Thalia II - přední výškové repro...

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Keras
Grafoman
Příspěvky: 2840
Registrován: ned bře 21, 2010 10:27
Bydliště: Vysočina, kolem Jihlavy :)

Thalia II - přední výškové repro...

Příspěvek od Keras » ned dub 11, 2010 14:37

Ahoj
1. Jak se sundavá kryt z palubky na těch předních vejškáčích?
2. Co je tam za výhybku, asi jen kondík, kde ho najdu - je u těch repro?
3. nezkoušel jste něko větším kondíkem zvýraznit výšky? (chápu, že je to konstrukcí repra, ale mírné zvýšení kapacity mnohdy udělá lepší zvuk, samozřejmě se to nesmí přehnat - hrozí poškození!)
4. Co tam pasuje za lepší repro? (amatér psal, že tam má caliber...)
Naposledy upravil(a) Keras dne ned pro 30, 2012 08:55, celkem upraveno 1 x.
Renault Thalia Privilège 1,2 16V 3/2010

33chose33
Experienced member
Příspěvky: 507
Registrován: čtv kvě 21, 2009 18:09
Bydliště: Plzeň, Praha

Příspěvek od 33chose33 » ned dub 11, 2010 14:50


amater3
Senior member
Příspěvky: 1457
Registrován: sob bře 14, 2009 21:05
Bydliště: Galanta

Příspěvek od amater3 » ned dub 11, 2010 15:54

ad1.kryt se demontuje pootočením proti směru hodinových ručiček
ad2.není tam žádný kondík,jen pararelně napojený výstup
ad3.u sólo výškových je příslušný kondík stanovený výrobcem
ad4.už víš
:oops:
Thalia 1,2 16V Privilege 7/2009
Obrázek

Keras
Grafoman
Příspěvky: 2840
Registrován: ned bře 21, 2010 10:27
Bydliště: Vysočina, kolem Jihlavy :)

Příspěvek od Keras » ned dub 11, 2010 16:05

Amatére díky moc. To je mi jasné proč ten kolega ulomil tu pacičku. Musí se s tím pootočit :D Takhle to bylo i nastarém R19...
Tohle je ale sólo vejškáč přece. Nebo jde přímo z rádia? Z těch 8mi konektorů (pro přední a zadní repro) ale nejde ne? To by musel jít zvlášť...
Pokud je paralelně k těm 8mi (k těm předním) kde je ale kondík?
Renault Thalia Privilège 1,2 16V 3/2010

amater3
Senior member
Příspěvky: 1457
Registrován: sob bře 14, 2009 21:05
Bydliště: Galanta

Příspěvek od amater3 » ned dub 11, 2010 17:18

Právě že je to pararelně napojené na přední repro a kondík je na výškovém reproduktoru .Cesta kabelu je-ISO konektor,odtud do koncovky výškového repro v palubovce a dál do konektoru v předních dveřích.:oops:
Thalia 1,2 16V Privilege 7/2009
Obrázek

Keras
Grafoman
Příspěvky: 2840
Registrován: ned bře 21, 2010 10:27
Bydliště: Vysočina, kolem Jihlavy :)

Příspěvek od Keras » ned dub 11, 2010 17:52

No já to blbě pochopil... Tak kondík tam je, ale je to součást toho repra jo? Třeba se to bude dát demontovat a pohrát si s kapacitou... Pokud to zvýším cca o 2mikra nemůže to mít na "funkci rostlináře" vliv...
Renault Thalia Privilège 1,2 16V 3/2010

Keras
Grafoman
Příspěvky: 2840
Registrován: ned bře 21, 2010 10:27
Bydliště: Vysočina, kolem Jihlavy :)

Příspěvek od Keras » ned dub 11, 2010 22:07

Sakra oni ty repráky nemůžou udělat pod těma krytkama!!! Musí to co nejvíce stížit!!!
Krytky mám dole, ale jak jste vyndaly ty repráky. Vydloubnutý je mám, ale jak je ten hlavní otvor bokem tak to nejde ven :evil:
Mám strach abych na nich něco neulomil...
Jak jsi je amatére (nebo ostatní) odsud dostaly????? :scratch:
Prosím prosím.
Díkes
Renault Thalia Privilège 1,2 16V 3/2010

amater3
Senior member
Příspěvky: 1457
Registrován: sob bře 14, 2009 21:05
Bydliště: Galanta

