Koupě Laguna 2001 1.8 16V
Moderátor: Moderators General
Koupě Laguna 2001 1.8 16V
najeto 53 000 km,prodává ji majitel renaultu Prostějov v Bazaru Renault JIH 2000 Hodonín.Vyplatí se tato Lagunka,jakou má zhruba spotřebu
Re: Koupě Laguna 2001 1.8 16V
mtc30 píše:najeto 53 000 km,prodává ji majitel renaultu Prostějov v Bazaru Renault JIH 2000 Hodonín.Vyplatí se tato Lagunka,jakou má zhruba spotřebu
spotřebu má přesně takovou, jak jezdíš!! mám ten samej motor a ten samej ročník, když to vezmu v průměru při normálním ježdění, tak město cca 10, mimoměsto 7,5... Když budeš šetřit, dá se jet mimoměsto za 6,5...dlouhodobě jezdím za 8,4 ted v zime, ale nutno rict, ze jezdim vcelku dynamicky...
- RobertLongauer
- Advanced member
Těm kilometrům nevěřím i když to má servisku.TZN. průměrně 6,5tisíc km.ročně.Nevěř tomu.Mrkni jak je ošahanej volant,jak vypadaj koberce na podlaze atd.
Kdysi Renault fuego rv.81 pak Š 120rv.88 a potom Renault 19rv.95 a nyní současnost Renault Laguna II rv.2001 1,8 16V 89kw expression 121 kobyl 17"alu,Kia sorento r.v.2003 a nyní Renault scenic II r.v.2004
Právě říkám že je jak nová.Koberce neošlapané,volant taky v poho.Mrkněte na foto http://www.jih2000.cz/
- RobertLongauer
- Advanced member
Tam je odkaz na novýho megana,ale to asi nekupuješ nééé ??
Naposledy upravil(a) RobertLongauer dne sob led 31, 2009 15:45, celkem upraveno 1 x.
Kdysi Renault fuego rv.81 pak Š 120rv.88 a potom Renault 19rv.95 a nyní současnost Renault Laguna II rv.2001 1,8 16V 89kw expression 121 kobyl 17"alu,Kia sorento r.v.2003 a nyní Renault scenic II r.v.2004
- Roland2666
- Advanced member
Toto je ona: ?
Renault Laguna 1,8 16V perf.stav
2001 , 52 tkm, hatchback /5 , 1 783 ccm / 89 kW (121 PS), benzin
Poznámka: nehavarované, servisní knížka, Prodává dealer RENAULT. Poskytujeme zázemí značkového servisu, lakovny a pneuservisu. Nabízíme zkušební jízdu a servisní prohlídku. Ke každému vozu poskytujeme slevovou kartu - 250Kč/hod bez DPH a slevu na materiál 10%.
Výbava: aut. klimatizace, 8 x airbag, stabilizace podvozku (ESP), ABS, originál autorádio, imobilizér, el. okna, pevná střecha, posilovač řízení, palubní počítač, multifunkční volant, nastavitelný volant, výškově nastavitelná sedadla, centrál dálkový, tónovaná skla, otáčkoměr, el. zrcátka, venkovní teploměr, dělená zadní sedadla, manuální převodovka, zadní stěrač, bezklíčové startování a odemykání, mlhovky, klimatizovaná přihrádka, startování tlačítkem
159 000 Kč
Poznámka: nehavarované, servisní knížka, Prodává dealer RENAULT. Poskytujeme zázemí značkového servisu, lakovny a pneuservisu. Nabízíme zkušební jízdu a servisní prohlídku. Ke každému vozu poskytujeme slevovou kartu - 250Kč/hod bez DPH a slevu na materiál 10%.
