Zanesené sání, EGR ventil (vyčištění, zaslepení + foto)

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Giggo
Experienced member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giggo » ned říj 11, 2009 18:06

Alexander píše:fuha ano ja som odpojil len jeden co je na tom elektromagnetickom ventila ci ako ..nemohol by si mi poslat foto ktory je ten druhy..konektor...aby som nieco nepokaslal..DAKUJEM ..ALEX.
Hele buď v klidu o druhým konektoru na EGR sem ještě neslyšel. Odpojení funguje spolehlivě, ale jen v případě, že EGR není XXXXXX a tudíž nezůstává pootevřenej.
100% jistotu budeš mít, když jej zaslepíš. Odpojení konektoru je fajn, ale nikdy nevíš jestli se Ti 100% dovřel.
UKRADENÁ :( Renault Laguna II; 1.9dCi 88kW@106kW; 2001

Alexander
Starting member

Příspěvek od Alexander » ned říj 11, 2009 19:07

a to zaslepenie funguje tak ako sa tu pise vybrat pootocit a chytit na jednu srubu? Diky..

smahyyy
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smahyyy » ned říj 11, 2009 20:44

máš to v mailu... a jinak teda budu rušit zaslepení, vzrostla mi o litr spotřeba, nevim jak je to možný... :shock:
Laguna II. 1.9dci, 88KW, 2001, 190 000km

Giggo
Experienced member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giggo » ned říj 11, 2009 20:52

smahyyy píše:máš to v mailu... a jinak teda budu rušit zaslepení, vzrostla mi o litr spotřeba, nevim jak je to možný... :shock:
Nemohl bys ten obrázek hodit sem pro všechny?

2 Alexander např. tak nebo pootočit jen ventil a elektromagnetem to celý přitáhnout (v případě že je máš oddělený :D)

Alexander
Starting member

Příspěvek od Alexander » ned říj 11, 2009 20:53

smahyyy píše:máš to v mailu... a jinak teda budu rušit zaslepení, vzrostla mi o litr spotřeba, nevim jak je to možný... :shock:
dakujem velmi pekne....

Alexander
Starting member

Příspěvek od Alexander » ned říj 11, 2009 21:04

Giggo píše:
Nemohl bys ten obrázek hodit sem pro všechny?

2 Alexander např. tak nebo pootočit jen ventil a elektromagnetem to celý přitáhnout (v případě že je máš oddělený :D)
no mam ten elektomagnet oddeleny a ja som stym ventilom aj tocil ked sa mi to oddelilo myslim tym kde je ta pruzinka...teraz kto vie v akej polohe som ho nechal fuha...a inac chodilo to hore dolu.

Alexander
Starting member

Příspěvek od Alexander » ned říj 11, 2009 21:12

neviem tu dat obrazok ani foto nejde mi to...

smahyyy
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smahyyy » ned říj 11, 2009 21:23

Není zač. Doufám, že to bude užitečné, když jsem Lagu kupoval od kámoše, tak mi ukazoval oba konektory, že mu to poradil známej v Renaultu. Jestli ty obrázky má někdo kam hodit na odkaz tak mu je pošlu, ať je zveřejní, tak se kdyžtak ozvěte...

Davidak79
Moderátor

Příspěvek od Davidak79 » ned říj 11, 2009 21:29

dejto to sem http://sklad.obrazku.cz/ potom sem nakopírujte třetí odkaz pod obrázkem co to vyplivne
Peugeot 508 GT SW 2,2HDI 2014 FULL
204PS@450Nm >>>odbrzděných 230PS@524Nm

EX:Škoda 105 ,120,125,Felicia , Peugeot 205, Laguna I 1.8 8v RT , Laguna II 2,0T Initiale 120kw 270nm >>> 143kw 340nm , VW Caddy 2.0TDI 2019

Alexander
Starting member

Příspěvek od Alexander » ned říj 11, 2009 21:35

Davidak79 píše:dejto to sem http://sklad.obrazku.cz/ potom sem nakopírujte třetí odkaz pod obrázkem co to vyplivne

