Spojkovy pedal

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

xaries
Starting member

Spojkovy pedal

Příspěvek od xaries » sob pro 20, 2008 23:19

Zdravim vsechny!Mam takovy problem vcera jsem normalne s lagunou jezdil ale dnes rano kdyz jsem prisel a chtel zmacknout spojkovy pedal a zaradit tak spojkovy pedal zustal zmacknuty.Zkousel jsem to vratit rukou a povedlo se ale jak chci pedal znovu zmacknout tak to jde jako by fungovala ale pak zase proslapnu a zas to zustava proslapnuty.Jsem laik tak by jste me mohli poradit diky
P.S.Mam 1.9dci rok 2005

cespa
Experienced member

Příspěvek od cespa » ned pro 21, 2008 10:08

známá vada, praskla a nebo vypadlá pružinka co vrací spojkový pedál, myslím, že stojí kolem 700.- a výměna na počkání.
Renault Megane II 1.6 Cabrio
Renault ESPACE IV 2,0T Dynamique
Renault ESPACE IV 2,0T Privileg
Opel Tigra 2000
Honda CR-V CDTi 4x4
HPI E-Savage 4x4

Giggo
Experienced member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giggo » pon pro 22, 2008 12:24

cespa píše:známá vada, praskla a nebo vypadlá pružinka co vrací spojkový pedál, myslím, že stojí kolem 700.- a výměna na počkání.
Né každá lagy pružinku má. Může jít o odcházející spojkovej válec. Někteří lidi to řešili přidáním pružinky, ale pokud jde o něj, vyplatí se vyměnit zavčasu válec, než XXX spojku :)
UKRADENÁ :( Renault Laguna II; 1.9dCi 88kW@106kW; 2001

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pon pro 22, 2008 13:43

Giggo píše:
cespa píše:známá vada, praskla a nebo vypadlá pružinka co vrací spojkový pedál, myslím, že stojí kolem 700.- a výměna na počkání.
Né každá lagy pružinku má. Může jít o odcházející spojkovej válec. Někteří lidi to řešili přidáním pružinky, ale pokud jde o něj, vyplatí se vyměnit zavčasu válec, než XXX spojku :)
Prve rocniky montovali bez pruzinky, neskor ju montovali uz vo vyrobe - rok 2005 ju asi ma, ak medzitym nevymysleli v Renaulte nieco ine. Funguje to aj bez nej ak je vysielaci valec OK. Spojka sa tym valcom urcite nepokazi, len prevodovke nerobi dobre ked sa radi cez zuby koli nedostatocne vypnutej spojke.
Treba pozriet ci nie je zlomena pruzinka a pre istotu ci je v nadobke brzdova kvapalina.
Tu to takmer iste vyzera na pruzinku, ta by mala pedal vratit hore aj bez hydrauliky. Valec takmer iste nie je celkom OK (dobry vrati pedal aj bez pruzinky) ale s dobrou pruzinkou to snad este bude fungovat.

slavovt
Starting member

Příspěvek od slavovt » úte pro 23, 2008 00:40

skus sa pozriet aj na tieto topici....
viewtopic.php?p=127267&highlight=#127267
a tiez...
viewtopic.php?p=127620&highlight=#127620
mne ta prasknuta pruzinka nie len ze nevracala pedal,ale este aj blokovala jeho chod uplne navrch.Tak som ju vybral a zatial v pohode..(15 000 km).
Laguna II 2004; 1,9dCi/88kw; 6 st.; Expression
predtym Š-120,130-LPG,Daewoo Espero 1,5-LPG

xaries
Starting member

Spojka

Příspěvek od xaries » sob led 03, 2009 12:28

Nevim jestli je to pruzinka na pedalu ale dvakrat jsem doplnoval brzdovou kapalinu.Hlasil me pocitac ze je neco z brzdama tak jsem jen dolil brzdovku a vse ok.Ale pak jsem ji zas musel dolejvat.Tak jestli to neni ten valec na spojku.Hlavne by me taky zajimalo kolik to muze stat.Bud ten valec co by byl eventuelne v prd... a taky co muze stat i prace abych se z toho nezhroutil :roll: Diky predem za odpoved

Laco19
Grafoman

Re: Spojka

Příspěvek od Laco19 » sob led 03, 2009 13:39

xaries píše:Nevim jestli je to pruzinka na pedalu ale dvakrat jsem doplnoval brzdovou kapalinu.Hlasil me pocitac ze je neco z brzdama tak jsem jen dolil brzdovku a vse ok.Ale pak jsem ji zas musel dolejvat.Tak jestli to neni ten valec na spojku.Hlavne by me taky zajimalo kolik to muze stat.Bud ten valec co by byl eventuelne v prd... a taky co muze stat i prace abych se z toho nezhroutil :roll: Diky predem za odpoved
Takze ti ziadna pruzinka nepomoze, niekde vyteka kvapalina. Skus zistit skadial tecie, bude to tam spinave. Pozri ci nieco nevytieklo spod plechoveho krytu na prevodovke v oblasti spojky (zdola). Ak nenajdes nic v oblasti motora, pozri pre istotu aj zadnu cast valca pri pedaloch.
Mozes dufat, ze je to len niekde na spoji ale skor to bude niektory valec. Obidva stoja cca 4000SK ale ak by sa menil pracovny (to je najpravdepodobnejsie), praca vyjde poriadne draho lebo treba odmontovat prevodovku.

xaries
Starting member

Příspěvek od xaries » stř led 07, 2009 20:20

Tak dneska jsem to dal tady mistnimu mechan.,sundal spodni plastovej kryt motoru a bylo od prevodovky videt jak tam vytekala ta brzdovka.takze to je ten hlavni pracovni valec teda ono se tomu vzdycky prej rikalo pracovni lozisko.No nic mene rikal ze bude muset sundat i napravnici aby sundal prevodovku.No tomu tak ci onak nerozumym takze to necham na nem :( Jo a prej se ptal co to stoji tak predbezna cena za ten dil je do 5000,-Kc.
P.S.Jak sundal ten dekl ze spodu od motoru tak jsem se vsiml ze na levy strane u chladice je nejaka hadicka a ta byla cela od oleje .A cely to tam bylo ostrikany.Nevite co to muze byt za hadicku a od ceho vede?!

xaries
Starting member

Příspěvek od xaries » sob led 17, 2009 20:54

Tak dneska to hotovy a cena 7000,-Kc(Ten Valec stoji v Cechach 4120,-Kc ale v nemecku stoji 100,-Euro jen tak pro predstavu jak je to u nas natazeny) i s praci.Vymenil me ten hlavni pracovni valec(podle neho se tomu rika"Pracovni lozisko")kdyz uz to mel venku tak vymenil prevodovy olej doplnil kapalinu jak je na spojku a brzdy.
Ted mam zas jinej problem jak odpojil baterii tak ted chce radio kod.V knizce od radia je napsany nejaky cislo 4 mistny ale napise to error.Asi ho predemnou nekdo zmenil.Jak ho mam zjistit neni nato nejaky jiny figl.Bez radia jsem hotovej teda bez CD diky predem

xaries
Starting member

Příspěvek od xaries » ned led 18, 2009 00:27

Tak radio jsem rozbehnul kod jsem zjistil po odkazu ve foru HIFi od technaka.
Jinak jsem zjistil dalsi problem:Kdyz jsem Lagunku privezl domu tak me nejde najednou stahnout okynko u ridice.Pritom to slo pred opravou kdyz jsem to tam odvezl.Jde jen po castech kdyz bych ho chtel uplne stahnout tak bych musel cudlik zmacknout tak 10x!Co zas odeslo!Poradte diky :?

trichopter
Advanced member

Příspěvek od trichopter » ned led 18, 2009 08:46

ked bola odpojena baterka,treba nastaviť nie len radio kod,ale aj stahovačky okien.V klude to urob na každom z nich.
:arrow: Postupne všetky klikaním stiahni na doraz hore aj dolu,aby si nastavil dorazy...
Bude to v pohode...
Teda ak to nebude robiť aj na ostatných tak chyba v tom okne určite bude ,ale vyskúšaj no...
Megane II sedane-02/2004; 1,6 16V.83kw;113ps
150 000km.Comfort Dynamique;

sergej73
Junior member

Příspěvek od sergej73 » ned led 18, 2009 09:03

trichopter píše:ked bola odpojena baterka,treba nastaviť nie len radio kod,ale aj stahovačky okien.V klude to urob na každom z nich.
:arrow: Postupne všetky klikaním stiahni na doraz hore aj dolu,aby si nastavil dorazy...
Bude to v pohode...
Teda ak to nebude robiť aj na ostatných tak chyba v tom okne určite bude ,ale vyskúšaj no...
este po stiahnuti dole podrz 5 sekund a potom hore a tiez podrz 5 sekund :!:
Renault Laguna II 10/2001 1,9dCi Initiale, 88kw/120k, ;Vyhřívané sedačky; ABS; Tempomat; Přední mlhovky; 8 airbagů; Metalíza; Zrcátka v elektrice; Vyhřívané přední sklo; Palubní PC; Kožený interiér; Dálkové ovládání; Centrální zamykání; Venkovní teploměr; Všechna okna v elektrice; Navigace-Carminat CNI I; 17"ALU kola

xaries
Starting member

Příspěvek od xaries » ned led 18, 2009 14:22

Ok diky jak jste napsali udelal jsem ty dojezdy a jde to normalne.
Zas jsem o neco chytrejsi

sorko
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sorko » pon dub 06, 2009 08:34

K spojkovým valčekom treba chovať bohovský cit na pedále. Neviem prečo z čistého nerpzumu v Renaulte vymysleli takú namáhanúsúčiastku čisto z plastu ! :shock:
... len toľko

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pon dub 06, 2009 11:37

sorko píše:K spojkovým valčekom treba chovať bohovský cit na pedále. Neviem prečo z čistého nerpzumu v Renaulte vymysleli takú namáhanúsúčiastku čisto z plastu ! :shock:
Preco je z plastu? Ma mensiu hmotnost a urcite je aj lacnejsi.
Mimochodom, u vysielacieho valca nie je problem v opotrebeni plastu, poskodzuje sa len tesniaca manzeta - ostrou hranou piestika, ktory bol do urciteho roku kovovy...
Naposledy upravil(a) Laco19 dne pon říj 25, 2010 17:32, celkem upraveno 1 x.

sorko
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sorko » pon dub 06, 2009 15:47

Neviem ci je lacnejsí. Mne sa ho podarilo pretlačiť 2x. Jedna výmena aj s dielom v neautorizovanom servise ma stála 4300 resp. 145 Eur. Blbé na tom je že Renault má na to "patent" takže to vyrábajú iba oni.
... len toľko

roso
Starting member

Příspěvek od roso » pon říj 25, 2010 15:01

Pani tak uz to stretlo aj mna po dlhsej jazde bez radenia a pouzitia spojky je pedal do polovice mekky.potom par krat radim a vsetko je OK.Zaznamenal som unik brzdovej kvap.cize dolievam zatial.Pisete o pracovnom valceku cize musi dolu prevodovka?Aka je sanca ze je to tento valcek a nie hlavny zistim to len okom ze tecie?Skusal niekto opravnu sadu,vymenit gumicky?Su do hlavneho,alebo pracovneho valca?
Dakujem za rady.
Laguna 1.9DCi 88kw Privileg Facelift

laggy
Starting member

Re: Spojkovy pedal

Příspěvek od laggy » pát úno 11, 2011 18:35

Tiez sa mi stava ze pri dlhsie zoslapnutej spojke ostane stlacena, moze mi niekto rozpisat co presne odchadza a kde sa to nachadza, res.ako to vymenit ? Viem ze je hlavny valec a pracovny, ten druhy musi ist von prevodovka, ako zistim co je vadne ???

Šamša
Moderátor

Příspěvek od Šamša » pát úno 11, 2011 20:31

Nejlevněji vyjde spojkové ložisko(monoblok s pracovním válcem) přímo originál v Renaultu za 2180Kč.
Laguna II. 2007 2.0dCi Carminat 2 127kW, podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 201000km
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pát úno 11, 2011 21:21

laggy píše:Tiez sa mi stava ze pri dlhsie zoslapnutej spojke ostane stlacena, moze mi niekto rozpisat co presne odchadza a kde sa to nachadza, res.ako to vymenit ? Viem ze je hlavny valec a pracovny, ten druhy musi ist von prevodovka, ako zistim co je vadne ???
Myslim ze mas vadny hlavny pracovny valec a kvapalina unika cez manzetu spat do nadrzky. Mozes skusit namontovat na pedal pomocnu pruzinu (z Renaultu), mozno to pomoze alebo rovno vymenit valec - je v motorovom priestore za pedalmi (dost obtiazny pristup).

laggy
Starting member

Příspěvek od laggy » pát úno 11, 2011 21:56

Myslim ze mas vadny hlavny pracovny valec a kvapalina unika cez manzetu spat do nadrzky. Mozes skusit namontovat na pedal pomocnu pruzinu (z Renaultu), mozno to pomoze alebo rovno vymenit valec - je v motorovom priestore za pedalmi (dost obtiazny pristup)

Co tak nejaka opravna sada, nic take nie je ? akym sposobom sa da ten hlavny pracovny valec vybrat ?

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pát úno 11, 2011 22:38

laggy píše:Co tak nejaka opravna sada, nic take nie je ? akym sposobom sa da ten hlavny pracovny valec vybrat ?
Neviem o ziadnej opravnej sade. Vybrat sa da ked ho pootocis (predtym odpojis od hadic a od pedalu) ale ked nemas novy tak je to zbytocne.
Ak rukou slabym tlakom na pedal stlacis pedal za par minut az na podlahu tak je iste ze je tento valec vadny.

Pyro
Starting member

Příspěvek od Pyro » čtv úno 17, 2011 18:44

měl jsem ten samý problém. Výměna spojkového válečku a máš vše jako dříve. Cena cca i sprací do 5000 Kč.
Pyro

Renault Laguna II

fandaklara
Experienced member

Příspěvek od fandaklara » čtv úno 17, 2011 20:24

Mohu potvrdit slova Pyra vymenil jsem, zaplatil jsem a spokojenej jsem tez akorad jsem platil 3200kc v renaultu
Renault Megane II r.v.03 1.9Dci 88kw.
Poctive ukradeno
Vel satis 2.0T 9.4l/100km
Laguna iii 2.0Dci 110kw bez fap

Obrázek Spotřeba RENAULT Laguna III 2.0dci 110 kW / 160 HP

Pyro
Starting member

Příspěvek od Pyro » pát úno 18, 2011 09:50

Cena se liší motorem auta. Myslel jsem, že některé díly jsou v Lagunách stejné a není tomu tak. Spojkový váleček je v každé motorizaci jiný. Na to si dej pozor, pokud to budeš měnit a kupovat od někoho druhého použitý.
Doporučuji koupit nový. Určitě se ti to vyplatí,
Pyro

Renault Laguna II

Odpovědět

Zpět na „Renault Laguna II“