Provokace?

Zde je možné povídat si na libovolné téma, třeba i takové, které nesouvisí s automobily.
Zde se neřeší technické dotazy. Ty patří do Technické sekce podle modelu.
Technický dotaz tady může být bez dalšího smazán.

Moderátor: Moderators General

Pravidla fóra
Zde je možné povídat si na libovolné téma, třeba i takové, které nesouvisí s automobily.
Zde se neřeší technické dotazy. Ty patří do Technické sekce podle modelu.
Technický dotaz tady může být bez dalšího smazán.
Wasi
Experienced member

Příspěvek od Wasi » úte bře 25, 2008 11:03

skor by som povedal ze vodici bmw, vw a podobne su inspirovany vysokymi triedami tej ktorej znacky.V duchu si nahovaraju ze maju akysi mensi klon vlajkovej lode a potrebuju si to dokazovat.
S Renaultom sam OBCAS jazdim ako hovedo, sprinty od krizovatky ku krizovatke.Alebo do okolitych kopcov co to da..Raz za cas to neuskodi treba ho prevetrat aby nezlenivelo mestskou prevadzkou.

Lucni Konik
Člen RCČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucni Konik » úte bře 25, 2008 12:06

Ivan Rous:

ad "neoslňující" Fabie - bohužel toto auto silně oslňuje - Fabii dokážu dle světel identifikovat ať jede za mnou či proti mě - nedávno jsem byl přepisovat bráchovu nevadu na mě a povídali jsme s technikem na STK na Bohdalci během evidenční prohlídky - onen pán prohlásil, že nedokáže pochopit, jak je možně, že Fabia má homologovaná světla, že jsou konstrukčně špatná a 90% Fabii má špatné lampy (myslel samozřejmě Fabii první generace) a nejdou seřídit tak, aby neoslňovala a zároveň řidič viděl - údajně každé Fabii na STK je nutno seřídit světla a prý je to tak na měsíc, než se to opět rozjede - nemám důvod mu nevěřit, protože za hodinu, co jsem tam strávil, tak přijelo 5 Fabií na přepis/STK - všechny byly seřízeny techniky STK...
Renault 21 GTX Symphonie 2,2i (J7T), r.v. 1989 (Cirilla II) a Martiny Renault 19 Baccara Automatique 1,8i (F3P) (Milwa) r.v. 1993,
Renault 11 TXE 1,7 (F2N), r.v. 1985 (Yennefer) - nový majitel ukázal se býti nehodným, neb málem auto nechal zničit :-((, takže ji máme opět doma

ex Renault 21 Névada GTX Symphonie 2,2i (J7T), r.v. 1988 (Cirilla) - se slzou v oku vzpomínám - odpočívej v pokoji

Ivan Rous
Šílený Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan Rous » úte bře 25, 2008 20:02

Tomáš Langer píše:
Ivan Rous píše:Jistě, například na níže uvedeném odkazu je zelené francouzské auto s naprosto neagresivním řidičem, jedoucím klidně, plynule a vyrovnaně.

http://www.dailymotion.com/video/x39u3k ... amade_auto

Pokud by to bylo jinak, tak "pouze jednou vyzkoušel" a další jízdy již byly plynulé, neagresivní a klidné (k čemu jinému by bylo potřeba tunit francouzské auto, než ke klidné neagresivní jízdě)

:lol:

Je to tu dobré psycho :D

Ivan
Ty, Ivane - a co je na tom videu agresívního? Jedou přece po dálnici, tam se předjíždět v zatáčkách může, ne?
Aha, takže člověk, který přemýšlí nad dynamizérem výfuku, tuní seriové auto, nechá si natáčet auto, jak někoho předjíždí na dálnici a obecně se projevuje jako "absolutně normální tuningář" (což vůbec nemyslím zle) jezdí jako beránek, téměř předpisově, klidně, vyrovnaně...

Pro ilustraci pár výroků uživatele N4N0B1T:

"Kua, ne ze bych vam zavidel, ale pro me je hodnota 8,5L/100Km naprosto fantasticka a to mam jen nejakou posranou 1.4-ku Mad Pod 10L/100Km se ve meste proste nedostanu Crying or Very sad A to nohu mam docela lehouckou"

"...Mam to porad v otackach (hodnota 4000rpm je pro me standartem), rad podrazuji pred krizovatkama (hodne se mi libi zvuk pruchoziho vyfuku a i lidi se otaceji), podrazovani vypada velmi efektne a jeste lepe, kdyz se to povede s meziplynem..."