Obrázek

Alexander
Starting member

Příspěvek od Alexander » ned říj 11, 2009 21:38

Alexander píše:
Davidak79 píše:dejto to sem http://sklad.obrazku.cz/ potom sem nakopírujte třetí odkaz pod obrázkem co to vyplivne

Obrázek

Obrázek

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » ned říj 11, 2009 23:14

smahyyy píše:Není zač. Doufám, že to bude užitečné, když jsem Lagu kupoval od kámoše, tak mi ukazoval oba konektory, že mu to poradil známej v Renaultu. Jestli ty obrázky má někdo kam hodit na odkaz tak mu je pošlu, ať je zveřejní, tak se kdyžtak ozvěte...
Ten konektor na prvom obrazku je takmer iste ventil pre riadenie turba. Jeho odpojenie by si na vykone urcite pocitil :wink: .

Giggo
Experienced member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giggo » pon říj 12, 2009 15:42

Laco19 píše:
smahyyy píše:Není zač. Doufám, že to bude užitečné, když jsem Lagu kupoval od kámoše, tak mi ukazoval oba konektory, že mu to poradil známej v Renaultu. Jestli ty obrázky má někdo kam hodit na odkaz tak mu je pošlu, ať je zveřejní, tak se kdyžtak ozvěte...
Ten konektor na prvom obrazku je takmer iste ventil pre riadenie turba. Jeho odpojenie by si na vykone urcite pocitil :wink: .
Přesně tak, odpojit jej tak se nedivím, že to nepojede a spotřeba bude o litr vyšší :D

smahyyy
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smahyyy » úte říj 13, 2009 13:35

no tak zajímavý je to. Já to mam připojený všechno, takže spotřeba je vyšší zaslepením. A když jsem měl odpojený oba konektory ( i ten na turbo jak říkáte ) :) tak rozdíl ve výkonu nebyl... takže je to ještě zajímavější :D

PS: jinak se teda omlouvám za tu fámu kterou jsem nadhodil, ale z mojí hlavy to nebylo a diesla mam prvního, tak soráč :)

megaherz
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megaherz » sob říj 17, 2009 18:57

tento tyzden sa mi zapla kontrolka zhavenia aj napriek tomu, ze mam odpojeny konektor EGR ventila.

bolo to po hodinovom posuvani sa na dialnici, kedy som niekedy siel na 1300 otackach na 1-tke a potom zase 1minuta statia na volnobehu. Po rozbehnuti sa, hned po cca 2km sa rozsvietila kontrolka. Po restartovani motora este zasvietila, ale hned zhasla. Potom 350km domov nic, vsetko OK.

Neviete este pri akych chybach sa rozsvecuje tato kontrolka? kedze EGR to by uz byt nemalo predpokladam. Som presvedceny ze to je v suvislosti s tou pomalou jazdou.
Laguna Grandtour 1.9 dCi 88kW DYNAMIQUE

Dehumanizer
Člen RCČR
Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba - Račkova dolina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dehumanizer » sob říj 17, 2009 22:51

megaherz píše:tento tyzden sa mi zapla kontrolka zhavenia aj napriek tomu, ze mam odpojeny konektor EGR ventila.

bolo to po hodinovom posuvani sa na dialnici, kedy som niekedy siel na 1300 otackach na 1-tke a potom zase 1minuta statia na volnobehu. Po rozbehnuti sa, hned po cca 2km sa rozsvietila kontrolka. Po restartovani motora este zasvietila, ale hned zhasla. Potom 350km domov nic, vsetko OK.

Neviete este pri akych chybach sa rozsvecuje tato kontrolka? kedze EGR to by uz byt nemalo predpokladam. Som presvedceny ze to je v suvislosti s tou pomalou jazdou.
no najjednoduchsie to zistis ked pozries cez diagnostiku ze co su tam za chyby
Laguna III Grandtour GT 4control Energy 2.0 dCi (M9R 858) 127kW, r.v.2014

megaherz
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megaherz » pon říj 26, 2009 21:57

