Navigace CARMINAT (barevná)
Moderátor: Moderators General
-
selfcontained
- Starting member
Zdravím,
dovezl jsem z Itálie Espace IV a je v něm navigace Carminat komplet v italštině. Když chci změnit jazyk a vlezu do nastavení, chce to po mě kód. Kód bohužel nemám a těžko budu pátrat po původním majiteli. Existuje nějaké, řešení jak navigaci odkódovat, nebo jak zjistit kód, aniž bych musel investovat nějké závratné částky?
PS: Zkoušel jsem hledat v historii, ale marně. Tak snad nikoho svým dotazem nenaštvu.
dovezl jsem z Itálie Espace IV a je v něm navigace Carminat komplet v italštině. Když chci změnit jazyk a vlezu do nastavení, chce to po mě kód. Kód bohužel nemám a těžko budu pátrat po původním majiteli. Existuje nějaké, řešení jak navigaci odkódovat, nebo jak zjistit kód, aniž bych musel investovat nějké závratné částky?
PS: Zkoušel jsem hledat v historii, ale marně. Tak snad nikoho svým dotazem nenaštvu.
-
Šamša
- Moderátor
Není potřeba žádný kód, nevím kam lezeš, ale tam změnu jazyka nenajdeš. Pokud to chce kód hned po zapnutí, tak potřebuješ odkódovat rádio a ten ti zdělí podle VIN v jakékoli pobočce Renaultu, někde za úplatu a někde zdarma.
Laguna II. 2007 2.0dCi Carminat 2 127kW, podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 201000km
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
-
tito
-
magadafagada
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
Re: Navigace CARMINAT (barevná)
odšroubuješ a vyndáš vnitřek kaslíku, odšroubuješ 4 šrouby hlavní jednotky, odpojíš kabely jednotku vyndáš spodem. vyndáš to z plechového držáku jako autorádio. otevřeš horní kryt(pouze vypáčit-jen zacvaky). povolíš čtyři hvězdičky CD mechaniky vyndáš jí, odpojíš 2 konektory na mechanice, no a pak točíš motorkem posuvu (zespoda)laseru až laser dojede na konec dráhy. tam už se na něj dostaneš. vezmeš tyčinku z vatičkou, namočíš do lihu a zlehka očistíš. následuje zpětný postup složení. to samé je možno udělat s autorádiem.
Megane 4, 1.5dCi, 85kW. Po výměně tlumičů ve 175000km, je z toho úplně jiné auto....chip na 110kW
Laguna GT III 2.0dCi 110 kW, 4control, střešní okno-už je fuč, měla 316000km
Laguna GT III 2.0dCi 110 kW, 4control, střešní okno-už je fuč, měla 316000km
magadafagada píše:odšroubuješ a vyndáš vnitřek kaslíku, odšroubuješ 4 šrouby hlavní jednotky, odpojíš kabely jednotku vyndáš spodem. vyndáš to z plechového držáku jako autorádio. otevřeš horní kryt(pouze vypáčit-jen zacvaky). povolíš čtyři hvězdičky CD mechaniky vyndáš jí, odpojíš 2 konektory na mechanice, no a pak točíš motorkem posuvu (zespoda)laseru až laser dojede na konec dráhy. tam už se na něj dostaneš. vezmeš tyčinku z vatičkou, namočíš do lihu a zlehka očistíš. následuje zpětný postup složení. to samé je možno udělat s autorádiem.
Veľmi ďakujem za radu....
