Tak kluci, omlouvám se za delší odmlku, holt práce na bytě a další zdržují od koníčku :-\
Jožko, tobě díky za radu - došel jsem do GESu u nás v Brně, vzal 12V LED diody, požádal pro patřičné odpory, tuším 470R pokud hotové

Už to mám hotové, jen jsem vzdal boj s těma původníma hnědýma paticema od žárovek a odpor s diodou připájel rovnou do vypínače na svorky a je to na věčnost - vše funguje jak má, jen to chce pevné nervy a trochu citu, než to člověk dostane do ruky. Ještě mi teda zbývá osvětlení spolujezdce, protože na ten údajně musí jít dolů tapec - je to pravda??? :-\
Jinak co se týká výhřevu, zkoušela ho i mladá a jako hřeje to - sice slabě, ale hřeje, tak to nechám a beru to jako vlastnost

Jinak veškeré žárovky v interiéru jsem předělal do LED, vypadá to mnohem lépe, spokojenost a při té příležitosti jsem v každém stropním světle trochu přihnul ty hlavně zobáčky u přepínače/vypínače jednotlivých světel, jelikož u některých se na ně stačilo jen blbě podívat a světlo začlo problikávat.
Zbývá už jen vyčistit motorek v zrcátku a zkusit rozchodit to zpropadené vyhřívání zadního skla.
Dotaz: Vyhodil jsem origo rádio Cabasse a dal radio s BT Kenwood BT304(central displej off, to je jasné, ovládání pod volantem zatím neřeším) a mám origo parkovací senzory, jsou ale velmi potichu jako u ostatních Lagun a rád bych ztlumil rádio při zařazení zpátečky a jde mi o to: Vytáhl jsem si z rádia MUTE kabel, ale ani podle manuálu jsem nevyčetl, zda ho uzemnit nebo na něj přivést napětí. Myšlenka je taková, že vytáhnu drát od světla zpátečky a přivedu ho na MUTE, pokud bude spínané plusem. Pokud bude MUTE uzemnované, tak ho budu řešit přes relátko. Jde mi o to, když ten MUTE kabel uzemním, nezničím nějak rádio nebo to má nějakou interní pojistku kterou lze vyměnit v případě, že to nebude ono a bue to chtít 12V na vstup toho mute drátu??
Thalia 1.4 8v 55kW/ex
Peugeot 206 SW 2.0HDi 66kW/ex
Peugeot 407 SW 2.0HDi 100kW/ex
Peugeot 206 SW 2.0 GTi 99kW/ex
VW Golf IV 1.9 TDi 96kW/ex
Laguna II Grandtour 2.0 16V 99kW 2003 - Xenon,polokůže,parkovák a hlavně - tažné