Espace 2,0 8v nestartuje
Moderátor: Moderators General
Espace 2,0 8v nestartuje
Dobrý den chci se zeptat auto mi normalne startovalo, pak zniceho nic nenastartovalo a ted už nechce ani natocit kontrolky svítí a nic nevíte prosim někdo čím by to mohlo být Dekuji
-
- Experienced member
starter
Cvaka starter pri otoceni klicem ?pokud ano poklepej ho necim drevenym nebo plastem ne kov na kov
take se mi to občas stane že prostě čerpadlo natlakuje kontrolky se rozsvítí ale starter MRTVO.Tak do auta drcnu a jedu a tak na 50 startu jsem v poho.Nikdo neví co s tím je protože když přijedu do servisu tak to vždy startuje a tak není co opravovat.Už jsem si na to trochu zvikl i když mám hrůzu parkovat v koloně stojících aut .Tak pokud se stímto problémem někdo setkal popište alespoň trochu co to asi může být.
Nejlepší bude když ho vyndáš, a necháš skotrolovat u někoho kdo se tím zabívá. Můžou to bejt třeba jenom uhlíky,cívka nebo taky něco na rotoru či statoru. Rozhodně to není samo sebou že ti občas netočí, mohlo by se to začit zhoršovat aš bys taky nemusel nastartovat.Pipej píše:take se mi to občas stane že prostě čerpadlo natlakuje kontrolky se rozsvítí ale starter MRTVO.Tak do auta drcnu a jedu a tak na 50 startu jsem v poho.Nikdo neví co s tím je protože když přijedu do servisu tak to vždy startuje a tak není co opravovat.Už jsem si na to trochu zvikl i když mám hrůzu parkovat v koloně stojících aut .Tak pokud se stímto problémem někdo setkal popište alespoň trochu co to asi může být.
byl Renault Megane I 1.6 55kw
je Renault Espace III 2,2 dci
je Renault Espace III 2,2 dci
- volfik
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu,kdyby to byl imo,tak netlakuje čerpadlo a ve většině aut ale ani nejde starter(nevyjede pastorek)
Já bych šel potom startéru.Vyndat a nechat repasovat,popř.ho při dostatku volného času zkoušet v garáži na baterce. 

Renault Espace III,2,0i /8v r.v.97,7 míst,R19 Chamade 1,7 RXE r.v.92,ex-Clio 1,4i r.v.96
- volfik
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Může.olej navzlíná všude a nalepí se na něj prach a všechno se začně přidírat.Popř. se z....e kotva a uhlíky jezděj po špíně a elektrika nikde.
Zjist odkud je ten olej.Ješte je dobrý zkontrolovat ukostření motoru,popř.ještě ho někde posílit.Zápasil jsem s kostrou na R19.Startér repas,baterie Bosch funglovka a občas start na mrtvici.Vyhodil jsem starter ven a jak jsem tam tak ležel,všimnul jsem si,že kostřící plochý vodič byl zelenej a držel na pár vláskách.Po výměně a montáži ještě jednoho kusu starty na cvrnknutí. 

Renault Espace III,2,0i /8v r.v.97,7 míst,R19 Chamade 1,7 RXE r.v.92,ex-Clio 1,4i r.v.96
Měl jsem podobný problém na svém autě, třeba 200x jsem v pohodě nastartoval a pak ani startér necvaknul. Po výměně za jiný repasovaný startér jsem si myslel, že je závada tímto odstraněna, ale zase se to opakovalo. Nechodilo mi spínací napětí pro elektromagnet startéru(po odpojení elekrtomagnetu tam bylo - přechodový odpor). Zkontroloval jsem veškerou přístupnou kabeláž, immobilizér, konektory prostříkal, ale nic podezřelého jsem nenašel. Při hledání závady tato vzápětí zase zmizela a za pár dní se zase projevila. Tak jsem tam přidal relé, kterým spínám + přímo z aku na cívku elektromagnetu startéru a víc než rok to chodí naprosto spolehlivě.
Renault Espace J635, 2.1TD, motor J8S - K.O., r.v. 1993
Renault GrandEspace JE0, 2.2Dt, r.v. 2000
V mém případě to pomohlo, protože jsem měřením a zkoušením vyloučil ostatní možné příčiny závady. Nevím, jak je přístupný startér u Espace III (já mám starší verzi - J635), nejlepší by bylo zkusit ve chvíli, kdy to nestartuje, kusem drátu připojit cívku (elektromagnet) startéru na + akumulátoru. Když bude točit motorem, je závada jinde, když ne, tak je vadný startér.
Renault Espace J635, 2.1TD, motor J8S - K.O., r.v. 1993
-
- Experienced member
starter
Koukal jsem nedavno na ten starter a podle me je to nadlickej ukol dostat ho ven to je tak rozebrat pulku motoru 

Espace 2,0 8v nestartuje
Nejdřív vyndej vzduchový filtr.
Espace 2,0 8v nestartuje
Mám 2.0 benz.Dělal jsem to na podzim a na jámě.Po vyndání filtru je daleko lepší přístup ke dvěma šroubům startéru.Ale pak musíš stejně pod auto povolit 1 šroub a kabel.
Espace 2,0 8v nestartuje
Já mám přes startér plechový kryt a kontakty jsou pod ním.Svrchu to asi nepude.
-
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
nedavno jsem se s tim potkal taky nebylo to nic jineho nez slaba baterka, vsecko fungovalo jen nenaskocil starter ani netukla civka na pastorku, suplo se to na kable a uz to frcelo. tot byl muj problem. U tatika na XMku kdyz klesla baterka pod polovinu tak se to auto zacalo chovat jak se zapnutym imobilizerem je mozne ze cosi podobne ma i Espacek. 

Espace III 2.0 8v Jean, 306 1.8 16v Piškot