Novela zákona o provozu na pozemních komunikacích
Moderátor: Moderators General
Pravidla fóra
Zde je možné povídat si na libovolné téma, třeba i takové, které nesouvisí s automobily.
Zde se neřeší technické dotazy. Ty patří do Technické sekce podle modelu.
Technický dotaz tady může být bez dalšího smazán.
Zde je možné povídat si na libovolné téma, třeba i takové, které nesouvisí s automobily.
Zde se neřeší technické dotazy. Ty patří do Technické sekce podle modelu.
Technický dotaz tady může být bez dalšího smazán.
- DDT
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Novela zákona o provozu na pozemních komunikacích
Milí Renaulťáci,
zde můžete diskutovat o změnách, které nám nový zákon přináší.
Některé změny jsou fajn, nad jinými budeme skřípat zuby.
Co Vás zaujalo?
Související článek:
Co Vás zaujalo?
Související článek:
Re: Novela zákona o provozu na pozemních komunikacích
DDT píše:Milí Renaulťáci,
Co Vás zaujalo?
Ahoj, mne teda jenom zajímá, proč třeba do toho utváření zákona nemohou mluvit Ti o kterých to je, tzn. řidiči. Je to o nás bez nás![]()
Související článek:
- DDT
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Neumím si představit, jak bys to chtěl udělat?radim007 píše:DDT píše:Milí Renaulťáci,
Co Vás zaujalo?
Ahoj, mne teda jenom zajímá, proč třeba do toho utváření zákona nemohou mluvit Ti o kterých to je, tzn. řidiči. Je to o nás bez nás![]()
Související článek:
V našem systému se domokracie vykonává prostřednictvím námi volených zástupců... tedy parlamentu. Koho jsme si zvolili, toho máme a ten naším jménem na základě mandátu jedná.
Opravdu je ta minimalni castka za pokutu na miste 1500Kc ? Neni to preklep ?
Megane Break 14/16V rv. 2002
- Williams
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Neco mi prijde u toho bodoveho systemu prehnane a neco mi tam chybi... Treba k drzeni mobilu zajizdy bych pridal drzeni zapalene cigarety (asi si dokazeme vsichni predstavit co udela clovek kterymu spadne vajgl do klina)... 

Renault Clio Williams 2.0 -> Renault Clio Sport 2.0 Ph1 -> Clio Cup Ph2 http://www.cliosport.cz
- DDT
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Je to opravdu takVlky píše:Opravdu je ta minimalni castka za pokutu na miste 1500Kc ? Neni to preklep ?

- Williams
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Ehh, takze kdyz jednou za krasneho slunecneho dne zapomenes zapnout svetla a zrovna te drapnou tak to mas za 1500... To je fajn..DDT píše:Je to opravdu takVlky píše:Opravdu je ta minimalni castka za pokutu na miste 1500Kc ? Neni to preklep ?

Renault Clio Williams 2.0 -> Renault Clio Sport 2.0 Ph1 -> Clio Cup Ph2 http://www.cliosport.cz
-
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
Tak to potěš pádlo ... ještě že jsem zvyklej svítit celej rok 

Renault Megane Scenic 1,6e, r.v. 98 [img]http://images.spritmonitor.de/181281_5.png[/img]
- Williams
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
To ja taky, ale parkrat do mesice se mi proste stane ze zapomenu a zjistim to az po chvilce jizdy nebo kdyz na me nekdo blikne...kik píše:Tak to potěš pádlo ... ještě že jsem zvyklej svítit celej rok

No,
mozno ma tu niekto "ukamenuje" ale toto je pre mna super sprava. Bodovy system poznam z Australie a tam vodici jazdia naozaj ohladuplne a uuuplne inak ako u nas (CZ a SVK). Ked som sa vratil na nase cesty, prve tyzdne mi mraz behal po chrbte pri kazdej jazde
Vlastne sa to neda ani porovnat. Len neviem, ci to bude len tym bodovym systemom alebo ludmi.
Kazdopadne verim, ze toto prinesie viac ohladuplnosti a bezpecnosti na cestach
Re: svietenie - aj tak som svietil vzdy a po cely rok

Kazdopadne verim, ze toto prinesie viac ohladuplnosti a bezpecnosti na cestach

Re: svietenie - aj tak som svietil vzdy a po cely rok

Mazda 6 GY 2.0i F/L 108 kW (Mio C520 iGO8) ZOOM-ZOOM
Bejvavalo: Laguna 2000 1.9dTi
-
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
No a když budou cajti rychlejší než nějakej blikač tak to máš za pěkných 1500,- + body dolu, takhle zapomeneš víckrát a můžeš dát auto do stodoly a jedit busemWilliams píše:To ja taky, ale parkrat do mesice se mi proste stane ze zapomenu a zjistim to az po chvilce jizdy nebo kdyz na me nekdo blikne...kik píše:Tak to potěš pádlo ... ještě že jsem zvyklej svítit celej rok

Renault Megane Scenic 1,6e, r.v. 98 [img]http://images.spritmonitor.de/181281_5.png[/img]
No nedaj policajtom sancu a jednoducho zapni svetla, ked sadnes do auto a nastartujes. Mozes zacat trenovat uz teraz a od 1.7.2006 to bude pre teba uz len rutinakik píše:No a když budou cajti rychlejší než nějakej blikač tak to máš za pěkných 1500,- + body dolu, takhle zapomeneš víckrát a můžeš dát auto do stodoly a jedit busemWilliams píše:To ja taky, ale parkrat do mesice se mi proste stane ze zapomenu a zjistim to az po chvilce jizdy nebo kdyz na me nekdo blikne...kik píše:Tak to potěš pádlo ... ještě že jsem zvyklej svítit celej rok

- kšanda
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
jestli se nepletu tak za svícení se body nestrhávaj. a to s těma chodcema si nejsem moc jistej jak budou praktikovat.já chodcům zastaviju jen na silnicích kde se jezdí pomalu. jinda nezastavuju, protože se bojim o svůj zadek
Prej jen francouzi dělaj auta pro lidi. Ale co my prasata?
exRENAULT 21 nyní MITSUBISHI PAJERO r.v. 98 2,5 Td
co nejde silou, jde silou eště větší proto 4x4
exRENAULT 21 nyní MITSUBISHI PAJERO r.v. 98 2,5 Td
co nejde silou, jde silou eště větší proto 4x4
- iwi
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Njn co se dá dělat jednou to odklepli tak se podle toho musíme zařídit. Taky jediné co mi nejde do hlavy jsou ti chodci. Už několkrát se mi "vrhnul" chodec pod kola a měl jsem co dělat abych zastavil. Někteří si holt absolutní přednost na přechodu překládají po svém.
Renault
Megane II Grandtour 1,5dCi 74kW
Scénic 2.0i - prodáno
Scénic 2.0i - prodáno
- Charon
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
A představ si přechody na Václaváku nebo u Kotvy, mezi sedmou ranníkšanda píše:jestli se nepletu tak za svícení se body nestrhávaj. a to s těma chodcema si nejsem moc jistej jak budou praktikovat.já chodcům zastaviju jen na silnicích kde se jezdí pomalu. jinda nezastavuju, protože se bojim o svůj zadek
a desátou večer tam neprojedeš pokud mezi chodce nestrčíš čumák auta.
Renault Megane II 2.0 16V 3dv.
Renault Megane I 1.6e Cabrio
- DDT
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Je velký omyl domnívat se, že chodec má absolutní přednost.iwi píše:Njn co se dá dělat jednou to odklepli tak se podle toho musíme zařídit. Taky jediné co mi nejde do hlavy jsou ti chodci. Už několkrát se mi "vrhnul" chodec pod kola a měl jsem co dělat abych zastavil. Někteří si holt absolutní přednost na přechodu překládají po svém.
Chodec se musí chovat tak, aby vám umožnil dát mu přednost. On sám vás může omezit ale ne ohrozit. V tom spočívá pointa.
Pokud vám chodec skočí pod auto rozhodně se nechová v souladu s předpisy. Tímto způsobem si nesmí přednost vynucovat.
Správně to má fungovat tak, že chodec musí dát najevo, že hodlá přejít v místě k tomu určeném vozovku a vy jste, pokud to podmínky dovolují umožnit mu přejít.
To znamená: Vidím-li chodce na přechodu, který zcela zjevně hodlá přejít vozovku a mám-li možnost mu to umožnit, musím tak učinit.
Priatelia, naozaj je to asi len v ludoch. Znovu osobna skusenost (nie z nasich ciestiwi píše:Njn co se dá dělat jednou to odklepli tak se podle toho musíme zařídit. Taky jediné co mi nejde do hlavy jsou ti chodci. Už několkrát se mi "vrhnul" chodec pod kola a měl jsem co dělat abych zastavil. Někteří si holt absolutní přednost na přechodu překládají po svém.

Ideal? Mozno ano a existuje

- Williams
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Ja to spis vyresim timhle...Gib píše: No nedaj policajtom sancu a jednoducho zapni svetla, ked sadnes do auto a nastartujes. Mozes zacat trenovat uz teraz a od 1.7.2006 to bude pre teba uz len rutina

http://www.jablotron.cz/docs/manualy/mec51009.pdf
Coz o to... ja kdyz dostal pokutu, tak vzdy jen proto ze sem vjel nekam, kde sem nemel co delat - vetsinou to bylo kuli decentni neprehlednosti krizovatky (v praze jich takovejch je), takze az se mi to zase stane, protoze celej vyjukanej z nejakyho silenyho znaceni vjedu do zakazu - tak budu calovat jak divej - fakt zuperWilliams píše:Ehh, takze kdyz jednou za krasneho slunecneho dne zapomenes zapnout svetla a zrovna te drapnou tak to mas za 1500... To je fajn..DDT píše:Je to opravdu takVlky píše:Opravdu je ta minimalni castka za pokutu na miste 1500Kc ? Neni to preklep ?

Jinak s cigaretou taky souhlasim
kdo nejezdi s nama, jezdi proti nam
-
- Starting member
- Kontaktovat uživatele:
No tak me se to celkem libi a moc problemu v tom zakone nevidim, jen jediny se me nelibi a to je to mereni a vybirani pokut (pokud to teda dobre chapu) mestskou policii... nechci je strkat vsechny do jednoho pytle, to urcite ne, ale hodne mestaku si hraje na neco co nejsou, na tvrdou ruku zakona a vybijeji si mindraky, ke statni policii mam RE5PECT ale k mestske ne... Nebrat osobne, jak sem rek... ne vsichni jsou takovi...
HOOOAH!
- iwi
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Nevím zda mě všichni pochopili správně. Já jsem samozdřejmě nechtěl říct že na chodce zvysoka kašlu, ale pokud mi nějaký blázen (bohužel nejčastěji děti) vyletí z domu, popř. zpoza auta na přechod na který pořádně nevidím a jsem od něj 5metrů tak je to boj. Jsou ovšem i tací, kteří se bez rozhlédnutí vrhají na přechod i když je auto vzdáleno 5m a v 50km rychlosti se to blbě brzdí. Takovéto indivua se potom ještě dívají, jestli náhodou ten za volantem není masový vrah když brzdí u přechodu s kvílením pneumatik.
Renault
Scénic 2.0i - prodáno
Scénic 2.0i - prodáno
No, nebude nam ostavat nic ine, len sa na tych chodcov sustredit viac. A to je dobre si myslimiwi píše:Nevím zda mě všichni pochopili správně. Já jsem samozdřejmě nechtěl říct že na chodce zvysoka kašlu, ale pokud mi nějaký blázen (bohužel nejčastěji děti) vyletí z domu, popř. zpoza auta na přechod na který pořádně nevidím a jsem od něj 5metrů tak je to boj. Jsou ovšem i tací, kteří se bez rozhlédnutí vrhají na přechod i když je auto vzdáleno 5m a v 50km rychlosti se to blbě brzdí. Takovéto indivua se potom ještě dívají, jestli náhodou ten za volantem není masový vrah když brzdí u přechodu s kvílením pneumatik.

- Charon
- Člen RCČR
- Kontaktovat uživatele:
Druhá velice záživná skupina jsou Důchodci-skokani. Stojí na přechoduiwi píše:Nevím zda mě všichni pochopili správně. Já jsem samozdřejmě nechtěl říct že na chodce zvysoka kašlu, ale pokud mi nějaký blázen (bohužel nejčastěji děti) vyletí z domu, popř. zpoza auta na přechod na který pořádně nevidím a jsem od něj 5metrů tak je to boj. Jsou ovšem i tací, kteří se bez rozhlédnutí vrhají na přechod i když je auto vzdáleno 5m a v 50km rychlosti se to blbě brzdí. Takovéto indivua se potom ještě dívají, jestli náhodou ten za volantem není masový vrah když brzdí u přechodu s kvílením pneumatik.
a když se přiblížíš na 5 metrů tak vyrazí.

Renault Megane II 2.0 16V 3dv.