nestartuje laguna blika imobilizer

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
srno
Starting member

nestartuje laguna blika imobilizer

Příspěvek od srno » čtv črc 24, 2008 09:23

Ahojte, prosim vas o radu. problem vznikol z nicoho nic, doslo sa s autom-zavrelo sa-vsetko ok pokial sa znovu donho nesadlo.Ide o R laguna rv 2002 1.8 16V. Karta reagovala iba bolo pocut slabe cuknutie, rozvietili sa radio, okna isly ale stale blikal imobolizer ,odpojenie baterky bolo ,,to somsa docital aj tu ,, uprimne zavidim ze to potom uz islo,, ale u mna stale nic. Auto sa zobralo do orig renault servisu.urcili ze je zamok volantu chybny, objednal sa ,vymenil a stale nic.potom urcili ze nejaka UCA jednotka,,neviem ci si spravne pamatam ten nazov,, a znovu nic, nevedeli kde je problem, diagnostika davala ze problem je niekde v stlpiku riadenie, dokonca dosiel aj ,,expert,, z prahy ale ten tiez nic nevyriesil, stale nevedeli kde je chyba. Tak som auto previezol do neorig servisu kde vraj robia dobre laguny, kupil som komplet druhu elektroniku. Typovo sedelo vsetko.namontovalo sa to na auto. A opat ta ista chyba. Problem je o to vacsi ze diagnostika sa pokial to nie je orig Renault sa ani len nedostane do pocitaca. Lebo ono vlastne ani nevzopne kontrolky len blika imobilizer. Nemate niekto takuto skusenost, alebo kde hladat chybu.
Prosim pomozte. dakujem za kazdu snahu.

duron
Advanced member

Příspěvek od duron » čtv črc 24, 2008 12:42

Hele, bude to asi blbost, vzhledem k tomu, že jsi byl v orig.servise... ale kontrolovali ti 2.polohu čtečky karty? Protože to nezmiňuješ...
Laguna II, 12/2001, 1.9dCi, 79kW

srno
Starting member

Příspěvek od srno » čtv črc 24, 2008 12:50

no to neviem, o nicom takom neviem, resp. neviem o co pri tom ide, ale vraj karta vysielal kod, len to hlavne je to ze co som dal vymenit elktroniku to bolo , RJ, zamok volantu, poistkova skrina ,,BCI,, karta aj citacka , bolo to s auta ktore chodilo a chyba je stale ta ista

posledni
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od posledni » čtv črc 24, 2008 14:55

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » čtv črc 24, 2008 15:14

Myslim ze ak by to bol problem spinaca 2. stupna citacky, to by v Renaulte zistili jedinym pohladom na obrazovku diagnostiky. Ak sa vrtali v zamku riadenia, asi nasli nejake chybove hlasenie o nom (skoda ze si si nenechal vytlacit zoznam).
Neviem skadial ma ten neautorizovany servis vedomosti ze sa len tak da vybrat zamok, UCH z funkcneho auta, namontovat do ineho a pojde to.
Ja viem tak, ze zamok a UCH su kodovane (maju v sebe ulozeny kod ktory musi zodpovedat kodu vygenerovaneho z udajov precitanych z karty) a vstrekovanie len dostane z UCH spravu "kod karty je OK" (mozno sa mylim a aj vstrekovanie je kodovane). Takze minimalne UCH + zamok + karty tvoria "sadu". Pri vymene novych nekodovanych dielov, sa myslim tieto diely musia menit postupne (stale jeden novy diel). Pri zmene kariet v UCH je (ak sa dobre pamatam) potrebna jedna povodna karta, zamok sa myslim neda v inom aute pouzit vobec (neda sa zmenit kod). Nie som si isty ci tento mix z neautorizovaneho servisu pojde aj ked by teraz bolo vsetko v 100% stave.
Zavada zamku moze mat taketo prejavy. Zamok si sleduje polohy - funguje to tak, ze najprv odomkne volant a az ked UCH dostane signal "zamok odomknuty" zapne APC a zablokuje ovladanie zamku. Ak z nejakoho dovodu zapadka nedojde do konca ostane blikat blokovanie. Ak si pred navstevou Renautu pocul nejake zvuky spod volantu, je pravdepodobne ze kod karty bol rozpoznany spravne, zamok mal snahu odomknut ale nezvladol to. Co sa tyka mechanickej zavady, da sa to skontrolovat. Zamok asi uz bude OK (vymeneny), po jeho demontazi by si mal vidiet cez otvor drazkovanie na hriadeli volantu - v celom otvore by malo byt viditelne len drazkovanie, podlozka nie (inac riadenie visi na jazycku zamku a blokuje ho).
Karta moze byt vadna aj ked s nou odomknes auto a zapnes radio - blokovanie startovania s tym nema nic spolocne. Skusil by som druhu kartu.
Citacka sa da vymenit - vyskusal by som novu citacku ale v povodnej konfiguracii (stav po odchode z Renaultu s novym zamkom korektne vymenenym a nakodovanym).
Je este zopar dalsich veci ktore sa daju prekontrolovat a premerat bez diagnostiky (ak nemas, mozem ti poslat pdf k tomu).
Neviem preco mali problem v Renaulte zdiagnostikovat tuto poruchu, ved len staci pozriet na pristrojovu dosku a porovnat to s tym ako tento stav vidi UCH, nic viac.

zet3
Advanced member

Příspěvek od zet3 » čtv črc 24, 2008 15:54

Presne jak pise Laco, UCH se neda pouzit z jineho auta, ani se neda preprogramovat, muzes jenom nakonfigurovat novou, s puvodni kartou.(vlastni zkusenost z orig.Renault servisu, kdyz mi technik tvrdil ze to preprogramuje a kdyz jsem mu teda donesl i druhou kartu, tak se jenom divil.Pak si poredne procetl manual ke Clipu a zjistil, ze to nejde).
Laguna Grandtour II 1.9dCi 88kW INITIALE Paris, plná palba

srno
Starting member

Příspěvek od srno » čtv črc 24, 2008 16:13

to UCH je vlastna riadiaca jednotka? tie komponenty su vsetky z jedneho funkcneho auta, nie mix,v podstate bolo vymene s toho jedneho auta,
citacka s kartou, riad. jednotka, to BCI ,,poistky este s nejakou skrinou,, a zamok volantu.
v orig renaulte najprv diagnostikovali ten zamok, dosiel novy a ten sa im nejakym zazrakom odpalil, dosiel dalsi a ten tiez nesiel.
Potom dosiel ten expert z prahy ten povedal ze zla je ta UCH jednotkaa ona zaroven odpaluje ten zamok, tak aj ta sa objednala a auto stale neslo. Na diagnostike stale vyhadzovalo ten stlpik riadenia ako chybu,, vraj neprechadza vsetko co ma prejst ten zamok,, a posledny verdikt z autor servisu bol ze sme nieco museli robit s elektr a nejak sa premiesali kody.

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » čtv črc 24, 2008 17:34

srno píše:to UCH je vlastna riadiaca jednotka? tie komponenty su vsetky z jedneho funkcneho auta, nie mix,v podstate bolo vymene s toho jedneho auta,
citacka s kartou, riad. jednotka, to BCI ,,poistky este s nejakou skrinou,, a zamok volantu.
v orig renaulte najprv diagnostikovali ten zamok, dosiel novy a ten sa im nejakym zazrakom odpalil, dosiel dalsi a ten tiez nesiel.
Potom dosiel ten expert z prahy ten povedal ze zla je ta UCH jednotkaa ona zaroven odpaluje ten zamok, tak aj ta sa objednala a auto stale neslo. Na diagnostike stale vyhadzovalo ten stlpik riadenia ako chybu,, vraj neprechadza vsetko co ma prejst ten zamok,, a posledny verdikt z autor servisu bol ze sme nieco museli robit s elektr a nejak sa premiesali kody.
UCH je riadiaca jednotka. Co sa tyka blokovania, posiela kod do zamku a RJ zamku ak je kod spravny odomkne.
Co sa tyka odpalovania zamku, elektronika sa ziadnou komunikaciou cez zbernicu neda odpalit a zamok alebo len jeho vykonova cast je po zapnuti APC (ked nabehnu budiky) vypnuta aby sa v ziadnom pripade nemohol zamknut volant za jazdy (to zabezpecuje prepinaci kontakt rele APC). Na odpalenie vykonovej casti ostava kratky okamih od zastrcenia karty az do nabehu budikov. Mam vyskusane ze aj pri zablokovanom zamku to motor do 1s vzda a uz nebzuci.
Este jedna vec by sa dala vyskusat (ak nemas diagnostiku). Vymontovat zamok (jedna skrutka), zapojit donho konektor a zastrcit kartu.

Macros
Starting member

Příspěvek od Macros » stř črc 30, 2008 14:24

Ja som mal asi taký istý problém ako ty. Najskôr som si myslel, že je niečo s čítačkou karty. Ale keď som kontroloval blok s rele a poistkami pod palubovkou na strane vodiča, tak som zistil, že po vytiahnutí rele (tuším bolo modrej farvy), ktoré napája zámok volantu mi to demonštrovalo tie isté príznaky chyby. Tak som usúdil, že bude asi problém niekde v napájani. Možno zlý kontakt a pod... Tak som skontroloval a prečistil poistky v motorovom priestore a odvtedy to ide. Ale kde presne bola chyba na 100% neviem povedať. Vyskúšaj možno ti to pomôže.

srno
Starting member

Příspěvek od srno » úte srp 05, 2008 16:31

tak konecne po piatich tyzdnoch je auto pojazdne, nakoniec mi pomohol po vsetkych utrapach celkom sikovny servis v Hurbanove, ale aj tak nakoniec nevieme co presne bolo chybou, kontrola poistiek, rele a pod samozrejme bola hned na zaciatku, nakoniec pomohlo radikalne riesenie. Vymena riad. jednotky, poistk. skrine, zamok volantu a citacky, takze komplet vymena. Ale uz to je ok. A dakujem vsetkym za snahu pomoct.

