Posilovač řízení - Scénic

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Gogo8
Starting member

Posilovač řízení - Scénic

Příspěvek od Gogo8 » čtv črc 12, 2007 09:39

Netuší někdo kolik se vejde oleje do posilovače řízení u Scénica r.v. 2001 , popř. jaký olej jste tam dávali ? Vím,že je v návodě doporučený Elf Renaultmatic D2 nebo Mobil ATF 220 D ,ale zajímají mne spíše Vaše zkušenosti.Díky.

palladin
Junior member

Příspěvek od palladin » pát črc 13, 2007 06:28

Ja som menil vcera, dal som tam cca 0,7litra , nemali nic ine tak som kupil aj castrol automatic -norma dexron 2.
Scénic II 1,9 dCi 96 kw r.v.2005
Mégane Scénic 1,9 dTi- RT-r.v.1997

hujer
Starting member

Netěsnost serva řízení

Příspěvek od hujer » čtv dub 30, 2009 14:35

Pěkný den přeji.
Hledal jsem téma o servu řízení a dostal se až sem. Mám Scénika r.v. 2000 a nějakou dobu pozoruji stopy jakési kapaliny pod motorem. Zpočátku jsem měl zato, že mi kape olej, včera jsem však byl u kolegy mechanika a ten mi řekl, že to vypadá spíš na kapalinu ze serva. Moc mě tím nepotěšil, resp. mě docela vyděsil, když jsem se dopídil ceny nového serva. Když jsem ale tady dnes pročítal zkušenosti stejně postižených kolegů, vyčetl jsem, že snad se dá servořízení přetěsnit. Nevíte kam bych se mohl obrátit? Jsem z OV.
Welorex džínový -----------> Renault Scenic 1,6 16V

kubrt
Junior member

Re: Netěsnost serva řízení

Příspěvek od kubrt » úte kvě 05, 2009 00:10

hujer píše:Pěkný den přeji.
Hledal jsem téma o servu řízení a dostal se až sem. Mám Scénika r.v. 2000 a nějakou dobu pozoruji stopy jakési kapaliny pod motorem. Zpočátku jsem měl zato, že mi kape olej, včera jsem však byl u kolegy mechanika a ten mi řekl, že to vypadá spíš na kapalinu ze serva. Moc mě tím nepotěšil, resp. mě docela vyděsil, když jsem se dopídil ceny nového serva. Když jsem ale tady dnes pročítal zkušenosti stejně postižených kolegů, vyčetl jsem, že snad se dá servořízení přetěsnit. Nevíte kam bych se mohl obrátit? Jsem z OV.
A seš si jistej ,že je to servo,nemůže to být volný spoj ,hadice,nabo nedej bože řízení samotné.Jak často a kolik dolíváš?
Renault Megan Scenic 1,9 dti

hujer
Starting member

Příspěvek od hujer » čtv kvě 07, 2009 13:50

Zdravím tě, Kubrte. Denně nacházím pod autem loužičku, jako by se počůralo. Jsem z toho na nervy. Auto jsem pořídil loni, samozřejmě ojeté a tohle je první věc, která mě na něm štve. Byl bych strašně rád, kdyby to bylo nějakou tou hadičkou, jak píšeš. Příští týden navštívím kolegu; je šikovný a doufám, že mi pomůže...

Dibuk
Starting member

Příspěvek od Dibuk » čtv kvě 07, 2009 17:52

Zdravím tě Hujere, pokud zjistíš, že není problém v těsnosti dvou hadic, které vedou do posilovače, bude to nejspíš guferama, které jsou na posilovači celkem čtyři. Na každé straně hřebenové tyče a ze spod pod šnekem a shora směrem ke sloupku řízení. Nejčastěji tečou ty kolem hřebenové tyče.

hujer
Starting member

Tak servo to prý nejni...

Příspěvek od hujer » čtv kvě 14, 2009 09:27

Tak jsem byl včera u kámoše ohledně toho údajného úniku ze serva. Po podrobnější prohlídce zjistil, že to ze serva není, že to bude nejspíše normální motorový olej. Taky žádná sláva, ale tímhle trpělo před časem skoro každé auto. Minulý týden jsem dolíval do posilovače kapalinu a hladina byla včera stejná. Dotáhl šrouby na vaně a ať to sleduju.... Trochu se mi ulevilo... :?

Kutulas
Starting member

Re: Posilovač řízení - Scénic

Příspěvek od Kutulas » sob říj 15, 2011 17:28

Zdravím všechny, budu měnit řízení a chci koupit tento olej do serva http://www.cztuning.cz/index.php?action ... boid=61733. Chci se zeptat jestli je to správná specifikace (vím že tam má být DEXRON II, ale mate mne tam to "D") pokud ne tak jaký by jste mi doporučily. Předem díky za info.

kucu
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucu » pon říj 17, 2011 07:05

Takže ak som správne pochopil, do Serva Renaultu (aj Thalie) má isť olej DEXRON II, alebo nejaký ktorý spĺňa túto normu a mal by byť červenej farby. Sú takéto oleje bežne dostať (forstinger a podobne) a čo asi stoja?
Tečie mi hadica niekde a musím dočasne doliať olej kým ju neopravím, lebo mi servo za studena strašne bzučí.
## RENAULT Thalia r.v. 2006, 1.2 16V, limitovaná edícia ICE, červená farba

28.11.2011 - 134000 km

benytrans
Experienced member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od benytrans » pon říj 17, 2011 17:35

Já tam teda liju jakejkoliv olej do automatickejch převodovek co najdu na benzince... :lol:
Renault Scenic I 1,6 16V FL, r.v. 2000

mccase69
Starting member

Příspěvek od mccase69 » pon říj 17, 2011 18:22

Koukám že nás co doléváme je dost. Já měnil řízení před 14 dny a zase mi drobek oleje ubylo. Asi 4mm. Ale doufám že to byla jenom nějaká vzduchová bublina a bude to v cajku.
Renault Scenic Carminat, 1,6 16V_79kW_2001 "Advan Racing RGII Bronze"

Odpovědět

Zpět na „Renault Scénic I + RX4“