"Tak neni rychlost jako rychlost. Treba na dalnici jet 200 km/h je normalni a neda se to povazovat za rychlou jizdu. Projedte mesto rychlosti 180 km/h, teprve to je rychlost."

"Jo, to sou velice divoky kone. Vic nez 180 kph po rovince nevytahnou, noa? Ve meste zalezi spise na odvaze, nez na poctu koni"

:oops: Omlouvám se především N4N0B1T, neboť proti němu (Tobě) vůbec nic nemám, ale :!: :

Nemusím být génius na to, abych si dovolil tipnout jak kdo jezdí. Vlastně nemusím ani tipovat, stačí si občas zapamatovat, nebo naopak připomenout, některé příspěvky na RENAULTFORU. Stačí to na to, aby se do věčných lovišť odebraly některé zde uváděné teorie, stejně jako stačí na to, aby člověk přestal zbytečně obhajovat neobhajitelné (což jsem si na RenForu sám vyzkoušel u tématu "zimní pneu" :wink: . Stejně tak by někteří nemuseli podle tématu převlékat kabát, zvláště když jejich dosavadní příspěvky byly vyjádřením opačného stavu, než toho, za který bojují v tomto topicu!

Tož tak.
Ivan

Tomáš Langer
Člen RCČR

Příspěvek od Tomáš Langer » úte bře 25, 2008 20:20

No, něco na tom bude.
Tomáš
[img]http://langerovi.cz/obrazky/Rendici.jpg[/img] <b>R5 1,4 3dv. 1992</b> (1995-2001)
<b>Espace J11 2,2 TXE 1990</b> (2001-2005), zvaný <i>Autobus</i>
<b>Espace JE Grand 2,0 8V 1998</b> (nynější rodinný miláček), říkáme mu <b>TGV</b> :-))

DDT
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT » úte bře 25, 2008 20:48

Hezký příspěvek, Ivane. :wink:
Renault Club ČR
Vel SatisObrázek

Petr Gejdoš
Advanced member

Příspěvek od Petr Gejdoš » úte bře 25, 2008 22:06

Jan Moravec napsal:
.A poslední připomínka,kterou mám.Ještě jsem neviděl agresivního řidiče ve francouzském automobilu všeobecně.Zato v koncernových Oktáviích,Fabiích a Golfech jiní nejezdí.Ale na to zřejmě statistika nebude žádná.A to,že Fabia oslňuje tak,jako žádné jiné auto na českých silnicích - no a co,patří přece do rodiny.
Ivan Rous napsal:
Doporučuji návštěvu očaře... Takovou blbost jsem ještě nečetl.

(podobný příspěvek bych čekal od děcka na základní škole, ne od člověka, který má - asi - řidičák)
Tady pane Ivane prostě a jednoduše nemáte pravdu - Škodovky skutečně oslňují až běda ! Tedy hlavně celá ta řada jak by šlo říci "třídy Favorit". Tady toto nejde prostě oddiskutovat, mám to z každodenní praxe odpozorované. Ať to jede za mnou nebo proti mě - když mi začnou "naskakovat puchýře na laku" - tak je to "na beton" Favorit, Felicie nebo Fabie. A ač nejsou Š105/120 kromě značky jinak moc příbuzné, tak i ty staré Škodovky oslňují - nechápu to, ale je to tak. Ty auta se snad co hodinu stále více rozpadají a pak ty světlomety svítí všelijak !

A k té poruchovosti a TUV. Ty statistiky jsou dobré a určitě cosi vypovídají. Ačkoliv jsme celá rodina Renaulťáci, zas takový Renault-patriot nejsem, abych si to nepřipouštěl. Je ale zaručeně taky pravda, že Němci Frantíky nemilujou a tak se dá čekat, že trošku u "koncernových" přimhouří statistické oko, kdežto takovému Renaultu to nejspíše "nandají" i s přídavkem !

