chladici okruh + topeni vycistit??

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika

Kajaba1
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kajaba1 » pát pro 24, 2010 15:53

vítěnko píše:
Kajaba1 píše:
Antonio píše:Hurá :allesgut:
Jo to je pořád otevřenej a je na houby teda výměnu.
aha já si to myslel. a nevíš na kolik by tak mohl vyjít ? starší z vrakáče nebo nový? a taky jak ho mám vymontovat?
QH stojí asi 150kč nachází se na vrchní hadici od chladiče je pod takovou hliníkovou přírubou povolíš 6tky šroubky a přírubu sundáš termostat vyměníš buˇnecháš starou gumičku nebo koupíš termostat s novou popřípadě můžeš máznout silikon dolijěš vodu popř. odvzdušníš na chladičí.
jj dík . Budu muset vylívat chladící kapalinu nebo ne??
Jinak vám všem přeji veselé vánoce.. :o :o

vítěnko
Starting member

Příspěvek od vítěnko » sob pro 25, 2010 11:25

Kajaba1 píše:
vítěnko píše:
Kajaba1 píše:
Antonio píše:Hurá :allesgut:
Jo to je pořád otevřenej a je na houby teda výměnu.
aha já si to myslel. a nevíš na kolik by tak mohl vyjít ? starší z vrakáče nebo nový? a taky jak ho mám vymontovat?
QH stojí asi 150kč nachází se na vrchní hadici od chladiče je pod takovou hliníkovou přírubou povolíš 6tky šroubky a přírubu sundáš termostat vyměníš buˇnecháš starou gumičku nebo koupíš termostat s novou popřípadě můžeš máznout silikon dolijěš vodu popř. odvzdušníš na chladičí.
jj dík . Budu muset vylívat chladící kapalinu nebo ne??
Jinak vám všem přeji veselé vánoce.. :o :o
Jestli že tu kapalinu tam máš dlouho déle než 2roky nebo je taková do hněda ,tak ji určitě vyměň. Vypustíš jí sundáním spodní hadice u chladiče naliješ tak do2litů nemrzky a zbytek voda a pak to na chladiči odvzdušníš s otevřenou nádobkou a vypnutým motorem.
Tobě také veselé vánoce :lol: :mava:

presscott
Experienced member
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od presscott » úte led 18, 2011 01:14

pastorek píše:Dajú sa kúpiť prípravky na čistenie chladičov. Sú pomerne účinné a čo je hlavné sú i bezbečné. Liať ocot alebo kyselinu do hliníkového kúrenia sa mi zdá prinajmenšom veľmi riskantné alebo najkratšia cesta k deravému radiátoru.

Tie čističe sú robené na báze hydroxidu sodného ktorý s hiníkom temer nereaguje.
Sám jsem radiátor promýval 30% HCL už někdy minulý rok, dělal jsem 3x průplach po půl hoďce nebo tak nějak, výsledek perfektní. Kyselina tomu radiátoru nijak neuškodí, žebrování možná hliníkové je, ale vnitřní trubky ne, je to všechno měď a plast. A jak víme, HCL s mědí nereaguje. Ověřoval jsem si to jak na netu, kde jsem našel fotku rozřezaného radiátoru, tak přímo tím pokusem...kdybych nalil HCL do hliníkového radiátoru, pěkně rychle by to zreagovalo :P .
Renault Megane III Grandtour GT220
Renault Clio III Sport 2.0 16V

VANDAN
Starting member

Re: chladici okruh + topeni vycistit??

Příspěvek od VANDAN » úte lis 11, 2025 04:09

Zdravím všechny.Mam Scenic 3 a topení jak říkáte jde vlažně.Kdyz naštartujú auto tak topí na 30% a pak když dojde na teplotu v kabíne co mám nastavenou tak topení vlažně fouka i když už je teplota na budíku nahrát.Radiator se každý boji vyndat protože je v servisech strach z rozebrání palubovky.Mate prosím nějaké řešení jak to vyčistit bez nutnosti demontáže palubky.Mam sce 1.6dci.Dekuji za odpověď a rady.

Odpovědět

Zpět na „Renault Clio I“