diagnostika vypisala problem s Waste Gate (suralimentation) . Stalo sa mi to uz aj druhy krat, ked som so studenym motorom na stvorke viac pritlacil na plyn pri cca 1700 otackach.
Uz som opat zapojil konektor EGR. Mam taky pocit, ze po opatovnom pripojeni ho nezacne riadiaca jednotka hned pouzivat. Po pripojeni nenastala zmena. Az po vymazani chyby EGR z riadiacej jednotky sa zmenil zvuk motora, pribudol cierny dym a opat sa zhorsil tah v spodnych otackach.
Robil som to tak, ze som mal pripojeny notebook, siel som bez vymazanych chyb s pripojenym konektorom, zastavil som, vymazal chyby a siel opat tu istu trasu.
Teda je tu jedna pozitivna vec, konektor nemusi vysiet v motorovom priestore nezapojeny. Neviem ci mam v tomto pravdu, ze nezacne EGR okamzite fungovat?

Dehumanizer
Člen RCČR
Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba - Račkova dolina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dehumanizer » úte říj 27, 2009 09:03

No tak ale to nie je problem s EGR ale s wastegate.
Suralimantation je po francuzsky preplnovanie.
Skusil by som ten test s vytiahnutim podtlaku z turba, Laco to napriklad tu popisoval:
viewtopic.php?p=165997#165997
Zda sa mi ze ja mam tie hadicky na 1.9 dCi trochu inac ale princip je rovnaky. A tu tycku vidno aj volnym okom ako sa presuva, nemusel som ju nahmatavat.
Laguna III Grandtour GT 4control Energy 2.0 dCi (M9R 858) 127kW, r.v.2014

megaherz
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megaherz » úte říj 27, 2009 09:48

Pri regulacnom ventile turba mam dva konektory (take iste) ktore donho mozem zapojit. Ten ktory je tam zapojeny teraz je tam od kedy som auto prekupil. Vyzera ako dorabana kabelaz. Ten ktory vyzera ako original som neskusal zapojit.
Riadenie tohto ventilu je binarne? alebo spojite? teda otvoreny/zatvoreny, alebo spojita zmena podtlaku za tymto ventilom? dik

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » úte říj 27, 2009 10:07

megaherz píše:Pri regulacnom ventile turba mam dva konektory (take iste) ktore donho mozem zapojit. Ten ktory je tam zapojeny teraz je tam od kedy som auto prekupil. Vyzera ako dorabana kabelaz. Ten ktory vyzera ako original som neskusal zapojit.
Riadenie tohto ventilu je binarne? alebo spojite? teda otvoreny/zatvoreny, alebo spojita zmena podtlaku za tymto ventilom? dik
To prve, mal by si pocut ako pri riadeni piska.

megaherz
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megaherz » úte říj 27, 2009 10:12

skusim to skontrolovat, ale az v piatok. Nemam vsak pocit, ze by mal motor problemy s vykonom koli turbu.

Laco co si myslis o tom, ze po odpojeni EGR a opatovnom pripojeni je potrebne este vymazat chyby?

duron
Advanced member

Příspěvek od duron » čtv lis 05, 2009 22:24

Děcka - jedna technická... začalo mi zdechat za jízdy auto. Zdechlo mi zatím 3x za necelé 2 měsíce - dycky jsem hned nastartoval, ale jelo v nouzáku, muselo se to smazat na diagnostice a pak OK. Dnes to bylo v reanultu a řekli mi, že to bylo EGR ventilem - dle mého kravina. Odpojený EGR přece nemůže zdechnout auto, nebo jo?

ALE... jak jsem to nechal mazat prvně, tak v paměti bylo "něco" s tlakem paliva. Zkontrolovali mi vstřiky, ty jsou OK, pak jsem pro jistotu vyměnil palivový filtr (po cca 45-50t km). A stejně zase zdechlo. Tak si říkám, že zajedu do Renaultu, kde mi to "něco" vysvětlí. A oni mi řeknou, že to je EGR ventilem... navíc ten mám asi 2 roky odpojený, tak nevím, proč by to teď mělo začít zdechat.

Otázka tedy je...

Může odpojený EGR zapříčinit zdechání auta za jízdy?