Ilustroval bych to parafrázováním hodnocení dlouhodobých testů aut v Časopise Bild. Představte si, že Renault Megane a VW Golf absolvovali Paříž - Dakar a u obou aut upadl jeden stěrač. Tedy v Bildu by napsali, že "...navzdory velmi těžkým podmínkám v závodě o kvalitách Golfu svědčí, že mu vydržel funkční jeden stěrač !" Kdežto o Megane by napsali, že "...o zbědovanosti Megane svědčí i chybějící stěrač !" Já si totiž za hříšný peníz koupil takový ten jakob katalog, kde jsou všechny ty dlouhodobé testy na 100 000 km a některé dokonce na 200 000 km. No a ta hodnocení se tam skutečně nesou v tomto "frankofobním" duchu ! :D

Vloni jsem kupoval Megane Grandtour 1,6 manuál a docela trnu hrůzou, co bude. Měl jsem předtím Mazdu 626 85 kW a po cca 310 000 km měla jediné zaváhání, kdy jsem potupně přijel do servisu na špagátě - odešel imobilizer a alarm Piranha - vadný kontakt ! No a sub-dodaná slavná Piranha usoudila, že jde o krádež, šprajclo se to a nejelo. Hm..

A ještě k té agresivitě - skutečně jsou ty "koncernové auta" evidentně agresivnější na cestách a taky bych to přisoudil tomu, že se jedná vesměs o případy služebních vozů. Obecně však lidi jezdí dost "prasecky" a je vcelku jedno, čím jedou - Škodovky jsou nejčetnější a z toho patrně plyne celé to pozorování - více Škodovek = více "prasecky" jezdících řidičů.
Petr Gejdoš
Mégane Grantour 1,6i 16v, od 6.4.09 wohnmobil Chausson Welcome 75G Fiat 2,3iTD 130HP

DDT
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT » úte bře 25, 2008 22:26

Pěkně prosím, mohl by někdo z diskutérů definovat, co to je "Agresívní jízda", ať vím, o čem se vlastně bavíme?
Renault Club ČR
Vel SatisObrázek

N4N0B1T
Obecní blázen

Příspěvek od N4N0B1T » úte bře 25, 2008 22:27

Ano, jezdim jako naruseny psychopat. Deti se rozbreci, kdyz uslysi rev motoru vytocenyho do omezovace. Starsi a divni lidi nadavaji. Nikdo se mnou uz nechce jezdit, vsichni se boji. Normalni civilizovany ridici, kdyz me spatri v zrcatkach, tak automaticky uberou plyn (ty v passatu, fobiich atd.. naopak pridavaji) nacpou se maximalne doprava a popreji mi stastnou cestu (kdyby vedeli, co mam pod kapotou, tak by mi urcite neuhejbali) :lol: Je zajimavy jaky predsudky maji ostatni, kdyz mam trosku otuneny auto..
Ja nepsal, ze jezdim jak svatej a predtim sem jen napsal, ze na tom neco bude s tema passakama. Pruznejsi, rychlejsi jizda nemusi byt agresivni. Jde o ohleduplnost k ostatnim. Ve videu nebylo umyslne to predjizdeni, tenhle usek silnice si pro sebe uzavrit nemohu...

DDT: za tohle sem dostal na tyden banana: "Kua, ne ze bych vam zavidel, ale pro me je hodnota 8,5L/100Km naprosto fantasticka a to mam jen nejakou posr*nou 1.4-ku Mad Pod 10L/100Km se ve meste proste nedostanu Crying or Very sad A to nohu mam docela lehouckou"
Nemel by Ivan taky neco dostat, je to preci sproste slovicko, ne? Teda proti nemu nemam vubec nic, ani mu nechci uskodit, ale vsichni se musi ridit dle pravidel fora, ne? :lol:

Wasi
Experienced member

Příspěvek od Wasi » úte bře 25, 2008 23:23

DDT este si nezazil typka ktory ta (v lepsom pripade) zacal predbiehat dole kopcom tesne pred neprehladnou zakrutou?v horsom celu kolonu...Agresivny, bezohladny, hazardujuci so svojim aj tvojim zivotom.Co je horsie ze vo vacsine pripadov sa jeho kone pod kapotou nerovnaju ani zbytku zostavajuceho zdraveho rozumu dotycneho. :)

DDT
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT » úte bře 25, 2008 23:27

