Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Uživatelský avatar
Ládys
Junior member
Příspěvky: 176
Registrován: stř led 17, 2018 14:44

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od Ládys » čtv říj 04, 2018 11:29

Bude tam nějaký běžný šváb s elektronikou, procesorem bych to nenazýval, a bude to primitivní asi jako digitální termostat ke kotli, co mám v kanceláři - od letní změny času se už opožďuje o 1/2 hodiny. Kdyby to v autě řídil nějaký "počítač", tak se čas bude i automaticky přepínat. I trochu chytřejší radiobudík si umí aktualizovat čas z Mnichova, tady Renault fakt šetřil.
Ale že mi teď ukazuje o 2 minuty víc, to je mi celkem fuk.
Mégane IV Grandcoupé Zen SCe 115 + pack Design 16, Parking, Klimatizace Plus

Uživatelský avatar
renault841
Advanced member
Příspěvky: 304
Registrován: úte lis 03, 2015 17:13

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od renault841 » čtv říj 04, 2018 15:47

Přesně tak, bude tam normálně integrovaný obvod, ten bude posílat impulsy. Holt to nemají asi moc dobře sladěné.
<> Renault Grand Modus 1.2TCe LPG | Obrázek

destroy
Junior member
Příspěvky: 218
Registrován: úte kvě 10, 2016 20:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od destroy » čtv říj 04, 2018 20:57

kamil208 píše:
čtv kvě 10, 2018 22:02
kamil208 píše:
pát kvě 04, 2018 22:41
Tak dnes jsem objevil dalsi problem s radiem (zakl.typ).
Radio nevidi posledni hovory- posledne vytocene, zmeskane.. objevi se mi hlaska '' Prazdne''. Takze kdyz zapnu radio, a chci vytocit posledni volany kontakt musim pracne hledat v telef.seznamu nebo navolit cislo v menu radia. Kdyz to udelam pres telefon, hovor skoncim, tak se mi pak posledni volane kontakty objevi. Ale po vypnuti a zapnuti radia uz tam nejsou.
Mam novy telefon s androidem 8, s predchozim telefonem s android 7 jsem tento problem nemel.
Nemate nekdo stejny problem? Momentalne nemam moznost vyzkouset telefon se starsim androidem 7 nebo 6,snad pristi tyden nekoho sezenu. Proto se zatim ptam tady.
Auto je cerstve po rocni prohlidce, neni soucasti prohlidky aktualizace sw?

Tak dnes vyzkouseny telefony s androidem 5 a 6 a vyse popsany problem se neobjevil.... Takze az bude cas, stavim se u prodejce nebo napisi dotaz na renault.cz co s tim. Mne to docela otravuje porad hledat v telef. seznamu
Ja som to ani takto neriesil. Pridal som si do telefonu tych par kontaktov ktore potrebujem vytacat z auta redundantne s vykricnikom a mam ich teda hned hore a jednoducho ich vytocim. Hlavne to vytocim z pamate, rychlo a hmatom (fyzicke tlacitka su super). Chce to trosku cvik, ale nepotrebujem hladiet na display ako v rlinku. Tam sice bolo hlasove vytacanie, ale to ma skor vytacalo ake to bolo pomale a skostnatele.

kamil208
Junior member
Příspěvky: 128
Registrován: sob srp 13, 2011 12:22

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od kamil208 » pon říj 08, 2018 08:17

destroy píše:
čtv říj 04, 2018 20:57
kamil208 píše:
čtv kvě 10, 2018 22:02
kamil208 píše:
pát kvě 04, 2018 22:41
Tak dnes jsem objevil dalsi problem s radiem (zakl.typ).
Radio nevidi posledni hovory- posledne vytocene, zmeskane.. objevi se mi hlaska '' Prazdne''. Takze kdyz zapnu radio, a chci vytocit posledni volany kontakt musim pracne hledat v telef.seznamu nebo navolit cislo v menu radia. Kdyz to udelam pres telefon, hovor skoncim, tak se mi pak posledni volane kontakty objevi. Ale po vypnuti a zapnuti radia uz tam nejsou.
Mam novy telefon s androidem 8, s predchozim telefonem s android 7 jsem tento problem nemel.
Nemate nekdo stejny problem? Momentalne nemam moznost vyzkouset telefon se starsim androidem 7 nebo 6,snad pristi tyden nekoho sezenu. Proto se zatim ptam tady.
Auto je cerstve po rocni prohlidce, neni soucasti prohlidky aktualizace sw?