Mazda 323 BF
Opel Vectra 1,8i
Renault Scenic II 1,9 Dci F9Q804 r.v 10/2006
Opel Vectra 1,8i

Tak a je to tady.....stáhl jsem DDT 2000 , sehnal kabel a začal se do toho šťourat.Původně jsem chtěl přenastavit mluvení z němčiny na angličtinu.Dočetl jsem se, že je to jednotka tablet an baoard.Ano tu jsem otevřel,language tam bylo napsáno,ale k mému překvapení francis.po přenastavení na angloais a asi, potvrzení mi ručičky na budících nějak škubly a auto mi řeklo že nemám načtené ventilky.ano nemám,ale stále to mluvilo německy jako předtím.Nedalo mi to a v ddt jsem vlezl do sekce configuration,tam už byla jednotka tablet an board a jediné co tam šlo zmáčknout bylo VALUE nebo NEW VALUE.Pomačkal jsem pro jistotu oboje....No pak jsem to odpojil a ejhle,na displeji navigace se mi objevilo autíčko to samé co na displeji mezi budíkama akorát svisle,informace o teplote venku se posunuly o řádek dolu a na místo původním se objevily digitální hodiny.Ty tam nikdy nebyly,proč taky,když mám vedle hezké analogové.V prostoru displeje, kde je standartně napsáno nějaké upozornutí při zapnutí, to ted píše jen configuration error.Zajímavé je,že někdy když pouze kartu zastrčím bez nastartování,tak se to chytí,ale jakmile to natočím tak se to zase přepne tak jak nemá.Ovšem jak to dát zpátky to už fakt nevím.Až se všichni pobavíte na můj účet jaký jsem moula a budete-li alespon neco vedet bližšího k výše popsanému,budu velice rád.V současné chvíli to stojí v Renaltu,kde když to viděli tak okamžitě měli jasno.Je to tou češtinou,ta tam totiž nikdy nebyla.říkali.Ale češtinou to není .češtinu mám už skoro pul roku a v obou autech a šlapeto bez problémů.Stalo se to když jsem měl připojený notebookProto si autorizovaným servisem moc nadějí nedávám,ale jiné východisko nemám.Jedná se o vůz Velsatis initiale 2003 3,0 dci.Díky za rady
Renault Espace, 2015, 1,6 Tce, 147 kW, Initiale
Renault Scenic, 2010, 2,0 dci, 110 kW, Initiale
Renault Laguna, 2007, 1,9 dci, 96 kW, Expresion
Renault Scenic, 2010, 2,0 dci, 110 kW, Initiale
Renault Laguna, 2007, 1,9 dci, 96 kW, Expresion
-
Šamša
- Moderátor
Tohle patří do sekce diagnostiky, nebo dialogizace palubky. Já bych nejdříve zkusil odpojit baterku na nějaký čas, jestli se to resetne, nebo znovu ke klukům, aby nechali proběhnout instalačku navi.Povyk píše:Tak a je to tady.....stáhl jsem DDT 2000 , sehnal kabel a začal se do toho šťourat.Původně jsem chtěl přenastavit mluvení z němčiny na angličtinu.Dočetl jsem se, že je to jednotka tablet an baoard.Ano tu jsem otevřel,language tam bylo napsáno,ale k mému překvapení francis.po přenastavení na angloais a asi, potvrzení mi ručičky na budících nějak škubly a auto mi řeklo že nemám načtené ventilky.ano nemám,ale stále to mluvilo německy jako předtím.Nedalo mi to a v ddt jsem vlezl do sekce configuration,tam už byla jednotka tablet an board a jediné co tam šlo zmáčknout bylo VALUE nebo NEW VALUE.Pomačkal jsem pro jistotu oboje....No pak jsem to odpojil a ejhle,na displeji navigace se mi objevilo autíčko to samé co na displeji mezi budíkama akorát svisle,informace o teplote venku se posunuly o řádek dolu a na místo původním se objevily digitální hodiny.Ty tam nikdy nebyly,proč taky,když mám vedle hezké analogové.V prostoru displeje, kde je standartně napsáno nějaké upozornutí při zapnutí, to ted píše jen configuration error.Zajímavé je,že někdy když pouze kartu zastrčím bez nastartování,tak se to chytí,ale jakmile to natočím tak se to zase přepne tak jak nemá.Ovšem jak to dát zpátky to už fakt nevím.Až se všichni pobavíte na můj účet jaký jsem moula a budete-li alespon neco vedet bližšího k výše popsanému,budu velice rád.V současné chvíli to stojí v Renaltu,kde když to viděli tak okamžitě měli jasno.Je to tou češtinou,ta tam totiž nikdy nebyla.říkali.Ale češtinou to není .češtinu mám už skoro pul roku a v obou autech a šlapeto bez problémů.Stalo se to když jsem měl připojený notebookProto si autorizovaným servisem moc nadějí nedávám,ale jiné východisko nemám.Jedná se o vůz Velsatis initiale 2003 3,0 dci.Díky za rady
Laguna II. 2007 2.0dCi Carminat 2 127kW, podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 201000km
Viem mi niekto poradit co vlastne mam robit aby som mal mapy v navigacii?
tuto diskusiu som uz precitala a aj som postahoval nejake mapy a skusil nieco urobit ale stale mi poriadne nic nehovoria CNI 1 CNI 2 v29 v30 .
potreboval by som jednoduchý navod ako postupovat aby som v mojej navigacii v renaulte Scenic 2006 mal mapy. Treza mi to tam ukazuje iba krajské mesta a dialnice
tuto diskusiu som uz precitala a aj som postahoval nejake mapy a skusil nieco urobit ale stale mi poriadne nic nehovoria CNI 1 CNI 2 v29 v30 .
potreboval by som jednoduchý navod ako postupovat aby som v mojej navigacii v renaulte Scenic 2006 mal mapy. Treza mi to tam ukazuje iba krajské mesta a dialnice
zisti aku maš, podľa toho http://www.gps-carminat.com/fr/accueil.php a potom môžme pristupiť k dalšiemu bodu a to su mapy ak mas scenic od 10/2006 mal by si tam mať CNI2 ...a na to mapy su V30 eastern europe
Mazda 323 BF
Opel Vectra 1,8i
Opel Vectra 1,8i

a ešte apropo odkiaľ si? ja ma totiž CD s mapamy V30 na CNI2..
Mazda 323 BF
Opel Vectra 1,8i
Opel Vectra 1,8i

Nazdar som z Banskej Štiavnici ale vela byvam aj v Martine tam mam svokrovcov.
No a s tej francuzkej stranky som tiez nie najmudrejsi, ale vypátral som v nastavení ze mám
Part Number: 4R-R2
HW Number:0102
SW Numbe: 0213
Language-Number: 0522
Issued week/year:46/06
No a s tej francuzkej stranky som tiez nie najmudrejsi, ale vypátral som v nastavení ze mám
Co ti na těch stránkách není jasný, sice je to francouzky, ale jsou tam i fotky jak jednotlivé navigace vypadají. Podle těch stránek můžeš mít 3 typy navigací a to:
CNI 1 - montovali se do 08/2006 http://www.gps-carminat.com/fr/cni1_pre ... ositif.php
CNI 2- montovali se od 09/2006 http://www.gps-carminat.com/fr/cni2_pre ... ositif.php
CNC - montovali se od 09/2006 http://www.gps-carminat.com/fr/cnc_pres ... ositif.php
Tak která je podle těch fotek ta tvá? Co jsem prohledával net tak by jsi tam měl mít CNI 2
CNI 1 - montovali se do 08/2006 http://www.gps-carminat.com/fr/cni1_pre ... ositif.php
CNI 2- montovali se od 09/2006 http://www.gps-carminat.com/fr/cni2_pre ... ositif.php
CNC - montovali se od 09/2006 http://www.gps-carminat.com/fr/cnc_pres ... ositif.php
Tak která je podle těch fotek ta tvá? Co jsem prohledával net tak by jsi tam měl mít CNI 2
Dancul píše:Nazdar som z Banskej Štiavnici ale vela byvam aj v Martine tam mam svokrovcov.
Podľa toho že to mas v 46. týždeň roku 2006 tak tam máš CNI2......myslím že je to november
Mazda 323 BF
Opel Vectra 1,8i
Opel Vectra 1,8i

mišoun píše:Máš pravdu...Šamša píše:Děláte to furt blbě! Není potřeba nějaký maxi CD, stačí klasika 700MB. Data se nepřetahují, ale pálí image. Kdo to nepochopil, tak ať si pročte tyto všechny stránky, je to zde už 100 krát popsaný.
Celej problém byl v tom, že jsem neznal heslo k rozšifrování souboru ve winRAR.
Chcel by som sa spytat na to heslo vo winrar.Diky
UZ VYRIESENE.
- ToJa
- Senior member
- Kontaktovat uživatele:
Zkousel jsem na Navi nejaky BUS TEST vyjelo mi toto
Bus test results:
CAN V:OK
CAN M:OK
IIC:ERROR
Nevi nekdo co je ten posledni radek?Diky
Bus test results:
CAN V:OK
CAN M:OK
IIC:ERROR
Nevi nekdo co je ten posledni radek?Diky
Renault Laguna Baccara 3.0 12v Automat r.v. 1995 Prodána,Renault Laguna Initiale Paris 3.0 24v r.v. 2006 Prodána,Renault Laguna Initiale Paris 1.9dci r.v.2000 Prodána,Renault Vel Satis Initiale Paris 3.0dci r.v.2003 Prodány,Renault Laguna Dynamique 2.0 16v r.v.2007 lpg Prodána,Renault Vel Satis Initiale Paris 3.5 24v r.v.2002 Lpg Prodaný,Renault Laguna Privilege 2.0 16v automat r.v.2002 Prodaná,Renault Laguna Dynamique 1.9dci r.v.2005 facelift Prodaná,Renault Laguna Initiale Paris 3.0 24v LPG r.v.2005 facelift...
- ToJa
- Senior member
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo nevi?
Renault Laguna Baccara 3.0 12v Automat r.v. 1995 Prodána,Renault Laguna Initiale Paris 3.0 24v r.v. 2006 Prodána,Renault Laguna Initiale Paris 1.9dci r.v.2000 Prodána,Renault Vel Satis Initiale Paris 3.0dci r.v.2003 Prodány,Renault Laguna Dynamique 2.0 16v r.v.2007 lpg Prodána,Renault Vel Satis Initiale Paris 3.5 24v r.v.2002 Lpg Prodaný,Renault Laguna Privilege 2.0 16v automat r.v.2002 Prodaná,Renault Laguna Dynamique 1.9dci r.v.2005 facelift Prodaná,Renault Laguna Initiale Paris 3.0 24v LPG r.v.2005 facelift...
Určitě do mechaniky na palubovce.
Scenic II 1,9 dCi, F9Q, 96kW, 2/2007, CNI 2
Zdravím, mohl by mi někdo poradit, kde stáhnout nejnovější mapy na navigaci Carminat CNI I? Je tu asi tak milion odkazů, ale ani jeden pro mě není užitečnej. Díky.
3x safrane biturbo + espace IV
Ahoj, vite nekdo co znamenaji tyto tecky
Na normalni silnici jsou cervene na dalnici modre....
http://volflu.rajce.idnes.cz/nastenka/# ... 6-1846.jpg
Diky
Na normalni silnici jsou cervene na dalnici modre....
http://volflu.rajce.idnes.cz/nastenka/# ... 6-1846.jpg
Diky
Lukas
Modus 1,4 72Kw
Espace IV 2,0T 125Kw
Sandero Stepway
bylo: Laguna I 1,8 , 19 cabrio 1,7 , Megane I 1,6 , Laguna II 3,0 ,Clio II 1,2 ,Smart Cabrio 0,6T, Smart ForTwo cabrio 0,7T
Modus 1,4 72Kw
Espace IV 2,0T 125Kw
Sandero Stepway
bylo: Laguna I 1,8 , 19 cabrio 1,7 , Megane I 1,6 , Laguna II 3,0 ,Clio II 1,2 ,Smart Cabrio 0,6T, Smart ForTwo cabrio 0,7T
Jestli se nepletu, tak to je nějaký itinerář (trasa), který máš uložený.
no je to moje nevice jezdena trasa ,ale nejsem si vedom ze bych neco ukladal
Budu na to muset kouknout 
Lukas
Modus 1,4 72Kw
Espace IV 2,0T 125Kw
Sandero Stepway
Modus 1,4 72Kw
Espace IV 2,0T 125Kw
Sandero Stepway
-
Jiří Joura
- Starting member
Ahoj všem. Mám CN II a mapy v30. Zkoušel jsem dnes plánovat cestu ho HR a při zadávání bodů průjezdu jsem chtěl dva body najít ve Slovinsku. S hrůzou jsem zjistil, že města které jsou v autoatlasu nenajdu v navi i když mám mapy se střední Evropou včetně Slovinska. Těch měst je v navi snad jen 20-30 a hotovo. Poraďte prosím, jestli dělám něco špatně nebo opravdu je pokrytí Slovinska nedostatečné ....!!!!! Díky. Jirka