N4N0B1T píše:Ano, jezdim jako naruseny psychopat. Deti se rozbreci, kdyz uslysi rev motoru vytocenyho do omezovace. Starsi a divni lidi nadavaji. Nikdo se mnou uz nechce jezdit, vsichni se boji. Normalni civilizovany ridici, kdyz me spatri v zrcatkach, tak automaticky uberou plyn (ty v passatu, fobiich atd.. naopak pridavaji) nacpou se maximalne doprava a popreji mi stastnou cestu (kdyby vedeli, co mam pod kapotou, tak by mi urcite neuhejbali) :lol: Je zajimavy jaky predsudky maji ostatni, kdyz mam trosku otuneny auto..
Ja nepsal, ze jezdim jak svatej a predtim sem jen napsal, ze na tom neco bude s tema passakama. Pruznejsi, rychlejsi jizda nemusi byt agresivni. Jde o ohleduplnost k ostatnim. Ve videu nebylo umyslne to predjizdeni, tenhle usek silnice si pro sebe uzavrit nemohu...

DDT: za tohle sem dostal na tyden banana: "Kua, ne ze bych vam zavidel, ale pro me je hodnota 8,5L/100Km naprosto fantasticka a to mam jen nejakou posr*nou 1.4-ku Mad Pod 10L/100Km se ve meste proste nedostanu Crying or Very sad A to nohu mam docela lehouckou"
Nemel by Ivan taky neco dostat, je to preci sproste slovicko, ne? Teda proti nemu nemam vubec nic, ani mu nechci uskodit, ale vsichni se musi ridit dle pravidel fora, ne? :lol:
To je citat toho, za cos dostal banana... ze bych ti ho dal znova? :-D
Renault Club ČR
Vel SatisObrázek

DDT
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT » úte bře 25, 2008 23:29

Wasi píše:DDT este si nezazil typka ktory ta (v lepsom pripade) zacal predbiehat dole kopcom tesne pred neprehladnou zakrutou?v horsom celu kolonu...Agresivny, bezohladny, hazardujuci so svojim aj tvojim zivotom.Co je horsie ze vo vacsine pripadov sa jeho kone pod kapotou nerovnaju ani zbytku zostavajuceho zdraveho rozumu dotycneho. :)
aha... tak to už začínám chápat. Před 14 dny jsem se jednomu takovému ve Fiatu Cinquecento (to bude asi něco od koncernu, že?) podíval s Vel Satisem hluboko do kufru. (Dnes jsem si byl v servisu pro nový rámeček pod SPZ)
Renault Club ČR
Vel SatisObrázek

N4N0B1T
Obecní blázen

Příspěvek od N4N0B1T » úte bře 25, 2008 23:38

DDT píše:
N4N0B1T píše:Ano, jezdim jako naruseny psychopat. Deti se rozbreci, kdyz uslysi rev motoru vytocenyho do omezovace. Starsi a divni lidi nadavaji. Nikdo se mnou uz nechce jezdit, vsichni se boji. Normalni civilizovany ridici, kdyz me spatri v zrcatkach, tak automaticky uberou plyn (ty v passatu, fobiich atd.. naopak pridavaji) nacpou se maximalne doprava a popreji mi stastnou cestu (kdyby vedeli, co mam pod kapotou, tak by mi urcite neuhejbali) :lol: Je zajimavy jaky predsudky maji ostatni, kdyz mam trosku otuneny auto..

To je citat toho, za cos dostal banana... ze bych ti ho dal znova? :-D
Nedelal bych to :lol:

N4N0B1T
Obecní blázen

Příspěvek od N4N0B1T » úte bře 25, 2008 23:39

DDT píše:
Wasi píše:DDT este si nezazil typka ktory ta (v lepsom pripade) zacal predbiehat dole kopcom tesne pred neprehladnou zakrutou?v horsom celu kolonu...Agresivny, bezohladny, hazardujuci so svojim aj tvojim zivotom.Co je horsie ze vo vacsine pripadov sa jeho kone pod kapotou nerovnaju ani zbytku zostavajuceho zdraveho rozumu dotycneho. :)
aha... tak to už začínám chápat. Před 14 dny jsem se jednomu takovému ve Fiatu Cinquecento (to bude asi něco od koncernu, že?) podíval s Vel Satisem hluboko do kufru. (Dnes jsem si byl v servisu pro nový rámeček pod SPZ)
Nechi to nejak rozvadet, ale jeste neslusne se chovaji ridici ve fiatech bravo :twisted:

DDT
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT » úte bře 25, 2008 23:40

N4N0B1T píše: Nedelal bych to :lol:
No ty mozna ne, ale me se ten napad docela libi :lol:
Renault Club ČR
Vel SatisObrázek

