Renault fluence 1.6 H4M D7 engine failure hazard

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Renault Fluence
Starting member

Renault fluence 1.6 H4M D7 engine failure hazard

Příspěvek od Renault Fluence » čtv pro 04, 2025 14:11

Dobrý deň.
Prosím vás o radu. Na mojom Renault Fluence 1,6 benzín s motorom H4M D7 r.v. 11/2015 sa mi objavila nasledovná porucha. Pri prudkom zošliapnutí plynového pedálu až na podlahu mi hodí motor do núdzového režimu a napíše engine failure hazard. Motor prestane ťahať a pľuje do výfuku. Po vypnutí motora a opakovanom naštartovaní motor beží normálne pokiaľ opäť nestlačím prudko plynový pedál až na podlahu. Nemá na to vplyv rýchlosť, lebo sa to dá vyvolať aj na neutrály počas státia, ale nepríjemné to je hlavne za jazdi pri potrebe prudkého zrýchlenia. Riešil som to so servisným technikom Renault a on mi vymenil škrtiacu klapku za zánovnú (nájazd do 30000km). Ja sám mám na aute najazdených 65 000km. Po výmene a niekoľkých mesiacoch sa chyba vrátila, alebo ani nikdy nebola odstránená, len som nevedel, ako ju vyvolať až doteraz, keď to zistil jeden pán, keď si auto požičal. Prosím vás nemá niekto skúsenosti, či to nemôže byť aj niečo iné ako škrtiaca klapka, lebo podľa mechanika treba znovu vymeniť klapku na inú?
Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpovědět

Zpět na „Renault Fluence“