Klepe predni naprava

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátoři: Moderators General, Moderators Technika

Odpovědět
Cliak
Starting member

Klepe predni naprava

Příspěvek od Cliak » sob úno 07, 2009 23:33

Zdravim :)

Mam Clio II 1,2 16v (55kW,75HP) r.v. 2001, 130t km. Nemohu stale vyresit jiz nekolik mesicu trvajici zavadu - ozyva se klepot z predni leve napravy (aspon se to tak jasne zda), pokud jedu pod zatezi do leve zatacky (rejd nemusi byt prilis velky). V plnem rejdu to dela samozrejme i se slabym plynem. V prave zatacce se klepani nikdy neozyva, rovnez take ne pri prejezdu po nerovnostech.

Pro me byla zavada jasna, jelikoz se to same delo jiz drive na opacne strane, kde jsem nechal vymenit pravou poloosu a klepani prestalo - nyni resenim bylo tedy vymenit poloosu levou, coz jsem udelal, jenze klepani zustalo a stejne intenzity. Bohuzel se zde meni cela poloosa a ne jen ten homokinetak.

Jelikoz poloosa byla repas, rekl jsem si, ze to byla fakt smula a konzultoval to s 3 nezavislyma mechanikama, kteri me do jednoho utvrdili, ze to je ten repas, proste spatnej kus. Tak jsem koupil dalsi poloosu a vysledek byl naprosto stejny, jako u predchozi poloosy. Nakonec, a uz v zoufalstvi, a stale presvedcovan odborniky, ze to je ta poloosa, jsem koupil od jineho vyrobce a 2xdrazsi (pres 5000Kc) a vymenil ji potreti. Vysledek - beze zmeny, klepani stejne! :x :x

Pred rokem a pul byly meneny tlumice (misky se toci ok), prava poloosa byla menena pred rokem, axial.tahla rizeni take. Prave lozisko kola vymenil mechanik, co to mel na diagnostice, a co tvrdil, ze to je jasne ta leva poloosa. Jiny mechanik, co to mel zvedle, rikal, ze prave poloosa ok, leva klepe.
Pri prejezdu po nerovnostech se klepani neozyva, takze usuzuji, ze silentbloky ramen, kulaky,... to nebudou. Nejak to souvisi s tou poloosou. Pokud je ta leva poloosa ok, tak mi zbyva uz jen prevodovka, resp. to ulozeni ty poloosy. Nechapu, jak se mohlo vymlit, ale to by asi znamenalo vymenu cele prevodovky. Kolik by stala prevodovka z vrakace? Jaka je asi normal cena?
Mozna jeste silentbloky prevodovky, ale to nevim, jak poznat. A na jejich vymenu by musela ven?

Uz jsem z toho FAKT zoufalej a na autoriz. servis opravdu nemam, takze budu vdecen za jakykoliv postrehy a rady. :cry:
Mimochodem auto bylo kupovane v autoriz.servise se serv.knizkou pri 100t km, ale podle zavad se mi to nejak nezda. Treba pyl.filtr nebyl za celou dobu menen, coz mi zase potvrdili v jinem autoriz.servise pri vymene, svicky take ne tlumice tekly hned asi po 1000km. :idea:

Laca
Junior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laca » ned úno 08, 2009 08:54

čep ti menil

Virgl
Starting member

klepe přední naprava

Příspěvek od Virgl » ned úno 08, 2009 14:07

Ahoj.Ja mam teda 1.5dci,ale silenbloky jsou 3.jeden na motoru a dva na rychlostce.jeden jde bezva,ten je videt ze sspodu.Je to tahlo co drži ryclosku. poznaš že je špatny při přidani a ubrani plynu na řadicí páce že ma velkou vuly a hybe se. ten druhy je pod baterkou a tím krytem. stačí ji vytáhnout,podepřit rychlostku a jde silenblok ven.jak se protoči ten šroup,tak je to prace nahouby. už sem je dělal všechny. mě pk taky to klepalo a měnil sem jak osel vše. pak sem skusil nakapat olej do silenbloku motoru .Jetam taková malá dirka. a je klid.CO ještě ložisko v kole,toje dobré?Ajaké je dolni rameno nápravy.zvedni auto a zjami skus jesli nema vuli.protože jesli mavuli,tak to klepe jen v zatočinach a to ve smeru ktere rameno je spatne. jinak nevim. snad to najdes a hlav ne at to moc nestoji. Mej se.

Cliak
Starting member

Příspěvek od Cliak » pon úno 09, 2009 14:24

Laca píše:čep ti menil
Jaky mas na mysli? Kloub axialniho tahla rizeni byl menen.

Cliak
Starting member

Re: klepe přední naprava

Příspěvek od Cliak » pon úno 09, 2009 14:36

Virgl píše:Ahoj.Ja mam teda 1.5dci,ale silenbloky jsou 3.jeden na motoru a dva na rychlostce.jeden jde bezva,ten je videt ze sspodu.Je to tahlo co drži ryclosku. poznaš že je špatny při přidani a ubrani plynu na řadicí páce že ma velkou vuly a hybe se. ten druhy je pod baterkou a tím krytem. stačí ji vytáhnout,podepřit rychlostku a jde silenblok ven.jak se protoči ten šroup,tak je to prace nahouby. už sem je dělal všechny. mě pk taky to klepalo a měnil sem jak osel vše. pak sem skusil nakapat olej do silenbloku motoru .Jetam taková malá dirka. a je klid.CO ještě ložisko v kole,toje dobré?Ajaké je dolni rameno nápravy.zvedni auto a zjami skus jesli nema vuli.protože jesli mavuli,tak to klepe jen v zatočinach a to ve smeru ktere rameno je spatne. jinak nevim. snad to najdes a hlav ne at to moc nestoji. Mej se.
Diky
Tak pri ubrani/pribrani plynu se nic neozyva a rid. paka se klepe stejne jako normalne (vuli uz celkem slusnou ma).
Co ma znamenat ten olej do silentbloku? To slysim poprve, obecne guma silentbloku pod vlivem oleje degraduje. Nebo je tam hydrodynamic.silentblok? Kde je ta dirka? Mel bys foto nebo dobry popis?
Prijde mi, ze kdyby to bylo nakyma silentblokama na prevodovce/mororu, tak to obcas klepne i pri nerovnostech.
Lozisko v kolech je ok, jedno (prave) je menene, to pry hucelo, ale pri mem stylu jizdy jsem to ani nepoznal, druhe vakl nema.
Tak z toho co pises, zbyva jen to rameno, to si pokusim overit, i kdyz nevim jak. Pri zvednutem aute tam asi podobny sily nevyvinu, jak to takhle bude odlehcene, a naky pajcr na to nemusi stacit.

Virgl
Starting member

klepe přední naprava

Příspěvek od Virgl » úte úno 10, 2009 20:10

Ahoj.Podívej se ze předu na jak drží silenblok motor. je tam jiden a je přeznej šnůrka.Vtom hlinikovém držáku mam dirku. Nalil sem tam olej co obsahuje grafit. a nelepta gumu. Ted mam ten sami problé znova .Umil sem je ze spodu vapkou a jak zatoči,už to klepe.Ale na prave straně.tak to bude nekde voda a dělato namraza.Obrázek ti můžu poslat,ale nevim jak.mam koupenou knízku jak nato.a tam je popis i fotky. a ješ by to mohl dělat i stabilizator,ale mrkni na spis na to rameno tam je take silenblok a ten může bit volný,spiš vymlácený stěch silnic. a stači ti malí montirak.Ja už sem do těch silenbloku narval 12tisic. a tu knížku sem koupil normalně v knize za700kč.Azatim mi pomaha.Ten obazek nebo co budes ctit pošlu emailem .Ja mam jirkavirgl@email.cz.nevim jak to da do teto odpovědi.Tak se měj a skus vyskoušet vule v silenblokach na napravě.To je zdarma a udelas to sam.

jerysek
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerysek » sob pro 11, 2010 23:03

Ahoj kluci tak mám asi stejný problém s tím klepáním přední nápravy,ozývá se z pravé strany.Mám nové ložisko,silentbloky,čepy,stabilizátor a teď už jsem zkusil i vyměnit poloosu z jiného auta a je to stejný.Je to závislé na rychlosti kol,čím rychleji se kolo točí,tím rychleji to klepe.Když zatočím vlevo ticho,když vpravo tak klepe.Teď jsem tu četl,že by to mohlo být uložení poloosy v převodovce.Jsem z toho neštastněj a ten zvuk mě silně rozčiluje.A v servisech už taky neví:-(
jerry

Renoar
Advanced member

Příspěvek od Renoar » ned pro 12, 2010 11:08

Co takhle horní uložení tlumiče?
Renault Clio 1,2 16V community

ouroboros
Starting member

Re: Klepe predni naprava

Příspěvek od ouroboros » ned led 23, 2011 11:54

to cliak:

Ahoj, mozes prosim ta napisat, ci uz mas zavadu vyriesenu a aka bola pricina? Mam podobny problem. S tym rozdielom, ze mne sa klepot ozyva aj pri pridany plynu. Ozyva sa z lavej casti a lava poloos bola menena. Takze, neviem, co by to mohlo byt. Ci to tahlo riadenia, dufam, ze s prevodovkou, to nema nic spolocne, to by ma zabilo :)
Renault Clio II, 1.2 16V 2002

Dusanko
Starting member

Příspěvek od Dusanko » úte kvě 24, 2011 07:18

Nazdar,
no mne to tiez klepe na lavej strane pri prejazde nerovnostou, tiez som na to nevedel prist preco a co to robi. Raz to robilo, raz to nerobilo. Neskor som si vsimol, ze ulozenie poloosi na navej strane v prevodovke ma volu. Neviem ako v Renaulte, ale na ostatnych autach je takato vola dost velka, nepovolena. Zavolal som do firmy AKARDAN na Slovensku, ktora sa zaobera vyrobou a repasom poloosi. Pan majitel mi povedal, ze problem na tripoidnych klboch nie je sposobene opotrebenim kamenov na klbe, ale vybehanim drah, v ktorych tie kamenie chodia. Mozete kupit 100 poloosi a vsetky budu klepat, pretoze problem je prave v unasaci diferencialu, kde su drahy pre tripoidny klb. Ked zatazite auto, kamene auta sa dostanu do inej pozicie a tym padom to klepe viac ci menej, podla toho v akej obvyklej polohe sa nachadza tripoidny klb v unasaci. Takze Pani, takze je to na vymenu unasaca diferencialu. Podla dialogysu to stoji 100 eur, ale neviem ako sa to da vymenit, ci je nutna demontaz prevodovky alebo nie, z obrazku to nie je jasne na 100 percent.

minno77
Advanced member

Příspěvek od minno77 » pon srp 06, 2012 01:16

Ja by som sa rad spytal, ci aj vy ked prejdete nejakou nerovnostou, trebars kolajnice alebo najaky mensi skok na ceste, niekolko cm jama proste nejake hrana (nepodareny spoj na ceste, jama, kolajnice, nejaky vybezok), ci aj vy pri prejazde touto nerovnostou to pocitite na volante.. ? pred tym som mal feliciu a nejak som to nepozoroval, ale ako mam to Clio II, tak taketo nerovnosti citim dost na volante.. ked prejdem akoukolvek jamou, alebo retarderom ktory je plynuly, cize jama ktora nema hranu, tak nic necitim nic neklepe ani nebucha. prejdem proste hladko. len podotnem, ze mam nove tlmice+ulozenie + vsetky 4 capy + tycky riadenia+ silenty ramena su ok. letne gumy 14tky nove nafukane na normalny tlak 2,2 až 2,3.
Len sa chcem spytat ci aj vy citite rany do volantu alebo to mam brat ako chybu na mojom aute ? Vopred vdaka za komenty
Renault Megane IV Grandtour 2017 Sce 115k 1.6 16V

West
Starting member

Příspěvek od West » čtv zář 08, 2016 00:30

Zdravim, mam problem, ze mi pri otacani volantom, aj na mieste, pri rozbiehani, alebo aj brzdeni nieco vzdy klopne v prednej naprave. Mal som predok na trojnozkach, dokonca som mal vybrate pruziny s tlmicmi, skusal som hybat s kadecim, kopat do kolesa, aj uchytenie stabika som pozrel a vsetko sa zda byt ok. aj uchytenie motora. neviem si rady, pomozte niekto prosim.
Renault Clio 2002 1,5dCi 60 kW Privilege Šedá Boreal

kotasekh
Grafoman

Příspěvek od kotasekh » čtv zář 08, 2016 07:18

Homokineticke klouby?
ex Renault Thalia Authentique 1,2 16V LPG
Najeto 317 000km, totálka při nehodě :(.
Nyní Renault Thalia 2012, Dacia Duster Prestige TCe100 LPG 2022

presscott
Experienced member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott » pát zář 09, 2016 16:41

West píše:Zdravim, mam problem, ze mi pri otacani volantom, aj na mieste, pri rozbiehani, alebo aj brzdeni nieco vzdy klopne v prednej naprave. Mal som predok na trojnozkach, dokonca som mal vybrate pruziny s tlmicmi, skusal som hybat s kadecim, kopat do kolesa, aj uchytenie stabika som pozrel a vsetko sa zda byt ok. aj uchytenie motora. neviem si rady, pomozte niekto prosim.
Taky mám za to, že půjde o homokineťáky, jak psal kotasekh. Složitější může být určit, jestli to dělají vnější (u kola) nebo pouzdra u převodovky (vnitřní). Mně to občas dělají vnitřní, budou už zřejmě trochu opotřebované. Zatím jsem na to nenašel "opravnou sadu", takže jsem zvažoval jen výměnu vazelíny, třeba se to uklidní. Vnější klouby jsem už měnil.
Renault Megane III Grandtour GT220
Renault Clio III Sport 2.0 16V

Odpovědět

Zpět na „Renault Clio II“