Tak dnes vyzkouseny telefony s androidem 5 a 6 a vyse popsany problem se neobjevil.... Takze az bude cas, stavim se u prodejce nebo napisi dotaz na renault.cz co s tim. Mne to docela otravuje porad hledat v telef. seznamu
Ja som to ani takto neriesil. Pridal som si do telefonu tych par kontaktov ktore potrebujem vytacat z auta redundantne s vykricnikom a mam ich teda hned hore a jednoducho ich vytocim. Hlavne to vytocim z pamate, rychlo a hmatom (fyzicke tlacitka su super). Chce to trosku cvik, ale nepotrebujem hladiet na display ako v rlinku. Tam sice bolo hlasove vytacanie, ale to ma skor vytacalo ake to bolo pomale a skostnatele.
Po posledni aktualizaci telefonu uz tento problem nemam. Takze to neni autoradiem, ale androidem.
Megane IV Grandcoupe 1.6 ZEN 2017
Megane II Grandtour 1.6. 2006

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 148
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » ned led 06, 2019 20:26

Ahoj všichni. Má někdo ještě problém s rádiem? Mě taky problikává a při přehrávání usb to občas blbne a přeskakuje nahrávka. Neví někdo jestli jsou reproduktory ve dveřích stejné ve výbavě Limited jako u Bose? Je mi jasné, že Bose má lepší radio a bass v prostoru pro kolo. Nějaké bližší info..?
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

destroy
Junior member
Příspěvky: 218
Registrován: úte kvě 10, 2016 20:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od destroy » úte led 08, 2019 20:16

jaroslavii píše:
ned led 06, 2019 20:26
Ahoj všichni. Má někdo ještě problém s rádiem? Mě taky problikává a při přehrávání usb to občas blbne a přeskakuje nahrávka. Neví někdo jestli jsou reproduktory ve dveřích stejné ve výbavě Limited jako u Bose? Je mi jasné, že Bose má lepší radio a bass v prostoru pro kolo. Nějaké bližší info..?
No preblikava stale. Na prvej serviske sa na to spytam ale nemyslim ze by s tym nieco spravili. Hudba nezastane ani nic, len proste svetlo a displey zhasne a znova sa rozsvieti. Tyzden nic a potom 3x za jazdu.

mtc30
Starting member
Příspěvky: 83
Registrován: pon led 05, 2009 14:22

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od mtc30 » úte led 08, 2019 20:23

Také mám tento problém,vlákno jsem zakládal.Vyměnili mi displej v rámci záruky,ale problém přetrvává nadále.Takže dle mého bude potřeba vyměnit celý středový panel i s radiem
Renault Megane Grandcoupé 1,6 SCE Zen 2017
Renault Megane II sedan 1.6 16V historie 2004
Renault Fluence 1.6 16V

destroy
Junior member
Příspěvky: 218
Registrován: úte kvě 10, 2016 20:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od destroy » stř led 09, 2019 10:31

mtc30 píše:
úte led 08, 2019 20:23
Také mám tento problém,vlákno jsem zakládal.Vyměnili mi displej v rámci záruky,ale problém přetrvává nadále.Takže dle mého bude potřeba vyměnit celý středový panel i s radiem
to nepreblikne len displey, to zhasne cele podsvietenie stredoveho panela (vidiet to ked to spravi v noci) a znova sa rozsvieti...s radiom to asi nema nic spolocne, lebo to ani neprestane hrat. Ak sa im to podari nejako opravit, daj vediet ale myslim ze vsetci maju tento "problem" ale stava sa to tak zriedka a nepravidelne, takze neviem ako by som to reklamoval.

