Laco19 píše:Ked sa ti to stane nabuduce, daj si vytlacit kod chyboveho hlasenia, potom sa da nieco riesit.
Nepamatam sa zeby mal niekto az taku poruchu EGR zeby koli tomu az vypinal motor, ty ho mas navyse pootoceny.
Kedze nie je chybove hlasenie tazko povedat preco by malo ist prave o EGR. Myslim ze problemy so vzduchom (mnozstvo vzduchu, vaha, diera v nasavani, atd.) a chyby EGR sa dost prelinaju, je na mechanikovi aby dalsou diagnostikou zistil v com je problem (ak je vobec problem so vzduchom).
Tak jsem se vrátil ze servisu. Prý se strašně omlouvají, ale nevěděli, že se zaměřit na tlak paliva, protože nebyl sepsán zakázkový list. Přijimací technik tam totiž nebyl, tak to semnou sepsala jejich kolegyně na papír. Jako bych jí neřekl, že to chcípá za jízdy. A po připojení EGR (nemám ho otočený, ale odpojený kabel - mám jednu z prvních LII a u nich díky odpojenému EGR auto neskáče do nouzového režimu, ani nesvítí žádná kontrolka, jen to zůstane v paměti) prý ta chyba s tlakem paliva zmizela. Což je taky kravina. Prostě řekli něco, jen aby "něco" řekli. No, teď už to je fuk. Mají jediné štěstí, že se omluvili a nechtěli po mě ani korunu. Doposud jsem s nimi byl vždy spokojen... asi měl prostě jejich mechanik blbý den. Tož příště, no...
zatím to budu řešit nalitím aditiv do nafty... snad to něco "pročistí" mimo mojí peněženky. I když nevím, zda to má smysl, když naftu beru jen na Shellce.