Kolísání otáček na volnoběh
Moderátor: Moderators General
-
- Starting member
Kolísání otáček na volnoběh
Zdravím kluci. Vlastním fluence 1.6 16V 2011 81Kw. Po odpojení baterie mi začali lítat otáčky mezi 1500-2000 když klepnu na pedál a pak jakoby ho pridusim tak klesnou na 750 a začne škytat. Byl jsem na diagnostice a nezjistili žádnou stálou chybu jen chyby způsobené odpojením baterie. Řekl jsem mu ať mi vymaže adaptivní hodnoty škrtící klapky jelikož jsem ji čistil. Ani to nepomohlo. Vyměnil jsem svíčky, veškeré těsnění (škrtící klapky, a všechny v plastové přírube na motoru), koupil jsem i jednu cívku novou a přehazoval jsem je mezi válci a zkoušel zda není vadná a žádná změna. Vyměnil jsem i maf senzor a taky nic. Potřebuji radu kdo tohle zažil a jak to opravil. Děkuji moc
-
- Starting member
Re: Kolísání otáček na volnoběh
Vlivem tepla od motoru a podtlaku se deformuje plastové sání. Respektive netěsní kolem klapky. Dát nové těsnící gumky (já dávám obě nové). Odmastím dosedací plochy a těsnění ještě přimáznu tmelem odolným vyžším teplotám. Klapku je dobré vyčistit. Smontovat, počkat až tmel vyzraje. Pokud se vyndá baterka a ŘJ si smaže adaptace, zasunout klíček do spínačky. Zapnout klíček a nechat v této poloze. Je slyšet, jak ŘJ nastavuje klapku, respektive projede její dráhu. Nechat ji provést tento test, nestartovat hnedka. Opakuji preventivně několikrát. Až pak startovat. Mělo by fungovat.
Renault Scenic 1,6 16v 08' - opět v LPG, pilotuje manželka s odborným komentářem dcery z autosedačky
Renault Scenic 1,6 16v 01' - krásný povození + Clip diagnostyka, snad mě už nic nepřekvapí (LPG a pilotuji osobně)
Peugeot 205 1,8 D 88' - legenda a špica auto
Renault 5 TD 85' - todle auto se mi rozpadlo za 4 měsíce pod rukama, jako 15tý majitel a vysloveně "dobrá" koupě
Renault Scenic 1,6 16v 01' - krásný povození + Clip diagnostyka, snad mě už nic nepřekvapí (LPG a pilotuji osobně)
Peugeot 205 1,8 D 88' - legenda a špica auto
Renault 5 TD 85' - todle auto se mi rozpadlo za 4 měsíce pod rukama, jako 15tý majitel a vysloveně "dobrá" koupě