N4N0B1T
Obecní blázen

Příspěvek od N4N0B1T » stř bře 26, 2008 02:08

DDT píše:
N4N0B1T píše: Nedelal bych to :lol:
No ty mozna ne, ale me se ten napad docela libi :lol:
Urcite nebudes sam :lol:

wc
Grafoman

Příspěvek od wc » stř bře 26, 2008 07:18

Petr Gejdoš píše:
Tady pane Ivane prostě a jednoduše nemáte pravdu - Škodovky skutečně oslňují až běda ! Tedy hlavně celá ta řada jak by šlo říci "třídy Favorit". Tady toto nejde prostě oddiskutovat, mám to z každodenní praxe odpozorované. Ať to jede za mnou nebo proti mě - když mi začnou "naskakovat puchýře na laku" - tak je to "na beton" Favorit, Felicie nebo Fabie. A ač nejsou Š105/120 kromě značky jinak moc příbuzné, tak i ty staré Škodovky oslňují - nechápu to, ale je to tak. Ty auta se snad co hodinu stále více rozpadají a pak ty světlomety svítí všelijak !
Ještě odskočím od té hrozící banánové farmy, hahaha:

Stodvacky oslňují, protože jim klesá XXXXXX díky unaveným pružinám. Fáva a Filcky jsou relativně v pohodě, co je ukrutus-brutus je Fábie.

Její světla sice svítí hodně dobře, ale všem a nejvíce protijedoucím řidičům do xichtu nebo do xichtů. Taky jsou ta světla špatně chlazená a žárovky se v nich pálí jedna za druhou. Jak na tom je ta nová - nevím. Je tak hnusná, že se mi o tom autě nechce ani mluvit.

wecka :D
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km

Smx
Experienced member

Příspěvek od Smx » stř bře 26, 2008 08:41

Teda tady se to rozjelo.. A přitom jsem založil tak nevinné téma.. :D

Co je to teda ta agresivní jízda?

Podělím se s Váma o jeden zážitek a ať si každý udělá obrázek sám. Já jsem řidič, který po městě jezdí předepsanou padesátkou a nikam se nežene, když ale vyjedu někam dál, tak si většinou řízení užívám, rychlostní limity moc neřeším a při předjíždění se těším ze svých 205-ti koníků.. Občas takhle s námi v autě cestují i jedni známí a nedávno z nich vylezlo, že se se mnou v autě bojí. To se mi zatím nikdy nestalo, tak jsem začal přemýšlet, proč? Při jedné takové jízdě jsem tedy nechal řídit je a ukázalo se, že jejich strach pramenil z toho, že jejich odhad při předjížděcích manévrech se měřil výkonem jejich auta - oni prostě na předjetí ve svém autě potřebují 10 km rovinku a vítr v zádech a tak posuzovali i každé jiné auto, proto se jim moje předjížděcí manévry zdály strašlivě nebezpečné. Potom co si to vyzkoušeli sami, se už nebojí, protože poznali, že to co z jejich pohledu vypadalo (na základě jejich zkušeností) jako nebezpečný manévr, je ve zkutečnosti úplně normální předjetí s dostatečnou bezpečnostní rezervou.. :D
Renault Megane Grandtour GT220, Espace RFC..

Ex: Renault Laguna Grandtour GT 205k

DDT
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT » stř bře 26, 2008 11:48

SMX: To je přesně to, proč jsem se "ptal" co to vlastně ta agresívní jízda je.

Měl-li bych se sám pokusit o nějakou definici, je agresívní jízda taková, při které jeden šofér záměrně omezuje nebo ohrožuje jiného. To celé zcela bez ohledu na rychlost.
Renault Club ČR
Vel SatisObrázek

HonzaCZ1
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaCZ1 » stř bře 26, 2008 11:50

Mno ja si pod pojmem agresivni a nebezpecna jizda predstavuju to co se mi stalo nedavno. Jedu v kolone prvni kamion a za nim nekolik aut na konci jedu ja. Najednou se za mnou vynorila ta nova audi A4 a zacla predjizdet jak prase jsou zam strasny serpentiny sama otacka(no proste usek jak stvoren na predjizdeni :) ). Ona ta audi totiz predjizdela vzdy tak tesne pred otackou a to tak ze se ji tam zrovna vynorilo auto ktery muselo brzdit no des. I jak predjizdela me tak sem ji musel uhybat aby se tam ta limuzina vubec vesla. Je mozny ze ten ridic pospichal, ale at predjizdi na prehlednym useku a ne tak ze bude hlavne ohrozovat ostatni. Ja kdyz predjizdim tak si musim davat sakra bacha protoze mi to moc nejede(mam twingo:) ) to musim vzdy zaradit za 3 a tocit co se da. Nejhorsi je to ale s kamionama jak jsou dlouhy. Samozrejme nejlip se predjizdi s nejakym silnejsim autem treba tata ma focuse 1.8 turbodisla a to je neco jinyho nez twingo :) S tim se kamionu nebojim...

Wasi
Experienced member

Příspěvek od Wasi » stř bře 26, 2008 12:32

Ako na zavolanie tu mame agresivny priklad v kazdom veku :lol: :lol: http://spravodajstvo.joj.sk/nitriansky- ... marno.html

Tomáš Langer
Člen RCČR

Příspěvek od Tomáš Langer » stř bře 26, 2008 15:40

wc píše: Jak na tom je ta nová Fabia - nevím. Je tak hnusná, že se mi o tom autě nechce ani mluvit.

wecka :D
Je to sice mimo téma, ale Wecko s tím NAPROSTO SOUHLASÍM :!: .
Tomáš
[img]http://langerovi.cz/obrazky/Rendici.jpg[/img] <b>R5 1,4 3dv. 1992</b> (1995-2001)
<b>Espace JE Grand 2,0 8V 1998</b> (nynější rodinný miláček), říkáme mu <b>TGV</b> :-))

Tomáš Langer
Člen RCČR

Příspěvek od Tomáš Langer » stř bře 26, 2008 15:57

DDT píše:Pěkně prosím, mohl by někdo z diskutérů definovat, co to je "Agresívní jízda", ať vím, o čem se vlastně bavíme?
Pro mě je agresívní třeba včerejší řidič Superbu, který v místě, kde se čtyřproudovka rozděluje na dvě silnice (levý pruh na Masarykův okruh, pravý pokračuje nájezdem na dálnici do Brna) jede vysokou rychlostí v levém pruhu jakoby chtěl odbočovat na okruh (přičemž tou rychlostí evidentně nemůže vybrat následující zatáčku) a pak pokračuje rovně přes dvojitou čáru vlevo ode mně do levého pruhu nájezdu na dálnici.
V podstatě jde o tutéž situaci jako předjíždění zprava (myškou) na dálnici. Auto mi vyjede zezadu v místě kde ho nečekám a jede navíc výrazně rychleji než já. Kdybych v tu chvíli měl před sebou překážku (kterou on ze svého pohledu nemohl vidět a začal jsem ji levým pruhem objíždět, zcela jistě mě sestřelí.

Pro mě je tedy agresivní řidič ten, kdo nedává řidičům ve svém okolí šanci zareagovat na jeho nestandardní způsob jízdy.

Totiž - já si taky rád říznu zatáčku na okresce. Mimo obec běžně jezdím 120 km/h - ovšem jen na místech, kde mi nic nehrozí. Před horizontem brzdím, nepřehledné zatáčky neřežu a respektuju právo řidičů okolo mě vytušit, co mám za lubem. A když se blížím k někomu výrazně pomalejšímu než já, předjíždím ho jen tam, kde je to dovoleno a může můj manévr očekávat.
Tomáš

Petr Gejdoš
Advanced member

Příspěvek od Petr Gejdoš » stř bře 26, 2008 21:04

Tomáš Langer napsal:
.......
Pro mě je tedy agresivní řidič ten, kdo nedává řidičům ve svém okolí šanci zareagovat na jeho nestandardní způsob jízdy.
To je asi klíčové a tedy nejlepší definice. My jsme rodina řidičů (a Renaulťáků) odjakživa a když moje dcery dělaly autoškolu, měl jsme je často "v parádě" a právě této zásadě jsem je učil ! Dobrý řidič není ani tak ten, co poslušně, leč nejčastěji bezduše, dodržuje předpisy, ale ten, který dává každému kolem sebe na silnici naprosto jasně najevo, co dělá a hodlá v nejbližší budoucnosti dělat ! Prostě já vycházím ze zásady, že moje vlastní bezpečnost spočívá v tom, že svým pohybem, signály, rychlostí, pohledem atd. dávám naprosto rozhodně najevo, co míním " zrovna teď hned dělat !"

Tím ani omylem neříkám, že bych nedodržoval předpisy a nebo jel násilně, že bych si tím vynutil tu pozornost. Pro mě není vůbec žádný problém, i když jsem na hlavní a vidím, že z vedlejší se mi tam cpe někdo, kdo mě evidentně nevidí, abych to "nepromyslel" a rači jej nepustil ! Prostě vidím, že mě nevidí - tedy ať jede ! Já mám raději neotlučené pěkné auto. Připodotýkám - mám najeto již opravdu hodně a jezdím - klep klep na dřevo ! - bez nehod. Ale přitom jsem se už za rychlost naplatil dost a dost a taky už mi ubyly dva bodíky - zase za rychlost.

A říkám tomu policajtovi "wo co gou ??", že jsem tu jel o 11 km rychleji ? Vždyť jsme tu byli jen my dva, já a radar - cesta plus mínus kilometr lidu- i auto-prázdná, široká a rovná jak vzletová dráha v Ruzyni ! "Koho jsem do frasa" ohrozil ? Vždyť je to buzerace !" No a on mi dost suše odvětil, že ten jeho radar neukecám, že je to na harddisku a tedy dva bodíky a tisicka jsou v háji ! Hm...

Podle pokut a bodů v háji jsem agresivní řidič asi taky, že ...
Petr Gejdoš
Mégane Grantour 1,6i 16v, od 6.4.09 wohnmobil Chausson Welcome 75G Fiat 2,3iTD 130HP

100KUC
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100KUC » stř bře 26, 2008 21:47

Víťa Malina píše:No, pánové, Passaty, oktávky....ano, jezdí neohleduplně, proč? většinou jsou to služební auta - spousta firem má tyhle auta jako služební. Já si toho všimnul i u sebe - při jízdě služebním autem se musím krotit abych nejezdil jako ty hovádka v oktáviích - nevím čím to je, snad mě baví že to auto má 81kW (Nissan Note) tak se mi chce blbnout. Když jedu rodinnou fabií nebo R19 tak jezdím prostě jinak, pohodově, v klidu. takže takhle je to podle mě. to že jezdí lidi v renaultech líp mi připadá jako pořádná konina. howgh
He he.... u mě je to naprosto obráceně (nebo jsem asi divnej) ale po přesednutí z pětky mě služební oktávka s "nabušeným" 77kw TDI nechala po ujetí prvních pár km naprosto chladným... stačí zjistit, že to auto prostě nejede (ehmm a ani nemůže), na silnici se nechová zrovna jistě a je ze mě beránek za volantem :ik23:
<> Renault Mégane R.S. 265k Cup 2015 <> Alpine V6 Turbo 1988
Renault Mégane III Grandtour '12, Avantage 1,5 dCi 110k "Gauč v.2.0"
ex. Clio I 1.4e RT '91; Mégane Break 1.4 16V RXE '99; Renault 8 1130 '64, 40k; Clio II 1.4 16V '03; Renault 5 GT. '88 (project F16), 136k; Renault Laguna 2.0T Dynamique '05, 170k; Renault Mégane GrandTour 1,6 16V Privilége '05, 110k "Gauč", Renault Clio III '07, 1,6 16V 112k Dynamique

Joska
Starting member

Příspěvek od Joska » stř bře 26, 2008 22:54

Dovolil bych si ještě dodat co považuji za agresivní jízdu já (navíc k tomu co bylo řečeno a s čím souhlasím). Za agresivní bych považoval i jízdu, která zbytečně naštve ostatní řidiče. Třeba stojí 30 aut na přejezdu před závorama a přijede 31 a stoupne si vedle prvního do protisměru. Po zvednutí závor vyrazí a všechny předjede. Nebo semafory, kolona aut na jízdu rovně, levej odbočovací pruh volnej. Přijede auto, stoupne si do levého a v okamžiku žluté vyrazí a celou kolonu slušně čekajících předjede. Parking u marketu, čekám až vyjede auto abych zaparkoval, přijede jiné z protisměru a šoupne mi to tam, přestože vidí, že já čekám na to místo. Tím se pak šíří agresivní nálada a lidi přestávaj bejt slušní k sobě navzájem. I když v tu chvíli nikoho neohrozí nebo jen minimálně.
R19 chamade, 1,8 65kW 1994

Odpovědět

Zpět na „Diskuse a pokec“