Díky za rady...
Laguna II, 12/2001, 1.9dCi, 79kW

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » čtv lis 05, 2009 22:52

duron píše:Děcka - jedna technická... začalo mi zdechat za jízdy auto. Zdechlo mi zatím 3x za necelé 2 měsíce - dycky jsem hned nastartoval, ale jelo v nouzáku, muselo se to smazat na diagnostice a pak OK. Dnes to bylo v reanultu a řekli mi, že to bylo EGR ventilem - dle mého kravina. Odpojený EGR přece nemůže zdechnout auto, nebo jo?

ALE... jak jsem to nechal mazat prvně, tak v paměti bylo "něco" s tlakem paliva. Zkontrolovali mi vstřiky, ty jsou OK, pak jsem pro jistotu vyměnil palivový filtr (po cca 45-50t km). A stejně zase zdechlo. Tak si říkám, že zajedu do Renaultu, kde mi to "něco" vysvětlí. A oni mi řeknou, že to je EGR ventilem... navíc ten mám asi 2 roky odpojený, tak nevím, proč by to teď mělo začít zdechat.

Otázka tedy je...

Může odpojený EGR zapříčinit zdechání auta za jízdy?

Díky za rady...
Ked sa ti to stane nabuduce, daj si vytlacit kod chyboveho hlasenia, potom sa da nieco riesit.
Nepamatam sa zeby mal niekto az taku poruchu EGR zeby koli tomu az vypinal motor, ty ho mas navyse pootoceny.
Kedze nie je chybove hlasenie tazko povedat preco by malo ist prave o EGR. Myslim ze problemy so vzduchom (mnozstvo vzduchu, vaha, diera v nasavani, atd.) a chyby EGR sa dost prelinaju, je na mechanikovi aby dalsou diagnostikou zistil v com je problem (ak je vobec problem so vzduchom).

duron
Advanced member

Příspěvek od duron » pát lis 06, 2009 09:01

Laco19 píše:Ked sa ti to stane nabuduce, daj si vytlacit kod chyboveho hlasenia, potom sa da nieco riesit.
Nepamatam sa zeby mal niekto az taku poruchu EGR zeby koli tomu az vypinal motor, ty ho mas navyse pootoceny.
Kedze nie je chybove hlasenie tazko povedat preco by malo ist prave o EGR. Myslim ze problemy so vzduchom (mnozstvo vzduchu, vaha, diera v nasavani, atd.) a chyby EGR sa dost prelinaju, je na mechanikovi aby dalsou diagnostikou zistil v com je problem (ak je vobec problem so vzduchom).
Tak jsem se vrátil ze servisu. Prý se strašně omlouvají, ale nevěděli, že se zaměřit na tlak paliva, protože nebyl sepsán zakázkový list. Přijimací technik tam totiž nebyl, tak to semnou sepsala jejich kolegyně na papír. Jako bych jí neřekl, že to chcípá za jízdy. A po připojení EGR (nemám ho otočený, ale odpojený kabel - mám jednu z prvních LII a u nich díky odpojenému EGR auto neskáče do nouzového režimu, ani nesvítí žádná kontrolka, jen to zůstane v paměti) prý ta chyba s tlakem paliva zmizela. Což je taky kravina. Prostě řekli něco, jen aby "něco" řekli. No, teď už to je fuk. Mají jediné štěstí, že se omluvili a nechtěli po mě ani korunu. Doposud jsem s nimi byl vždy spokojen... asi měl prostě jejich mechanik blbý den. Tož příště, no... :-)

zatím to budu řešit nalitím aditiv do nafty... snad to něco "pročistí" mimo mojí peněženky. I když nevím, zda to má smysl, když naftu beru jen na Shellce.
Laguna II, 12/2001, 1.9dCi, 79kW

Petranek5
Starting member

Příspěvek od Petranek5 » úte lis 10, 2009 14:42

Zdravim hledal jsem to tu x krat,ale nemuzu najit fotky pootoceni EGR ventilu. Dekuji za pomoc pridadne odkaz
Renault 5 r.v. 1988 1,8 54Kw
Renault Megane r.v.1998 1,6e 66Kw
Renault Laguna II Grandtour r.v. 2002 1,9 DCi 88Kw @ 110Kw INITIAL paris
Renault Laguna III Grandtour r.v. 2009 2,0 DCi 110 Kw

Odpovědět

Zpět na „Renault Laguna II“