OBD2 Otáčkoměr

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika

Odpovědět
PTPStudio
Starting member

OBD2 Otáčkoměr

Příspěvek od PTPStudio » sob srp 30, 2025 08:12

Mám Thalia 1 r.v.2003 základní výbava 1,4i benzím 55kW. Nemám otáčkoměr a našel jsem na netu přídavný displeje, které ukazují z OBD2 řídící jednotky otačky motoru teplotu vody rychlost volty atd. Hlavně mi jde o otáčky motoru at vidím. Ale u většiny těchto zařízení je psané že to není kompaktibilní s Renaultem. Nevíte někdo které nějaké takové zařízení by mi fungovalo? A nebo dá se rovnou přehodit celé budíky s otéčkoměrem jestli mi to bude fungovat? Nebo jaké by bylo řešení? Poradí někdo? A ještě jedna věc když pořídím obd kabl do USB a přes notas jaky potřebuji pro mej auto thalii software ke čtění a mazání chyb?

Smells
Starting member

Re: OBD2 Otáčkoměr

Příspěvek od Smells » sob říj 25, 2025 20:18

Přehodit budíky s otáčkoměrem. Jen bude asi problém s kilometry, pokud ty nové budou mít najeto míň, neprojdeš STK. Budeš potřebovat doklad o výměně budíků.
Jinak čtení chyb a mazání umí úplně každý software. To stejný otáčky motoru.
Ex: Thalia 1.2 16v 2008
Now: Thalia 1.4 8v 2002

Jirikan
Junior member

Re: OBD2 Otáčkoměr

Příspěvek od Jirikan » úte říj 28, 2025 21:31

Pořiď si bluetooth diagnostiku elm327. k tomu software z google play do mobilu (např. Torque) a na telefonu si nastav budíky (třeba otáčky, teplotu chl. kap, aj.) A je to.

Odpovědět

Zpět na „Renault Thalia I“