Go motoru a šlape v pohodě + to že brdy měněný a jediný co mi řekl že dám udělat rozvody a mohu jezdit....jediné co řekl že ještě tam jsou vady na kráse a jedno kolo je bouchle takže přední pravé a při větších rychlostech to dělá do volantu...že prý podvozkově v dobrem stavu že nikde nic nebouchá a že to prodává protože má dvě auta a obě dvě má na prodej aby neplatil dvě auta a tak co prodá dřív to prodá...jeho druhý uto je passat ale mnohem dražší....1,9tdi takže přemýšlím jestli se tam mám jet aspon podívat....akorát že to mám 330km z české třebové do karlových varů
No nic asi ve čtvrtek se tam pojedu kouknout jak to vypadá a behěm 3-4 týdnu opravím svoje auto abych ho mohl prodat za pěkný penize a poořídit tohle no... jinak se mi to moc líbí ale bnašel jsem i inzerát v cizině a za pěkný penize ale s vadným motorem...a za kolik se tak sežene motor??? 2,2 dci 110kw ??? víte o něčem ???
- johnyd21
- Senior member
- Kontaktovat uživatele:
No udajne 1.9dci su na tom lepsie ako 2.2dci a tam je polemika-muj nazor -nebrat 2.2 osobne mam 1.9dciF9Q750 bolo par much,ale sssss a su v........ci.Mozno mam na to stastie,ale auto bez poruchy som nemal.Vela stastia pri vybere.
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4 Can-Clip,Vag-VCDS-Op-com,Bmw ista-D,KTS 540 Esi 2
Intens Energy dCi 175 4x4 Can-Clip,Vag-VCDS-Op-com,Bmw ista-D,KTS 540 Esi 2
- TACOSI
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Hmm,,1 mesiac budes opravovat svoje auto,,,
minimalne 2 mesiace ho budes predavat,kedze zanho chces pekne peniaze.
Nemyslim,zeby predavajuci cakal na Teba minimalne aj ked len ten mesiac,ked bude mat kupcu,nemyslis ?
minimalne 2 mesiace ho budes predavat,kedze zanho chces pekne peniaze.
Nemyslim,zeby predavajuci cakal na Teba minimalne aj ked len ten mesiac,ked bude mat kupcu,nemyslis ?
Laguna 2 GT. Expression 2002, 1.9 dci 74Kw ->96 kW
Audi A6 3.0 TDI 220 kW quattro S-Line
Audi A6 3.0 TDI 220 kW quattro S-Line
no to je hezký teda 30 000 za jetý motor.......to radši člověk udělám generálku...protože i u tak starýho motoru co seženu za 30 tak musí udělat generalku abych věěl že to bude v pohodě protože jsem zase normální abch nedělal práci dvakrát a nemusel davat motor do auta nerepasovaný a pak ho znovu vydělávat...
Já se motoru 2.2 dCi záměrně vyhnul (velmi špatná zkušenost s tímto motorem v rodině) - mám 1.9 dci a jsem spokojen.
Jedno je jisté: motorářskou legendou se tedy rozhodně nestane...
Ad ten kočár na inzerát - o autech obutých na čínských gumách si myslím svoje. Počítej s tím, že údržba resp. investice do ní, bude asi na stejné cenové úrovní jako ty asijské šlupky na kterých je to auto obuté... Nedovedu si představit, že někdo dá prachy za solidní provozní údržbu a pak si koupí čínský gumy. Osobně bych se dost divil, kdyby to mělo slušný olej a v řádných intervalech. Těď už sice trochu fabuluji ale stejně nemáš šanci zjistit nic konkrétního - kromě těch gum... Tak si dej majzla, jsou to tvoje prachy.
Jedno je jisté: motorářskou legendou se tedy rozhodně nestane...
Ad ten kočár na inzerát - o autech obutých na čínských gumách si myslím svoje. Počítej s tím, že údržba resp. investice do ní, bude asi na stejné cenové úrovní jako ty asijské šlupky na kterých je to auto obuté... Nedovedu si představit, že někdo dá prachy za solidní provozní údržbu a pak si koupí čínský gumy. Osobně bych se dost divil, kdyby to mělo slušný olej a v řádných intervalech. Těď už sice trochu fabuluji ale stejně nemáš šanci zjistit nic konkrétního - kromě těch gum... Tak si dej majzla, jsou to tvoje prachy.

Ja osbne som mal obutú túto čínu a nemôžem povedať zlé slovo do 40000 nájazdu, potom začali preklzovať.
http://www.nejlevnejsipneu.cz/sk/pneuma ... &prumer=17
http://www.nejlevnejsipneu.cz/sk/pneuma ... &prumer=17
Mazda 6 GH 2,0 DISI
Mazda 6 GH 2,0 DISI