Úplně stejné to ale má i Clio II. Ten horní klobouk je takto odstátý normálně, není to vada. Ani to, že po zvednutí auta se ten klobouček opře o hrnec...kvůli tomu tam přece je, ne? Rozebíral jsem uložení na Cliu I i II a není v tom žádný rozdíl. Co ale může u Clia I způsobit výraznější uvolnění tlumiče po zvednutí na hever je to, že nemá na přední nápravě stabilizátor (1.2). Takže při jednostranném zvednutí auta se tlumič s celým ramenem prověsí na maximum (co dovolí silenbloky, tlumič) a kupodivu se bez stabilizátoru ramena prověsí více i při zvednutí obou předních kol najednou. Když jsem na Clio I montoval stabilizátor (1.2 ho na předku zpravidla nemají, Clio II. už snad všechny), tak jeho tvar nedovolí úplné prověšení obou ramen současně, protože se opře o rám motoru. A při jednostranném zvednutí auta samozřejmě výrazně tlačí prověšené rameno zpátky k autu, takže tam je prověšení výrazně menší.
Klepat za jízdy by ale samozřejmě nic nemělo. Nedokážu si ale představit, jaký výmol by způsobil takové propružení, že by se odlehčila karoserie takovým způsobem, že by se horní miska dotkla vršku hrnce

. Napadá mě jedině příliš tuhý tlumič - ve smyslu jeho "roztahovací" fáze.
Mně na Cliu I hodně vyjímečně horní uložení na dírách zaklepalo, ale příčina byla v tom, že horní strana hrnce (kolem otvoru na tlumič) byla vyhnutá nahoru. Celý lem té díry byl vytlačený vzhůru, a tak se o misku otíral už třeba při vytočení kol. Stačilo to ale srovnat gumovou palicí a bylo vyřešeno...