Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Uživatelský avatar
Ládys
Junior member
Příspěvky: 197
Registrován: stř led 17, 2018 14:44

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od Ládys » čtv říj 04, 2018 11:29

Bude tam nějaký běžný šváb s elektronikou, procesorem bych to nenazýval, a bude to primitivní asi jako digitální termostat ke kotli, co mám v kanceláři - od letní změny času se už opožďuje o 1/2 hodiny. Kdyby to v autě řídil nějaký "počítač", tak se čas bude i automaticky přepínat. I trochu chytřejší radiobudík si umí aktualizovat čas z Mnichova, tady Renault fakt šetřil.
Ale že mi teď ukazuje o 2 minuty víc, to je mi celkem fuk.
Mégane IV Grandcoupé Zen SCe 115 + pack Design 16, Parking, Klimatizace Plus

Uživatelský avatar
renault841
Advanced member
Příspěvky: 348
Registrován: úte lis 03, 2015 17:13

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od renault841 » čtv říj 04, 2018 15:47

Přesně tak, bude tam normálně integrovaný obvod, ten bude posílat impulsy. Holt to nemají asi moc dobře sladěné.
<> Renault Grand Modus 1.2TCe LPG | Obrázek

destroy
Junior member
Příspěvky: 227
Registrován: úte kvě 10, 2016 20:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od destroy » čtv říj 04, 2018 20:57

kamil208 píše:
čtv kvě 10, 2018 22:02
kamil208 píše:
pát kvě 04, 2018 22:41
Tak dnes jsem objevil dalsi problem s radiem (zakl.typ).
Radio nevidi posledni hovory- posledne vytocene, zmeskane.. objevi se mi hlaska '' Prazdne''. Takze kdyz zapnu radio, a chci vytocit posledni volany kontakt musim pracne hledat v telef.seznamu nebo navolit cislo v menu radia. Kdyz to udelam pres telefon, hovor skoncim, tak se mi pak posledni volane kontakty objevi. Ale po vypnuti a zapnuti radia uz tam nejsou.
Mam novy telefon s androidem 8, s predchozim telefonem s android 7 jsem tento problem nemel.
Nemate nekdo stejny problem? Momentalne nemam moznost vyzkouset telefon se starsim androidem 7 nebo 6,snad pristi tyden nekoho sezenu. Proto se zatim ptam tady.
Auto je cerstve po rocni prohlidce, neni soucasti prohlidky aktualizace sw?

Tak dnes vyzkouseny telefony s androidem 5 a 6 a vyse popsany problem se neobjevil.... Takze az bude cas, stavim se u prodejce nebo napisi dotaz na renault.cz co s tim. Mne to docela otravuje porad hledat v telef. seznamu
Ja som to ani takto neriesil. Pridal som si do telefonu tych par kontaktov ktore potrebujem vytacat z auta redundantne s vykricnikom a mam ich teda hned hore a jednoducho ich vytocim. Hlavne to vytocim z pamate, rychlo a hmatom (fyzicke tlacitka su super). Chce to trosku cvik, ale nepotrebujem hladiet na display ako v rlinku. Tam sice bolo hlasove vytacanie, ale to ma skor vytacalo ake to bolo pomale a skostnatele.

kamil208
Junior member
Příspěvky: 139
Registrován: sob srp 13, 2011 12:22

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od kamil208 » pon říj 08, 2018 08:17

destroy píše:
čtv říj 04, 2018 20:57
kamil208 píše:
čtv kvě 10, 2018 22:02
kamil208 píše:
pát kvě 04, 2018 22:41
Tak dnes jsem objevil dalsi problem s radiem (zakl.typ).
Radio nevidi posledni hovory- posledne vytocene, zmeskane.. objevi se mi hlaska '' Prazdne''. Takze kdyz zapnu radio, a chci vytocit posledni volany kontakt musim pracne hledat v telef.seznamu nebo navolit cislo v menu radia. Kdyz to udelam pres telefon, hovor skoncim, tak se mi pak posledni volane kontakty objevi. Ale po vypnuti a zapnuti radia uz tam nejsou.
Mam novy telefon s androidem 8, s predchozim telefonem s android 7 jsem tento problem nemel.
Nemate nekdo stejny problem? Momentalne nemam moznost vyzkouset telefon se starsim androidem 7 nebo 6,snad pristi tyden nekoho sezenu. Proto se zatim ptam tady.
Auto je cerstve po rocni prohlidce, neni soucasti prohlidky aktualizace sw?

Tak dnes vyzkouseny telefony s androidem 5 a 6 a vyse popsany problem se neobjevil.... Takze az bude cas, stavim se u prodejce nebo napisi dotaz na renault.cz co s tim. Mne to docela otravuje porad hledat v telef. seznamu
Ja som to ani takto neriesil. Pridal som si do telefonu tych par kontaktov ktore potrebujem vytacat z auta redundantne s vykricnikom a mam ich teda hned hore a jednoducho ich vytocim. Hlavne to vytocim z pamate, rychlo a hmatom (fyzicke tlacitka su super). Chce to trosku cvik, ale nepotrebujem hladiet na display ako v rlinku. Tam sice bolo hlasove vytacanie, ale to ma skor vytacalo ake to bolo pomale a skostnatele.
Po posledni aktualizaci telefonu uz tento problem nemam. Takze to neni autoradiem, ale androidem.
Megane IV Grandcoupe 1.6 ZEN 2017
Megane II Grandtour 1.6. 2006

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 229
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » ned led 06, 2019 20:26

Ahoj všichni. Má někdo ještě problém s rádiem? Mě taky problikává a při přehrávání usb to občas blbne a přeskakuje nahrávka. Neví někdo jestli jsou reproduktory ve dveřích stejné ve výbavě Limited jako u Bose? Je mi jasné, že Bose má lepší radio a bass v prostoru pro kolo. Nějaké bližší info..?
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

destroy
Junior member
Příspěvky: 227
Registrován: úte kvě 10, 2016 20:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od destroy » úte led 08, 2019 20:16

jaroslavii píše:
ned led 06, 2019 20:26
Ahoj všichni. Má někdo ještě problém s rádiem? Mě taky problikává a při přehrávání usb to občas blbne a přeskakuje nahrávka. Neví někdo jestli jsou reproduktory ve dveřích stejné ve výbavě Limited jako u Bose? Je mi jasné, že Bose má lepší radio a bass v prostoru pro kolo. Nějaké bližší info..?
No preblikava stale. Na prvej serviske sa na to spytam ale nemyslim ze by s tym nieco spravili. Hudba nezastane ani nic, len proste svetlo a displey zhasne a znova sa rozsvieti. Tyzden nic a potom 3x za jazdu.

mtc30
Starting member
Příspěvky: 88
Registrován: pon led 05, 2009 14:22

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od mtc30 » úte led 08, 2019 20:23

Také mám tento problém,vlákno jsem zakládal.Vyměnili mi displej v rámci záruky,ale problém přetrvává nadále.Takže dle mého bude potřeba vyměnit celý středový panel i s radiem
Renault Megane Grandcoupé 1,6 SCE Zen 2017
Renault Megane II sedan 1.6 16V historie 2004
Renault Fluence 1.6 16V

destroy
Junior member
Příspěvky: 227
Registrován: úte kvě 10, 2016 20:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od destroy » stř led 09, 2019 10:31

mtc30 píše:
úte led 08, 2019 20:23
Také mám tento problém,vlákno jsem zakládal.Vyměnili mi displej v rámci záruky,ale problém přetrvává nadále.Takže dle mého bude potřeba vyměnit celý středový panel i s radiem
to nepreblikne len displey, to zhasne cele podsvietenie stredoveho panela (vidiet to ked to spravi v noci) a znova sa rozsvieti...s radiom to asi nema nic spolocne, lebo to ani neprestane hrat. Ak sa im to podari nejako opravit, daj vediet ale myslim ze vsetci maju tento "problem" ale stava sa to tak zriedka a nepravidelne, takze neviem ako by som to reklamoval.

mtc30
Starting member
Příspěvky: 88
Registrován: pon led 05, 2009 14:22

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od mtc30 » stř led 09, 2019 18:20

To probliknutí displeje se údajně zapisuje do paměti řj.Mě ji stahovali a posílali na vyhodnocení na centrálu a za dva dny mi volali kdy se můžu stavit na výměnu
Renault Megane Grandcoupé 1,6 SCE Zen 2017
Renault Megane II sedan 1.6 16V historie 2004
Renault Fluence 1.6 16V

Uživatelský avatar
jaggerl
Experienced member
Příspěvky: 538
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaggerl » stř led 09, 2019 18:34

LCD základních rádií blikají všem. Budou blikat i po výměně rádia. Renault na toto nemá zatím řešení. Alespoň info z prosince. Pokud je nějaká novinka, budu moc rád za info. Reklamoval jsem již 2x, mám nové rádio a stále stejný problém.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, 2018, ZEN, Modrá Cosmos
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid, 2019, zelená metalíza

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 229
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » stř led 09, 2019 18:36

Me napadlo, natocit to na video, az to zacne delat a pockat na spravnou chvili. Me navic jeste blbne prehravani z usb, hudba zacne nahle preskakovat a nic s tim neudelam. Ale jestli se to uklada do ridici jednotky, tak by to bylo dobre. Pak by to nasli.
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 229
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » stř led 09, 2019 18:38

jaggerl píše:
stř led 09, 2019 18:34
LCD základních rádií blikají všem. Budou blikat i po výměně rádia. Renault na toto nemá zatím řešení. Alespoň info z prosince. Pokud je nějaká novinka, budu moc rád za info. Reklamoval jsem již 2x, mám nové rádio a stále stejný problém.
A pokud prehraji software, zavada je stejna nebo je tam neco jinak? Takze vymenit radio nema cenu? Mam taky to obyc.radio s malym displejem.🤔
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

Uživatelský avatar
jaggerl
Experienced member
Příspěvky: 538
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaggerl » stř led 09, 2019 18:40

Neuklada se nic, je to problem radia jako takoveho. Dokonce to občas při tom bliknutí ukončí probíhající hovor. Renault to neřeší více jak rok. Servisy to neustále urgují. Já to budu reklamovat znovu, dneska mi to 2x při probliknutí přerušilo hovor. Tedy o problému servisy ví, jen to prostě Renault neřeší.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, 2018, ZEN, Modrá Cosmos
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid, 2019, zelená metalíza

Uživatelský avatar
jaggerl
Experienced member
Příspěvky: 538
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaggerl » stř led 09, 2019 18:42

To jaroslavii: Nový SW pro to radio není, tedy není ani řešení. Dost mi to leze krkem. Nechtěl jsem R-Link, že mám vše v telefonu a ve finále nemohu pořádně ani používat BT HW, to blikání bych snad i přežil, ale ono dochází k částečnemu resetu funkcí právě pri tom bliknutí.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, 2018, ZEN, Modrá Cosmos
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid, 2019, zelená metalíza

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 229
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » stř led 09, 2019 21:06

Takze co, vymena radia pomuze?🤔Ja to natocim a mohli by to uznat. Da se vymenit tohle radio, ten panel za to trochu lepsi? Ten co ma neco vetsi displej.
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

hynek1
Starting member
Příspěvky: 46
Registrován: stř čer 04, 2014 09:29

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od hynek1 » čtv led 10, 2019 12:10

Bylo tady podezření v servisu na regulaci podsvícení, nicméně nahrát video se mi ještě nepodařilo. není čas, musím řídit..., ale ztratí se všechny údaje třeba i třikrát po sobě, bez nějaké změny ze strany ovládání vozidla, t.j. zvýšení otáček - dobíjení, přepnutí světel, etc...

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 229
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » pát led 18, 2019 21:23

Tak jeden poznatek, když mi přeskakovaly a pištěly nahrávky z USB, přijímací technik mi řekl, že mám používat flešku max.do 4GB, že by to mělo být lepší. Zkusil jsem 4gb usb a zdá se to ok, ale jsem zklamán, takovéto omezení a navíc je to svázaný tím, že se radio nedá vyměnit za jiné, myslím, jinou značku, jako dřív. Štve mě to, ale nic se s tím nedá dělat. Na panelu je ovl.klimatizace a na displeji jiné ukazatele. :-/
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

Uživatelský avatar
niky79
Senior member
Příspěvky: 1353
Registrován: ned lis 22, 2009 22:35

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od niky79 » pát led 18, 2019 21:29

A nebylo to spise formatem te flashky? Nahraju nejake mp3 do sve 64 GB a dam vedet.

Jinak ale ja pouzivam Spotify pres BT a imho idealni reseni...
Megane IV Grandcoupé, 1.6 / 84 kW, Intens (+ packy Navigace plus, Easy Plus, Safety, Winter)
Megane II Sedan 1.4 / 72 kW, Authentique (2005-2017), LPG

destroy
Junior member
Příspěvky: 227
Registrován: úte kvě 10, 2016 20:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od destroy » pát led 18, 2019 21:36

To si mal zrejme nejaku zlu flashku. Ja pouzivam od zaciatku 32gb a nic nikdy nepreskakovalo. S preblikavanim svetla to vsak nema nic spolocne. Robi to aj ked nie je v porte ziadna flashka. Aktualne vsak tyzden nic :)

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 229
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » sob led 19, 2019 07:26

Chyba přehrávání z usb. :-( Prý je to způsobeno vyšší kapacitou usb než 4gb. :?: :?
https://www.youtube.com/watch?v=OhZF3mTeJrQ
https://www.youtube.com/watch?v=_J5CUmd40mc
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

Uživatelský avatar
renault841
Advanced member
Příspěvky: 348
Registrován: úte lis 03, 2015 17:13

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od renault841 » sob led 19, 2019 13:58

Byla naformátovaná na FAT32? Bylo jich vyzkoušeno víc? A jestli ano dělalo to stále? K tomu, že je to omezeno 4GB... V návodu na stáhnutí aktualizací přímo na Renault stránkách je uvedeno, že je zapotřebí použití 8-32GB paměti a formát FAT32. Takže mi přijde kompletně na hlavu, že by to neumělo číst větší flash disk jak 4GB při přehrávání hudby.

Mě už se například, ale i stalo to, že přehrávač odmítal přečíst určitou flashku. Mohl jsem ji formátovat jak chtěl, všechny parametry seděly, ale data se prostě nenačetla a pokaždé error. Až výměna za jinou značku pomohla -> přitom doma normálně fungovala a používal jsem ji.

Navíc k tomu všemu, když tady některým jde i 32GB.

Jenom tak jsem zabrousil na pár zahraničních fór a tam borci, sice do Kadjaru, ale normálně si připojili místo flash disku, hard disk, 500GB, 1TB atd. A fungovalo v pohodě. Je pravda, že flash disk 64GB už jim nešel. :)
<> Renault Grand Modus 1.2TCe LPG | Obrázek

jaroslavii
Junior member
Příspěvky: 229
Registrován: čtv srp 16, 2018 23:59

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaroslavii » ned led 20, 2019 20:34

Zatim jsem vyzkousel 4gb, 8gb a 16gb byla puvodni u ktere to zacalo. 4gb hraje ok a vsechny by mely byt ve formatu fat32. Budu zkouset dal.
Renault Megane Grandtour 1.6 84kw 2018, výbava Limited, barva černá Etoile, letni Alu 16, zimni plech 15.

Uživatelský avatar
renault841
Advanced member
Příspěvky: 348
Registrován: úte lis 03, 2015 17:13

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od renault841 » ned led 20, 2019 21:26

A ta 8GB? Ta hraje taky ok? Nebo u ní už to taky dělá? Mělo by to normálně chodit do 32GB.
<> Renault Grand Modus 1.2TCe LPG | Obrázek

starejmladej
Starting member
Příspěvky: 12
Registrován: pon led 21, 2019 13:20
Bydliště: Praha

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od starejmladej » pon led 21, 2019 13:43

Mě problikává rádio také servis neví-mám to prý natočit.To půjde špatně jelikož to udělá když to přeženu za jízdu 300km jednou(dvakrát hnet po sobě zhasne ale hudba hraje dál,takže si toho někdy nevšimnu).Více mi štve skokové zeslabení rádia a po chvilce zase normál.Dle servisu je to prý silou signálu rádia,což se mi teda nezdá.Při přehrávání přes BT ne flash hraje normálně

Uživatelský avatar
jaggerl
Experienced member
Příspěvky: 538
Registrován: stř bře 26, 2014 16:56

Re: Megane IV grandcoupé problikávání displeje radia

Příspěvek od jaggerl » pon led 21, 2019 14:09

Váš servis jen oddaluje řešení problému. O tomto problému se ví, jen na něj výrobce ani po více jak roce nemá řešení. Dostal jsem nové rádio, je v něm poslední FW a problém se opakuje. Dokonce se nově autorádio čas od času zcela vypne a chvíli trvá, než vůbec naběhne, ale to začalo až s nástupem větších mrazů.
Renault Scenic IV 1.3 TCe 103kW, 2018, ZEN, Modrá Cosmos
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid, 2019, zelená metalíza

Odpovědět

Zpět na „Renault Mégane IV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti