hláška syntetizátoru, klima

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
LoTHaR
Starting member

hláška syntetizátoru, klima

Příspěvek od LoTHaR » sob kvě 01, 2004 10:27

Ahoj!
Jsem stastnym majitelem R25 Baccara. Musim ale pripustit, ze mne "Bara" trochu zlobi. Zde je parek dotazu...
1) Prisly teply dny a mne nefacha klimatizace. Uz sem si ted parkrat na tech kozenejch sedackach pekne zpotil zada :? Chtel bych se zeptat, jestli nekdo nevite o miste, kde plneji klimatizace do tehle starsich aut. Popripade jestli se nekde vubec jeste zabyvaji kontrolou tesnosti... Nevim, ale je tam zrejme jeste freonova. (???)
2) Recovy syntezator mi hlasi, ze mi nesviteji zadni brzdova svetla. Nejenom, ze sviti, on mi to navic hlasi pouze kdyz zapnu tempomat. Je mozny, ze by mi treba chtel rict neco jinyho a plete se? :roll: Ponevac tempomat taky pracuje a co by to mohlo byt jineho...?
Predem dekuju za Vasi pomoc.
Naposledy upravil(a) LoTHaR dne úte kvě 04, 2004 18:06, celkem upraveno 1 x.

M@tes
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M@tes » ned kvě 02, 2004 15:03

Tak to mam ten samej problem, pri zapnuti tempomatu z toho leze nejaka hlaska (mam to v nemcine), ale je to jak kdy, jeste sem nenasel souvislost, jediny co jsme z toho vylustil je bla bla bla leva strana neco nefunguje, bla bla bla prava strana.
Nemel by kdyztak nekdo popis hlasek copak se memu mazlikovi nelibi?
Diky

x-man
Starting member

Re: R25 Baccara (klimatizace, syntezator)

Příspěvek od x-man » ned kvě 02, 2004 21:59

A nechce nahodou rict ze ti nesviti zadni svetla na znacce!
Mam Lagunu a tam v nemcine hlasi neco v tom smyslu ze Statt Licht Nicht-Funktion (místní světla :shock: ) nefungujou a právě tím myslí světla na značce. A fakt mi tam nesvítila zarovka tedy obcas jo obcas ne,porad jsme myslel ze mysli zadni svetla a myslel tyhle na znacce

M@tes
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M@tes » pon kvě 03, 2004 16:14

Jo to nevim, ale svetla na SPZ a vsechny ostatni svitej, divny je ze to, ze se hlaska objevuje pouze po pouziti tempomatu, takze s SPZkou to asi nebude mit nic spolecnyho. Hlasi to neco ve smyslu (nemcinari ted prosim prominou, pac z teto reci neumim ani slovo) "Der linke versloncion jet nicht, der linke versloncion jet nich". Muzu kdyztak tu hlasku nahrat a hodit ji nekam na web, pokud by nekdo chtel. Tusim ze to prave dela i pri vypnutem osvetleni (jinak jezdim se zepnutyma svetlama, zda se mi to bezpecnejsi)

LoTHaR
Starting member

Příspěvek od LoTHaR » pon kvě 03, 2004 21:02

Die linke (rechte) bremsleuchte funkzioniert nicht.
(Dy linke bremslojchte funkcionyrt nicht. :) ) Leve (prave) brzdove svetlo nefunguje. To jsou ty hlasky, zejo, M@tes? To same u mne. A pak jeste m pravdu i x-man, ponevadz mi nesviti jedna lampicka u zadni poznavacky. Ale tuhle hlasku rekne hned po zapnuti svetel a navic ma pravdu. Kdezto o brzdovych svetlech mele jen po prvnim zapnuti tempomatu. Tak ted nevim, jestli mam byt rad, ze je to bezna chyba a nebo jestli je to tak, ze se naopak jedna o pravidelnou vaznou zavadu :?

Nicmene, jeste bych se rad pozeptal na tu klimatizaci. Nevite o nekom v Praze a prilehlych lokalitach o nekom, kdo se zabyva plnenim a popripade i kontrolou tesnosti klimatizaci u aut r.v. 1990? To mne zacina trapit momentalne vic, pac za chvili budu jezdit se zadama v potovym rybnicku :lol:

Petr Váňa
Člen RCČR

Příspěvek od Petr Váňa » úte kvě 04, 2004 07:35

LoTHaR píše:Die linke (rechte) bremsleuchte funkzioniert nicht.
(Dy linke bremslojchte funkcionyrt nicht. :) ) Leve (prave) brzdove svetlo nefunguje. To jsou ty hlasky, zejo, M@tes? To same u mne. A pak jeste m pravdu i x-man, ponevadz mi nesviti jedna lampicka u zadni poznavacky. Ale tuhle hlasku rekne hned po zapnuti svetel a navic ma pravdu. Kdezto o brzdovych svetlech mele jen po prvnim zapnuti tempomatu. Tak ted nevim, jestli mam byt rad, ze je to bezna chyba a nebo jestli je to tak, ze se naopak jedna o pravidelnou vaznou zavadu :?

Nicmene, jeste bych se rad pozeptal na tu klimatizaci. Nevite o nekom v Praze a prilehlych lokalitach o nekom, kdo se zabyva plnenim a popripade i kontrolou tesnosti klimatizaci u aut r.v. 1990? To mne zacina trapit momentalne vic, pac za chvili budu jezdit se zadama v potovym rybnicku :lol:
Jedine co me napada jsou cidla, tempomat ma dve cidla na brzde a jedno na spojce, jedno z tech brzdovych je spolecne i pro svetla... ale nevim proc by to melo delat, neni tam treba treti brzdove diodove, nebo tak neco ?