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » úte srp 05, 2008 19:54

srno píše:tak konecne po piatich tyzdnoch je auto pojazdne, nakoniec mi pomohol po vsetkych utrapach celkom sikovny servis v Hurbanove, ale aj tak nakoniec nevieme co presne bolo chybou, kontrola poistiek, rele a pod samozrejme bola hned na zaciatku, nakoniec pomohlo radikalne riesenie. Vymena riad. jednotky, poistk. skrine, zamok volantu a citacky, takze komplet vymena. Ale uz to je ok. A dakujem vsetkym za snahu pomoct.
Vymenit vsetko co ma nieco spolocne s blokovanim startovania nesvedci o technickej zdatnosti servisu.
To nebola oprava, nazval by som to skor vymenou dielov...

ricko1
Starting member

Příspěvek od ricko1 » stř srp 06, 2008 15:34

rad by som vedel co taka haluz stoji... clovek s priemernym platom by to asi nezvladol...

barbara 101071
Starting member

pomoc

Příspěvek od barbara 101071 » sob lis 08, 2008 15:48

pomôžte mi niekto nedá sa mi stiahnuť program na kódy imobilizera na renault megane scenic a potrebujem to súrne. Ta stránka www.uloz to nefunguje. pošlite mi to niekto, kto ten program už ma. Na adresu: mamoda@ayet.sk.ďakujem

wrok
Advanced member

Příspěvek od wrok » úte črc 13, 2010 16:16

rovnako poprosim o programcek na kod imobilizera na Meganika II, r.v. 2006
Megane II HB r.v. 2005 1,4 60kW (102 tis. km) - uz sluzi inemu...
Megane II Grandtour r.v. 2006 1,5 dCi 78kW (cca 88 tis. km generalka motora po zaklepani; po cca 42 tis. km druhe zaklepanie..., po 6 tis. km vypadlo riadenie rychlosti = oprava 250e (vymenena cela riadiaca paka s kulisou a lanovodmi)... od druhej generalky motora zatial 60 tis. km
Laguna III Berline r.v. 2008 1,5 dCi 81kW

zdenko hlavačik
Starting member

Re: nestartuje renault kango

Příspěvek od zdenko hlavačik » pon říj 31, 2011 16:09

poprosim o typy a rady a možna aj nejaky program na kety3@post.sk dakujem

asdih6
Starting member

Re: nestartuje laguna blika imobilizer

Příspěvek od asdih6 » čtv kvě 16, 2013 20:31

Mam podobny problem. Po zastrceni karty mi kontrolka zacne stale svietit. Pri zalozeni druhej karty ktora nema imobilizer zacne rychlo blikat. Zavolal som teda kamosa zo servisu napichol auto na diagnostiku a po skonceni diagnostiky mu vypisalo riadiaca jednotka UCH neodpoveda. Neviete dala by sa ta jednotka UCH vymenit? lebo ako tu citam tak asi nie. Nemate nejake rady alebo typy? kontroloval som uz vsetky poistky a rele v celom aute. Dakujem

magadafagada
Experienced member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magadafagada » úte kvě 21, 2013 19:50

zkus nejdřív zkontrolovat čtečku karet(oxidace plošňáku)
Megane 4, 1.5dCi, 85kW. Po výměně tlumičů ve 175000km, je z toho úplně jiné auto....chip na 110kW
Laguna GT III 2.0dCi 110 kW, 4control, střešní okno-už je fuč, měla 316000km

Zefek
Grafoman

Příspěvek od Zefek » úte kvě 21, 2013 19:53

asdih6 píše:Mam podobny problem. Po zastrceni karty mi kontrolka zacne stale svietit. Pri zalozeni druhej karty ktora nema imobilizer zacne rychlo blikat. Zavolal som teda kamosa zo servisu napichol auto na diagnostiku a po skonceni diagnostiky mu vypisalo riadiaca jednotka UCH neodpoveda. Neviete dala by sa ta jednotka UCH vymenit? lebo ako tu citam tak asi nie. Nemate nejake rady alebo typy? kontroloval som uz vsetky poistky a rele v celom aute. Dakujem
Než měnit, tak je lepší nejdřív měřit a zjistit, jestli je fakt problém v UCH.
Renault Laguna 1.5 dci 2010 Hatchback
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)

Odpovědět

Zpět na „Renault Laguna II“