Elektrika

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
karelkopp
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Elektrika

Příspěvek od karelkopp » pát kvě 09, 2008 11:46

Zdravim prosimvás mohl by mi někdo poradit už si nevim rady.
Když jedu tak se mi stava že mi vždycky na chvilku vypadne komplet elektrika a pak zase naskoci a ve tme je to obvzlast neprijemne protoze zhasnou i svetal uplne vsechno daval jsem to i do servisu a tam nic nenasly
Předem moc děkuji za rady
S pozdravem karelkopp

jakub
Člen RCČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub » pát kvě 09, 2008 20:45

alespoň nejsem sám kdo nadává na velice poddimenzovanou elektriku v Espace :) , psal jsem o tom v Zkušenosti s Espace.

Tuto závadu jsem odstranil jednodušše, na kabel který vede proud do spínače světel jsem napojil kabel který jsem natáhl a napojil přes pojistku ke kabelu který vede proud ke klíčku. A konečně to chodí, problém je v tom že časem se to bude muset udělat i pro ostatní systémy, jako jsou blinkry atd...
Ford Transit mk7 motoodtahovka 2.2Tdci, Kawasaki ZX10R, GeniThalia II 1.2 16V
Motoservis, Pneuservis, Kovodílna, Účetnictví

karelkopp
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karelkopp » pát kvě 09, 2008 23:46

jakub píše:alespoň nejsem sám kdo nadává na velice poddimenzovanou elektriku v Espace :) , psal jsem o tom v Zkušenosti s Espace.

Tuto závadu jsem odstranil jednodušše, na kabel který vede proud do spínače světel jsem napojil kabel který jsem natáhl a napojil přes pojistku ke kabelu který vede proud ke klíčku. A konečně to chodí, problém je v tom že časem se to bude muset udělat i pro ostatní systémy, jako jsou blinkry atd...
a toto vyresilo kompletni problem s elektrikou???ze to pri jizde proste cele nespadlo???nemluvim jen o svetlech ale i o celem el systemu

jakub
Člen RCČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub » sob kvě 10, 2008 07:16

ne tohle vyřešilo jen světla, pokud to spadne celý tak bude pravděpodobně problém v kabelech do pojistkovky bývá to celý vyhřátý, občas pomůže nakroucení těch jazýčků co jsou v konektorech v pojistkovce, ale je to dočasný řešení, jo a taky bych kouknul na hlavní pojistku která je v plastovým pouzdře na podběhu hned nad baterkou je to jen takový plíšek ale dost často bývá taky zdrojem poruch protože jak se tam občas dostane v zimě sůl tak uhnívá.

karelkopp
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karelkopp » sob kvě 10, 2008 14:16

S nemuze to nahodou delat i alarm s centralem protoze dokud jsem nezamikal pres ovladac tak to bilo ok ale jak jsem zacal pouzivat tu renoltackou dalku tak to zacalo blbnout

jakub
Člen RCČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub » sob kvě 10, 2008 20:25

to se mě nezdá

houmr78
Starting member

Příspěvek od houmr78 » ned kvě 11, 2008 21:48

Já už jsem se s touto závadou setkal dvakrát (ale u diesela). Poprvé to mělo takové krátké "blackouty" třeba na kostkách apod. a byla to vyhřátá originální spojka v místě nedaleko pravého předního světla na přívodu do pojistkové skříně (tlustší červený samostatný kabel). Podruhé to byla vyhřátá spojovací "kostka" pod volantem u spínací skříňky.
Espace 1986 2,1TD (v roce 2009 po nezaviněné nehodě prodán), Espace 1989 2,1TD a Espace 2,1TD 1994

alkom
Starting member

Příspěvek od alkom » stř čer 11, 2008 21:59

Zdravím, taky přispěji zkušeností: kamoš má Espace J63/2.2 a měl problém, že mu občas všechno kleklo, mimo zapalování, auto normálně jelo, ale jinak nic (blinkry, světla, stěrače, palubka ...). Hledali jsme, až jsme našli: vpravo pod palubkou vedle pojistkové skříňky je držák s paticemi pro relé - asi 5 nebo 6 - je vidět při otevřené pojistkové skříňce. V jedné patici je zasunutý místo relé propojovací plech (snad pozink) a právě tady byl problém - totálně vyhořelý konektor u této patice. Tak jvme cvakli dráty, nacvakli rychlospojku (ten větší typ, jsou tam silné dráty) a od té doby se problém neopakoval.
Renault Espace J635, 2.1TD, motor J8S - K.O., r.v. 1993
Renault GrandEspace JE0, 2.2Dt, r.v. 2000

Odpovědět

Zpět na „Renault Espace II (J63)“