Zatékání okolo čelního skla - lišty
Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika
Zatékání okolo čelního skla - lišty
Zjišťuji, že je asi možné, že mi zatéká do auta přes čelní sklo. Okolo skla jsou lišty, viz ZDE. Celé už to původní majitel objel řádně silikonem. Přelepovat sklo určitě nebudu, ale chtěl jsem zkusit lišty vytáhnout, vše řádně očistit od nánosů starého bordela, rzi a silikonu a znovu přetěsnit silikonem. K tomu bych rovnou vyměnil i ty lišty viz odkaz výše. Otázka je jednoduchá - ty lišty jdou sundat a nebo jsou nacvaklé na sklo před jeho lepením ke kastli? Bohužel jsem nedohledal video, kde by to při výměně skla bylo vidět, tak nevím, jestli po vyndání lišty ty nové lehce nasadím.
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě
.
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022
Re: Zatékání okolo čelního skla - lišty
Tak pro info pro ty, kteří by to chtěli taky někdy dělat. Boční lišty jsou nacvaklé na plechu na karoserii, horní lišta je nacvaklá na skle. Pokud je sklo přilepeno amatérsky a lepidlo vyteče dost i mimo sklo, lišty nasadit nejdou. Původní "tvůrce" to řešil seříznutím nacvakávací části lišty a následným přilepením lišty silikonem ke sklu/karoserii. Já jsem teda boční drážku v karoserii vyřezal a vyčistil od lepidla, tam lištu nacvaknu, ale horní lištu nemám šanci nasadit bez seříznutí, lepidlo zpod skla určitě nevyškrábnu. No, takže vše obroušeno, rez konvertována chemií, přestříkáno a dnes jdu nasadit a zasilikonovat lišty
.
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
.