Posilovač řízení - Scénic
Moderátor: Moderators General
Posilovač řízení - Scénic
Netuší někdo kolik se vejde oleje do posilovače řízení u Scénica r.v. 2001 , popř. jaký olej jste tam dávali ? Vím,že je v návodě doporučený Elf Renaultmatic D2 nebo Mobil ATF 220 D ,ale zajímají mne spíše Vaše zkušenosti.Díky.
Netěsnost serva řízení
Pěkný den přeji.
Hledal jsem téma o servu řízení a dostal se až sem. Mám Scénika r.v. 2000 a nějakou dobu pozoruji stopy jakési kapaliny pod motorem. Zpočátku jsem měl zato, že mi kape olej, včera jsem však byl u kolegy mechanika a ten mi řekl, že to vypadá spíš na kapalinu ze serva. Moc mě tím nepotěšil, resp. mě docela vyděsil, když jsem se dopídil ceny nového serva. Když jsem ale tady dnes pročítal zkušenosti stejně postižených kolegů, vyčetl jsem, že snad se dá servořízení přetěsnit. Nevíte kam bych se mohl obrátit? Jsem z OV.
Hledal jsem téma o servu řízení a dostal se až sem. Mám Scénika r.v. 2000 a nějakou dobu pozoruji stopy jakési kapaliny pod motorem. Zpočátku jsem měl zato, že mi kape olej, včera jsem však byl u kolegy mechanika a ten mi řekl, že to vypadá spíš na kapalinu ze serva. Moc mě tím nepotěšil, resp. mě docela vyděsil, když jsem se dopídil ceny nového serva. Když jsem ale tady dnes pročítal zkušenosti stejně postižených kolegů, vyčetl jsem, že snad se dá servořízení přetěsnit. Nevíte kam bych se mohl obrátit? Jsem z OV.
Welorex džínový -----------> Renault Scenic 1,6 16V
Re: Netěsnost serva řízení
A seš si jistej ,že je to servo,nemůže to být volný spoj ,hadice,nabo nedej bože řízení samotné.Jak často a kolik dolíváš?hujer píše:Pěkný den přeji.
Renault Megan Scenic 1,9 dti
Zdravím tě, Kubrte. Denně nacházím pod autem loužičku, jako by se počůralo. Jsem z toho na nervy. Auto jsem pořídil loni, samozřejmě ojeté a tohle je první věc, která mě na něm štve. Byl bych strašně rád, kdyby to bylo nějakou tou hadičkou, jak píšeš. Příští týden navštívím kolegu; je šikovný a doufám, že mi pomůže...
Tak servo to prý nejni...
Tak jsem byl včera u kámoše ohledně toho údajného úniku ze serva. Po podrobnější prohlídce zjistil, že to ze serva není, že to bude nejspíše normální motorový olej. Taky žádná sláva, ale tímhle trpělo před časem skoro každé auto. Minulý týden jsem dolíval do posilovače kapalinu a hladina byla včera stejná. Dotáhl šrouby na vaně a ať to sleduju.... Trochu se mi ulevilo... 
Re: Posilovač řízení - Scénic
Zdravím všechny, budu měnit řízení a chci koupit tento olej do serva http://www.cztuning.cz/index.php?action ... boid=61733. Chci se zeptat jestli je to správná specifikace (vím že tam má být DEXRON II, ale mate mne tam to "D") pokud ne tak jaký by jste mi doporučily. Předem díky za info.
- kucu
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Takže ak som správne pochopil, do Serva Renaultu (aj Thalie) má isť olej DEXRON II, alebo nejaký ktorý spĺňa túto normu a mal by byť červenej farby. Sú takéto oleje bežne dostať (forstinger a podobne) a čo asi stoja?
Tečie mi hadica niekde a musím dočasne doliať olej kým ju neopravím, lebo mi servo za studena strašne bzučí.
Tečie mi hadica niekde a musím dočasne doliať olej kým ju neopravím, lebo mi servo za studena strašne bzučí.
## RENAULT Thalia r.v. 2006, 1.2 16V, limitovaná edícia ICE, červená farba
28.11.2011 - 134000 km
28.11.2011 - 134000 km
-
benytrans
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
Já tam teda liju jakejkoliv olej do automatickejch převodovek co najdu na benzince... 
Renault Scenic I 1,6 16V FL, r.v. 2000
- mccase69
- Starting member
Koukám že nás co doléváme je dost. Já měnil řízení před 14 dny a zase mi drobek oleje ubylo. Asi 4mm. Ale doufám že to byla jenom nějaká vzduchová bublina a bude to v cajku.
Renault Scenic Carminat, 1,6 16V_79kW_2001 "Advan Racing RGII Bronze"