Příspěvek od amater3 » ned dub 11, 2010 23:48

V tomto Ti nepomůžu.Já měl auto bez rádia a bez repráků pouze s předpřípravou kabeláže,takže jsem pouze osazoval do prázdných otvorů.Ale když jsem se hodně snažil při hledání konektorů od výškových repro,zespodu palubovky jsem se tam dostal.Ale hodně těžko a to mám úzkou ruku. :oops:
Thalia 1,2 16V Privilege 7/2009
Obrázek

Keras
Grafoman
Příspěvky: 2840
Registrován: ned bře 21, 2010 10:27
Bydliště: Vysočina, kolem Jihlavy :)

Příspěvek od Keras » pon dub 12, 2010 10:26

V tom cliu3 jak dával odkaz chosé je to jinak... Tam je repro součástí té krycí mřížky.
V thálii II to vypadá takto a ten reprák je trochu bokem pod tou krycí mřížkou. Drží až v otvoru pod palubku a nejde to vyndat. Jde vyloupnout, ale palubka vadí (a hlavne konektor) tomu aby šel úplně ven :( Kroutím s tím sem a tam, různě natáčím, ale prdy vody... To je vynález.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Renault Thalia Privilège 1,2 16V 3/2010

amater3
Senior member
Příspěvky: 1457
Registrován: sob bře 14, 2009 21:05
Bydliště: Galanta

Příspěvek od amater3 » pon dub 12, 2010 10:39

Nebudu Tě strašit,ale pomůže asi jen toto http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?t=34553
Thalia 1,2 16V Privilege 7/2009
Obrázek

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 11021
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Příspěvek od krt.ecek » pon dub 12, 2010 10:44

amater3 píše:Nebudu Tě strašit,ale pomůže asi jen toto http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?t=34553
to není strašení, to je realita a je to fakt pohodka :wink:
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

Keras
Grafoman
Příspěvky: 2840
Registrován: ned bře 21, 2010 10:27
Bydliště: Vysočina, kolem Jihlavy :)

Příspěvek od Keras » pon dub 12, 2010 11:45

Fix, neštvěte mě!!! :twisted:
To bych se na to určitě vyprdnul... Zkusím si s tím odpoledne ještě pohrát. Třeba se ještě někdo ozve, řekne abraka dabra............ach jo.
Renault Thalia Privilège 1,2 16V 3/2010

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 11021
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Příspěvek od krt.ecek » pon dub 12, 2010 11:49

abraka dabraka sundej palubku :twisted: :lol: to je 15 minut 8) možná i rychleji..... :twisted:
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009 Obrázek; Dacia Dokker Stepway 1,2 Tce RV 2018

Keras
Grafoman
Příspěvky: 2840
Registrován: ned bře 21, 2010 10:27
Bydliště: Vysočina, kolem Jihlavy :)

Příspěvek od Keras » pon dub 12, 2010 19:10

Tak jsem tu...
Palubka dolu nemusela. Stačilo povolit šroub z boku a šroub pod tou "chromovou" lištou a palubka šla nadzdvihnout a reprák byl venku.
Tady jsou fotky. Kondík je tam 4,7 mikro bipolar.
Zkoušel jsem dávat kolem 8mikro, ale řeknu vám ten rozdíl byl neznatelnej. Trochu lepší zvuk to mělo, ale už tam lezlo dost nižších frekvencí a měl jsem strach aby se nestrhal...
Takže tudy cesta nevedla. Pak jsem si říkal, že by stačilo "zeslabit" ty hlavní repra (nějakým RC popř jen R - pár ohmů) a světe div se zvuk uplně jinej. Lezlo tam o hodně víc vejšek resp. začal být solidně slyšet ten vejškáč v palubce. Stačilo tak 5-10 ohmů. Já vím, není to "hifisácké", ale rádio má možnost loudnes, a basů má taky až kam...
Nakonec mě napadlo vyhodit ten reprák ve dveřích a zkusil jsem ho na hifi v dílně. No co Vám budu povídat - KATASTROFA!!!
Magnet jak když prdne do lesa a ten zvuk - no hrůza. Zatemnělé, středy huhňavé, vejšky žádné. Jako basák ok, ale středy a vejšky o ničem. Proto když jsem ho utlumil tím odporem hrálo to o dost lépe.
Čili jedna možnost je nechat to tak a do dveří přidat útlumový odpor k reprákům.
Já jsem nakonec ty jejich origo chrchláky vyhodil a dal jsem tam ty samé co mám dodávané vzadu - staré teslácké širokopásma (nevím číslo - už jsou zamontované) ale používali se v kazeťáku CONDOR. Pamětníci jistě znají... (amatér také :D ) Zvuk měli a mají furt hezkej...
Jsou 8mi ohmové což je i lepší páč hrajou tišejc (což jsem i chtěl!) a ty vejškáče jsou také konečně slyšet (s orogo kondem 4,7 mikro)
Tož tak...
Obrázek

