Dutiny
Moderátor: Moderators General
-
Pavel Novak
- Starting member
Re: Dutiny
Odmontoval jsem zadní světla a prostříkal jsem zadní lemy k prahům.dozi píše:Doporučovali by jste vystříkání dutin před zimou nebo u těchto aut již není potřeba?
Z venku jsem sejmul text. podběh a provedl nátěr tlumex plast. Zadek je oproti předku přece jen kov. Hlavně konce lemů kontroluji tam to vždy začíná. Nátěr jsem provedl i na spodní hraně prahu. Dá se říct že je to prevence proti mech. otěru (kamení,hlína).Jinak při kontrole podvozku jsem
sejmul většinu záslepek a nic špatného jsem nenašel. Dutiny jsou OK.
Další skušenosti zatím nemám. Vlastním Scenik 1.6 16V rv. 2001
Sceniku zdar !
mě v servisech (včetně renaultu) tvrdili, že to není potřeba. nechávám si celý auto na podzim a na jaře relativně pravidelně prohlídnout a zatím vše ok.dozi píše:Doporučovali by jste vystříkání dutin před zimou nebo u těchto aut již není potřeba?
Aktuálně víceméně bezproblémový Scénic 1,5 dCi, 2008; dříve dosti problémový Megane Scénic 1,9 DTi, 1999
Nastříkáním spodku a dutin nic nezkazíte mohu přece jenom doporučit auto vám vydrží.Já to dělám sám(i pro okruh známých a kamarádů) vždy u každého auta které jsem měl a ta investice se vždy vyplatila.Hlavně zadní lemy a konce prahů trpý nejvíc.Dám příklad u felici před 5 lety při stříkání pátých dveří zevnitř byly patrné známky koroze.Nastříkal jsem to rezistinem a teprve letos začíná se objevovat první flíčky i z venku a to po 10 letech.To si myslím mluví za vše.Kdyby se to provádělo tak po 2-3 letech tak by to vydrželo i víc.Nebo na Mazdě 323 koupené u nás první majitel a serviska r.1999 nebylo provedeno vůbec nic,trvzením prodejce že to není nutné najeto pouze kolem 90 000km a už tomu rezaví zadní lemy a to stojí v garáži a majitel si na ni celkem zakládá.Takže stříkat a stříkat.Vyplatí se to.Kdo by byl v okruhu Olomouce může se ozvat nebyl by problém to udělat za docela slušnou cenu.
SCENIC 2000-1,6 16V,rodinný autobus
Clio 91-1,2 -nyní minulost
VW Golf Variant 96-1,8l 66kW LPG pojízdný stěhovák
Clio 91-1,2 -nyní minulost
VW Golf Variant 96-1,8l 66kW LPG pojízdný stěhovák
-
Pavel Novak
- Starting member
Při sejmutých záslepkách jsem to tam samozřejmě profouknul (Rez. ML) .Pavel Novak píše:Odmontoval jsem zadní světla a prostříkal jsem zadní lemy k prahům.dozi píše:Doporučovali by jste vystříkání dutin před zimou nebo u těchto aut již není potřeba?
Z venku jsem sejmul text. podběh a provedl nátěr tlumex plast. Zadek je oproti předku přece jen kov. Hlavně konce lemů kontroluji tam to vždy začíná. Nátěr jsem provedl i na spodní hraně prahu. Dá se říct že je to prevence proti mech. otěru (kamení,hlína).Jinak při kontrole podvozku jsem
Sceniku zdar !
V zahradnických potřebách jsem koupil za 100 Kč bandasku 2,50 l naředil rez.ML s tech.benzínem, napumpoval a už to frčelo. Ta bandaska má na vrchním uzávěru svojí pumpu a docela jsem byl překvapený jaký tlak se tam dostal. Není to na velké vzdálenosti ale rozprašuje to dobře. Před Scenikem jsem měl Favorita rv. 90, tam jsem dělal dutiny a podvozek
každé tři roky. V roce 06 jsem ho prodal bez koroze. Nedá se to srovnávat
ale antikorozní ochrana u Scenika posune příchod koroze jen o pár let.
Lepší dřív než pozdě.
V zn. servizu mě už toho nakecali, jsme jejich chleba !
Sceniku ZDAR !
- Mortal
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že Scenic má pozinkovanou karoserii, třeba jako Octvavia, tak bych ty nástřiky neřešil.
Navíc předpokládám, že jsou dutiny ošetřené už z výroby.
Co se plastových lemů týče - nic takového kromě RX4 jsem neviděl, ani v tuning shopech.
Navíc předpokládám, že jsou dutiny ošetřené už z výroby.
Co se plastových lemů týče - nic takového kromě RX4 jsem neviděl, ani v tuning shopech.
Renault Scenic r.v.2000, 2.0 16V, RXi, 102kW
[img]http://images.spritmonitor.de/192143.png[/img]
[img]http://images.spritmonitor.de/192143.png[/img]
Když jsi odmontoval ty světla,tak jak jsou utěsněny?Objevil jsem vodu v kufru a vypadá to že to tam jde kolem světel.Budu to muset odplastovat a uvidíme.Pavel Novak píše:Odmontoval jsem zadní světla a prostříkal jsem zadní lemy k prahům.dozi píše:Doporučovali by jste vystříkání dutin před zimou nebo u těchto aut již není potřeba?
Sceniku zdar !
-
Pavel Novak
- Starting member
Když jsi odmontoval ty světla,tak jak jsou utěsněny?Objevil jsem vodu v kufru a vypadá to že to tam jde kolem světel.Budu to muset odplastovat a uvidíme.[/quotePavka-5 píše:Pavel Novak píše:Odmontoval jsem zadní světla a prostříkal jsem zadní lemy k prahům.dozi píše:Doporučovali by jste vystříkání dutin před zimou nebo u těchto aut již není potřeba?
Sceniku zdar !
Z vnitřní strany světla v kapse ,po sejmutí krytu a vyjmutí koncové patice se žárovkama ,jsem uvolnil dvě matičky kterými tam světlo drží prošroubované skrz plech karosérije a světlo vypadne ven. Na vnitřní strany světla je navlečená těsnící guma která se při montáži a dotažení světla zmáčkne. Je to podobný mechanismus jako těsnící guma u dveří.
Až vyndáš světlo uvidíš, kam voda může zatéct. Pod světlem z vnitřní strany je nějaká dutina.Zkusil bych těsnost gumy okolo pátých dveří a okna pátých dveří.
Sceniku zdar!
-
Pavel Novak
- Starting member
Když jsi odmontoval ty světla,tak jak jsou utěsněny?Objevil jsem vodu v kufru a vypadá to že to tam jde kolem světel.Budu to muset odplastovat a uvidíme.[/quotePavel Novak píše:Pavka-5 píše:Pavel Novak píše:Odmontoval jsem zadní světla a prostříkal jsem zadní lemy k prahům.dozi píše:Doporučovali by jste vystříkání dutin před zimou nebo u těchto aut již není potřeba?
Sceniku zdar !
Z vnitřní strany světla v kapse ,po sejmutí krytu a vyjmutí koncové patice se žárovkama ,jsem uvolnil dvě matičky kterými tam světlo drží prošroubované skrz plech karosérije a světlo vypadne ven. Na vnitřní strany světla je navlečená těsnící guma která se při montáži a dotažení světla zmáčkne. Je to podobný mechanismus jako těsnící guma u dveří.
Až vyndáš světlo uvidíš, kam voda může zatéct. Pod světlem z vnitřní strany je nějaká dutina.Zkusil bych těsnost gumy okolo pátých dveří a okna pátých dveří.
Sceniku zdar
Koupil jsem si od nich lemy na Megana, tak uvidíme. na foto to vypadá v pohodě.

A co používáte na vystříkání? U starýho auta jsem použil hydr. olej, ten se dostal všude, ale půl roku z toho pak vytejkal.
- mccase69
- Starting member
Známý na to používá speciální vosk a že prý maximální spokojenost. zákazníků má dost tak na tom asi něco bude. Tak jsem si to u něho taky nechal udělat a vytékalo to jenom asi dva dny. V autě je to cítit ještě po měsíci, ovšem nesmrdí to tak protivně jako rezistin a podobný sajrajty. Kde jsou ty časy když jsem škodověnku 110 obracel na "kolíbce" natíral Tlumexem a dutiny stříkal směsí nafty, oleje a kdovíčeho ještěSmartyn34 píše:A co používáte na vystříkání? U starýho auta jsem použil hydr. olej, ten se dostal všude, ale půl roku z toho pak vytejkal.
Renault Scenic Carminat, 1,6 16V_79kW_2001 "Advan Racing RGII Bronze"