Výbava: aut. klimatizace, 8 x airbag, stabilizace podvozku (ESP), ABS, originál autorádio, imobilizér, el. okna, pevná střecha, posilovač řízení, palubní počítač, multifunkční volant, nastavitelný volant, výškově nastavitelná sedadla, centrál dálkový, tónovaná skla, otáčkoměr, el. zrcátka, venkovní teploměr, dělená zadní sedadla, manuální převodovka, zadní stěrač, bezklíčové startování a odemykání, mlhovky, klimatizovaná přihrádka, startování tlačítkem
159 000 Kč
<> Renault Laguna 2.2 dCi Dynamique 110 kW/ 150 PS
<> Renault Trafic 2.0 dCi Generation 84 kW/ 115 PS
Škoda Superb 2.0 TDI 4x4 125kW/170PS
jj to je onaRoland2666 píše:Toto je ona: ?
159 000 Kč
- Roland2666
- Advanced member
Treba si to dobre rozmyslieť,tiež sa mi nezdá že by 8 ročná Lagi mala len toľko km a viem, že prvé modely mali dosť problémy s elektrikou.mtc30 píše:Vynenia Ti volant? a dorobia tempomat?Roland2666 píše:Toto je ona: ?
159 000 Kč
jj to je ona
A ďaľšia vec je, že asi najviac Ťa o..bú práve v Autorizovanom servise.
<> Renault Laguna 2.2 dCi Dynamique 110 kW/ 150 PS
Ahoj já mám ten samej stroj od renaultu koupil sem ho s najetýmy 48 000 km, elektronika v pohoě, až do ty doby co jsem zjistil že mam blbě usazené přední okno a pak konec všechna elektronika počínaje pojistkovou skřínkou ve vozidle až po počítač k.o. oprava 50 000,- , ale jen proto že nějaky pako neumělo vyměnit přední okno, jinak v pohodě auto super pohodlí, super spotřeba a jede jako prasátko 210 km není problém, při spotřebě 8,2 ( samozřejmě okamžitá spotřeba ) tak co na to
- filip-megane97
- Starting member
Mám LII s tímto motorem. Motor je v pohodě, i když není to žádná raketa. Ale je spolehlivej a vcelku s dobrou spotřebou. U mý konkrétní laguny byl v pytli kompresor klimatizace, kterej odpalil i řídicí jednotku klimatizace a ventilace - na to bych si dal předně pozor, jeslti funguje, jak má. Taky se stává, že půlka auta topí a druhá chladí. Teď mě potkaly silentbloky zadní nápravy, taky se budou měnit a čep řízení (asi). Taky zlobí všelijaké konektory v motoru - bohužel hodí auto do servisního režimu, přestože je stačilo vyčistit...Ale je to nepříjemnost, když se to stane třeba v Praze v zácpě (jako mně) nebo když musíš někam jet a najednou to nejde (jako mně podruhéfilip-megane97 píše:Poradíte?
Na co si dát pozor při koupi laguny II? konkrétně mě zajímá motor 1,8 16v.
Mám na mysli neduhy laguny a ne všeobecné záležitosti. (silně zvažuji výměnu)
Děkuji za odpovědi
-
xlaguna
- Advanced member
Mám tento motor a jsem spokojenej. O motoru nevíš, jen šepotá. Protože má velice plynulý záběr, máš pocit že auto netahne, ale není to pravda, těch 120 koníků docela jede. Nedávno se nechtěla nechat předjet Octávka TDi 81kW a nic naplat, musel třikrát řadit a já vůbec. Vím o čem mluvím sám mám druhé auto Passata TDi, sice má zátah, ale při 4000 ot. ztratí dech.filip-megane97 píše:Poradíte?
Na co si dát pozor při koupi laguny II? konkrétně mě zajímá motor 1,8 16v.
Mám na mysli neduhy laguny a ne všeobecné záležitosti. (silně zvažuji výměnu)
Děkuji za odpovědi
Rozhodně bych doporučoval rok 2002 a vejš. První ročník má problémy s klapkou a další dětské nemoci (elektronika,...)
Laguna II Grandtour, 1,8 16V 88kW
Ja som pred 2 tyzdnami kupil 1,6, 16v -spotreba zatial mimo nesta 6,8 (plne nalozena) a v meste cca 8,1 pri 84 kw motore -pri 1,8 to bude o nieco viac (citit, ze nejaku sekundu trva kym sa rozbehne, lebo je to predsa 1300 kg, no potom to ide... treba jazdit pri vyssich otackach -cca 2500-4000 - vtedy je optimalny krutiaci moment)
Skoda105->R19->R Laguna 1.6, 16V, 84kW, 2005
miroli píše:Ja som pred 2 tyzdnami kupil 1,6, 16v -spotreba zatial mimo nesta 6,8 (plne nalozena) a v meste cca 8,1 pri 84 kw motore -pri 1,8 to bude o nieco viac (citit, ze nejaku sekundu trva kym sa rozbehne, lebo je to predsa 1300 kg, no potom to ide... treba jazdit pri vyssich otackach -cca 2500-4000 - vtedy je optimalny krutiaci moment)
Ja mam tento motor (1.6 16V) v Méganu hatchback-u a je to podle mne tak tak....pro tu Lagunu je, myslim, ta 1.8 16V uz vcelku rozumna.
Jinak k benzinum obecne - pokud se nejezdi pravidelne delsi vzdalenosti, ale naopak vetsinou spise mestsky provoz typu "do prace - z prace", tak je, troufam si rict, motor 1.8 16V lepsi volbou, nez ropak, ktery by se v zime ani nedostal do provozni teploty.
-
littleboy78
- Advanced member
Moje zkušenost s 1.6 16V u Grandtouru:
pokud se s ní jezdí převážně do dvou osob, je to celkem v pohodě, plně obsazená už je líná a nemyslím si, že 1.8 na tom bude výrazně lépe. V kopcích to je hodně znát a předjíždění s plně naloženým autem si je třeba hodně rozmýšlet. Zamysli se, jak a kde budeš auto provozovat, to je rozhodující. Pokud budeš většinu času poskakovat pop městě v kolonách, tak je celkem jedno jaký to má motor. Co se týče konfortu a pohodlí a výbavy, těžko budeš v dané cenové kategorii hledat něco lepšího. Pokud si pořídíš diagnostický kabel a umíš si na autě řadu věcí udělat sám, je ve slušném stavu a nebyla bouraná, tak pak si ji pořiď. Pokud ne, tak si pořídíš laciné auto, na kterém s největší pravděpodobností vykrvácíš finančně. Mě to zatím stálo jen mojí práci a pár stovek za drobnosti, v Rencku bych tam byl tak 50 litrů za práci a náhradní díly (škrtící klapka, brzdy, ESP). Každopádně auto nikdy nebyla a nebude dobrá investice s tím je třeba se smířit, kdo si myslí, že si koupí starší auto a bude jen jezdit a nic do něj nevrazí je blázen. Hodně štěstí při výběru.
pokud se s ní jezdí převážně do dvou osob, je to celkem v pohodě, plně obsazená už je líná a nemyslím si, že 1.8 na tom bude výrazně lépe. V kopcích to je hodně znát a předjíždění s plně naloženým autem si je třeba hodně rozmýšlet. Zamysli se, jak a kde budeš auto provozovat, to je rozhodující. Pokud budeš většinu času poskakovat pop městě v kolonách, tak je celkem jedno jaký to má motor. Co se týče konfortu a pohodlí a výbavy, těžko budeš v dané cenové kategorii hledat něco lepšího. Pokud si pořídíš diagnostický kabel a umíš si na autě řadu věcí udělat sám, je ve slušném stavu a nebyla bouraná, tak pak si ji pořiď. Pokud ne, tak si pořídíš laciné auto, na kterém s největší pravděpodobností vykrvácíš finančně. Mě to zatím stálo jen mojí práci a pár stovek za drobnosti, v Rencku bych tam byl tak 50 litrů za práci a náhradní díly (škrtící klapka, brzdy, ESP). Každopádně auto nikdy nebyla a nebude dobrá investice s tím je třeba se smířit, kdo si myslí, že si koupí starší auto a bude jen jezdit a nic do něj nevrazí je blázen. Hodně štěstí při výběru.