mtc30
Starting member
Příspěvky: 83
Registrován: pon led 05, 2009 14:22

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od mtc30 » stř led 09, 2019 18:20

To probliknutí displeje se údajně zapisuje do paměti řj.Mě ji stahovali a posílali na vyhodnocení na centrálu a za dva dny mi volali kdy se můžu stavit na výměnu
Renault Megane Grandcoupé 1,6 SCE Zen 2017
Renault Megane II sedan 1.6 16V historie 2004
Renault Fluence 1.6 16V

Uživatelský avatar
jaggerl
Advanced member
Příspěvky: 433
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaggerl » stř led 09, 2019 18:34

LCD základních rádií blikají všem. Budou blikat i po výměně rádia. Renault na toto nemá zatím řešení. Alespoň info z prosince. Pokud je nějaká novinka, budu moc rád za info. Reklamoval jsem již 2x, mám nové rádio a stále stejný problém.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, 2018, ZEN, Modrá Cosmos
Renalt Megane IV 1.2 TCe 97kW, 2016, Intens, červená Flamme

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 148
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » stř led 09, 2019 18:36

Me napadlo, natocit to na video, az to zacne delat a pockat na spravnou chvili. Me navic jeste blbne prehravani z usb, hudba zacne nahle preskakovat a nic s tim neudelam. Ale jestli se to uklada do ridici jednotky, tak by to bylo dobre. Pak by to nasli.
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 148
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » stř led 09, 2019 18:38

jaggerl píše:
stř led 09, 2019 18:34
LCD základních rádií blikají všem. Budou blikat i po výměně rádia. Renault na toto nemá zatím řešení. Alespoň info z prosince. Pokud je nějaká novinka, budu moc rád za info. Reklamoval jsem již 2x, mám nové rádio a stále stejný problém.
A pokud prehraji software, zavada je stejna nebo je tam neco jinak? Takze vymenit radio nema cenu? Mam taky to obyc.radio s malym displejem.🤔
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

Uživatelský avatar
jaggerl
Advanced member
Příspěvky: 433
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaggerl » stř led 09, 2019 18:40

Neuklada se nic, je to problem radia jako takoveho. Dokonce to občas při tom bliknutí ukončí probíhající hovor. Renault to neřeší více jak rok. Servisy to neustále urgují. Já to budu reklamovat znovu, dneska mi to 2x při probliknutí přerušilo hovor. Tedy o problému servisy ví, jen to prostě Renault neřeší.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, 2018, ZEN, Modrá Cosmos
Renalt Megane IV 1.2 TCe 97kW, 2016, Intens, červená Flamme

Uživatelský avatar
jaggerl
Advanced member
Příspěvky: 433
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaggerl » stř led 09, 2019 18:42

To jaroslavii: Nový SW pro to radio není, tedy není ani řešení. Dost mi to leze krkem. Nechtěl jsem R-Link, že mám vše v telefonu a ve finále nemohu pořádně ani používat BT HW, to blikání bych snad i přežil, ale ono dochází k částečnemu resetu funkcí právě pri tom bliknutí.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, 2018, ZEN, Modrá Cosmos
Renalt Megane IV 1.2 TCe 97kW, 2016, Intens, červená Flamme

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 148
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » stř led 09, 2019 21:06

Takze co, vymena radia pomuze?🤔Ja to natocim a mohli by to uznat. Da se vymenit tohle radio, ten panel za to trochu lepsi? Ten co ma neco vetsi displej.
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

hynek1
Starting member
Příspěvky: 23
Registrován: stř čer 04, 2014 09:29

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od hynek1 » čtv led 10, 2019 12:10

Bylo tady podezření v servisu na regulaci podsvícení, nicméně nahrát video se mi ještě nepodařilo. není čas, musím řídit..., ale ztratí se všechny údaje třeba i třikrát po sobě, bez nějaké změny ze strany ovládání vozidla, t.j. zvýšení otáček - dobíjení, přepnutí světel, etc...

Odpovědět

Zpět na „Renault Mégane IV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů