Mam Clio II 1,2 16v (55kW,75HP) r.v. 2001, 130t km. Nemohu stale vyresit jiz nekolik mesicu trvajici zavadu - ozyva se klepot z predni leve napravy (aspon se to tak jasne zda), pokud jedu pod zatezi do leve zatacky (rejd nemusi byt prilis velky). V plnem rejdu to dela samozrejme i se slabym plynem. V prave zatacce se klepani nikdy neozyva, rovnez take ne pri prejezdu po nerovnostech.
Pro me byla zavada jasna, jelikoz se to same delo jiz drive na opacne strane, kde jsem nechal vymenit pravou poloosu a klepani prestalo - nyni resenim bylo tedy vymenit poloosu levou, coz jsem udelal, jenze klepani zustalo a stejne intenzity. Bohuzel se zde meni cela poloosa a ne jen ten homokinetak.
Jelikoz poloosa byla repas, rekl jsem si, ze to byla fakt smula a konzultoval to s 3 nezavislyma mechanikama, kteri me do jednoho utvrdili, ze to je ten repas, proste spatnej kus. Tak jsem koupil dalsi poloosu a vysledek byl naprosto stejny, jako u predchozi poloosy. Nakonec, a uz v zoufalstvi, a stale presvedcovan odborniky, ze to je ta poloosa, jsem koupil od jineho vyrobce a 2xdrazsi (pres 5000Kc) a vymenil ji potreti. Vysledek - beze zmeny, klepani stejne!
Pred rokem a pul byly meneny tlumice (misky se toci ok), prava poloosa byla menena pred rokem, axial.tahla rizeni take. Prave lozisko kola vymenil mechanik, co to mel na diagnostice, a co tvrdil, ze to je jasne ta leva poloosa. Jiny mechanik, co to mel zvedle, rikal, ze prave poloosa ok, leva klepe.
Pri prejezdu po nerovnostech se klepani neozyva, takze usuzuji, ze silentbloky ramen, kulaky,... to nebudou. Nejak to souvisi s tou poloosou. Pokud je ta leva poloosa ok, tak mi zbyva uz jen prevodovka, resp. to ulozeni ty poloosy. Nechapu, jak se mohlo vymlit, ale to by asi znamenalo vymenu cele prevodovky. Kolik by stala prevodovka z vrakace? Jaka je asi normal cena?
Mozna jeste silentbloky prevodovky, ale to nevim, jak poznat. A na jejich vymenu by musela ven?
Uz jsem z toho FAKT zoufalej a na autoriz. servis opravdu nemam, takze budu vdecen za jakykoliv postrehy a rady.
Mimochodem auto bylo kupovane v autoriz.servise se serv.knizkou pri 100t km, ale podle zavad se mi to nejak nezda. Treba pyl.filtr nebyl za celou dobu menen, coz mi zase potvrdili v jinem autoriz.servise pri vymene, svicky take ne tlumice tekly hned asi po 1000km.