M@tes
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M@tes » úte kvě 04, 2004 17:21

Joo tak to bude asi ono :o), jak rikam, ja a nemcina nejde vubec dohromady.
Jinak brzdove svetla samosebou sviti, cidla na pedalu jak spojky tak brzdy fungujou (hlasi to i bez pouziti brzdy ci spojky), hlaska naskoci po prvim pouziti tempomatu. Diodovy svetlo neni. Jeste muzu vyzkouset kdyz mu ukradnu jednu zarovku z brzdy, co to bude hlasit.
Jinak info na klimu, bych taky uvital, dneska bylo fakt pekelny vedro :oops:
Objevil jsem neco ve Zlicine, ale tvarili se jak kdyz je otravuju a chteli prej "neco kolem dvojky", tak sem vypad.

x-man
Starting member

Příspěvek od x-man » úte kvě 04, 2004 21:54

naplnění klima me stalo v Renault neco kolem 1500,-
jinak jsem si to nechal delat od nejakyho chlapka a ten to udelal za 1000,-

dezinfekce stoji myslim neco kolem 300-500,- (vzhledem k stari auto taky budes potrebovat)

a funkcnost tesnosti zkousi kdyz to plni,protoze to musi vsechno uplne vysat a pritom pozna jestli to nekde uchazi nebo ne a podle toho to pak naplni. Nebo taky ne :lol:

jinak doufej ze neni praskla nejaka hadicka v motoru ,protoze je to cely v celku ty hadicky v motoru a prodavaj se taky jenom v celku (alespon na Lagunu) a stoji 11000,- :shock: a zadna druhovyroba neexistuje :(
takze jsem si ji radeji na vrakovsti za 100,- sehnal a nechal navarit.

Medved
Junior member

Klima

Příspěvek od Medved » stř kvě 05, 2004 09:59

Klimosku ti naplni kazdy opravar lednicek (pokud bude mit to spravne chladivo). Na netesnosti maji takovej budik, kterym vocuchaji vsechny trubky a spoje. Stojji to (podle mnozstvi a druhu chladiva) kolem 1500Kc.
Problem budes mit s kompresorem - pokud dlouho nebezel muze se po rozebehnuti zadrit - bude vevnitr suchy a mozna i zarezly. Je totiz mazan olejem, rozprasenym v chladivu. Me ho opravar pri plneni rozebral a striknul olej nekam dovnitr - pry aby se nekousnul driv, nez se staci namazat.

jakub
Člen RCČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub » pát kvě 07, 2004 09:07

při hláškách o světlech nejprve zkontrolovat zda svítí a potom také watáž použitých žárovek a taky zda na ně není ještě něco napojeno, hlášku to generuje na základě změření odběru proudu který musí odpovídat dané watáži žárovek užitých výrobcem, často se to stáva na předních parkovačkách kde mají být 4 nebo 5 W žárovky (už si to nepamatuju)
a dost lidi tam nevědomky dá 2W a pak tou žárovkou jde menší proud a DEFIL-Gerät to vyhodnotí jako chybu.
Ford Transit mk7 motoodtahovka 2.2Tdci, Kawasaki ZX10R, GeniThalia II 1.2 16V
Motoservis, Pneuservis, Kovodílna, Účetnictví

LoTHaR
Starting member

Příspěvek od LoTHaR » pát kvě 07, 2004 12:40

Diky Jakube!
Zni to velice logicky. Akorat mi uz tak moc logicky nezni, ze by byl tempomat napojeny tak, ze muze ovlivnovat odber zadnich brzdovek :P No nic, zkontroluju jejich hodnotu a uvidime.

Márty
Moderátor
Bydliště: Plzeňsko a "Pražsko"...tam kde dávají lišky dobrou noc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Márty » pon kvě 28, 2007 10:14

Tak u mé R25 mám stejný problém, při zapnutí tempomatu hlásí, že nefunguje pravé brzdové světlo které funguje. Když tempomat nepoužiju, tak nic nehlásí....opravdu zvláštní. Už jste na to někdo přišel ????
značku Renault mám prostě v krvi... od šroubku až po originál Renault diagnostiku
______servis vozů nejen Renault______tel: popřípadě přes SZ nebo Email Obrázek
new Twingo II phase II / Laguna II 2,0 16V / R5 1.1TL cabrio EBS Vive l´Élégance / R25 Baccara V6...
ex...R21 / R25 2,1TD / R19 1,8 16V / R5 GTTurbo / ťapka / R5 ´75TL / SAFRANE 2.5dT / R25 V6 injection / R11 1.4 GTX / Megane II 1,4 16V / R5 GTE / Espace III 3.0 V6 24v

MarB
Junior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarB » pon kvě 28, 2007 20:53

Ježiš vy máte problémy :lol: . Já dám klíče do zapalování, chvilku si to se mnou povídá, pak mi to párkrát za cestu řekne, že vařím (už jsem ten termostat dal do pořádku), občas mi to řekne [motor zufand abštén]. Jednou to na mě mluvilo dvě minuty v kuse a nedalo se to vypnout :) . Dávám do pořádku autorádio, takže nemůžu poslouchat hudbu a když stojím v koloně a mám stáhnutá okna (klima jednou bude - snad) a začne to na celou jižní spojku vyřvávat, že mi to chcípá, protože jsem to trošku podtočil na jedničku při rozjezdu, tak rudnu víc než kontrolka "STOP". Taky mi blbne senzor na otevírání kapoty, takže mi to občas hlásí kapotu. Nejlepší bylo když mi to chcíplo ve 120 a začalo mě to lákat do servisu, zatímco jsem měl opravdu plné nohy i ruce práce abych zastavil a nikoho u toho nezabil.

Odpovědět

Zpět na „Renault 25“