Obrázek

P.S. Dnes přišla loketka!!! Super. O tom jindy...
Renault Thalia Privilège 1,2 16V 3/2010

Keras
Grafoman
Příspěvky: 2840
Registrován: ned bře 21, 2010 10:27
Bydliště: Vysočina, kolem Jihlavy :)

Příspěvek od Keras » úte dub 13, 2010 23:29

edit: smazáno...
Renault Thalia Privilège 1,2 16V 3/2010

Matej B.
Starting member
Příspěvky: 24
Registrován: sob čer 05, 2010 22:17

Příspěvek od Matej B. » úte črc 20, 2010 14:37

Caute. Chcem sa spytat ktore kable idu do tych vykovcih repro?????? . poprosim o foto o ktore kable sa jedna. Dakujem Vam za odpovede

Uživatelský avatar
jirkakoutny
Junior member
Příspěvky: 246
Registrován: pát čer 11, 2010 18:19
Bydliště: Luhačovice a Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkakoutny » úte črc 20, 2010 18:35

Ahoj,

měl bych jednu velkou prosbu. Asi "to" nikdo kvůli mně rozdělávat nebude, ale kdyby se náhodou někdo do "toho" pouštěl, tak prosím prosím... :-)

Jde mi teď jen a pouze o tu krytku výškových repro. Potřeboval bych znát její rozměry, zejména vnitřní a vnější průměr a pak taky výšku. Fotka by taky hodně pomohla.

Proč to? Chtěl bych výškové repro uchytit podobně, jako je to v Cliu III (viz fotky ve vedlejším vlákně) a abych mohl začít vybírat vhodné repro, potřeboval bych znát ty rozměry.

Díky předem.
Renault Thalia II Privilège 1.4 16V, 8/2010
(Zbyly mi dva origo 13cm repro z Thalie II, kdyby někdo chtěl...)

Pár fotek

amater3
Senior member
Příspěvky: 1457
Registrován: sob bře 14, 2009 21:05
Bydliště: Galanta

Příspěvek od amater3 » pon črc 26, 2010 17:30

jirkakoutny tady to máš
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Výška krytu je u kraje 5mm a ve středu asi 7mm,vnitřní průměr osazení 46mm a vnější 50mm.Fotky palubní desky tady máš od kerase. :oops:
Thalia 1,2 16V Privilege 7/2009
Obrázek

Uživatelský avatar
jirkakoutny
Junior member
Příspěvky: 246
Registrován: pát čer 11, 2010 18:19
Bydliště: Luhačovice a Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkakoutny » pon črc 26, 2010 18:52

Amatere, diky diky diky moc, tohle mi fakt pomohlo... Takze vyskace, ktere chci pouzit, pujdou nejakym zpusobem "vlepit" primo do tech krytek, coz je fajn. :-)
Renault Thalia II Privilège 1.4 16V, 8/2010
(Zbyly mi dva origo 13cm repro z Thalie II, kdyby někdo chtěl...)

Pár fotek

mir
Starting member
Příspěvky: 15
Registrován: ned lis 04, 2007 10:23

Re: Rádio - přední výškové repro...

Příspěvek od mir » pon zář 26, 2011 18:29

Zdravím,neměl by někdo výškové repro do Thálie na prodej? díky

cendik3
Starting member
Příspěvky: 15
Registrován: úte led 31, 2012 18:35

Re: Rádio - přední výškové repro...

Příspěvek od cendik3 » úte dub 10, 2012 20:35

Moc doporučuji dodat výškové repráky, hraje to pak skvěle...
Za chvilku práce - plno muziky

radek697
Starting member
Příspěvky: 5
Registrován: pát led 20, 2017 18:19

Re: Thalia II - přední výškové repro...

Příspěvek od radek697 » pon pro 02, 2019 10:53

S tím souhlasím, akorát jsem si repro nepřidával sám, ale nechal to na jedné firmě, která právě to ozvučení umí dooost dobře :) Pokud by tedy někdo měl zájem tak se jedná o tuto firmu: https://www.2din.cz/ (sorry za odkaz) :D

Odpovědět

Zpět na „Auto Hi-Fi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti