nejsem si jistý jestli jsem ve správné sekci, kdyby něco, přesměrujte a opravím
Když uvážím, že počítám nájezd cca 20tk/rok (dálnice/město/okres-30/40/30), tudíž jsem naftu vyloučil, a co se týká motorů,tak to vidím takhle
MII - 1.4 slabé(ženská,dítě,pes plus bagáž v autě), 2.0litr po face se shání blbě, tudíž 1.6 je jasná volba, přesuvník a civky jsou mi jasné
LII - poFace(rozdíly jsem tu vyčetl, je to skoro jiné auto,zůstala jen kastle) - pouze 1.6(slabé),2.0T super, ale spotřeba už vyššítudíž 2.0 16V a IDE mimo hru(dávalo se poFace)
Jde mi to za kolik reálně jezdí ten Megane a Laguna v motorizacích viz výše, v provozu běžným stylem, žádné eco rally.
Druhá věc - přeci jen je Laguna o třídu výš, tak zda má někdo zkušenosti o kolik je dražší v porovnání servis vůči Meganu, případně jestli tam jsou
nějaké špeky které můžou stát ranec, např. elektronická ruční brzda, podvozek, atd.
Něco tu mám sice načteno,ale zajímají mě reálné zkušenosti. Rád se svezu, líbí se mi oba modely ale vrtá mi hlavou zda zato ta Laguna stojí, nebo se "spokojit" jen s 1.6tkou v Meganu. Jaký máte vy pohled na věc? Díky za posty, Honza